lucar 08.10.07, 21:50 Znajoma otrzymała mandat za parkowanie (30 f). Ponieważ niedługo wyprowadza się do innego miasta, zastanawia się, czy jest sens płacić. Ja uważam, że jest, ale może pomożecie ją przekonać. Jakie sankcje grożą za niezapłacanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerryman Re: Mandat za parkowanie 08.10.07, 22:18 co to znaczy "czy jest sens płacić"? mandat to mandat. predzej czy pozniej zaplaci, jesli nie teraz 30 f to 30+100 za zwloke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Mandat za parkowanie IP: 78.32.65.* 08.10.07, 23:30 Oddanie sprawy do sadu, wzrost kwoty do zaplacenia, komornik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andriej Re: Mandat za parkowanie IP: *.lei3.cable.ntl.com 09.10.07, 01:00 tychw PL nie place,a jak sciagaja to przez urzad skarbowy,ale i tak sie oplaca bo mialem zawsze.np.mandat 300zl,500zl to po 2 latach sciagali ok.308zl i 508zl.Tu w uk te 30f rosnie kilkakrotnie i sie trafia na jakas ichniejsza czarna liste jak sie nieplaci.Wogole co to za idiotka co zastanawia sie czy placic marne 30f(3h pracy) ryzykujac potem klopotami???Chociaz "hieny parkingowe"-u mnie 99%to ciapaci to najbardziej znienawidzony zawod w uk-sam bym zastrzelil szmaciarza ktory wlepil mi mandat za to ze stalem 2 kolami za parkingiem-po prostu parking byl podzielony na 2 czesci:ok.100metrow dla wszystkich i dalsze 100m dla taxi-za mna by stalaOSTATNIA taxowka,a ze bylo pusto i musialoby przyjechac nagle ok .35-40 taxi zeby ostatni stal za mna(doslownie zabralem im 40cm),wyszedlem na ok8-10min,wracam juz paczuszka na szybie-i jak takiego nie zabic??? Pomijam juz mandaty za czerwone swiatla i predkosc,a ostatnio przyszedl list ze mam sie stawic na psiarnie i moze mnie zamka bo jechalem 100MPH(160km/h)w miescie gdzie znaki pokazuja 30MPH- najlepsze ze sprzedalem woz 2 miechy temu,wyslalem natychmiast 1st class do DVLA,potem przyszly 3 mandaty za wykroczenia ktore NOWY wlasciciel popelnil,a te tepe kmioty nadal mi przysylaja kolejne pisma...Zobaczylem ten list od psow i te grozby-gorzej niz za morderstwo karaja,wiec lepiej z debilami nie dyskutowac!A sprzedalem woz czarnemu i ladnie kontynuuje "kariere"pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś