Dodaj do ulubionych

ankieta PO

IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.10.06, 00:21
Jesli wam sie chce i uwazacie ze to cos da to mozecie wypelnic ankiete PO.
jest ona skierowana do emigracji.oto adres:
www.ankieta.opcom.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Belfastczyk Re: ankieta PO polecam IP: 167.127.24.* 25.10.06, 13:13
      Wypełniłem, ciekawa ankieta radzę ją wypełniać i krótko komentować, żeby temat
      był na pierwszej stronie.
      • kerryman Re: ankieta PO polecam 25.10.06, 13:25
        powinni sie zainteresowac ordynacja wyborcza przed kolejnymi wyborami
        parlamentarnymi. potworzyc wiecej okregow. nie kazdy moze sobie pozwolic na
        wycieczke do ambasady. o glosowaniu przez internet nie smie nawet marzyc.
        • cdlxxvi Re: ankieta PO polecam 25.10.06, 13:33
          > powinni sie zainteresowac ordynacja wyborcza przed kolejnymi wyborami
          > parlamentarnymi.
          Oraz samorządowymi. Nie wiem, jak jest z tym tu (nie interesowalem się, bo 12
          listopada będę akurat w Kaczystanie), ale pewnie nie będzie można zaglosować,
          skoro nawet w innym województwie nie można (studenci zameldowani na pobyt
          czasowy itp.).
          • Gość: j Re: ankieta PO polecam IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.06, 23:47
            Niestety, w wyborach samorzadowych nie zaglosujesz w ambasadzie - bo musialyby
            miec one listy kandydatow z wszystkich polskich powiatow. Moze kiedys wprowadza
            glosowanie korespondencyjne...
            • ghrom Re: ankieta PO polecam 26.10.06, 00:03
              W wyborach samorzadowych glosuje sie tam gdzie sie mieszka, w swoim borrough.
            • cdlxxvi Re: ankieta PO polecam 26.10.06, 00:09
              > Niestety, w wyborach samorzadowych nie zaglosujesz w ambasadzie - bo
              > musialyby miec one listy kandydatow z wszystkich polskich powiatow.

Kiedyś mi się coś obiło o uszy, że emigracja głosuje na obwód warszawski, ale,
              widać, źle słyszałem :)
              • 2paco Re: ankieta PO polecam 26.10.06, 00:26
                jeśli tak jest to ja dziękuję bardzo ;
                • Gość: Urszula Re: ankieta PO polecam IP: *.homechoice.co.uk 29.10.06, 14:02
                  cZYLI WYCHODZI NA TO ZE NIE MAM SZANS ZAGLOSOWAC W WYBORACH SAMORZADOWYCH BEDAC TUTAJ??? To bardzo nie fair. Poki co Polska che klasc lape na moich tutejszych zarobkach (patrz podwojne opodatkowanie), a nie zamierza kiwnac palcem zeby spelnic podstawowe prawa wlasnego obywatela - czyli mozliwosc uczestnictwa w demokratycznych wyborach?? Wstyd i zenada .....ale na reke pisiorom, bo wszyscy mlodzi i ci co jeszcze maja poukladane w glowach zarabia ciezko siedzac za granica kraju...Nie mam nic przeciwko tym co zostali - podziwiam - ale sami bez naszej pomocy nic nie wskoraja...mocherowych beretow jest wiecej i latwiej je w niedziele zagonic po kosciele do urn.
                  Co z ta Polska bedzie???
                  • misjonarz_prostytutek platfusowa scierko, naucz sie najpierw ortografii 29.10.06, 16:59
                    moher sie pisze, wredny babsztylu dajacy dupy
                  • aznar33 Re: ankieta PO polecam 29.10.06, 17:05
                    > CZYLI WYCHODZI NA TO ZE NIE MAM SZANS ZAGLOSOWAC W WYBORACH SAMORZADOWYCH BEDAC
                    > TUTAJ???

Oczywiście, że możesz.
                    Tylko, że Twój samorząd jest tutaj.

Zarejestruj się i głosuj. Kto Ci broni? Pewnie Ci nawet przysłali formularz
                    rejestrecyjny do domu...
              • nietuteyszy Re: ankieta PO polecam 29.10.06, 16:55
                cdlxxvi napisał:

> Kiedyś mi się coś obiło o uszy, że emigracja głosuje na obwód warszawski,
                W wyborach parlamentarnych glosujesz na kandydatow Warszawa-Srodmiescie.
                Prezydenckich tez Twoje glosy licza sie w Wawie.
                W samorzadowych mozesz glosowac tutaj.
                W maju glosowalem na torysowke ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka