Dodaj do ulubionych

Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem???

10.01.07, 15:38
Kto jest w podobnej sytuacji? Tzn. przeszedł rekrutację w listopadzie, ma
lecieć po Nowym Roku, a tymczasem ani słychu ani widu badań, spotkań
organizacyjnych czy wogóle jakichkolwiek bliższych szczegółów.
Obserwuj wątek
    • harrisongs Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 10.01.07, 15:40
      Ja jestem ale nie ma się co poddawać panice. Skoro się przeszło całą rekrutację to i dalsze konkrety też będą. Też mi zależy na szybkim wyjeździe.
    • Gość: d Ja jestem z rekrutacji listopadowej i lece w lutym IP: *.netis.net.pl 10.01.07, 15:53
      jw.
    • Gość: zd Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:02
      jestem w podobnej sytuacji. byłem na rozmowie 1 grudnia . zakwalifikowałem sie
      dalej ,kazali czekac.
      • matt.cobosca Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 10.01.07, 18:11
        bylem w Krakowie 13 listopada na rozmowie kwalifikacyjnej i czekam na wylot
        • matt.cobosca Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 10.01.07, 18:12
          sorki, mialo byc ze czekam na spotkanie organizacyjne ;)
          • loke2 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 10.01.07, 20:50
            Tzn Matt że już miałeś badania? A jedziesz na to spotkanie 15 stycznia? Bo tu
            ludziska piszą o takim
            • matt.cobosca Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 10.01.07, 21:02
              Nie mialem jeszcze badan. Jak do nich zadzwonilem w zeszlym tygodniu, to
              powiedzieli ze oddzwonia w "najblizszym czasie" w sprawie badan i spotkania
              organizacyjnego.
              • loke2 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 10.01.07, 22:12
                No to widzę, że jesteśmy w identycznej sytuacji, daj znać jak coś będziesz
                wiedział, ja też jak tylko zadzwonią to zaraz napiszę. Być może znajdziemy się
                na tym samym spotkaniu organizacyjnym. Pozdrawiam
                • Gość: penny lane Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: 213.199.192.* 12.01.07, 13:16
                  Czekamy, czekamy. A tak na marginesie to jaką opcję macie: mieszkanie czy hostel?
                  • radekk10 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 12.01.07, 13:33
                    Hi

Ja jestem ze styczniowej rekrutacji(do mnie nie dzwonili ale ja dzwonilem i
                    powiedzieli ze przeszedlem) i podobno mam miec wylot w ciagu 2 m-cy.
                    A co do pytania poprzednika to ja np. wybralem hostel.

Pozdrawiam
                    "poczekalnie"
                  • matt.cobosca Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 12.01.07, 13:39
                    Ja czekam od listopada, opcja hostel. Wkurza juz mnie te czekanie na telefon z
                    Krakowa :/

p.s. z tego co czytalem, to ci co leca po nowym roku beda placic po 80Ł za
                    pokoj 2-osobowy. Z tego co sie orientowalem to na wlasna reke mozna znalezc za
                    mniejsza cene single room ;)
                    • radekk10 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 12.01.07, 13:45
                      No mi powiedzieli ze mam czekac i ze koniec lutego raczej wylot.
                      A co do mieszkania to zdecydowanie lepiej hostel bo Tesco straszna kase pobiera
                      a mozna nawet 50% taniej samemu pokoj znalezc.
                  • loke2 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 12.01.07, 16:16
                    Tak, czekamy... I ciekawe ile ten stan jeszcze potrwa... Ja mam opcję hostel.
    • loke2 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 15.01.07, 14:13
      To frustrujące, ludzie z rekrutacji grudniowych i styczniowych mają już terminy
      wylotu, a ja zostałem "zatrudniony" już w lsitopadzie i nadal nic nie wiem...
      Dzwonić do nich czy nie dzwonić...? Jakaś mętna jest ta polityka rekrutacyjna
      • matt.cobosca Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 15.01.07, 14:44
        Doskonale Ciebie rozumiem. Sam zakwalifikowalem sie w listopadzie i w dalszym
        ciagu czekam na telefon. Dzwonilem do nich juz 2 razy po Nowym Roku, to mowili,
        zeby sie niecierpliwic i wkrotce zadzwonia, ale ile mozna czekac? Czekam juz
        ponad 2 miesiace, a osoby ktore niedawno byly w Krakowie juz leca. Cos jest
        chyba nie tak...
        • Gość: kolo Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.lom.vectranet.pl 15.01.07, 15:21
          Na rozmowie w Krk byłem w połowie grudnia.Jakieś 4 dni temu dostałem telfon że się dostałem,bardzo miła pani poinformowała,że jak narazie brak wolnych miejsc i wyloty będą w lutym.Jak ja nie lubie czekać :/
          • Gość: nikt szczególny Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:44
            Ja również czekam od listopada, też czekam na wiadomość od nich z
            niecierpliwością. Wydaje mi się, że dlatego jeszcze nas nie wysyłają bo nie ma
            wolnych miejsc w tych rejonach cobyśmy chcieli. Ja chciałbym pracować w Szkocji
            (reszta ma może inne bardziej wysublimowane wymagania odnośnie miejsca pobytu)
            i może w tych rejonach jeszcze nie mogą znaleźć nam miejsc. Może wysyłają tych,
            co nie mówili gdzie chcą lecieć i było im to obojętne.
            • Gość: zd Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 17:31
              Mi bylo wszystko jedno gdzie pojade i jaka opcja bedzie ( hostel czy mieszkanie)
              i nadal czekam na miejsce kiedy i gdzie lece juz od 1 grudnia.
    • loke2 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 19.01.07, 09:26
      Dobra jest. Tesco się odezwało. Nie wiem jakimi zasadami rządzi się ta ich
      rekrutacja, ale wreszcie już coś wiem. Spotaknie mam 29 stycznia, a wylot w
      marcu. Czy pozostli listopadowcy i grudniwocy też już mieli odpowiedź z Tesco?
      Matt wiesz już kiedy jedziesz i gdzie?
      • matt.cobosca Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 19.01.07, 09:29
        W dalszym ciagu cisza :( Kiedy do Ciebie zadzwonili? Kiedy wylatujesz i do
        jakiego miasta? I jaka opcja mieszkaniowa miales?

p.s. powodzenia :)
        • loke2 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 19.01.07, 10:50
          Zadzwonili wczoraj... a ja zadzwoniłem do nich przedwczoraj - zapewniano mnie
          że nikt o mnie nie zapomniał i wszytko biegnie właściwym torem. I od razu
          następnego dnia (czyli wczoraj) był telefon. Dlatego sugeruję Ci zadzwonić i
          grzecznie o sobie przypomnieć, bo zdaje się mają tam burdel w papierach. Ja mam
          opcję hostel (babka powiedziała mi że cały luty wylatują ludzie z opcją
          mieszkaniową - co chyba nie do końca jest prawdą) i lecę 4 marca do Worcester
          (koło Birmingham).
          • Gość: zd uffff w końcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:19
            Witam miałem dzisiaj telefon z tesco , ze lece 25 lutego do Wisbech.
            rozmowe mialem 1 grudnia. teraz mam czekac na umowe. opcja mieszkanie.
            • Gość: kolo Re: uffff w końcu IP: *.lom.vectranet.pl 19.01.07, 14:34
              a moze ktos z polowy grudnia dostal odpowiedz co i jak?
              • Gość: penny lane Re: uffff w końcu IP: 213.199.192.* 19.01.07, 14:37
                Ja dostałem propozycję wczoraj do Gloucester okolice Birmingham. Niestety lecę sam 04.02.07 i nie wiem czy ktoś wylezie po mnie na lotnisko czy będę się musiał motać. Chociaż w umowie pisze że transport z lotniska jak i przelot i badania jest wliczony w kwotę jaką Tesco sobie rząda.
                • Gość: kolo Re: uffff w końcu IP: *.lom.vectranet.pl 19.01.07, 14:43
                  penny a kiedy byles w krk?i jaka opcja mieszkania?
                  • Gość: penny lane Re: uffff w końcu IP: 213.199.192.* 19.01.07, 14:49
                    Rekrutację przeszedłem 20.12.06 a w poniedziałek jadę na spotkanie organizacyjne.
                  • Gość: penny lane Re: uffff w końcu IP: 213.199.192.* 19.01.07, 14:50
                    Aha mieszkanie Tesco.
                    • Gość: kolo Re: uffff w końcu IP: *.lom.vectranet.pl 19.01.07, 14:59
                      ja 19.12 hostel moze dlatego cisza.
                      • Gość: penny lane Re: uffff w końcu IP: 213.199.192.* 19.01.07, 15:01
                        A dzwoniłeś do nich? Może to przyspieszy. Jak uważasz.
                        • Gość: zd Re: uffff w końcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:08
                          Ja co jakiś czas dzwoniłem i sie przypominałem. na początku raz w tygodniu a
                          ostanio nawet co 2 dni ale nie wiem czy to miało wpływ na telefon. w polowie
                          oczekiwania zmieniłem obcje na hostel lub mieszkanie z tesco , powiedzialem ze
                          nie ma dla mnie to znaczenia.
                          • matt.cobosca Re: uffff w końcu 19.01.07, 15:13
                            Do ku.. nedzy ile mozna czekac? Dzis z rana znowu do nich dzwonilem,
                            powiedzialem ze bylem w listopdadzie i w kazdej chwili moge jechac. Babka
                            powiedziala, ze wkrotce sie do mnie odezwa i zaznaczyla w papierach, ze mi sie
                            spieszy. I w dalszym ciagu nie oddzwonili...
                            • Gość: apolinary Re: uffff w końcu IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.07, 15:15
                              matt, mnie też już szlag trafia (jestem z listopada), no troche malo powazne sie
                              to zaczyna robic z ich strony..
                              • matt.cobosca Re: uffff w końcu 19.01.07, 15:53
                                Apolinary a jaka opcje masz mieszkaniowa? Ja wybralem hostel i moze dlatego sie
                                nie odzywaja, bo najpierw upychaja ludzi po TESCO-wych mieszkaniach?
                                • Gość: apolinary Re: uffff w końcu IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.07, 16:12
                                  Chyba nie ma to znaczenia - ja wybralem mieszkanie tesco, i dalej cisza.
                            • Gość: penny lane Re: uffff w końcu IP: 213.199.192.* 19.01.07, 15:16
                              Może jednak dajcie spokój z dzwonieniem bo nas powysyłają tam gdzie nigdy nie trafimy.
                              • xor333 Re: uffff w końcu 19.01.07, 18:34
                                Hej,

ja bylem na rekrutacji na poczatku listopada. W ciagu kilku dni mialem telefon,
                                ze sie dostalem. Pozniej cisza. Data wyjazdu miala byc w drugiej polowie
                                stycznia. Dzwonilem na Wadowicka 4 razy, z czego za pierwszymi dwoma zaznaczylem
                                ze chcialbym sie dostac do jednej miejscowosci, o ile tam bedzie miejsce.
                                Wybralem opcje mieszkaniowo. W zeszlym tygodniu zostalem poinformowany o dacie
                                wylotu (9 lutego) i miejscu przeznaczenia (nie tam gdzie chcialem leciec, ale
                                blisko i w ogole jestem bardzo zadowolony).

Nie wiem dlaczego do Was nie dzwonili jeszcze. Moze ma tu jakies znaczenie opcja
                                mieszkanie lub hostel? Jedno mi przyszlo do glowy - mam za soba juz 5 lat pracy
                                w Polsce. Moze biora najpierw tych co juz cos pracowali? Ale nie wiem czy tak
                                jest czy nie. To tylko domysl.
            • Gość: baltazar gabka Re: uffff w końcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 15:22
              Ja z kumplem również lecimy do tesco w wisbech, pewnie się spotkamy na
              organizacyjnym, my mamy 29 stycznia więcej nic nie wiem ponieważ czekam na maila
              z dalszymi informacjami, oczywiście mamy opcję mieszkania, jak coś pisz na maila
              kochamgory@poczta.fm hej i do zobaczenia
              • matt.cobosca Re: uffff w końcu 22.01.07, 15:35
                Jest ktoś jeszcze z listopada, kto przeszedł rozmowę w Krakowie i czeka na
                telefon w sprawie wylotu? Oni są niepoważni, lecą ludzie z grudnia i stycznia,
                a ja dalej czekam na telefon :[
                • loke2 Re: uffff w końcu 22.01.07, 16:34
                  Moja rada: DZWOŃ DO NICH - grzecznie, ale stanowczo domagaj się jakichś
                  informacji. Do zeszłego czwartku byłem w podobnej sytuacji, a zadzwoniłem
                  przypomnieć o swojej osobie dzień wcześniej. Usłyszałem nieśmiertelne: "proszę
                  cierpliwie czekać, nie zapomnieliśmy o panu, odezwiemy się w najbliższym
                  czasie". W zeszłą środę się tak szybko zbyć nie dałem i spokojnie drążyłem
                  temat. Skutek - czwartek rano telefon z Tesco.
                  • Gość: kolo Re: uffff w końcu IP: *.lom.vectranet.pl 22.01.07, 17:01
                    no ja z polowy grudnia dzis dzwonilem i pani powiedziala ze wkrotce dadza znac co i jak no i ze wyjazd bedzie w lutym.
                    • matt.cobosca Re: uffff w końcu 22.01.07, 18:09
                      Dzwonię co kilka dni, ale za każdym razem odpowiadają, że już niedługo się
                      odezwą. Te niedługo trwa już kilka tygodni.
                      • matt.cobosca Re: uffff w końcu 23.01.07, 10:43
                        Zadzwonili :) Lece 09.02 do Londynu :)
                        • Gość: apolinary Re: uffff w końcu IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.07, 13:33
                          No to matt masz juz luzik. Ja dalej czekam - wczoraj o sobie przypomnialem na
                          wadowickiej, no ale wiadomo co uslyszalem. No nic - bede dobrej mysli.
                          • matt.cobosca Re: uffff w końcu 23.01.07, 13:54
                            Nie martw sie, wkrotce do Ciebie tez zadzwonia. Powodzenia :)
                            • xor333 Re: uffff w końcu 23.01.07, 20:16
                              Matt - mozesz napisac dokad lecisz? Prawdopodobnie bedziemy mieszkac razem. Ew.
                              wyslij mi maila.
                              • matt.cobosca Re: uffff w końcu 23.01.07, 21:49
                                09.02 do Ealing (zachodni Londyn) z opcją hostel
                                • loke2 Re: uffff w końcu 24.01.07, 00:33
                                  Świetna wiadomość Matt! Grunt, że już wiesz gdzie i kiedy lecisz, chociaż
                                  długo Tesco kazało na siebie czekać. Do Londynu, no no! Pozdrawiam
                                • xor333 Re: uffff w końcu 24.01.07, 11:11
                                  Aha, to jednak nie bedziemy razem. Na spotkanie organizacyjne nie dojechal
                                  czwarty z naszej ekipy do mieszkania. Gdy napisales ze dzwonili do ciebie dzien
                                  pozniej, myslalem ze moze awaryjnie wsadzili cie na jego miejsce. W takim razie
                                  do zobaczenia na lotnisku :)
          • Gość: emgi Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 19:47
            cześć loke2 ja też lecę 4 marca worcester,opcja hostel.pozdrawiam
            • Gość: kolo Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.lom.vectranet.pl 23.01.07, 20:33
              emgi a kiedy w krakowie bylas/es ?
              • Gość: emgi Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:43
                rozmowa w krakowie 05.01.07 ale dopiero po 2 tyg zadzwonili że mają propozycje
                • Gość: kolo Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.lom.vectranet.pl 25.01.07, 19:46
                  dopiero mowisz...ja bylem w polowie grudnia i cisza ehh...
            • loke2 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 24.01.07, 00:38
              Dobrze. To znaczy, że jednak będzie do kogo "gębę otworzyć":) A do którego
              Tesco jedziesz w Worcester? Bo są tam dwa - całodobowy (ja dostałem się do tego
              właśnie - dzielnica Warndon) i do północy. I kiedy masz spotkanie
              organizacyjne? Ja też mam opcję hostel - a prawdopodobnie ten hostel jest w
              Birmingham (ok godz drogi do Worcester he he).
              • Gość: nikt szczególny Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:55
                No pięknie wy już lecicie - ja nadal czekam od połowy listopada. Dzwoniłem do
                nich i kazali czekać, ileż można. Aha ja też wybrałem opcje hostel - może
                rzeczywiście wolą wysyłać tych co mają mieszkania od Tesco bo na nich Kraków
                zarabia :( Chciałbym polecieć do Szkocji - ciągle czekam wkurzony na telefon.
                • matt.cobosca Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 24.01.07, 19:20
                  Nikt szczególny - na pewno do Ciebie zadzwonią, ja też miałem mieć telefon
                  zaraz po Nowym Roku, a zadzwonili dopiero wczoraj. Myślę też, że opcja
                  mieszkaniowa nie ma znaczenia bo wybrałem hostel. Chciałem wylądować w Tesco w
                  Manchesterze (jestem kibiciem Man United), a bede w Londynie tak więc z tym
                  wyborem miejsca pracy też jest różnie. Tak więc ich rekrutacja to jeden wielki
                  kogiel-mogel, ale na 100% się do Ciebie odezwą :) Pozdrawiam
                • loke2 Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? 24.01.07, 22:32
                  Jest dokładnie jak pisze Matt. Ja też jestem z listopada i też długo czekałem,
                  a mam opcję hostel. Nie mam pojęcia czym się kierują, ale napewno zadzwonią do
                  Ciebie. Pozdrawiam
                  • Gość: nikt szczególny Re: Ludzie z grudnia już lecą, a co z listopadem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:04
                    Dzięki chłopaki za słowa otuchy :) Nie wiem gdzie trafie ale jakby czasem
                    byliśmy gdzieś blisko to mozna się umówić na jakieś piwko. Pozdrawiam was
                    również.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka