Dodaj do ulubionych

Jak znaleźć prace w Londynie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:31
Nigdy wczesniej nie pracowałam nigdzie za granicą . Mam możliwość noclegu u
rodziny w Londynie ale nie mam pojęcia jak znaleźć jakąś pracę. Znam język na
poziomie podstawowym i nie mam pojecia jak sie do tego zabrac . Moze znacie
jakies dobre posrednictwa pracy i wiecie jakie są możliwości załatwienia
sobie pracy już wczesniej w Polsce Prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: bbb Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.xdsl.murphx.net 21.05.07, 19:44
      jakiej pracy? jakie stanowiska cie interesuja? z doswiadczenia wiem ze
      najciezej znalezc obojetnie co
      • reallondoner Re: Jak znaleźć prace w Londynie 21.05.07, 19:56
        Zostan lepiej w Polsce skoro nie wiesz jak sie zabrac. Dzieki temu mniej moich
        pieniedzy pojdzie na nowe znaki drogowe w jezyku Polskim oraz mniej najem sie
        wstydu za kolejnego spiacego pod Victoria Station.
        Kiedy ja zbieralem sie do wyjazdu to mialem gotowy plan, samozaparcie (nie
        gastrologiczna przypadlosc bynajmniej) i wiecej wiary niz ktokolwiek inny.
        Skoro Ty nie wiesz co i jak to lepiej zostan tam. Lepszy wrobel w garsci niz
        golabek na dachu.
        • Gość: buba Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:10
          Interesuje mnie własnie cokolwiek . Moze byc praca w jakims supermarkecie albo
          cos tego typu. Nie chcialabym jechać w ciemno. Moze wie ktos jak znalezc oferty
          w Polsce do pracy w anglii
        • Gość: rh+ Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.l5.c1.dsl.pol.co.uk 22.05.07, 10:54
          to za takich sk*****synow jak ty trzeba sie wstydzic - jestes calkowitym
          zaprzeczeniem idei Londynu .......................................
          jakos wszyscy uwielbiaja ponoc tzw "policjanta" , ktory zawsze wyslucha i
          pomoze no i ba nawet sie usmiechnie do obcokrajowca - zeby p0omoc -
          moin zdaniem powinien cie kopnac zdrowo w dupe i wypowiedziec zaklecie fuck off
          • Gość: rh+ Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.l5.c1.dsl.pol.co.uk 22.05.07, 10:55
            to jest do tego prawdziwego londonera made in poland
            • reallondoner Re: Jak znaleźć prace w Londynie 22.05.07, 16:44
              Otoz, krwisty RHplusie, nie lubie ludzi, ktorzy porywaja sie na zbyt wysoka
              fale.
              Czegoz moe sie spodziewac czlowiek bez znajomosci jezyka, miasta, chocby
              podstawowych informacji w innym kraju?
              Ciekawym ile ta osoba wie o Polsce?
              Jak juz wspomnialem, ja znalem polowe ulic w LOndynie zanim tu przyjechalem. Po
              3 miesiacach pobytu nie ma tutaj miejsca, ktorego bym nie znal.
              Denerwuja mnie posty typu: jak mam znalezc prace, od czego zaczac?
              Moze wlasnie od tego, by dowiedziec sie o nowym miejscu docelowym tyle, ile
              tylko mozna, aby spokojnie wyjsc z samolotu bez strachu co bedzie w ciagu
              najblizszych kiklu dni (badz godzin).
              Potem kolejnym postem bedzie cos w stylu: Zuzywam ostatnie 50pensow na net,
              pomozcie mi znalezc prace, jakakolwiek.
              Ludzie, zacznijcie myslec i dzialac. SKoro tu sie wybieracie to z jakims planem
              gotowym. Inaczej moze dorwiecie sie do zmywania garow, moze jednak to tutaj
              troche za malo.
              • Gość: rh+ Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.l2.c1.dsl.pol.co.uk 22.05.07, 18:00
                otóż cala idea polega na tym , ze każdy bez względu na narodowość , \wyznanie ,
                kolor skory ma tutaj równe szanse i nie powinno być to powodem do dyskryminacji
                a tym bardziej " bystrość umysłu " , która jest cecha osobnicza .
                To tez twoje "szare komórki " zasługuje na prawdziwe uznanie , ze tak świetnie
                dajesz sobie rade , ale nie zapominaj o innych moze troche "zagubionych"-
                ktorzy nie prosza o nic wiecuj jak o rade !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                ps co do victorii - nie tylko Polacy tak kończą - siedzące i proszac o 50p,
                rozejrzyj sie dobrze woko a zobaczysz ile tzw. "realllondonerow" jest
                wykolejona.
                • reallondoner Re: Jak znaleźć prace w Londynie 22.05.07, 18:36
                  Wystarczajaco wielel razy sie rozejrzalem i pomoglem. Jak pozniej sie okazalo,
                  byl to blad.
                  Madre chinskie przyslowie mowi: "DLaczego mnie tak nienawidzisz, przeciez Ci
                  nie pomoglem?".
                  W przypadku Polakow najczesciej jest bardzo wymowne.
                  Tak wiec, jesli chcesz zyc ze spokojnym sumieniem, pomoz sobie sam. Im wiecej
                  wiesz tym mniejszym obciazeniem dla spoleczenstwa jestes.
                  W przypadku braku krwi zawolac RH+ :)

TO jest forum i wyrazam swoja opinie, podkreslam, swoja, nie jestem tu po to,
                  aby jakis niespelniony chlopczyk/dziewczynka pisal mi co ja mam pisac.
                  Wlasnie nie ma mnie w Polsce, abym mogl pisac to co uznam za sluszne. O to
                  sobie zarabialem rece po lokcie jeszcze w Polsce, aby teraz z tego do woli
                  korzystac.
                  Tak wiec raz jeszcze: Niech tamta zainteresowana osoba zostanie lepiej w
                  Polsce, chociaz wie od kogo kase pozyczyc jak zabraknie. Tutaj kontakty sie
                  urwa, zwlaszcza u niby znajomych/rodziny. Odworca sie jak tylko zbraknie Ci
                  kasy i nie zdobedziesz pracy. Poczytaj artykuly w mediach dla Polakow i
                  znajdziesz takich setki historii.

Good luck :)
                  • Gość: rh+ Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.l2.c2.dsl.pol.co.uk 22.05.07, 19:19
                    jestes , zapene jednym z tych , ktorym sie wydaje ,ze moga pisac co chca ;
                    zadziwiajaca sprawa wyglada inaczej jezeli jakis pismak "twojego pokroju"
                    wyrazi swoja opinie w brytyjskim szmatlawcu o polakach??? lub jakims np
                    niemieckim wtedy dopiero to jest dopiero OBRAZA !!!???? i mechanizmy obrony
                    narodowej dumy sie odzywaja
              • Gość: bbb Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.xdsl.murphx.net 22.05.07, 18:37
                "Po
                3 miesiacach pobytu nie ma tutaj miejsca, ktorego bym nie znal"
                a po ci te znajomosc tych wszytskich miejsc? mini cabem jezdzisz czy moze
                wycieczki oprowadzasz?
                • reallondoner Re: Jak znaleźć prace w Londynie 22.05.07, 18:53
                  Po to, aby smiac sie z glupich postow w stylu "tutaj nawet lasow porzadnych nie
                  ma".
                  Otoz, drogi forumowiczu, w przeciwienstwie do wiekszosci, uwazam te miasto za
                  swoj dom. Na cale zycie. Uwielbiam jego zakatki, sa tez takie, ktore wolalbym
                  wymazac.
                  Niemniej jednak chce tu zostac i zostane. Z takim zamiarem przyjechalem i to
                  realizuje. Znam miasto lepiej niz rodowici Londynczycy. Tak wiec kiedy
                  przychodzi do konfrontacji historii i topografii miasta, jestem nad nimi gora.
                  Skoro tu mieszkam to chce znac Londyn jak wlasna kieszen. Nie tylko Piccadilly
                  Circus i pelen Polakow Lilly Whites.
                  Nie mam nic przeciwko Polakom, moim zdaniem nakrecaja to miasto i chwala nam za
                  to, ale nie miejmy pretensji do ludzi, ktorzy chca tu zyc i mieszkac normalnie.
                  Nie odreagowywac tygodnia pracy przy flaszce w ogrodzie, ale ZYC... po prostu :)

PS: Prosze nie odbierac mojej znajomosci miasta jako przechwalki, po prostu
                  zyje nim, jesli ktos to rozumie...
                  • Gość: rh+ Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.l2.c2.dsl.pol.co.uk 22.05.07, 19:22
                    tracasz megalomania....................moze postawia tobie pomnik za zycia!!!
                    ps. wielcy ludzie chpdza z pochylona glowa
                    • reallondoner Re: Jak znaleźć prace w Londynie 22.05.07, 19:48
                      Ja chodze z glowa do dolu, co nie znaczy, ze nie znam swojej wartosci jak
                      inni...
                      to juz zas robi wielka roznice...
                      • Gość: oko Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.05.07, 19:51
                        reallondoner napisał:

> Ja chodze z glowa do dolu, co nie znaczy, ze nie znam swojej wartosci jak
                        > inni...

Brawo! To może wiesz też czy w UK są takie same gniazdka elektryczne jak w
                        Irlandi, amoże inne?
                    • reallondoner do RH+ 22.05.07, 19:51
                      RH+, cos mi sie zdaje, ze ta Twoja glowa to jak u strusia w piasku. Czy to
                      wynika z faktu, ze czujesz sie tutaj nieswojo??? Jak cudzoziemiec, emigrant
                      zarobkowy itp.
                      Otoz ja nie mam takiego odczucia.
                      A moze dlatego, ze znajomosc jednego miasta (w miare sporego, ale sa tez i
                      wieksze) jest dla Ciebie oznaka megalomanii.
                      Najwidoczniej jestes spod jakiejs poznanskiej pipidowki i masz kompleksy badz
                      zawezone horyzonty.
                      Bron Boze bedac w Kornwalii nie patrz w kierunku oceanu... moze Ci sie do
                      reszty poprzewracac...
                      • Gość: rh+ Re: do RH+ IP: *.l2.c2.dsl.pol.co.uk 22.05.07, 20:10
                        >>"Tak wiec kiedy
                        przychodzi do konfrontacji historii i topografii miasta, jestem nad nimi gora"
                        -zastanow sie co piszesz i co za instytucja upowqaznila cie do TEGO !!!!!!!!
                        wielu juz tu jest takich , ktorzy po miesiacu nabywaja "londunski akcent" ,no a
                        teraz to wyglada , ze sa i tacy ktorzy sa bardziej "brytyjscy od brytyjczykow"
                        ps brawo nareszcie jeden , ktory jest nad nimi gora!!!!
                        • Gość: oko Re: do RH+ IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.05.07, 20:37
                          To jest jakiś londyński ksenofob, nie wie nawet jakie są gniazdka elektryczne w
                          Irlandi.
                          • reallondoner Re: do RH+ 22.05.07, 21:22
                            Juz znam genealogie Twojej ksywy: otoz wziela sie stad, ze zawsze Cie krew
                            zalewa gdy ktos wie wiecej od Ciebie.
                            ielismy sie jednak nie klocic, ale trudno. Z krwiakiem nie da sie normalnie
                            rozmawiac.
                            TO jednak zadziwiajace jest, iz ta brytyjskosc w zderzeniu z rzeczywistoscia
                            przypomina raczej polskie przywary.
                            Ja bynajmniej nie jestem "brytyjski", raczej powiedzialbym: dobrze wychowany,
                            szczery (az do bolu) i CZUJE SIE SWIETNIE W TYM MIESCIE. W przeciwienstwie do
                            80% (jak mniemam) forumowiczow-dorobkiewiczow.
                            To mnie odroznia od krwiaka (RH+) i to kolejny powod do radosci. Nie wiem co
                            bym zrobil gdybym byl nim/nia.
                            Zapewne wrocilbym do kraju rozpowiadajac wkolo jaka to ANglia jest beee, ze
                            malo placa itp itd.
                            • Gość: rh+ Re: do RH+ IP: *.wfd85a.dsl.pol.co.uk 22.05.07, 21:48
                              zastanow sie o czym piszesz ..................................
                              tematem jest "idea londynu"....................................
                              a ty mieszasz sie ze wszystkim ................................
                              bardziej przypominasz shizofremika niz londynczyka.............
                              no ale coz ....: szkoda czasu na zajmowanie sie pie..mi
                              wiec powodzewnia londynczyku
                              • Gość: Reallondoner Re: do RH+ IP: 81.171.158.* 23.05.07, 18:43
                                Widzisz, Krwiaku, przynajmniej potrafie zajac sie wszystkim. Ty zas poza
                                wlasnymi czterema literami nie jestes w stanie objac swiata wokol siebie.
                                Tobie najlepszym wymyslem czlowieka jest getto. Male, zamnkiete z czterech
                                stron. Moze wlasnie tam mialbys szanse ogarnac wszystko i przestac patrzec na
                                wlasne buty. Jak dotad taki obraz swego zycie przedstawiasz. Wlasne buty, to
                                wszystko co widzisz codziennie. GLowy wyzej podniesc nie potrafisz, boisz sie.
                                Tez balbym sie gdybym byl tak malo obeznany z zyciem...
                          • reallondoner oko 22.05.07, 21:23
                            Oko, nie wiem jakei sa gniazdka w Irlandii, ale jako ze jade tam w najblizszy
                            weekend, chetnie Ci napisze :)
    • sylwek07 zacznij od przeczytania tych linkow i Forum 22.05.07, 08:39
      Bo jest duzo porad gdzie i jak szukac pracy:

www.britishembassy.gov.uk/servlet/Front?pagename=OpenMarket/Xcelerate/ShowPage&c=Page&cid=1109178047236

www.tuc.org.uk/international/tuc-12503-f0.cfm
      www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html
      www.eures.praca.gov.pl/
      europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=pl
      i rada ,ucz sie jezyka juz teraz .
      • Gość: lllllllllo Re: zacznij od przeczytania tych linkow i Forum IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 23.05.07, 21:14
        u mnie sa 2 wolne miejsca;)
        • Gość: Adam Re: zacznij od przeczytania tych linkow i Forum IP: 83.151.32.* 24.05.07, 13:40
          a co to za miejsca?? ;)
    • Gość: ollala62 Re: Jak znaleźć prace w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:18
      Do REALLONDYNERA!!!!!!!!!!!!
      Po co tyle jadu wylewasz? Ulżyło Ci?
      Regularny frustrat i tyle!
      Wstydzić się możesz ale wyłącznie za siebie.Londyńczyk z bożej łaski!!!!!!!
      Nigdy nie będziesz u siebie w Londynie! Jesteś NIESTETY polakiem i tam zawsze
      będziesz w najniższej warstwie społecznej, o ile wogóle obcokrajowiec może być
      w jakiejś warstwie. A może tylko mniejszość narodowa,ale Ciebie i tam by nie
      chcieli!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka