Dodaj do ulubionych

Community Playgroup

16.03.07, 20:36
Mam pytanie czy ktoś może z Was korzystał z community playgroup albo coś wie
na ten temat.W mojej okolicy jest ich kilka i zastanawiam się czy nie zapisać
tam mojej córki.
Pozdrawiam Monika
Obserwuj wątek
    • maja92 Re: Community Playgroup 20.03.07, 10:45
      Moi chlopcy chodzili do jednego w Cabinteely gdy mieli po 3 i 4 lata.
      Kosztowalo to okolo €20 na miesiac. Po dwie godziny dla 3-latkow i 2 i pol
      godzinki dla 4-latkow.
      Mlodzi to lubili - uczyli sie piosenek, malowali, wycinali i bawili sie z
      dziecmi..pani opiekunka miala chwilke na troche oddechu jak oni byli w play
      school...

Przygotowuje do pojscia do szkoly - mlodzi duzo lepiej zaczynali junior infants
      w szkole - nie bylo lez i szybciej zasymilowali sie z innymi chlopcami w
      klasie, niz dzieci ktore byly same w domu zanim zaczely szkole.
      • imszulc Re: Community Playgroup 20.03.07, 22:12
        co to jest? i dlaczego tak tanio? zaraz poszukam jakiś informacji w necie ale
        będę też wdzięczna za jakieś info tutaj
        pozdrawiam
        Iwona
      • kazanosia Re: Community Playgroup 20.03.07, 23:54
        Dzięki Maja za odpowiedź, która bardzo mnie ucieszyła, ponieważ dokładnie
        czegoś takiego szukałam dla moje córki. W ciągu dnia ja się nią opiekuję więc
        zależy mi na tym by miała kontakt z innymi dziećmi.
        Jutro obdzwonię okoliczne playgroup może będzie wolne miejsce.
        Pozdrawiam
        Monika
        • maja92 Re: Community Playgroup 21.03.07, 11:07
          Iwona, jest tak tanio bo play school jest prowadzona przez Community Centre
          dotowane przez panstwo/rade lokalna. I tyle placilismy za play school przy
          Cabinteely Community Centre - nie wiem jak cena ma sie w innych osrodkach, ale
          na pewno nie powinna byc duzo wyzsza (Jono ostatni raz byl prawie 2 lata temu,
          bo teraz juz jest w Senior Infants) ;-))

Takie community centres sa dobrze juz zorganizowane na "starych" osiedlach.
          Moja pani opiekunka jest z Cabinteely i tam chlopakow zapisala... Kiedys
          wieczorami chodzila tam na nauke obslugi komputera i znalazla notke o play
          school...Musisz byc lokalnym, by chodzic do takiego play school w okolicy, wiec
          Trish napisala, ze chlopacy mieszkali u Niej;-)))))

Wiem, ze tez niedaleko nas w Knocklyon takie play school jest w budynku szkoly
          podstawowej zarzadzanej przez community....

Na pewno jest takie miejsce troche gorzej wyposarzone niz w prywatnym
          montessori i czasami prosili o kartki do wycinania by przyniesc ze soba, ale
          nie o to przeciez chodzi... Chodzilo o to by Mlodzi nauczyli sie zycia w
          spoleczenstwie....
          ....mam tez zdjecia jak Jono byl Gwiazdka w przedstawieniu Bozo Narodzeniowym,
          ktore trwalo moze z 15 minut, ale jaka frajda dla rodzicow, gdy widzisz swojego
          trzylatka dukajacego wierszyk przy wszystkich;-))))

Moniko, jak Ci sie uda to zapisuj coreczke - Mala pobedzie troche z dziecmi -
          przyniesie Ci swoj art do domu;-)), a Ty bedziesz miala 2 godziny dla siebie,
          by spokojnie napic sie herbaty;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka