Dodaj do ulubionych

wzdecia u majki;-(

14.06.07, 11:30
maja ma juz za soba 2 nie przespana noc.od 11 w nocy do tera prezy sie i prze
jakby chcala zrobic kupke albo baczka puscic,kilka baczkow miala,ale widac
nie ulzylo jej.stosujemy infacol,ale jakos mierny jest.czy moge dac jej
koperku do picia?czy sama mam go pic?maja ma 3 tyg i 4 dni...noie wie czy juz
mozna koperek jej podawac
Obserwuj wątek
    • imszulc Re: wzdecia u majki;-( 14.06.07, 11:55
      a krzyczy przy tym?

My na szczęście problemów z kolką nie mamy i z Agatą tez nie mieliśmy za bardzo.
      Na Twoim miejscu najpierw sama bym ten koper wypiła i zobaczyła czy działa a
      jeśli nie to poradziłabym się lekarza później czy podać maleństwu.

Wojtuś dzisiaj od 4 do 7 rano też się prężył ale On to kupy walił. Ludzie, nie
      nadążam ze zmienianiem pieluch! Jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Agata tak
      nie robiła a jadła to samo!
      • suesslein Re: wzdecia u majki;-( 14.06.07, 13:07
        dokladnie to samo bym zrobila- sama pij herbatke koperkowa, a poza tym mozesz
        sprobowac masaz brzuszka zgodnie z ruchem wskazowek zegara.
        Ja moim dzieciom podawalam letnia przegotowana wode lyzeczka.

A co jadlas przez ostatnie pare dni? Cos ostrego? Jakies warzywa straczkowe,
        albo kalafior moze?
        • prawdziwa_mada Re: wzdecia u majki;-( 14.06.07, 13:16
          co jadlam:sniadanie chleb z szynka polska, obiad albo zupa z ryzem na
          kurce,albo krupnik na kurce takze,wczoraj ugotowana wieprzowine z buraczkami
          tartymi bez cebuli,ziemniaki,ale ona od 2 dni ma tak w ocy wiec to nie miecho
          chyba...a i bagietki zjadlam. moze to bagietka,moze jakies zboze nie podchodzi
          jej...wypilam herbatke tylko nie wiem kiedy ona wniknie do pokarmu mego,zebym
          wiedziala ze to od niej jes polepszenie jesli takowe bedzie...biedna malutka
          Majka;-(czemu te biedne dzieciaczki tak od poczatku musza miec smutki
          • monika_irl Re: wzdecia u majki;-( 14.06.07, 13:57
            oprócz masazu mozesz jej jeszcze delikatnie podciagac nózki do brzuszka i lekko
            ugniatac.
            jak bedziesz ja nosila to spróbuj 'samolocik', kladziesz dziecko na brzuszku na
            swoim przedramieniu, tak ze jego nozki i raczki zwisaja swobodnie a glówka lezy
            przy Twoim zgieciu lokcia - to tez pomaga.
            • ania.b5 Re: wzdecia u majki;-( 14.06.07, 14:44
              U nas masaz ktory mozesz znalezc na www.edziecko.pl dzialal super!!! Wydaje mi
              sie ze dziewczyny maja racje z koperkiem- poza tym ze Maja jest malutka- ziola
              podrazniaja uklad pokarmowy..tak czy siak..Powodzenia!
              • dzoaann Re: wzdecia u majki;-( 14.06.07, 17:36
                a na pewno odbija się jej po jedzeniu? może za duzo powietrza łyka przy ssaniu?
    • ika_jen Re: wzdecia u majki;-( 15.06.07, 13:20
      Polecam ciepłe powietrze z suszarki do włosów - koniecznie przez koszulkę i
      uwaga, żeby nie poparzyć bobasa.
      Moja dwójeczka miała kolki przez bite 2 miesiące, a mały budził się o 4 rano -
      i akcja:-(
      Suszarka się sprawdzała i gimnastyka "łokieć kolanko" (lewy łokieć do prawego
      kolanka i na odwrót). Też delikatnie, bo niemowlęta nie mają jeszcze
      powleczonych jelit czymś tam i trzeba uwazać z masażami.
      Trzymam kciuki i życzę Wam jak najwięcej spokojnych chwil bez problemów
      brzuszkowych:-)
    • monkos Re: wzdecia u majki;-( 16.06.07, 19:47
      Polecam Plantex, można podawać od 2 tygodnia życia dziecka, raz dziennie. Moja
      Maja też miała problemy z brzuszkiem i Plantex pomagał. Mam kilka saszetek w
      domu, jeżeli chcesz mogę Ci przesłać. Pozdrawiam
      • prawdziwa_mada Re: wzdecia u majki;-( 16.06.07, 20:41
        dziekuje slicznie,to ja poprosze trzeba proowac ze wszystkim do skutku...a jak
        sie moge rozliczyc za ten plantax?
        • marge.s herbatki oddam w dobre rece ;) 17.06.07, 19:08
          Dziewczyny !
          Mado i Beato jesli ktoras z Was potrzebuje herbatki na kolki to ja z checia
          oddam swoje.
          Kolki u nas odeszly juz w niepamiec a troche mi ich zostalo.
          WIadomo, ze nie ma generalnie skutecznego lekartswa na kolki ale mozna i trzeba
          czasem probowac wszystkiego ...
          U nas kombinacja herbatka ciepla na wieczor plus goraca kapiel lagodzily objawy
          kolki i przebiagalo to mniej dramatycznie niz na poczatku !
          W kazdym razie piszcie jesli jestescie w potrzebie - herbatke moge wyslac albo
          zapraszam do mnie :)
          Pozdrawiam
          Gosia
          • prawdziwa_mada Marge.s -herbatki oddam w dobre rece ;) 17.06.07, 20:06
            to ja poprosze o namiar na ciebie,jesli bedzie blisko to podskocze sama,a jak
            nie to poprosze o wyslanie jakos sie zrewanzuje.wielkie dzieki tonacy brzytwy
            sie chwyta a majacy kolki herbatek.
            • marge.s Re: Marge.s -herbatki oddam w dobre rece ;) 18.06.07, 08:27
              Mada poslalam Ci wiadomosc na gazetowego maila :)
              • monkos Re: Marge.s -herbatki oddam w dobre rece ;) 18.06.07, 13:35
                Hej, dopiero dziś zajrzalam na forum. Daj znać jak przesłać Ci te
                herbatki.Będzie mi bardzo miło Ci pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka