ann2 10.06.07, 17:57 Prosze o rady jak najlepiej autem do Polski?? Czy ktoras rodzinka tak podrozowala? Bede wdzieczna za wszystkie rady! Maz ma po nas przyjechac bo nie wyobrazam sobie zapakowania sie w ograniczony samolotowy bagaz:) z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marge.s Re: do Polski samochodem, prosze o rady 11.06.07, 07:13 Witam, moj maz jakies dwa lata temu opracowywal sobie dojazd samochodem z Polski do Irlandii. Podszedl do tematu baaardzo powaznie ;) i sprawdzal wszystkie mozliwosci. Bral pod uwage czas i pieniadze i wg niego droga przez Francje byla najbardziej optymalna. I tak jadac przez Niemcy dostal sie do Francji gdzie ok 18 byl prom, rano kolo 11 byl juz na wyspie tyle ze nie w samym Dublinie a okolo 50 km od Dublina. Jesli interesuje Cie ta trasa to jak maz sie obudzi poprosze go o nazwy miejscowosci , nie chce tu pomieszac niczego ;) POzdrawiam i szerokiej drogi zycze Odpowiedz Link Zgłoś
hania266 Re: do Polski samochodem, prosze o rady 11.06.07, 09:08 hej przerobilismy to w poprzednie wakacje. bylismy z mezem w poslce samochodem i promem do francji potem przez niemcy i polska czasowo nie wiem ile to wyszlo bo zrobilismy sobie postoj w Paryzu. bylam juz w tedy w ciazy i nie chcialam tyle czasu przesiedziec w samochodzie wiec zrobilismy sobie weekendowy odpoczynek w paryzu szczegolnie jeden prom jest rewelacyjny a nie przezyc dwa stateczki Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Re: do Polski samochodem, prosze o rady 11.06.07, 09:15 Dzieki za odpowiedzi! Czyli z Francji plyneliscie bezposrednio promem do Irlandii?? Bo tez jest opcja zeby Eurotunelem do UK, a z UK promem do Irl... Nie wiem co lepiej:( Odpowiedz Link Zgłoś
hania266 Re: do Polski samochodem, prosze o rady 11.06.07, 09:19 y wybralismy prom anglia francja. lepiej cenowo i prom plynie tylko w nocy wiec masz kajute i spisz cala podroza rano budzisz sie w irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Re: do Polski samochodem, prosze o rady 11.06.07, 19:41 hania266, jesli mozesz to napisz mi skad ten prom i jakie linie! z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Re: do Polski samochodem, prosze o rady 11.06.07, 19:40 marge.s, dzieki za odpowiedz! Jesli mozesz napisz mi jakie to linie promowe i skad wyplywa. Z gory dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
hania266 Re: do Polski samochodem, prosze o rady 12.06.07, 11:08 wiec płynelismy irishferries,na stronie www. irishferries.com mozes sprawdzic połaczenia oraz kupic bilety. a płynelismyy z Rosslary do Cherburga we Francji a spowrotem z Rocsoff do Rosslary z tym ze polecam Cherburg bo jestzawsze blizej polski a przy takiej dlugiej trasie to te ponad 100 km to jest juz bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
marge.s Re: do Polski samochodem, prosze o rady 12.06.07, 11:39 Ann2 moj maz jechal dokladnie tak jak opisala Hania wyzej :) Z Francji wyplywal z miejscowosci Cherbourg i doplynal do Rosslare w Irlandii. Strona gdzie zakupilismy bilet na prom: www.irishferries.com Dodam jeszcze, ze ta trasa byla najtanszym rozwiazaniem :) Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Re: do Polski samochodem, prosze o rady 13.06.07, 11:38 Dziekuje WAm dziewczyny bardzo!!! pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś