Dodaj do ulubionych

transfer do Bristolu, Southampton czy Portsmouth?

IP: *.server.ntli.net 04.03.07, 01:25
Witam. Aktutalnie pracuje 5 miesiac w tesco cheshunt- jest to polnocna czesc
Londynu. POzalatwiane mam wszystkie formalne sprawy typu WRS, NIN, IL
Revenue. Planuje przeniesc sie stad i rozwazam opcje transferu do Bristolu,
Southampton lub Portsmouth. W kazdym z tych miast jest Tesco extra. Czy ktos
z WAs moze mi powiedziec jak przedstawia sie sytuacja w tychze miastach? moze
ktos pracuje tam i orientuje sie w sytacji. Wspomne tylko ze tutaj cena
wynajmu osobnego pokoju w dzielonym mieszkaniu zaczyna sie od min. 85 funtow
za tydzien i najczessciej umowa na pol roku i kaucja ok 400 funtow.. reszta
to agencje i to od razu cale mieszkanie takze na min pol roku + wysoka kaucja
i referencje. Swoja droga Cheshunt to totalne ubocze z dala od
wielkomiejskiego zamieszania do londynu autobusem na manor house to ok 2,5
godziny drogi , pozdrawiam, Marcin
Obserwuj wątek
    • matt.cobosca Re: transfer do Bristolu, Southampton czy Portsmo 07.03.07, 20:09
      Dzidson jaki macie dodatek lokalizacyjny w Cheshunt i czy duzo tam pracuje
      polakow?
      • Gość: dzidson Re: transfer do Bristolu, Southampton czy Portsmo IP: *.server.ntli.net 08.03.07, 17:32
        dodatek to 64 funty na miesiac. Polaków jest dużo. Mysle, że ponad 20 osob
        nocnej zmiany to Polacy. A ja sprawa przedstawia sie u Was ? i gdzie pracujesz Matt?
        • matt.cobosca Re: transfer do Bristolu, Southampton czy Portsmo 08.03.07, 17:45
          Ja pracuje w Ealing (zachodni Londyn), ale mam kuzynow w Cheshunt i byc moze
          moze bede probowal sie przeniesc do Cheshunt. Wiem ze u was jest Tesco Metro
          (jak wysiada sie ze stacji kolejki i skreca w lewo, a nastepnie idzie sie
          prosto caly czas do konca drogi).
          • Gość: dzidson Re: transfer do Bristolu, Southampton czy Portsmo IP: *.server.ntli.net 09.03.07, 12:55
            Ja własnie szukam jakiegos osobnego pokoju do wynajecia w Cheshunt na okres ok
            2-3 miesiecy liczac od 1 kwietnia. Wszystko wskazuje na to ze moj transfer
            jeszcze troche potrwa bo przenosic sie bede do kolegi do Newcastle (juz zlozylem
            podanie). Moze Twoi Kuzyni maja jakis namiar na wolny pokoj bo szukam juz czas
            jakis i marnie to wyglada jak na razie. W razie czego zostawiam kontakt do
            siebie: dzidson ( at )op(dot)pl Tesco metro jest rzeczywiscie przy Cheshunt old
            pond , niedaleko kolejki , ja natomiast pracuje w tesco extra w brookfield
            centre, to jakies 2 kilomety dalej w stone hoddesdon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka