Dodaj do ulubionych

eksport,logistyka,obsługa klienta

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:16
Witam :)
Czy jest szansa znaleźć w UK lub Irlandii pracę w ww obszarach jeszcze w
Polsce? Ukończyłam ekonomię, mówią bdb po angielsku i db po niemiecku, a
przed wszystkim mam 3-letnie doświadczenie. Obecnie pracuję jako koordynator
ds. eksportu w firmie produkcyjnej, na codzień opiekuję się 10 klientami z
różnych krajów: zbieram zamówienia, zlecam produkcję, sprawdzam stan
materiałów, organizuję transport, prognozuję i robię co mogę aby klient był
zadowolony i chciał zamówić jeszcze raz. Próbowałam znaleźć oferty pracy w
dz.logistyki, supply chain, handlowym, obsługi klienta ale albo nieudolnie
szukałam albo takich ofert po prostu w agencjach w Polsce nie ma :(((

A może mam szukać gdzie indziej?/inaczej?
Dziękuję za podpowiedzi,

J.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nina Re: eksport,logistyka,obsługa klienta IP: *.ists.pl 26.11.06, 20:38
      Nie satysfakcjonuje cie praca w Polsce? Czy masz niskie zarobki?
      • Gość: suncity1 Re: eksport,logistyka,obsługa klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:10
        W obecnej pracy niczego więcej już się nie nauczę,a o rozwoju zawodowym mogę
        zapomnieć (wszelkie szkolenia zarezerwowane są dla managementu do którego
        wstąpić nie mam szansy bo moja szefowa ma tyle samo lat co ja i raczej nie
        wybiera się szybko na emeryturę), zarobki też niespecjalne.
        Pozdrawiam,
        J.
        • Gość: olek Re: eksport,logistyka,obsługa klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:41
          Przygotuj sobie pozadne cv , list motywacyjny (pomimo ze slyszalem ze zadko kiedy sie pisze, z wlasnego doswiadczenia wiem ze moze tylko pomoc, na pewno nie zaszkodzi).
          Potem poszukaj ofert np. na:

www.totaljobs.com/
          www.jobsearch.co.uk/
          Powysylaj im swoje cv, podzwon. Jezeli angielski masz bardzo dobry to szukaj "z polski ale na wyspach" tzn. daruj sobie polskie agencje. Wal na brytyjskie strony z ofertami pracy. To taka moja rada ;)
          • Gość: suncity1 Re: eksport,logistyka,obsługa klienta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:44
            Gracias amigo :)
            Jeszcze tego nie próbowałam tak więc skorzystam z rady.
            J.
            • Gość: klara Re: eksport,logistyka,obsługa klienta IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 27.11.06, 10:13
              Ja pracuje jako 'shipping assistant' - czyli wlasnie eksport. Prace znalazlam
              przez normalna angielska agencje. Sprobuj np. www.reed.co.uk i wpisz export w
              wyszukiwanie.
              • zack4u a jak płacą? 04.12.06, 21:48
                Witam,
                podłączając się do temaciku, mam pytanko dot. płacy w tych branżach?

pzdr
                zack
            • trelemorele Re: eksport,logistyka,obsługa klienta 27.11.06, 12:12
              Gość portalu: suncity1 napisał(a):

> Gracias amigo :)
              > Jeszcze tego nie próbowałam [...]

hmmm, a pracy w PL szukalabys na brytyjskich stronach??
              Ja polecam jobsite.co.uk. Z agencji dzialajacych w branzy polecilbym Michael
              Page. oczywiscie najlepiej zarejestrowac sie na duzym portalu jak jobsite i
              inne wymienione powyzej. A potem juz tylko aplikowac na wszystko jak leci.
              Jedynym problemem, i to powaznym, bedzie fakt ze mieszkasz w Polsce.
              Rozmawialem na ten temat z rekruterami w Uk i wszyscy mowili, ze poza
              specjalistami w waskich dziedzinach nie beda rozmawiac z kims z innego kraju.
              Padlo prste pytanie: "a jesli interview bedzie jutro a nasepne 2 za tydzien w
              poniedzialek i piatek, to bedziesz latal samolotem na kazde z nich?".
    • Gość: Dominik Re: eksport,logistyka,obsługa klienta IP: 83.141.77.* 27.11.06, 11:13
      Ja pracuje wlasnie w firmie zajmujacej sie ta tematyka w Irlandii i troszke wiem
      jak to wyglada. Sa agencje wyspecjalizowane w Supply Chain/Logistics np. HRM i
      posiadaja setki ofert pracy w tych dziedzinach.
    • parsnip Re: eksport,logistyka,obsługa klienta 27.11.06, 12:37
      Firma w ktorej pracowalem przez ostatnie 2 lata szuka ludzi do telefonicznej
      obslugi klienta. Rozne branze: turystyka, media, sklepy internetowe, aukcja
      telewizyjna, 2 kontrakty zw z IT. Callcentre jest w Belfascie. Aplikowac mozna
      online www.the-gem.com
    • sempron5 Re: eksport,logistyka,obsługa klienta 27.11.06, 17:04
      To jest szok,prawda jest taka iuż globalna logistykqa polega na kantowaniu,o
      czym wy piszecie,zajmijcie najlepiej robieniem dzieci.Do tego zawodu nadają sie
      tylko ludzie bez jakichkolewiek zachamowań.Jeżeli gośc był by dobry,to napewno
      by was nie pytał jak sie robi kase z przekrętów,gdyż już dawno ktos by go
      kupił.Marni jesteście zajmicie sie tym co napisałem wczesniej.
      • trelemorele Re: eksport,logistyka,obsługa klienta 27.11.06, 17:51
        sempron5 napisał:

> muuuu mu muu muuuuuuuuuuu mu mu muuuuuuuuuuu mu mubył by dobry,to napewno
        > muuuuuuuuuuu mu mu robi kase z przekrętów,gdyż już dawno ktos by go
        > kupił.Marni muuuuuuuuuuu mu munapisałem wczesniej.

choroba szalonych krow powraca widze. Trzeba bylo zastac przy drobiu jednak...
    • ha-jo Re: eksport,logistyka,obsługa klienta 27.11.06, 18:08

szansa znalezenia pracy w uk wciaz bedac w polsce zawsze jest. naturalnie duzo
      mniejsza, ale smialo mozna probowac. szczegolnie w irlandi. calkiem sporo ofert
      pracy z irlandii od razu zwraca sie do ludzi z innych krajow, czy miast oferujac
      relocation package dla kandydata o prace. czesto dluga rozmowa telefoniczna im
      wystarczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka