Dodaj do ulubionych

praca dla kierowcy

07.01.07, 19:54
szukam pracy jako kierowca w Anglii, jestem przed czterdziestką, parę lat
doświadczenia na tirach w kraju,prawo jazdy a,b,c,e, uprawnienia na wózki
widłowe.Jeśli ktoś pracował w tym fachu za granicą, albo zna jakieś oferty,
proszę o info.
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: praca dla kierowcy 09.01.07, 00:42
      Na jakim poziomie masz jezyk angielski?
      • cynk123 Re: praca dla kierowcy 09.01.07, 14:42
        niestety, nie znam angielskiego, czy mam jakieś szanse na pracę w Anglii?
        • tomek854 Re: praca dla kierowcy 12.01.07, 15:24
          Jakies tam masz, znam pare takich przypadkow. Ale na kokosy nie licz.

Zainwestuj w jakas ksiazeczke w rodzaju "angielski w 4 tygodnie", przysiadz na
          dupie porzadnie, zebys chociaz jakies podstawy mial. Nawet jezeli nie
          zrozumiesz nikogo przez telefon, to zeby Ci przynajmniej mogli smsy pisac gdzie
          masz jechac - to pomaga. I wtedy zacznij myslec o pracy.
          • cynk123 Re: praca dla kierowcy 12.01.07, 16:55
            Co do kokosów, to na takie nie liczę, liczę jedynie na godziwe pieniądze za
            dobrze wykonaną pracę.Ale godziwe to znaczy jakie? Ile mozna zarobić średnio,
            bez porywów? Jeśli możesz napisać coś więcej,a wnioskuję, że siedzisz w tym
            fachu,będę wdzięczny
            • tomek854 Re: praca dla kierowcy 13.01.07, 20:49
              Stawki zaczynaja sie od okolo 6 z hakiem za godzine...
              • katarzyna61 Re: praca dla kierowcy 16.01.07, 20:06
                to co napisał Tomek to żadna informacja.Można zarobić do 700Ł na
                rękę/tydzień.Niestety Ty ze swoim "JĘZYKIEM" w Anglii nie dostaniesz pracy na
                ciężarówce.Nie ze względu na wiek!!!!!!!!!!!!!!Jedyne wyjście to zrobić "D" w
                Polsce i przyjechać do Wrocławia, żeby załapać się do parcy w Coventry.Język
                jest tutaj niekonieczny!!!!!!!!!!!!!!Po roku na ciężarówki!!!!!!!
                • tomek854 Re: praca dla kierowcy 20.01.07, 22:18
                  A ty jak rozumiem reprezentujesz agencje wysylajaca kierowcow autobusow z
                  Wroclawia do Coventry?

Bo moj przyjaciel Wojciech C. lat 27 obecnie, od dwoch lat w Glasgow prace
                  kierowcy dostal praktycznie z zerowa znajomoscia angielskiego...

No, ale Ty pewnie i tak wiesz lepiej...

nie mowie, ze zalecam jechanie w ciemno i szukanie pracy kierowcy. Ale jest to
                  mozliwe.
                  • katarzyna61 Re: praca dla kierowcy 25.01.07, 10:10
                    Nie,nie reprezentuje żadnej agencji,ale wiem lepiej .Ja poprostu tak
                    wyjechałem,a nie tak jak Ty masz tylko kolegów,czy przyjaciół.Sorry ,ale na tym
                    forum wypowiadają się ludzie nie mający doświadczenia w tych sprawach.Za to
                    wiedzą najlepiej bo ich znajomi im powiedzieli!Wyjechanie w ciemno i bez języka
                    to utopia,jeżeli chodzi o kierowcę autobusu lub ciężarówki.Dwa lata temu to już
                    prehistoria!!!!!!!!!!!!!!!
                    • tomek854 Re: praca dla kierowcy 25.01.07, 14:48
                      Tos walnal (walnela) jak kula w plot ;-)

Ja od pol roku siedze w Glasgow i jezdze ciezarowkami ;-) Przyklad kolegi
                      podalem dlatego, ze moj by sie nie nadawal, bo ja po angielsku umiem bardzo
                      dobrze ;-)

Ale on i tak lepiej ode mnie zarabia, bo choc ledwo co duka, to ma C+E, a ja
                      tylko C.

Pozdrawiam przemadrzalstwo ;-)
                      • katarzyna61 Re: praca dla kierowcy 25.01.07, 22:41
                        Wiem że Katarzyna61 wygląda na to że posiadacz jest kobietą,ale to zmyłka.Pół
                        roku to żadne doświadczenie.Glasgow to Szkocja a nie Anglia.Pytanie było o
                        Anglię,to zupełnie inny kraj.Ja mam dwu letnie doświadczenie z Anglii.Jestem
                        kierowcą National Express. Mam nadzieję że Ci to coś mówi!?Na ciężarówkę w
                        Anglii przyjmują po pół rocznym doświadczeniu w jeździe autobusem i ze
                        znajomością angielskiego!Na autobusy miejskie bez doświadczenia i z minimalnym
                        językiem.Do Natinal Express z rocznym doświadczeniem i znajomością języka!!!!
                        Kierowcą ciężarówki jest się tak naprawdę jak się ma C+E.Pozdrowienia z
                        Cambridge
                        • tomek854 Re: praca dla kierowcy 28.01.07, 19:28
                          > Wiem że Katarzyna61 wygląda na to że posiadacz jest kobietą,ale to zmyłka.

Hehe :-)

> Pół roku to żadne doświadczenie.

Moj kolega majacy C+E ma juz dwuletnie doswiadczenie, a dalej mowi po angielsku
                          znacznie gorzej ode mnie.

> Glasgow to Szkocja a nie Anglia. Pytanie było o Anglię,to zupełnie inny
                          > kraj.

Po pierwsze nie taki zupelnie inny, bo w sumie kraj osobny, ale panstwo jedno,
                          a wiec wiekszosc informacji jest dobra dla obu. Po drugie wiele osob
                          pytajac "Anglia" ma na mysli wielka brytanie.

> Ja mam dwu letnie doświadczenie z Anglii.

Moje gratulacje, panie kasiu ;-)

> Jestem kierowcą National Express. Mam nadzieję że Ci to coś mówi!?

To te biale autobusy z czerwonym i niebieskim kolkiem co jeden niedawno zlecial
                          z autostrady w Londynie?

> Na ciężarówkę w Anglii przyjmują po pół rocznym doświadczeniu w jeździe
                          > autobusem i ze znajomością angielskiego!

Aha. A na wozki widlowe przyjmuja tylko takich, co potrafia jezdzic koparka. A
                          na lekarza to przyjmuja po 3 letnim stazu jako architekt ;-) Skades ty to
                          wytrzasnal? To by znaczylo, ze wszyscy kierowcy ciezarowek musza miec kategorie
                          D ;-)

Tak na marginesie: czy Crewe to juz Anglia jest? Bo mi sie wydaje ze tak. I moj
                          kolega jezdzi tam ciezarowka, co prawda po Angielsku umie, ale przyjeli go bez
                          zadnego doswiadczenia (no dobra, miesiac jezdzil w Polsce kamazem wywrotka u
                          wujka w firmie).

> Na autobusy miejskie bez doświadczenia i z minimalnym
                          > językiem.Do Natinal Express z rocznym doświadczeniem i znajomością języka!!!!

Och, ach. Dziekuje, ze w ten zawoalowany sposob ukazales nam sie jako KTOS.
                          Gdziez my malutcy przy TOBIE... :-)

> Kierowcą ciężarówki jest się tak naprawdę jak się ma C+E.

Nie. Wtedy jest sie kierowca ciezarowki z przyczepa ;-)

Chyba ze masz racje. To czego ja jestem kierowca? W kontrakcie mam napsane HGV
                          driver.. To to H to pewnie Hulajnoga? To moja jutrzejsza hulajnoga
                          wyprodukowana jest przez firme Scania, ma 3 osie i DMC 24 tony... :-)

Pozdrawiam z Glasgow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka