Dodaj do ulubionych

Child benefit

IP: 195.194.8.* 15.02.07, 17:35
Czy do child benefit potrzeba paszportu dziecka czy wystarczy akt urodzenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niki Re: Child benefit IP: *.ukonline.co.uk 16.02.07, 09:29
      wystarczy akt urodzenia, ale dla pewnoci zerknij tutaj:
      www.networkpl.com/modules.php?name=News&file=article&sid=17735
      • worm83 Re: Child benefit 16.02.07, 09:33
        Gość portalu: Niki napisał(a):

> wystarczy akt urodzenia, ale dla pewnoci zerknij tutaj:
        > www.networkpl.com/modules.php?name=News&file=article&sid=17735

wg mnie wystarczy akt urdzenia. child benefit mozesz dostac nawet na dziecko,
        ktore pozostaje w polsce, a daze do tego ze nie koniecznie trzeba miec paszport
        • Gość: daria Re: Child benefit IP: 82.160.244.* 16.02.07, 09:36
          od mojego kumpla zarzadali paszportu dziecka,mimo,ze nikt z jego znajomych nie
          musial tego robic.Moze cos zmienili?
    • Gość: me Re: Child benefit IP: 195.194.8.* 17.02.07, 15:59
      Dzieki za odp.
      Odemnie wlasnie chca paszport moj i corki.Corka jeszcze w Polsce i nie ma ( nie
      potrzebuje ) paszportu,wyslalem im swoj.

Zobaczymy.......
    • Gość: Maya Re: Child benefit IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 18.02.07, 22:18
      Pytanie mam dla zaspokojenia ciekawosci.Jak wy macie dzieci w PL to pewnie
      dostajecie cos na dziecko prawda? No i jak tu przyjezdzacie pracowac a dzieci
      jeszcze sa w PL to na dziecko dostajecie Child Benefit w UK.Czy ten zasilek w
      PL tez trzymacie czy on znika w momencie kiedy zaczniecie dostawac GB.?
      • ik2 Re: Child benefit 18.02.07, 22:44
        Powiem jak jest w moim przypadku. Mąż jest w IR, ja z dziećmi w Polsce. W IR
        złożył papiery na Child Benefit, przyszły papiery do Polski to urzędu ds
        zasiłków w UE (są takie w przy urzędach marszałkowskich). Przysłano mi
        zawiadomienie, że instytucja irlandzka sprawdza czy tu w Polsce pobieram jakiś
        zasiłek. Pani tu w Polsce wszystko sprawdziła, wysłała odpowiedź i już. W tej
        chiwli jest już taki przepływ informacji między urzędami w calej Unii, że
        pobieranie zasiłku tu i tu jest chyba niemożliwe, a jeśli to do czasu, bo
        myślę, że ktoś w końcu dojdzie.
        • Gość: Maya Re: Child benefit IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 18.02.07, 23:10
          Tak tez przypuszczalam ze moze byc.Komputery nas piluja.Dzieki za odpowiedz.
        • Gość: vitek [...] IP: 82.3.203.* 19.02.07, 00:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Maya Re: Child benefit IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 19.02.07, 09:18
            Witus ja zawsze mowilam i dostrzegalam twoja niesamowita sprytnosc typowego
            cwaniaka.No coz "Some Mothers do have them" Frank Spencer.
          • Gość: Maya Re: Child benefit IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 19.02.07, 09:24
            Tak prosze podaj mi adres Witku to ja ci zalatwie te sprostowanie tych
            benefitow.
            • Gość: vitek Re: Child benefit IP: 82.3.203.* 22.02.07, 22:58
              Robię cię w buko, oczywiście nie pobieram żadnych benefitów w Polsce bo po 1sze
              od lat tam nie mieszkam a po 2gie jak mieszkałem to i tak się nie
              kwalifikowałem - za duże dochody. Chciałem tylko zobaczyć jak zareagujesz bo
              uwielbiam nabijać się z głupich ludzi, szczególnie durnych starych dup. A teraz
              peat skasuj to!!!!
    • Gość: Beti Kolejne pytanie do tematu ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.07, 11:17
      Witam serdecznie,
      żeby nie zaczynać kolejnego wątku na ten temat zapytam tutaj.
      Za dwa tygodnie lece do UK z dzieckiem do męża i zostajemy tam na conajmniej
      rok.
      Bardzo bym prosiła o wypowiedź osoby pobierajace ten zasiłek. Jaka jest kwota
      tego zasiłku? Gdzieś wyczytałam, że około 17F/tydz.
      Z kolei znajomomi w Polsce mówią mi, że ich znajomi w UK biorą od 100 do 200F
      tygodniowo na jedno dziecko, w zależnosci od miejsca zamieszkania. Najwięcej
      ponoc w Londynie.
      Domyslam się, że zależy to od dochodów... jednak róznica miedzy 17F a 100F jest
      dość spora.
      Mój mąż pracuje w UK od listopada, dostaje payslip (przepraszam, nie wiem jak
      sie to dokładnie pisze) na około 200 F brutto tygodniowo a do wypłaty 90F.
      Która kwota będzie branea pod uwage?
      Dodam, ze ja nie będę na poczatku pracowała bo nie bedzie miał sie kto zająć
      moim dzieckiem, ma niecałe 3 latka.

Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź.
      Beti
      • Gość: Lila Re: Kolejne pytanie do tematu ... IP: *.server.ntli.net 23.02.07, 11:45
        Child benefit ma tylko jedna kwote bez wzgledu na to kto ile zarabia. jest to
        £17/tyg na pierwsze dziecko i £11 na kazde nastepne.
        • Gość: Beti Tak tez wyczytałam, czy wobec tego ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.07, 11:53
          to bujda co mówią moi znajomi w Polsce, czy tylko mylą im się nazwy zasiłków?

Czy Twoim zdaniem jest mozliwe aby ktoś dostawał tam tyle na dziecko?

Pozdrawiam. Beti.
          • Gość: omas Re: Tak tez wyczytałam, czy wobec tego ... IP: 81.144.199.* 23.02.07, 12:11
            To jest mozliwe jesli polaczysz:
            - Child benefit
            - Child tax credit
            - Working tax credit
            - i jeszcze jeden o ktorym malo kto wie i chodzi o zmieniejszenie podatku
            dochodowego ;)
            • Gość: Beti Re: Tak tez wyczytałam, czy wobec tego ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.07, 20:42
              Dziękuję za szczegółową odpowiedź.
              Nie wiem tylko czy aby ubiegać się o Child tax credit wystarczy, że pracuje
              jedna osoba ... Wyczytałam, że trzeba podac dwa numery NIN. Ja nie mam i raczej
              prędko nie bede miała, jesli nie podejmę pracy.
              Pozdrawiam
              Beti
      • Gość: vitek Re: Kolejne pytanie do tematu ... IP: 82.3.203.* 23.02.07, 19:48
        > na około 200 F brutto tygodniowo a do wypłaty 90F.

Ktoś go nieźle kroi na kasę :)
        • Gość: Beti Re: Kolejne pytanie do tematu ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.07, 20:39
          Niestety... Polska Agencja. Półroczny kontrakt, więc juz niedługo:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka