Gość: Jaro IP: *.cdif.adsl.virgin.net 14.07.08, 20:32 A dla dociekliwych i oszczednych, z przesiadka w Niemczech czy Szwecji wychodzi taniej, nawet jesli doliczyc koszty dobrego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deos Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie IP: *.static.qsc.de 14.07.08, 21:54 Cala rodzina przyjezdza tutaj i idziemy w wigilie do pubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie IP: *.cdif.adsl.virgin.net 14.07.08, 22:07 Do nas tez przyjezdza, ale potem my lecimy na Sylwestra :) Odpowiedz Link Zgłoś
piesior666 Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie 14.07.08, 22:46 A Ja nie mam bladego pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie 14.07.08, 23:49 Do nas tez, ale jakos sie pomiescimy w domu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie IP: *.cdif.adsl.virgin.net 15.07.08, 00:06 Nie ma smiechu. Niby bedziemy mieli 3 bedroom, ale jedna z sypialni to tylko do stania na stojaco sie nadaje :) A to wszystko przez ciebie Ghrom, bo kiedys planowalem przeprowadzke do Cambridge, gdzie byloby nas stac na wiekszy metraz. A Wokingham (bo jednak nie Surrey), to szczyt szczytow jesli chodzi o cene za kwadratowa stope.. Odpowiedz Link Zgłoś
ghrom Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie 15.07.08, 14:05 No, to jeszcze ci załatwie koklusz i trzęsienie ziemi, i mogę umierać w spokoju ;] A serio to u mnie we wiosce możesz wynająć 3 double bedroom house za 1000-1100, w Wokingham taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie IP: *.cdif.adsl.virgin.net 15.07.08, 14:43 Mniej wiecej tak samo. A ze nasze bedroom raczej double nie sa, a ogrodek jak dla krolika, to troche taniej. Nam sie udalo za £875 i to naprzeciw szkoly ktora chcemy dla malego. Zreszta nie bylo w czym przebierac, to byl jedyny dom na tym osiedlu ponizej £1,200. ALe wigilie zrobimy jednak w domu, choinka sie zmiesci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie IP: *.gotadsl.co.uk 15.07.08, 17:50 Gdybym planowal pozostanie na dluzej w Anglii to tez bym sie przeniosl do Cambridge, jest to jedno z niewielu miast w tym kraju ktore mi sie wzglednie podoba. Ale tak czy inaczej nie stac by mnie tam bylo na kupno nieruchomosci pomimo dosc duzych pieniedzy ktore tutaj z zona zarabiamy. Za dom zblizony standardem do tego ktory mamy we Wroclawiu musielibysmy zaplacic z 600,000 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie IP: *.cdif.adsl.virgin.net 15.07.08, 18:13 Dyskusja troche off topic, ale nad cenami domow w PL vs UK tez toche myslalem. Wydaje mi sie ze dom za £600K w Cambridge to raczej trzebaby porownywac z domem za 1.5-2mln PLN w Podkowie Lesnej, nie we Wroclawiu. Z moich oszacowan wynika ze ceny domow sa zblizone, jesli uwzglednisz lokazlizacje, w tym jakosc szkol, bezpieczenstwo itp. Zblizone sa rowniez ceny wynajmu, jesli wylaczymy z porownan centrum Londynu. Tyle tylko ze w PL chyba jednak sa duzo wieksze dzialki za podobna cene. Niestety z Cambridge jest "wszedzie" dalej niz np. z Surrey, ale to juz zalezy gdzie kto musi jezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Dla planespotterow: EasyJet sprzedaje na Swie IP: *.gotadsl.co.uk 15.07.08, 18:41 Gość portalu: Jaro napisał(a): > Niestety z Cambridge jest "wszedzie" dalej niz np. z Surrey, ale to juz zalezy > gdzie kto musi jezdzic. Jest bliziutko na lotnisko. Jeden z powodow, dla ktorych rozwazalismy przeprowadzke. W naszym przypadku wazny, gdyz latamy co najmniej raz w miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś