Dodaj do ulubionych

Szukam pracy w Dublinie

22.02.07, 13:48
23 marca przyjeżdżam na stałe do Dublina. Zamierzam szukać tam pracy- proszę
o radę w jakich dziedzinach, ewentualnie gdzie mogę jej szukać z
wykształceniem jakie posiadam:
- Podyplomowe Studium Prawno – Menedżerskie;
- Wydział Administracyjny, specjalność: organizacja usług turystyczno –
hotelarskich - studia magisterskie;
- Wydział Zarządzania i Marketingu, specjalność: zarządzanie firmą - studia
licencjackie;
- Studium Bankowości i Finansów, specjalność: rachunkowość;
- Liceum Ekonomiczne, specjalność: ekonomika i organizacja przedsiębiorstw.
Zaznaczę, że posiadam 3-letnie doświadczenie w pracy na stanowisku referenta
ekonomicznego w Dziale Rozliczeń i Sekcji Windykacji.
Znaomość języków :
- język angielski - poziom średnio zaawansowany,
- jezyk niemiecki - poziom podstawowy.
Z góry dziekuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolcia0807 Re: Szukam pracy w Dublinie IP: 159.104.212.* 22.02.07, 16:12
      Mysle,ze lepiej jak napiszesz, jakie masz doswiadczenie,bo to sie bardziej
      liczy. Porozgladaj sie po irlandzkich stronach z praca, np www.irish jobs.ie
      Nie wiem,jak w Dublinie.Ja w Limericku mam dobra prace w zawodzie(analityk
      finansowy). Znalazlam przez ogloszenie w gazecie.
      Zycze powodzenia
    • Gość: ha Re: Szukam pracy w Dublinie IP: *.psd.vodafone.ie 22.02.07, 16:31
      Moze w Tesco na szmacie
      • alfik25 Re: Szukam pracy w Dublinie 07.03.07, 07:43
        może na szmatę to Ty sie nadajesz... PO CO SIĘ WTRĄCASZ JAK TEMAT W OGÓLE
        CIEBIE NIE DOTYCZY??
        • Gość: Gordon Shumway Re: Szukam pracy w Dublinie IP: *.aib.ie 07.03.07, 13:01
          zycze powodzenia i wiecej zapalu w szukaniu pracy niz w czytaniu tego forum.
          no chyba ze przez 2 tygodnie myslales jak sie odgryzc na post z o szmacie z
          22.02.
        • Gość: raf Re: Szukam pracy w Dublinie IP: 85.134.141.* 07.03.07, 13:40
          sie nie obrazaj chłopie...może sie okazac że szmata w tesco to czasami jedyny ratunek żeby sie tutaj utzymac w nadziei na znalezienie czegos lepszego później...
          to raz a dwa....nie wiem czy dobrze robisz przyjeżdzając tutaj....rialndia to nie raj i nikogo raczej twoje wykrzałcenie nie obchodzi.ważne co robileś wcześniej a najlepiej tutaj na miejscu...tak sie skląda ze nasi rodacy skutecznie przekonali pracodwaców ze nasze cv to jeden wielki kit i ściema wiec musisz czasami chwycic sie podłego zajęcia żeby kiedyś kiedyś tam wypłynąc
          a po trzecie moi znajomi są po studiach...i robią w tesco i jakoś sobie chwalą
          po czwarte w irlandii żadna praca nie hańbi
          • maja92 Re: Szukam pracy w Dublinie 07.03.07, 14:48
            Sylwek niedawno podawal cala liste stron z firmami rekrutacyjnymi:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=58176699&a=58176699
            Szkoly i dyplomy sa wazne, ale wazniejsze jest doswiadczenie jak ktos juz to
            wczesniej napisal...

Powodzenia zycze!!
    • Gość: Doctor Re: Szukam pracy w Dublinie IP: *.proxy.aol.com 07.03.07, 09:24
      Alfik, badz realista! Nie znasz jezyka i chcesz prace "w zawodzie"? Zreszta ten
      twoj zawod tez jest bardziej nieokreslony. Menedzerskie studia z PL sa malo
      przydatne na wyspach. Boli? No, coz... Sam sie przekonasz, ze nie bedzie latwo.
    • Gość: R Re: Szukam pracy w Dublinie IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 07.03.07, 10:24
      Na starcie bedzie Ci ciezko o prace w zawodzie. Ale nie od razu Rzym zbudowano
      probowac zawsze mozna. Ja do pracy w zawodzie wyuczonym w Polsce po 9 miesiacach
      sie dopchalem. Na poczatku bariera jest jezyk niby angielski ale jednak
      irlandzki. Powodzenia zycze. Napewno popatrz na stronach internetowych z
      ogloszeniami moze sie uda. Powodzenia
    • alfik25 ODP 18.04.07, 17:26
      No i jestem na miejscu. Ze znalezieniem pracy W ZAWODZIE nie bylo problemu - co
      niektorzy pomysla, ze zebysie odgryzc to zmyslam. Otoz nie. Dla niedowiarkow-
      mam prace w zawodzie, nie charuje po godzinach, atmosfera jest 100 razy lepsza
      jak w Polsce, a na dodatek jeszcze swietnie mi placa....Czego chciec wiecej. A
      ci co sie boja- do boju! Dacie rade!!! POWODZENIA DLA WSZYSTKICH
      • Gość: wk Re: ODP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:11
        super, wszystkiego najlepszego w nowej pracy, awansów.
      • Gość: majkel Re: ODP IP: *.unknown.be.uu.net 18.04.07, 18:26
        No i jestem na miejscu. Ze znalezieniem pracy W ZAWODZIE nie bylo problemu - co
        niektorzy pomysla, ze zebysie odgryzc to zmyslam.

ale co to za praca co znalazles ?
        • ontarian Re: ODP 18.04.07, 18:44
          Gość portalu: majkel napisał(a):

> ale co to za praca co znalazles ?
          jak to? w tesco na szmacie
          • damianbsc tesco 18.04.07, 18:58
            nie wszystko zalezy od doswiadczenia, znajomy mial szczescie i w ciagu roku
            skoczyl amu pensja z 26 na 42k - sam do dzis nei wieze, zwlaszcza, ze on nic
            nie robi - no moze robi, ale nie ma o tym pojecia i wszyscy dookola to
            wiedza!!! jeju, czasem sie zastanawiam, dlaczego ja tak nie mam
          • Gość: mikee Re: ODP IP: 89.100.129.* 18.04.07, 22:25
            zazdrosc bije z takich komentarzy... :/ wstydz sie.
            • ontarian Re: ODP 19.04.07, 16:22
              Gość portalu: mikee napisał(a):

> zazdrosc bije z takich komentarzy... :/
              w sumie to nie mam czego zazdroscic

> wstydz sie.
              wstyd mam zakryty
              • Gość: krol Re: ODP IP: *.centertel.pl 20.04.07, 17:34
                Ontarian Ty pajacu
                • ontarian Re: ODP 20.04.07, 17:48
                  wal se konia kaszalocie
    • Gość: fak men sredni angielski to do szmaty wymagaja!!!Nie kituj IP: *.lei3.cable.ntl.com 18.04.07, 20:22
      sredni angielski to do szmaty wymagaja!!!Nie kituj bo nikt nieuwiezy!!!Z
      lepszymi papierami od ciebie +plynny angol i pierwszy rok kazdy robi na szmacie-
      pozniej przychodzi awans na upragniony i wymarzony ZMYWAK!!!
      • Gość: mikee Re: sredni angielski to do szmaty wymagaja!!!Nie IP: 89.100.129.* 18.04.07, 22:25
        moj angielski nie jest idealny i mam super prace, jestem programista i nie
        musze miec angielskiego na 100%, 90% mi starcza. Ci co maja niby mega super
        angielski i sa w Tesco, narzekajac ze nie moga innego nic zrobic... tzn. ze
        sa 'niepelno sprytni' i sobie zle w zyciu radza.
      • alfik25 Re: sredni angielski to do szmaty wymagaja!!!Nie 19.04.07, 16:30
        a po co mialabym kitowac.. w sumie to tylko forum- ale mowie jak jest i zycze
        powodzenia- bo nie ukrywam ze szczescie trzeba miec.
    • alfik25 ODP 2 19.04.07, 16:19
      wszytkich zainteresowanych powiadamiam- pracuje w korporacji finansowej w
      dziale ksiegowosci, jestem asystentka ksiegowej (co niektorzy uznali mnie za
      faceta na tym forum).Wiadomo- poczatki sa zawsze trudne ale po paru tygodniach
      mozna sie osluchac w angielskim, a i latwiej przychodzi doksztalcenie sie.
      Niektorzy uznali ze na poziomie srednio-zaawansowanym nie ma co szukac takiej
      pracy- widocznie jest to poziom wystarczajacy aby porozumiec sie z innymi, a
      fachowych okreslen mozna sie douczyc. W sumie kazdy zawod ma swoj
      wlasny "slownik". Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: max Re: ODP 2 IP: *.marton.net.pl 19.04.07, 23:07
        Znowu ta mała wsza niejaki ontorian i jego debilny poemat.Jak myślicie -był
        bity przez ojca/chyba nie zgwałcony/czy przez kolegów w szkole?Wszędzie się
        wetnie.Właściwie to szkoda czasu i.... prądu na toto.
        • ontarian Re: ODP 2 20.04.07, 14:41
          hehe, czesc maksiku
          ja na ciebie robie siku

mama cie w betoniarce kolysac musiala
          dlatego taki walniety teraz jestes
          • Gość: gosc Re: ODP 2 IP: *.bas504.dsl.esat.net 20.04.07, 22:38
            Ta asystentka ksiegowej to naprawde szal.Praca na maxa odmozdzajaca-wypelnianie
            tabelek i kazdego dnia to samo.A te super zarobki (pewnie 25k) to sie mozesz
            nimi w Polsce pochwalic jak przeliczysz na zl.Ciekawa praca to tu sie zaczyna
            od 60k.
            • Gość: Zyta Re: ODP 2 IP: 194.106.155.* 23.04.07, 13:16
              Moze dla Ciebie to nie jest szal papierkowa robota. Moze ty sie odnajdujesz w
              fizycznej robocie. Jak zwykle - Polak potrafi jedynie krytykowac. A jak komus
              sie COKOLWIEK uda to myk- nozka podstawiona- zeby tylko zdolowac. Zero wsparcia-
              KRYTYKANCI!!!
            • Gość: majkel Re: ODP 2 IP: *.unknown.be.uu.net 23.04.07, 13:28
              Ciekawa praca to tu sie zaczyna
              od 60k.

no teraz zes blysnol czemu nie od 100k
              chcesz powiedziec ze miejscowy absolwent na start dostaje 60k wez nie pie..
              a 60k to widzisz chyba na 4 lata pajacu
              • Gość: gosc Re: ODP 2 IP: *.cust.iol.ie 23.04.07, 20:03
                Mowimy tutaj o absolwencie czy osobie z 3 letnim exp.Naucz sie czytac ze
                zrozumieniem to moze nie bedziesz musial cale zycie wykladac towaru w Tesco.Jak
                juz jestes taki bystry to wjedz na jakiekowleik "salary survey" i zobzacz ile
                zarabia zwyly analityk z 3 letnim doswiadczeniem.
                • Gość: mikee Re: ODP 2 IP: 89.100.129.* 23.04.07, 20:54
                  piep..ysz glupoty. po pierwsze o jakim zawodzie piszesz... jesli w kazdym
                  zawodzie wg ciebie zarabia sie 60k po 3 latach, tzn ze chyba studiujesz
                  jeszcze. po drugie salary survey sa tworzone przez agencje rekrutacyjne lub
                  jest to srednia z ogloszen na portalach rekrutacyjnych. czesto z
                  rzeczywistoscia ma malo wspolnego.
                  a po trzecie autorka postu po 4-5 latach dostanie te 60k i dopiero wtedy
                  bedziesz zazdroscil ;)
        • Gość: mikee Re: ODP 2 IP: 89.100.129.* 23.04.07, 21:00
          kurde, nie wiem skad ontarian sie wzial, ale jest glupi jak but i ma straszne
          kompleksy, mial przeje... w zyciu :/

jest zarejestrowany, mozna go paskudnie zaspamowac ;)
      • Gość: mikee Re: ODP 2 IP: 89.100.129.* 23.04.07, 20:57
        Gratujuje :)

jak ktos chce, to bedzie kims :)

i nie przejmuj sie palantami typu ontarian, on bedzie zawsze mial te swoje
        kompleksy :/
        • Gość: max Re: ODP 2 IP: *.marton.net.pl 23.04.07, 22:34
          Na debila nie ma siły-szkoda czasu.pzdr.dla tych co na tej samej fali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka