ann2 17.09.07, 13:28 Dziewczyny! powiedzcie prosze czy tu mozna kupic bialy ser na pierogi?? Jesli tak to jaki i gdzie?? Jedyne czego tu mojej corce brakuje to pierogow ruskich!! Z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morela7 Re: pytanie kulinarne:) 17.09.07, 13:51 Mozna. Zwykly bialy ser jest dostepny w polskich czy innych wschodnioeuropejskich sklepach. Mozesz sobie kupic na zapas, dobrze sie przechowuje w zamrazalniku. Poza tym cottage cheese na wage z Superquinn nadaje sie po dodatkowym przemieleniu i odlaniu czesci plynu - tzn. robilam z niego leniwe, nie ruskie, ale powinien byc ok i do ruskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: pytanie kulinarne:) 17.09.07, 13:52 w kazdym polskim/ruskim sklepie dostaniesz ser bialy; tlusty, póltlusty, jaki chcesz i ile chcesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: pytanie kulinarne:) 17.09.07, 15:08 A gdzie czasy, gdy czlowiek kombinowal tylko z "Philadelphia"??? ;-)))) Ostatnio marudzilam kolezance, ze sernika to z 9 lat nie pieklam - na poczatku sprobowalam zrobic z Philadelphia i jakis taki gniot slono-slodki mi wyszedl i kosztowal fortune...ach jak ja bym chciala sernika... ;-))) Na to Ona - jade do polskiego sklepu - ile chcesz twarogu: kilo? dwa? trzy? Spanikowalam - a to ja jeszcze pamietam, jak sie sernik piecze? ;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Dzieki bardzo! 17.09.07, 15:16 No to musze konecznie pojechac do polskiego sklepu bo u mnie w miescie nie ma! Tyle razy juz tam bylam ale na ser bialy jakos nie zwrocilam uwagi! zawsze tylko ogorki kiszone :-)))) i kielbase na grilla:) maja92, hahaha dobre:) ale przypomnialas sobie? pozdrawiam Was graco! Odpowiedz Link Zgłoś