Dodaj do ulubionych

PIĆ czy nie PIĆ?

IP: *.bagu.cable.ntl.com 21.10.07, 16:35
jestem ciekaw waszych opini na temat picia alkoholu i zazywania
uzywek wsrod polakow pracujacych w Anglii. nie tylko wsrod
tescowiczow ale takze spoza tego kregu. sam mieszkam w anglii juz
prawie 2 lata i widze ze jest z tym problem. w polsce nie pilem
takich ilosci alkocholu tygodniowo. podobnie i moi znajomi
tescowicze. czy to nudasprawia, ze siegamy po alkohol, czy tez
samotnosc a moze cos innego? podziel sie swoimi odczuciami.
Obserwuj wątek
    • Gość: alkoholowe eldorad Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.popl.cable.ntl.com 21.10.07, 16:41
      to normalne
      nie przejmuj sie :)
    • Gość: qqqqq Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.limes.com.pl 21.10.07, 17:10
      no wlasnie nie dlugo rowniez wyjedzam do tesco i chyba tego najbardziej sie obawiam - ze z samotnosci czlowiek popadnie w alkoholizm
    • Gość: goha Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.bb.sky.com 21.10.07, 17:55
      czesc! w anglii jestem od ponad roku. i pije zdecydowanie mniej alkoholu niz w
      Polsce. nie chodze tak czesto na imprezy, choc mam sobota i niedziela wolne i to
      pewnie sprawia, ze mniej pije. co do innych uzywek to nie pale papierosow od
      ponad dwoch lat, a o innych uzywkach nie mam pojecia ;). a tak serio to wiem, ze
      kilku teskowiczow popala trawke i to dosc czesto, zeby nie powiedziec prawie
      codziennie. nie mam do czynienia z innymi Polakami spoza Tesco, wiec trudno mi
      sie wypowiedziec. pozdrawiam
    • tatajoasi Re: PIĆ czy nie PIĆ? 22.10.07, 18:35
      Witam

Ja osobiscie pilem sporo przez pierwszy rok w UK, kiedy bylem tutaj
      sam , co jak sadze bylo tego picia przyczyna,ale od kiedy jest ze
      mna zona i corka nie odczuwam juz potrzeby picia alkoholu tak czesto.

Oczywiscie kiedy spotykamy sie w gronie Polakow , mniejszym lub
      wiekszym , wtedy lubimy sobie "walnac sete" lub kilka ale to juz
      chyba normalne.

Pozdrawiam
      • Gość: 1spag Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.hers.adsl.virgin.net 23.10.07, 19:23
        100% racji tatajoasi
        ja staram sie troche znieczulic raz w tygodniu no moze dwa w czasie offa, ale
        jestem z zona i corka wiec za duzo obowiazkow zeby myslec o zalewaniu robala,
        albo urwanych filmach
        z trunkow to polubilem bells'a bardziej niz wodeczke jakos sie poddalem temu
        trunkowi :)))
    • Gość: goscj PIĆ albo nie PIĆ oto jest pytanie IP: *.bulldogdsl.com 30.10.07, 01:41
      iscie hamletowskie w koncu jestesmy w kraju Szekspira :)a picie jest wzglednie
      tanie
    • Gość: lonely Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.popl.cable.ntl.com 30.10.07, 08:40
      robie wlasnie 3 piwko...
      • Gość: goscj Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.bulldogdsl.com 30.10.07, 08:57
        noo too zdroffko kolego, pora spac :) a rodzina na kase czeka, kurs maleje to
        taniej wychodzi !
        • Gość: xortek Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 30.10.07, 10:59
          a w saisbury's jest dobry deal - 3 boxy po 18 puszek 440ml za £20.
          stestowalismy wczoraj skutecznie, niektorzy o malo nie trafili do
          pracy :)
          • Gość: 1spag Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.hers.adsl.virgin.net 30.10.07, 17:33
            tak ale ten deal z sainsbury (podobnie w tesco i asdzie) to najczesciej sikacze
            carlsberg 4% albo fosters tez 4% , jak trafilem w asdzie na 15 carlsbergow tych
            srebrnych 5% za 7 GBP, to wydaje mi sie lepszy deal nie latasz tak czesto do
            kibelka :))))

dla niektorych to chyba najlepszyt deal to dry cider 3L za ok 3gbp 5% albo
            strong 7,5% :))
            • tatajoasi Re: PIĆ czy nie PIĆ? 30.10.07, 19:47
              Dwie butelki Absoluta w Tesco-po rabacie 22 funty,grapefruit juice -
              dwa kartony 2 funty, zapomnienie o pracy i wieczor w dobrym
              towarzystwie -bezcenne!!!
              • Gość: 1spag Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.hers.adsl.virgin.net 31.10.07, 16:27
                ty nie mow musze zobaczyc czy u mnie tez tylko czy 0,7 czy 1 litrowe czesto nie
                wszezdie sa te same promocje, ale bell's widzialem ze po 12,98 bez rabatu chyba
                sie skusze :))
                • Gość: jacek Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.popl.cable.ntl.com 31.10.07, 22:10
                  no.....
                  czas na wieczornego browara i do roboty...
                  • Gość: goscj Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.bulldogdsl.com 01.11.07, 00:09
                    z takim chuchem;)
                    • Gość: Gumbi Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.cable.ubr11.brad.blueyonder.co.uk 10.12.07, 13:47
                      Polecam Standard Russian Vodka 1l/14 funciakow:)
                      • Gość: raf Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.t-mobile.co.uk 10.12.07, 23:37
                        bardzo wam sie dziwie. ja jestem już około 1,5 roku i ani razu nic nie wypiłem.
                        jeśli zaczynacie pić to znaczy że macie za słabą psychikę albo za słabą wole.
                        • endrique Re: PIĆ czy nie PIĆ? 11.12.07, 22:15
                          Z całym szacunkiem dla Twoje wyobraźni drogi Raf-ie, ale jest wiele innych
                          powodów dla których ludzie sięgają po alkohol i niekoniecznie musi to mieć
                          związek z silną wolą. Nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz, ale większość
                          moich znajomych pije (jedni mniej, drudzy więcej) i nikt z nich nie ma problemów
                          z własną osobowością. Oczywiście pisze tu o piciu, a nie o opijaniu się. Ja piję
                          bo lubię ;)
                          Ale żeby zbytnio nie odbiegać od tematu, napiszę krótko: Pij jak masz ochotę ;)
                          • Gość: daw Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.mkschools.net 13.12.07, 11:30
                            Zdecydowanie pic. Sam gustuje w alkoholach niskoprocentowych ale i
                            innymi nie gardze. Polecam Holstena (niemiecki lager raczej slodki z
                            nutka goryczy w korzystnej cenie) 3£ za 4 pack. To dobry sposob na
                            odreagowanie stresu. Niech tylko skoncze brac antybiotyk.:)
    • Gość: dlugi Re: PIĆ czy nie PIĆ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:25
      Wiadomo, że pić. Ale masz problem.
    • tescostaff Re: PIĆ czy nie PIĆ? 03.01.08, 22:00
      wez pierwsza lepsza gazete w stolowce, tydzien ma 7 dni, przynajmniej 2 razy w
      tyg jest poruszany temat nalogowego picia i ze to ogromny problem w calej UK od
      mlodziezy do problemow pracodawca-pracownicy ktorzy nadmiernie pija i
      nieprzychodza do pracy.
      wlacz tv zobaczysz programy nakrecone ukryta i nie -kamera, mlodzi ludzie
      przyznaja sie do uzywek, ci co sie nie przyznaja wyjezdzaja poza granice miasta
      lub UK, ostatnio moda na PL tanio i fajnie, mozna porozrabiac i cos przezyc,
      taniej niz WEKKEND W UK.

tak brytyjczyk jak polak, czlowiek, jesc i pic musi i ........... potrzeby
      zaspokoic, czy z tym przegina to juz indywidualna sprawa.
      powiedzenie tez znam : z kim przestajesz takim sie stajesz.

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka