sebcioo 24.06.08, 12:08 Czy konieczne jest posiadanie zielonej karty dla samochodu? Czy konieczne jest naklejenie PL-ki na samochod? Chodzi mi o wymogi nie tylko w UK ale takze np w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: azkeel Re: Przejazd samochodem do UK-pytanie IP: 81.171.215.* 24.06.08, 13:06 A co to jest zielona karta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aryt Re: Przejazd samochodem do UK-pytanie IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.06.08, 13:28 Zielona karta nie jest potrzebne w krajach unii europejskiej.Jesli chodzi o Auto Casco radze dopytac sie u swojego upbezpieczyciela, mozliwe ze bedziesz musial cos doplacic. Tak PL jest wymagana, ale malo kto sie tym teraz przejmuje jako ze nowych tablicach rejestracyjnych tzw "bialych" masz oznaczenie kraju rejestracji pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
l_koziar Re: Przejazd samochodem do UK-pytanie 24.06.08, 18:47 pojecia nie mam co to jest Zielona Karta... ale co do nalepki - to w wiekszosci krajow Unii Europejskiej jest ona wymagana, jesli na rejestracji nie ma oznaczenia kraju, ale w praktyce przeciez nikt sie nie bedzie czepial.... moim zdaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aryt Re: Przejazd samochodem do UK-pytanie IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.06.08, 09:51 l_koziar napisał: > pojecia nie mam co to jest Zielona Karta OC jest wazne tylko na terenie Unii Europejskiej, jezeli wyjezdzasz poza Unie, jak np. Turcja czy Bulgaria wymagane jest wykupienie dodatkowego ubezpieczenia, tzw. "Zielonej Karty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Przejazd samochodem do UK-pytanie IP: *.zone2.bethere.co.uk 24.06.08, 19:31 Jeżeli chodzi o nalepki, to pamiętaj żeby po przycumowaniu do UK nalepić specjalne naklejki na reflektory, żeby nie oślepiać kierowców w ruchu lewostronnym. Naklejki takie można kupić na promie, albo zrobić samemu (ale wtedy trzeba dobrze wiedzieć jak to zrobić). Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Przejazd samochodem do UK-pytanie 24.06.08, 21:12 Kiedys slyszalem cos o naklejkach ale pojecia nie mialem co to takiego. Dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś