mike-great 07.10.06, 23:35 Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10 - 1-najlepszy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziewczyna Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) IP: 217.70.59.* 08.10.06, 08:18 Ja robie zakupy raz w tyg. w Asdzie, podobnie jak narzeczona Rooneya ;-), natomiast moja ponad 80 letnia obrzydliwie bogata landlord, robi zakupy w Tesco. Sadze, że tylko w PL uwaza sie, że ten, kto robi zakupy w Tesco jest dziadem i sknera. Let's face it, w WB jest mnostwo, nie wiem ile, ale naprawde sporo sklepow Tesco, Brytyjczycy je kochaja i bez kompleksow robia tam zakupy Nie zapomne zdjecia zdradzonej zony Prescotta z wozkiem wyladowanym siatami z Tesko... www.anglia.miecio.pl/nikt-bedzie-wydawal-polecen-czyli-marek-borowski,1159559337,21.html Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 12:42 > natomiast moja ponad 80 letnia obrzydliwie bogata landlord, robi zakupy w > Tesco To w jakim sklepie angol robi zakupy ma niewiele wspolnego z jego zamoznoscia, ma za to sporo wspolnego z pozycja spoleczna. > dziadem i sknera. Let's face it, w WB jest mnostwo, nie wiem ile, ale naprawde > sporo sklepow Tesco, Brytyjczycy je kochaja i bez kompleksow robia tam zakupy Bez kompleksow, i owszem. Ale tylko ci, ktorzy tam zagladaja. > Nie zapomne zdjecia zdradzonej zony Prescotta z wozkiem wyladowanym siatami z > Tesko... She's middle-middle at best, then. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 16:56 ghrom napisał: > > > She's middle-middle at best, then. Mysle, ze zona Prescotta, a juz sam Prescott na pewno, by sie bardzo obrazili, gdybys ich nazwal middle class. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 18:29 aleo napisała: > ghrom napisał: > > > > > > She's middle-middle at best, then. > > Mysle, ze zona Prescotta, a juz sam Prescott na pewno, by sie bardzo obrazili, > gdybys ich nazwal middle class. > > A propos, czy jest jakaś strona opisująca klasy społeczne w UK? Interesujący to temat ;). Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 21:53 jest troche literatury... kate fox - 'watching the english' jeremy paxman 'the english' jilly cooper 'class' wszystkie sa swietne i sa bardzo dobrym przewodnikiem po niuansach klasowych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales.wroclaw Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 09.10.06, 10:14 Dzięki wielkie. Po przybyciu do UK natychmiast się zaopatrzę i zapoznam :). Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 09.10.06, 10:31 Znaczy sie, oni sa bardziej Mockneys? ;] Zupelnie nie sledze polityki, kojarze Prescott'a z nazwiska ale to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 11:45 John Lewis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buechehehe Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) IP: *.bulldogdsl.com 08.10.06, 11:48 harrods i primark Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmm Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) IP: *.server.ntli.net 08.10.06, 12:28 haha ale kombinacje :) primark i harrods :) ja lubie selfridges nawet jesli nic nie kupuje lubie sobie polazic i poogladac co do tesco, nie wiem w czym problem sklep jak kazdy inny, ja mam akurat blisko do sainsbury i tyle czasem jade do tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 18:34 tesco bo najblizej , potem suinsbury . W Asda - nigdy nie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 18:38 Safeway przeinaczony na Morrison's. Do niedawna. Ale wlasnie we wrzesniu zamkneli. Wkroczyl w jego miejsce Waitrose. Ciekawy eksperyment, bo w iscie studencko-polskiej dzielnicy.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 23:43 O zazdroszcze. Przydalo by sie nam Waitrose w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
john_kidly Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 20:03 Jwżeli chodzi o jakość jedzenia najlepszy jest Waitrose a potem M&S a potem Sainsbury. Nie są one jednak najtańsze:( Zdaje mi się, że najlepszym jeże li chodzi o jakość do ceny jest Tesco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) IP: *.proxy.aol.com 08.10.06, 21:28 jezeli chodzi o jedzenie to nie da sie ukryc, ze waitrose ma najlepsza jakosc (choc nie wszystkie produkty!) no i duzy plus ze promuja angielskie produkty, ser, warzywa, mieso sa nieraz niewiele drozsze a jakosc duzo lepsza ja wole kupic czegos mniej ale lepszej jakosci, moja druga opcja to sainsbury w asda, morrison nigdy nie bylam, mam nadzieje, ze nic nie trace... Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 21:39 HMV. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mankind2000 SPAR :) 08.10.06, 22:06 Jak macie za duzo kasy (hehe) to mozna robic zakupy w lokalnych SPAR-ach ale nie polecam bo na ogół g***o tam jest no i drogo jak cholera. SPARów jest od groma wiec do nich jest na ogół najbliżej to jest opcja "dla leniucha" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 08.10.06, 22:27 amazon.co.uk dvd.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 08.10.06, 23:12 A ja lubie sklepy outdoor'owe na Kensington High Street. Szczegolnie Snow and Rock. Lubie jeszcze kupowac czekolade w Paul'u. A zakupy spozywcze robie przez internet. Tylko pieczywo i drobiazgi kupuje w Waitrosie, bo jest po drodze i najblizej. W sumie nie pytales sie o jaka branze Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 09.10.06, 08:17 Chodzi mi o subiektywne opinie dotyczące najlepszych dla was sklepów. Gość portalu: A napisał(a): > A ja lubie sklepy outdoor'owe na Kensington High Street. Szczegolnie Snow and R > ock. > > Lubie jeszcze kupowac czekolade w Paul'u. > > A zakupy spozywcze robie przez internet. Tylko pieczywo i drobiazgi kupuje w > Waitrosie, bo jest po drodze i najblizej. > > W sumie nie pytales sie o jaka branze Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 09.10.06, 08:53 Wlasnie, siec Ultimate Outdoor mozna jeszcze dorzucic. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 09.10.06, 00:06 spozywcze: Sainsbury-(zakupy robie osobiscie,zreszta najblizej,on -line lipa, czesto przeterminowane produkty) Waitros- (sklep on-line jak najbardziej godny polecenia) ubrania: Jane Norman-(ubrania super)(ceny okropne!!)ale raz na jakis czas mozna;-) Next (i ubrania i ceny przyzwoite) H&M Morgan- New Look- Matalan (czasami fajna bielizne maja)(okropna obsluga) Primark (tez mozna cos fajnego znalesc ale za to kolejki!!) buty : Clarks,Baretts JJB Sports poza tym Homebase dla dzieci mothercare toysrus chyba tyle,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniajawo Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 09.10.06, 11:53 spozywcze: na codzien Sainsbury, czasami Tesco I Watrose, rzadziej M&S ubrania: Morgan, Benetton, Zara, River Island (jeansy!), Monsoon buty: wloskie lub hiszpanskie - w Polsce inne: TKMAxx (glownie bielizna, swetry, koszule meskie, garnki i patelnie, ale w okresie przed swiatecznym rowiez wspaniale ciasta wloskie Panettone- polecam! :)), Debenhams, £1 shop-chemia, mydla, klamerki :), Makro - mieso, papier toaletowy, reczniki kuchenne, alkohole (czasami maja super promocje), makarony (jedyne miejsce gdzie sprzedaja makarony Barilla - nigdzie indziej nie widzialam), Farm Market - warzywa, miod, domowe pesto, wspaniala kawa smakowa, Baghlava (iranski deser-polecam, pycha!) Pewnie jest cos jeszcze, ale w tej chwili nie pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Re: Jakie są wasze najlepsze sklepy? (od 1 do 10) 09.10.06, 12:56 Spozywcze Asda (nie za duze nie za male) albo www.tesco.co.uk/ i wtedy wiecej M&S na swieta z okazji bonow. Ciuchy New Look ( 14 jest dla mnie za duza :) i maja majtki z Wonder Woman :) ), M&S do biura, Next i Gap ukochane Buty tylko i wylacznie Rylko albo Clarks i www.ebay.co.uk/ www2.cd-wow.com/ www.merlin.com.pl/ www.amazon.co.uk Bo nie lubie chodzic na zakupy www.konstruktorka.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś