Dodaj do ulubionych

magnes neodymowy ????

01.10.06, 22:30
czy ktos a Was uzywa tego urzadzenia? bo duzo placimy z aprad,ale tyle sie
nasluchalam roznych opini,ze nie wiem co myslec?
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: magnes neodymowy ???? 02.10.06, 00:11
      Na tym forum sie nasluchasz tylko opinii dodatkowych. Przewaznie
      niecenzuralnych (i racja). Sorry, co znaczy "duzo"? Majac kuchenke elektryczna,
      podgrzewanie wody elektryczne (zero gazu) place ok 4-5 £/tydz. Podejrzewam ze
      jak wreszcie bede mial kompa i nadejdzie zima (oba te wydarzenia niestety sie
      zbiegna, a ogrzewanie tez mam elektryczne) to zaplace pewnie drugie tyle. Nie
      uwierze, ze placicie na prad wiecej niz 20£/os miesiecznie (przy conajmniej
      trzech osobach), bo po prostu jest to niemozliwe.
      Rady dodatkowe (bezplatne):
      - zmiencie zarowki na energooszczedne
      - wylaczajcie TV jak go nikt nie oglada i kompa jak go nikt akurat nie uzywa
      - i skonczyly mi sie pomysly...Zawsze mozecie przestac prac np.
      POza tym nie widzialem jeszcze licznika energetycznego w GB z "tarcza" jak w
      PL - wszystko elektroniczne, wiec nie bardzo wiem jak chcecie to zastosowac...
      • Gość: Zmarzlak Re: magnes neodymowy ???? IP: *.proxy.aol.com 02.10.06, 00:26
        Oj,mielismy licznik z tarcza,na dodatek bez szybki,przez ponad rok.Nie bede
        ukrywal,ze blokowalem go zaraz po powrocie z pracy.Oczywiscie w koncu wymienili
        na elektroniczny ((((((
        • ratpole Ciekawa dyskusja i 02.10.06, 04:47
          bardzo praktyczne porady.
          Od razy widac, ze rozmawia mloda, polska inteligencja.
          To co ja, burak, tu robie?
          Aniu-dark i MI5 zalozcie kulturalnie magnes na liczniki i chodzcie tu pietnowac
          moje buractwo ;-)
      • aniajawo do rofes79 02.10.06, 10:00
        zalezy kto jak mieszka. My (ja i moj chlopak) placimy duzo, duzo wiecej niz Ty.
        Zalezy czego sie uzywa - pralka, zmywarka, odkurzacz (jak czesto), komputer,
        express do kawy, i wiele, wiele innych rzeczy :). A w zimie placimy 2x tyle ile
        w lecie - ogrzewanie na gaz.
        • profes79 Re: do Profes79 02.10.06, 21:34
          Jeszcze nie ma pralki, zmywarki tez nie, za to grzanie wody mam elektryczne co
          sie pewnie rownowazy :)
          POnadto kuchenke elektryczna pamietajaca komunizm i lodowke ( w tym samym
          wieku). Nawet nie mysle ile to zre :) Ale jakos sobie radze. Jeszcze :) I do
          glowy mi nie przyszlo uzywanie magnesu, za to stosuje rady podane przez siebie
          wyzej. Czlowiek sie naprawde uczy osczedzac jak widzi cyferki z kwota na
          liczniku a nie jakas mistyczna tarcze i kilowaty :P
      • korkix78 Re: magnes neodymowy ???? 02.10.06, 12:14
        Ja dodam od siebie, ze na sama okolicznosc 'sciagania' wlaczam komp na noc i go
        wylaczam rano. Sciaga sie wiecej (przepustowosc), prad na nocnej taryfie (duzo
        taniej, nie wiem dokladnie ile ale cos 50 czy 60% jako sporo)
        Ale jak ktos duzo sciaga roznosci to nie widze powodu dlaczego nie placic mniej
        za to samo.
    • vierablu Re: magnes neodymowy ???? 02.10.06, 07:49
      Czy to jest urzadzenie, ktore pozwala oszukiwac na pradzie?

To jest naprawde zdumiewajace, ze ludzie sie nie wstydza pytac o takie rzeczy
      publicznie - zawsze myslalam, ze kradziez to jest rzecz jaka sie robi raczej po
      cichu i nie informujac nikogo.
    • gonzales.wroclaw Re: magnes neodymowy ???? 02.10.06, 07:59
      Wiecie co, nie znam wprawdzie brytyjskiego kodeksu karnego, ale przypuszczam, że jeżeli i w Polsce użycie magnesu jest przestępstwem, to i w UK również. Więc jeżeli ktoś dla gó..anych oszczędności chce sobie zasr.. papiery to gratuluję.

Abstrahując od wszystkiego innego, to warto wiedzieć, że użycie magnesu to ryzykowna rzecz. Zbyt silny magnes (a dla starego licznika każdy jest zbyt silny) po prostu rozpieprza go i najczęściej tarcza zaczyna zasuwać tak, jak przy podłączeniu pięciu pralek. Taki mały figielek.
    • bylemwanglii Re: magnes neodymowy ???? 02.10.06, 09:45
      Spoko używaj - potem zapłacisz kilkakrotnie więcej, bo magnes neodynowy niszczy
      licznik. Jeśli ktoś to wykryje to jak dostaniecie rachunek to się nie
      pozbieracie. Nawet jeśli nikt nie wykryje to po usunięciu magnesu z okolic
      licznika licznik będzie naliczał więcej niż powinien, bo magnes neodymowy
      spowodował zmiany magnetyczne. Teraz jak wyłączysz odbiorniki prądu to licznik
      zamiast się zatrzymać będzie się nadal kręcił.

Jednym zdaniem: ODPUŚĆ SOBIE TO OSZUSTWO.
      • mysz2006 Re: magnes neodymowy ???? 02.10.06, 10:18
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=49110398&a=49302961
        nawywodzil sie korkix w powyzszym poscie - no i co z tego

czy ludzie chociaz sie ucza jak zachowywac sie w cywilizowanym kraju?

a bron cie Panie Boze, nadal kombinuja, oszukuja i zabawiaja sie w kretactwo
        (niektorzy oczywiscie)

Szkoda gadac!
    • Gość: vitek Re: magnes neodymowy ???? IP: *.server.ntli.net 02.10.06, 12:07
      Jeżeli chodzi ci o UK to tutaj temat nie istnieje bo już dość dawno temu
      wymieniono wszystkie liczniki na elektroniczne i na nie magnesy nie działają :)

Opłaty za prąd (bez oszukiwania) wynoszą ok. 1 funt dziennie przy normalnym
      zużyciu bez szaleństw ale i bez przesadnej oszczędności.
    • Gość: michal Re: magnes neodymowy ???? IP: *.server.ntli.net 02.10.06, 21:39
      wypie..j!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka