Gość: iza IP: 86.157.187.* 27.02.08, 10:16 Dominujace pytanie w rozmowach dzisiejszego dnia: "Did you feel it"? :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xiv Re: trzesienie ziemi 27.02.08, 10:39 nic nie czułem - trzeźwiałem dla innych dobrze śpiących: news.bbc.co.uk/1/hi/england/7266136.stm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk Re: trzesienie ziemi IP: 91.84.152.* 27.02.08, 11:27 Czulem! Czytalem se ksiazke lezac w lozku az tu nagle cos zaczyna szelescic i stekac. Trwalo to z 3 sekundy. Potem z 2 sek. spokoju i zaczelo sie na dobre przez jakies 5 sekund. Bylo dosc strasznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: trzesienie ziemi 27.02.08, 12:15 Hehe, bylo prawie jak w Hemingway'u ("Komu bije dzwon"). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: trzesienie ziemi 27.02.08, 12:19 Czy to bylo ok. 1 rano? Ja czulem, ale myslalem ze to sasiad z mieszkania z gory sie na drugi bok przewraca :) Powaga :) Ale uczucie co najmniej nieswoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: trzesienie ziemi IP: 86.157.187.* 27.02.08, 12:48 bylam przerazona, mieszkam bardzo blisko epicentrum. Caly dom i kazdy mebel w nim trzasl sie przez wlasnie jak podaja 10 sekund. Przezycie nie do zapomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
maecki Re: trzesienie ziemi 27.02.08, 14:49 Mojemu znajomemu z pracy dzis w nocy pies zmarl na "heart-attack". Pewnie od tego trzesienia. Nie wiem gdzie bylo epicentrum, ja mieszkam w Essex to tylko chwilke zadrzalo, ale zwierzeta bardziej to czuja. Gosc wzial wolne i uspokaja siostre i matke, bo sa roztrzesione przez tego psa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazda maclaren Re: trzesienie ziemi IP: 80.6.94.* 27.02.08, 19:50 Z poczatku pomyslalam, ze to jakis przeladowany pociag, z racji, ze mieszkam przy torach kolejowych, ale bbc o 5 rano przekonalo mnie, ze to jednak pociag nie byl!ludzie byli przerazeni, wychodzili na ulice, pytajac co sie dzieje. Na szczescie nikomu nic sie nie stalo. (Grimsby) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: trzesienie ziemi IP: 78.86.78.* 27.02.08, 20:33 W Milton Keynes dało się wyraźnie odczuć, chociaż nie było to nic strasznego, było to tylko 2-3 razy mocniejsze od wibracji wywołanych przez przeładowanego TIRa szybko jadącego nierównym moście. Największe wrażenie trzęsienie zrobiło na szafie, która trzeszczała na cały dom :) Swoją drogą jestem pełen podziwu dla BBC, które opublikowało na swojej stronie informację o trzęsieniu ziemi już 38 minut po jego wystąpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: trzesienie ziemi 28.02.08, 04:55 Nie zdawalam sobie sprawy ze w UK zdarzaja sie trzesienia ziemi. Musialo to byc niemile przezycie. Syn opowiadal mi o trzesieniu ziemi w czasie obozu wedrownego w Gorach Snieznych; mowil, ze mial uczucie, jakby swiat sie przesunal w jego glowie i czul niski dzwiek, wibracje ziemi (ale to pewnie bylo slabsze trzesienie niz to w UK). Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś