Dodaj do ulubionych

Ile zarabiam

20.07.07, 15:18

Czytam tu o ludziach zarabiających dziesiątki tysięcy funtów (i jeszcze
dorabiających na bokach). Nie potrafię w to uwierzyć.

Ja zarabiam 70,000 rocznie.

Ale:
- zajęło mi dziesięć lat dotarcie do tego poziomu
- mam wyższe wykształcenie
- dostałem nie raz po uszach za niewystarczającą znajomość angielskiego
- nigdy nie skłamałem w CV
- nigdy nie pomagałem za pieniądze
- nie jestem żadnym manadżerem, dyrektorem etc, bo mam niewyparzony język
- pracuję długie godziny

Innymi słowy:
- może i mógłbym zarabiać więcej, ale wiązałoby się to albo z jeszcze
większą ilością pracy (głównie nad sobą) albo musiałbym oszukiwać po drodze

--
Mały w UK
Obserwuj wątek
    • Gość: Lola Re: Ile zarabiam IP: 81.168.112.* 20.07.07, 15:23
      Wiesz co stary, gratulacje, naprawde szczerze, wierze w to,ze tak mozna, o ile
      na maxa krytykowalam pana zwyklego goscia z jego 85 tysiolami fuli na koncie, o
      tyle Twoja wypowiedz mi sie podoba, i takie wypowiedzi sobie cenie, ja tez
      skonczylam tu studia, zarobki sa oki, ale wierze, a w to, ze dobije do 70tki
      bez kretactw,

PZDR
      • Gość: bbb Re: Ile zarabiam IP: *.adsl.hotchilli.net 20.07.07, 16:34
        wy londynczycy-kasa,kasa,kasa
        • Gość: Lola Re: Ile zarabiam IP: 81.168.112.* 20.07.07, 16:40
          to forum na temat pracy i kariery, a z tym wiaza sie pieniadze
      • serendepity Re: Ile zarabiam 20.07.07, 16:49
        Ja w swojej obecnej specjalizacji to nie zobacze raczej 70K, chyba, ze na
        kontrakcie. Musialabym zostac manager'em albo nieco zmienic specjalizacje.
        Celuje do 50K, moze w banku inwestycyjnym wiecej z latami, ale raczej nie wiele
        wiecej.

Aha, tez nigdy nie klamalam w CV i nikt nie dal mi kasy za nic, musialam
        odpracowac co swoje po drodze. Chwalenie sie czyims oszczednosciami tez nie jest
        w moim stylu.
        • Gość: MEGAPREZES Re: Ile zarabiam IP: *.lei3.cable.ntl.com 20.07.07, 17:13
          185 000funciakow w 2 dni!!!I co leszczyki???Schowajcie ze swoimi 5,35 do 20/h!
          • Gość: rurka Re: Ile zarabiam IP: *.belf.cable.ntl.com 20.07.07, 18:21
            a ja wygralem 14 miliardow funtow w lotto. jutro kupie twoja firme i cie wywale
            na bruk pajacu :o)
            • Gość: MEGAPREZES Re: Ile zarabiam IP: *.lei3.cable.ntl.com 20.07.07, 19:11
              Gość portalu: rurka napisał(a):

> a ja wygralem 14 miliardow funtow w lotto. jutro kupie twoja firme i cie
              wywale
              > na bruk pajacu :o

sorry Winetuu,ale prezez LOTTO jest jest miom podwladnym bo jestem MEGAPREZES!!
              Bys cicho siedzial to byc dostal te swoje drobne co wygrales,a tak niedozyjesz
              jutrzejszego poranka!!
              Sasza i Wania z KGB jada juz tam posprzatac!!
              • werrka Re: Ile zarabiam 21.07.07, 13:10
                Juz pora odstawić C2H5OH, pod każdą postacią, i koks też!
      • d.o.s.i.a Re: Ile zarabiam 21.07.07, 14:08
        Mnie tez podobal sie post kolegi. Gratuluje.

A co do zbierania ciegow za jezyk - no coz, kazdemu sie zdarza. Choc w moim
        wypadku mam wrazenie, ze sama dla siebie jestem bardziej surowa niz przelozeni,
        ktorzy nigdy nie zwrocili mi uwagi, ze czegos mi brakuje, wrecz przeciwnie.
        Mysle, ze po czesci wynika to z kodeksu firmowego, ktory zabrania dyskryminacji,
        wiec jakikolwiek komentarz na temat moich zdolnosci jezykowych bylby postrzegany
        jako dyskryminujacy, wiec firma nigdy tego nie powie.

Jednakze nie sadze, abym kiedykolwiek umiala sie poslugiwac jezykiem na tyle,
        aby objac jakies wazne decydenckie stanowisko - zdaje sobie sprawe z tego, ze w
        celnosci wypowiedzi nativni bija mnie na glowe. Z drugiej strony nie mam ambicji
        menadzerskich, bo wole zajmowac sie konkretami, a nie sama organizacja. A tutaj
        jezyka mi starcza.
        • Gość: Hombre kasa misio kasa misioo ... IP: *.gliwice.msk.pl 22.07.07, 03:46
          ja zarabiam dobrze ale nie lubie jak ktos sie mnie pyta ile ...
          nigdy nie mowilem i nie powiem ... to moja sprawa ...
          mam to wydaje i tyle ...

a potem pyl i nic ... pustka ... tam nic nie ma ... dokad idziesz ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka