Gość: me IP: 195.194.8.* 15.02.07, 17:35 Czy do child benefit potrzeba paszportu dziecka czy wystarczy akt urodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niki Re: Child benefit IP: *.ukonline.co.uk 16.02.07, 09:29 wystarczy akt urodzenia, ale dla pewnoci zerknij tutaj: www.networkpl.com/modules.php?name=News&file=article&sid=17735 Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: Child benefit 16.02.07, 09:33 Gość portalu: Niki napisał(a): > wystarczy akt urodzenia, ale dla pewnoci zerknij tutaj: > www.networkpl.com/modules.php?name=News&file=article&sid=17735 wg mnie wystarczy akt urdzenia. child benefit mozesz dostac nawet na dziecko, ktore pozostaje w polsce, a daze do tego ze nie koniecznie trzeba miec paszport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Child benefit IP: 82.160.244.* 16.02.07, 09:36 od mojego kumpla zarzadali paszportu dziecka,mimo,ze nikt z jego znajomych nie musial tego robic.Moze cos zmienili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Child benefit IP: 195.194.8.* 17.02.07, 15:59 Dzieki za odp. Odemnie wlasnie chca paszport moj i corki.Corka jeszcze w Polsce i nie ma ( nie potrzebuje ) paszportu,wyslalem im swoj. Zobaczymy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Child benefit IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 18.02.07, 22:18 Pytanie mam dla zaspokojenia ciekawosci.Jak wy macie dzieci w PL to pewnie dostajecie cos na dziecko prawda? No i jak tu przyjezdzacie pracowac a dzieci jeszcze sa w PL to na dziecko dostajecie Child Benefit w UK.Czy ten zasilek w PL tez trzymacie czy on znika w momencie kiedy zaczniecie dostawac GB.? Odpowiedz Link Zgłoś
ik2 Re: Child benefit 18.02.07, 22:44 Powiem jak jest w moim przypadku. Mąż jest w IR, ja z dziećmi w Polsce. W IR złożył papiery na Child Benefit, przyszły papiery do Polski to urzędu ds zasiłków w UE (są takie w przy urzędach marszałkowskich). Przysłano mi zawiadomienie, że instytucja irlandzka sprawdza czy tu w Polsce pobieram jakiś zasiłek. Pani tu w Polsce wszystko sprawdziła, wysłała odpowiedź i już. W tej chiwli jest już taki przepływ informacji między urzędami w calej Unii, że pobieranie zasiłku tu i tu jest chyba niemożliwe, a jeśli to do czasu, bo myślę, że ktoś w końcu dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Child benefit IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 18.02.07, 23:10 Tak tez przypuszczalam ze moze byc.Komputery nas piluja.Dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek [...] IP: 82.3.203.* 19.02.07, 00:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Child benefit IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 19.02.07, 09:18 Witus ja zawsze mowilam i dostrzegalam twoja niesamowita sprytnosc typowego cwaniaka.No coz "Some Mothers do have them" Frank Spencer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Child benefit IP: *.cable.ubr07.gill.blueyonder.co.uk 19.02.07, 09:24 Tak prosze podaj mi adres Witku to ja ci zalatwie te sprostowanie tych benefitow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: Child benefit IP: 82.3.203.* 22.02.07, 22:58 Robię cię w buko, oczywiście nie pobieram żadnych benefitów w Polsce bo po 1sze od lat tam nie mieszkam a po 2gie jak mieszkałem to i tak się nie kwalifikowałem - za duże dochody. Chciałem tylko zobaczyć jak zareagujesz bo uwielbiam nabijać się z głupich ludzi, szczególnie durnych starych dup. A teraz peat skasuj to!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Kolejne pytanie do tematu ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.07, 11:17 Witam serdecznie, żeby nie zaczynać kolejnego wątku na ten temat zapytam tutaj. Za dwa tygodnie lece do UK z dzieckiem do męża i zostajemy tam na conajmniej rok. Bardzo bym prosiła o wypowiedź osoby pobierajace ten zasiłek. Jaka jest kwota tego zasiłku? Gdzieś wyczytałam, że około 17F/tydz. Z kolei znajomomi w Polsce mówią mi, że ich znajomi w UK biorą od 100 do 200F tygodniowo na jedno dziecko, w zależnosci od miejsca zamieszkania. Najwięcej ponoc w Londynie. Domyslam się, że zależy to od dochodów... jednak róznica miedzy 17F a 100F jest dość spora. Mój mąż pracuje w UK od listopada, dostaje payslip (przepraszam, nie wiem jak sie to dokładnie pisze) na około 200 F brutto tygodniowo a do wypłaty 90F. Która kwota będzie branea pod uwage? Dodam, ze ja nie będę na poczatku pracowała bo nie bedzie miał sie kto zająć moim dzieckiem, ma niecałe 3 latka. Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź. Beti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Kolejne pytanie do tematu ... IP: *.server.ntli.net 23.02.07, 11:45 Child benefit ma tylko jedna kwote bez wzgledu na to kto ile zarabia. jest to £17/tyg na pierwsze dziecko i £11 na kazde nastepne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Tak tez wyczytałam, czy wobec tego ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.07, 11:53 to bujda co mówią moi znajomi w Polsce, czy tylko mylą im się nazwy zasiłków? Czy Twoim zdaniem jest mozliwe aby ktoś dostawał tam tyle na dziecko? Pozdrawiam. Beti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omas Re: Tak tez wyczytałam, czy wobec tego ... IP: 81.144.199.* 23.02.07, 12:11 To jest mozliwe jesli polaczysz: - Child benefit - Child tax credit - Working tax credit - i jeszcze jeden o ktorym malo kto wie i chodzi o zmieniejszenie podatku dochodowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Tak tez wyczytałam, czy wobec tego ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.07, 20:42 Dziękuję za szczegółową odpowiedź. Nie wiem tylko czy aby ubiegać się o Child tax credit wystarczy, że pracuje jedna osoba ... Wyczytałam, że trzeba podac dwa numery NIN. Ja nie mam i raczej prędko nie bede miała, jesli nie podejmę pracy. Pozdrawiam Beti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: Kolejne pytanie do tematu ... IP: 82.3.203.* 23.02.07, 19:48 > na około 200 F brutto tygodniowo a do wypłaty 90F. Ktoś go nieźle kroi na kasę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Kolejne pytanie do tematu ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.07, 20:39 Niestety... Polska Agencja. Półroczny kontrakt, więc juz niedługo:) Odpowiedz Link Zgłoś