Dodaj do ulubionych

instalacja LPG w UK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 23:15
Witam
planuję zamontować sobie do mojego autka instalację LPG no i mam pytanko, czy
orientujecie sie może jakie warunki (dokumenty) trzeba spełnić aby nie mieć
kłopotów przy przeglądzie lub kontroli policji.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zizu13@poczta.onet Re: instalacja LPG w UK IP: *.mynow.co.uk 14.04.08, 18:16
      mam ten sam problem jeżeli wiesz już coś więcej proszę o podpowiedź
      • Gość: keram Re: instalacja LPG w UK IP: *.as13285.net 31.08.13, 13:38
        Witam Firma Autogas Llanelli oferuje montaż i sprzedaż instalacji LPG. Adres sklepu www.all4autogas.co.uk
    • Gość: matrix1 Re: instalacja LPG w UK IP: 78.147.13.* 15.04.08, 15:50
      z tego co się orientuję(gdzieś kiedyś czytałem) że na przeglądzie
      mot nikt nie zwraca na to uwagii, a diagnostę interesuje to aby
      samochód pracował na benzynie w trakcie sprawdzania.
      • marwett Re: instalacja LPG w UK 16.04.08, 22:06
        no to teoretycznie wygląda to bardzo prosto, tylko nie wiadomo jak to na prawdę
        jest, może jednak znajdzie się ktoś kto miał z tym tematem do czynienia.
        • piesior666 Re: instalacja LPG w UK 16.04.08, 22:13
          Zajedz do garzu,ktory robi MOT(wlasnie zaliczylem gladko) i zapytaj.
      • Gość: elibre Re: instalacja LPG w UK IP: *.leed.cable.ntl.com 21.04.08, 00:26
        mojej informacji nie można uznać za szczególnie cenną ale brytyjski
        użytkownik Grand Cherokee z instalacją LPG powiedział mi, że nic
        nie potrzeba, tzn. MOT - bez żadnych dodatkowych papierków i badań
        oraz żadnych zmian w dowodzie. Ale to TYLKO zwykly kierowca.
        • Gość: londonautogas Re: instalacja LPG w UK IP: 89.242.223.* 01.05.08, 10:28
          witam
          Jestesmy warsztatem montujacym instalacje gazowe do aut w Londynie, kwestia
          M.O.T-u wogole niema miejsca bo jedyne do czego moze miec diagnosta zastrzezenia
          to emisja CO2 a wiadomo ze w przypadku LPG jest ona nizsza o okolo 20% w
          stosunku do benzyny, wiec z przegladem niema zadnych problemow, natomiast sa
          plusy plynace z korzystania z instalacji w Londynie poniewaz mozna starac sie o
          znizke z Congestion Charge i wtedy koszt wjazdu do centrum londynu wynosi 10 GBP
          rocznie, oraz znizke na Tax Road ale to juz jest zalezne od marki auta.
          Jesli ktos jest chetny to polecam nasza strone londonautogas.co.uk gdzie mozna
          znalezc wiecej informacji
          • Gość: Jarod32 Re: instalacja LPG w UK IP: 212.32.124.* 10.05.08, 16:37
            ja mam doswiadczenie . zrobilem to i jestem zadowolony .. jak by pytania gg3250914

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka