xiv 05.06.07, 11:48 chcialem Was wyciagnac na forum: www.londyn.org.uk/forum/135 gdzie mozna by pogadac o inwestowaniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeff.lebowski Re: maecki, lebawski i inni :) - FX, stock etc 06.06.07, 02:55 Dzieki za zaproszenie Xiv... Mysle, ze na forum gazetki tez mozemy sobie popisac na wspomniane tematy a i zawsze wieksza szansa jest, ze ktos inny dorzuci swoje trzy grosze... Odnosnie tematu tak sie zastanawialem czy ktos inwestuje w fundusze inwestycyjne w UK? Mam troche wolnej gotowki a stopy zwrotu z rachunkow ISA i e- saver mnie jakos malo zadowalaja... Inwestycje w Pl to jak najbardziej fundusze inwestycyjne i GPW. Na Foreksie to tylko demo - wciaz sie ucze i doksztalcam... Tam naprawde trzeba miec zelazne nerwy i duzo doswiadczenia zeby byc na plusie przy tych wahaniach... Podsumowujac chodzi mi o alternatywne srodki na krotkoterminowe inwestycje w UK. Jakies propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: maecki, lebawski i inni :) - FX, stock etc 06.06.07, 14:28 dla mnie FX to nie inwestycja - trudno mowic o inwestowaniu kiedy expected value jest ujemna, moze i mozna robic tam pieniadze, ale jestem dosc sceptyczny ja mniej mysle o krotkoterminowych inwestycjach, a wiecej powiedzmy o czyms w terminie 10, 15 lat. Tak wiec wzrost na pierwszym miejscu, ktos ma jakies pomysly co bedzie the next big thing w przeciagu tego okresu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da_ali_g Re: maecki, lebawski i inni :) - FX, stock etc IP: 155.140.122.* 08.06.07, 19:16 tylko EM, nic wiecej nie ma sensu, kladziesz yaya na stool i jedziesz. przez ishares mozesz siegnac ciekawych rynkoow. www.ishares.com (mozna tez w wrapperze maxi ISA) Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: maecki, lebawski i inni :) - FX, stock etc 08.06.07, 19:36 przez > ishares mozesz siegnac ciekawych rynkoow. www.ishares.com Korzystales moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikee Re: maecki, lebawski i inni :) - FX, stock etc IP: 89.100.135.* 08.06.07, 22:33 Witam, Ja inwestuje w Robeco Chinese Equities i Henderson Pan European Smaller Co. przez www.rabodirect.ie/investments/fund_details/selection_growth.asp Jednak te sa nominowane w EUR, ale moze sa rowniez nominowane w GBP, najlepiej patrzec na www.ft.com/funds, ale pewnie juz to znacie. Musze przyznac, ze patrzac na to co dzieje sie w tym tygodniu na rynkach, to Robeco Chinese Eq. broni sie wysmienicie i ciagle zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: maecki, lebawski i inni :) - FX, stock etc IP: *.range81-156.btcentralplus.com 08.06.07, 22:51 Otwierales konto przez internet, tak jak radza - czy osobiscie w ktoryms z oddzialow Rabobanku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikee Re: maecki, lebawski i inni :) - FX, stock etc IP: 89.100.135.* 08.06.07, 23:03 w Irlandii Rabo jest tylko przez net, dlatego current acc. totalnie za free i bardzo niskie oplaty za fundusze. Wszystko trwalo kilka dni. Trzrba im wyslac dokumenty do wgladu typu: potwierdzenie adresu, PPS i ksero dokumentu tozsamosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: maecki, lebawski i inni :) - FX, stock etc 09.06.07, 14:43 a przy okazji, moze ktos chcialby polecic dobrego brokera ? zwlaszcza na rynki polnocnoamerykanskie (trzeba korzystac z drogiego funta tak dlugo jak mozliwe) i to najlepiej takiego gdzie nie trzeba placic 20 funtow za pojedyncza operacje Odpowiedz Link Zgłoś