Gość: miska IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 22:25 Co myslicie o serialu Londynczycy z TVP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ildefrans Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? 24.10.08, 23:02 Nie mam TVP i nie ogladalem, ale to nic nie szkodzi. Zreferujcie prosze, z grubsza, co sie dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misior33 Za mało seksu i przemocy n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 10:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu serial IP: *.it-net.pl 25.10.08, 10:30 www.itvp.pl/event/londynczycy/?page=start Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misior33 Re: serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 10:40 Mało nie zwymiotowałem czytając sam opis. Dobrze, że nie mam TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: serial IP: *.lei3.cable.ntl.com 25.10.08, 17:27 Tez niemam TV i pozdrawiam wszystkich INTELIGENTNYCH ktorzy swiadomie (stac mnie na KAZDY tv) pozbyli sie tego oglupiacza umyslow...Ja wlasnie ludzi oceniam po 2 minutach w ich domu::wchodze-widze centalny"oltarz"to wielki LCD i przed nim siedza mieszkancy z tepa wlepionym wzrokiem w jakis durny serial---juz wiem ze mieszkaja tam najmnniej inteligentni trogoglyci z zerowymi zainteresowaniami....- wychodze....kolejna chata::LCD niema ,ale dostrzegam(po malym przesluchaniu"gdzie jest tv??!!!!!!!!!")jakis stary crt-wylaczony i ukryty raczej jako zbedny przedmiot--po rozmowie kolezaka okazuje sie ciekawa osoba co prawie niewlacza tego g...a -ZOSTAJE!!!Ci bez TV,za to z glowa na karku,pelni zainteresowan,ciekawi swiata,maja w domu za to inne inteligentne sprzety typu:lustrzanka,dobre hi- fi,dobry komp(nie badziewny laptop) czy z przyziemnych zmywarka;)-i ci przewaznie maja najwiecej kasy i najwiecej do powiedzenia w kazdeej dziedzinie-czyli tak jak ja skromnie ujmujac:):)..................CO DO SERIALU-po przeczytaniu opisow (filmu i bohaterow) na podanej tu stronie::dno,dno,jeszcze raz dno!!!!!Jakies ckliwe tepe historyjki dla starych bab co sie beda tym podniecac...pozatym 85%+ ludzi z Pl tu to typowe MARIANY,STEFANY,ZOCHY:maja wasy,ruskie torby w krate na dobytek zycia,mieszkaja w najgorszych zatechlych norach,wykonuja najgorsza,najciezsza robote w fabrykach i magazynazch za minimalna krajowa...Ich zycie to:spac,robic,zrec i tak w kolko-czasami w weekend sie nachlac"na flacie"...Jedyne wycieczki to do PL do starego domu skad wyjechali(i to niewszyscy jezdza).....Zadna z tych postaci z serialu mnie nie przypomina bo to sa jakies miernoty za przeproszeniem:)Moze ktos byc jakims managerem w city,miec kupe kasy,ale dla mnie moze to byc mega burak i miernota-nie kasa zdobi czlowieka--znam sporo buractwa z b.duza kasa,a i znam sporo "inteligentnej biedoty"...Koncze bo mam cos do zrobienia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: serial IP: 78.32.65.* 26.10.08, 20:02 Ciezko przeczytac ten post ... Odpowiedz Link Zgłoś
angel30 Re: serial 12.11.08, 14:21 Zgadzam si w 100 % z Bankierem!Ironiczno- zabawne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola oj bankier bankier IP: *.zone6.bethere.co.uk 14.11.08, 08:56 "Ci bez TV,za to z glowa na karku,pelni zainteresowan,ciekawi swiata,maja w domu za to inne inteligentne sprzety typu:lustrzanka,dobre hi- fi,dobry komp(nie badziewny laptop) czy z przyziemnych zmywarka;)-i ci przewaznie maja najwiecej kasy i najwiecej do powiedzenia w kazdeej dziedzinie-czyli tak jak ja skromnie." Oceniasz ludzi po lustrzankach, dobrym hi-fi kompie i przyziemnej zmywarce - he he he he he chyba z tobą mało kto inteligentny by się dogadał stan posiadania ma się nijak do inteligenji!!!!!!!! a już tym bardziej wybiórczy stan posiadania. a jak myślisz, moja kolezanka jest głupia , bo ma lodówko-zamrażarkę dwuskrzydłową z podajnikiem napojów? a tak na marginesie ,ja nienawidzę zmywarek i suszarek do ubrań i co mam żle myśleć o ich posiadaczach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.range86-144.btcentralplus.com 25.10.08, 23:15 Przyleciala w odwiedziny mama i strescila mi tego gniota. Nie miejmy zludzen, nienawidza nas, zazdroszcza nam, potrzebuja pozywki do racjonalizacji. Ale to zaklamanie i nienawisc do nowej emigracji spowoduja, ze gdy do Polski kiedys wroci prawdziwa bieda, to polscy emigraci beda bardziej sklonni wysylac paczki do Rumunii, albo do Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.aster.pl 26.10.08, 12:18 Spokojnie, spokojnie. Jak do PL wróci bieda to wyemigrujemy do UK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.lei3.cable.ntl.com 26.10.08, 23:58 Gość portalu: devil napisał(a): > Spokojnie, spokojnie. Jak do PL wróci bieda to wyemigrujemy do UK... A to co teraz jest eldorado???Ulice pelne najedzonych pasibrzuchow,jezdza same bentleje i rollsroyce,wszedzie zlote klamki i nawet zlote latarnie bo nadmiar gotowki w kasach miast,ludzie w kominkach pala plikami 200zlotowek.......Polska to w tej chwili najbiedniejszy kraj EU i prawie najbiedniejszy w europie-mamy to samo miejsce co ukraina,potem(lae bliziutko )jest moldawia i albania,przed nami bialorus,litwa,slowacja itd...Nawet wiele krajow afrykanskich jest duzo bogatszych od Pl--bylem w wielu i porownujac stolice niektorych panstw do W-wy to wstyd mi bylo!!Wogole w-we powinni zaorac w pi..du Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.aster.pl 27.10.08, 07:59 Dziekujemy za zainteresowanie, radzimy sobie sobie całkiem nieźle. Jak UK będzie palić w kominkach 200 funtówkami to bardzo szybko wyląduje w ogonie hen, hen za Boliwią albo i dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEO Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 207.218.42.* 28.10.08, 11:51 > A to co teraz jest eldorado???Ulice pelne najedzonych > pasibrzuchow,jezdza same bentleje i rollsroyce,wszedzie zlote klamki > i nawet zlote latarnie bo nadmiar gotowki w kasach miast,ludzie w > kominkach pala plikami 200zlotowek.......Polska to w tej chwili > najbiedniejszy kraj EU i prawie najbiedniejszy w europie-mamy to > samo miejsce co ukraina,potem(lae bliziutko )jest moldawia i > albania,przed nami bialorus,litwa,slowacja itd...Nawet wiele krajow > afrykanskich jest duzo bogatszych od Pl--bylem w wielu i porownujac > stolice niektorych panstw do W-wy to wstyd mi bylo!!Wogole w-we > powinni zaorac w pi..du Moze jednak rozwaz zakup telewizora? Sadzac z powyzszego to ogladanie TV nie moze juz ci wiele zaszkodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traveler Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.lannet.pl 28.12.08, 11:44 "...przed nami bialorus,litwa,slowacja". Ehhh, i znów wspaniałe statystyki, których wartość merytoryczną można porównać do omówionego serialu;) A był Pan/ Pani w ostatnich latach w tych państwach??? Otóż ja byłam! Białoruś to temat na osobny wątek ("kartki" na jajka, itp.), ale Litwa (3-krotnie odwiedzałam ten kraj w tym roku)... minimalna pensja w tym kraju wynosi niewiele ponad 800 litów/m-c. W Polsce 1,126 zł/m-c. Nieduża różnica? OK, ale zważyć należy, że ceny wielu produktów na Litwie są nawet wyższe niż w Polsce. Litwa to piękny kraj (Wilno- w ogóle bajka), lecz z przykrością obserwowałam mnóstwo opuszczonych, walących się drewnianych domów... Małe miasteczka są jak wyjęte z końca lat 80-tych (schyłek ZSRR). Proszę więc, o nie rzucanie opiniami o przewadze danych państw nad innymi, bez obserwacji tychże/ życia ich mieszkańców z autopsji (eh, i o czym jest sam ten wątek?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.acn.waw.pl 27.10.08, 11:03 Zapytalam, bo wydal mi sie sztuczny. Ciekawa bylam jak to wyglada Waszymi oczyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 217.33.252.* 28.10.08, 13:38 Zadalam sobie wczoraj trud i obejrzalam od razu dwa odcinki w hurcie. Nie wiem czy jest sztuczny ten film czy nie. 90% scen w tym filmie bylo dla mnie czysto surrealistycznych. Czulam sie jakby ktos zrobil film na podstawie historii ze starego forum Londynek.net. W jednym odcinku tyle negatywnych watkow. Poza tym od kiedy to poczatkujacy migranci lataja rejsowymi liniami LOT? Nie mowie o profesjonalistach. Nie wspomne o tym, ze zwykle na zaglowkach nie ma taki wielkiej reklamy z napisem LOT ;) Dziewczyna prawdopodobnie stracila wszystkie swoje rzeczy i dokumenty (w sumie nie wiadomo czy stracila te dokumenty czy nie, bo ma jakies pieniadze przy sobie i telefon), ale nie idzie w ogole na policje. Skoro ma jakies pieniadze w kieszeni to czemu chodzi na piechote po miescie. Jak dla mnie to rozpowszechnianie wszystkich mozliwych stereotypow migracyjnych, puszczajace sie zony, Polki lecace na bogatszych, Polacy, ktorzy moga wypic mnostwo wodki i maja sie dobrze itp. Zycie w Londynie wyglada jak pieklo, a wcale takie nie musi byc i nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londynczyk Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.nott.cable.ntl.com 28.10.08, 11:28 witam chcecie znac moje zdanie prosze bardzo film jest sterowany przez obecne wladze jest proba manipulacji polskim spoleczenstwem przed zblizajacymi sie wyborami Tusk nie zrobil z Polski drugiej Irlandii wiec chce innymi sposobami namowic rodakow do powrotu (chodzi mu o statystyki emigracyjne) jezeli chodzi o fabule filmu to pewne sytuacje wystepuja wszedzie nasza smieszna warszawka jest tego przykladem przypadkowy sex : SIMON MOL (ponad 20 poszkodowanych) i nie w londynie w naszej .... nie w waszej .... warszawce a jak ogladam wiadomosci to mi sie zygnac chce jak slysze ktory z naszych wladczych do Brukseli jako pierwszy pojedzie!!!! ludzie ku... ktos kiedys powiedzial Polska jest 100 lat za murzynami .. nic sie nie zmienilo .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.aster.pl 28.10.08, 13:02 > Tusk nie zrobil z Polski drugiej Irlandii wiec chce innymi sposobami namowic rodakow do powrotu (chodzi mu o statystyki emigracyjne) Taaaa, spiskowa historia dziejów...Ilu emigrantów ogąda ten serial????? Twóch? Trzech? Pięciu? Rzad bardzo lubi wasze przysyłane do PL funty, ale jest daleki od namawiania was do powrotu bo to grozi wzrostem bezrobocia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.range86-163.btcentralplus.com 28.10.08, 16:27 Nie chodzi o naklonienie emigrantow do powrotu, bo to nie jest mozliwe (ci co wroca, wroca tak czy owak, bo tak planowali). Tu chodzi o znechecenie reszty zdolnych do pracy i myslenia to wyjazdu. Bo kto wtedy bedzie pracowal za 1,200 brutto? Kto bedzie placil podatki i skladki na ZUS? To jest dla wladzy ostatnia deska ratunku. I moze to i lepiej, bo jak reszta wyjedzie to PL trzeba bedzie zaorac i zalesic, a chyba byloby szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.acn.waw.pl 30.10.08, 12:15 Dzis Wiadomosci podaly, ze serial zostal swietnie przyjety w Anglii, ze wiernie oddaje zycie na Wyspach i w ogole jest ogolny zachwyt nad Tamiza. Mhmmmmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 217.33.252.* 30.10.08, 12:35 Przy zalozeniu, ze wiekszosc osob, ktore ogladaja polska TV w UK to wlasnie osoby z podobnej grupy spolecznej jak te przedstawione w serialu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juss Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.zone4.bethere.co.uk 30.10.08, 22:35 ten serial to jakas totalna pomylka, obejrzalam go dzis pierwszy raz i zarazem ostatni, uwazam, ze przynosi wstyd Polakom mieszkajacym w UK.Przeciez to jakas patalogia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 92.21.141.* 30.10.08, 15:07 dla mnie jest to (jeden odcinek widziałam) ilustracja wyobrażeń naszych znajomych i rodzin o naszym życiu tutaj; pamiętam, ze zanim nas odwiedzili tu co niektórzy (rodzeństwo etc.), to z jakimś takim politowaniem nas traktowali w PL-u ('biedaki na tej emigracji'); po tym, jak zostały im zdane relacje przez najbliższych - ze się dobrze mamy, normalnie jemy, mieszkamy jak ludzie, jeździmy samochodami, a na dodatek angielski chleb wcale jest nie niedobry - to jakiegoś takiego szacunku nabrali do nas; trudno nabrać tego szacunku patrząc na postacie z serialu - piękni i młodzi się marnują na zmywakach, zona się puszcza z kolorowym, a jak jesteś przy dużej kasie to złodziej i krętacz musisz być (z warszafki pewnie); a gdzie ci, którzy nauczyli się języka? kupili mieszkania i samochody? awansują? studiują? kończą A-levele z najwyższymi notami? eeee tam, bajki jakieś, pewnie nożownicy ich wycieli w londyńskich zaułkach albo w najbliższym czasie wytną; Jaro ma racje - przekaz jest jasny: nie emigrujcie do UK bo to kiła i mogiła taka emigracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 92.21.141.* 30.10.08, 15:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37418&w=86342575&a=86373044 nie ja jedna tak sobie myślę szkoda tylko, ze moja mama będzie się musiała znowu bronic przed sąsiadkami, które będą lepiej poinformowane, bo w TV pokazali;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 30.10.08, 16:37 A moze ktos powinien nakrecic serial Bulbonczycy, o tych co NIE wyjechali z PL? Odcinek pierwszy: Beczka po sledziach. Moze Soup Nazi cos zaproponuje do scenariusza? :) Mogloby byc popularne w UK na YouTube :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izzy Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 92.21.141.* 30.10.08, 17:20 Jaro, a co Plebania zla? Bulbonia jak nie wiem:D Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? 30.10.08, 17:02 > a na dodatek angielski chleb wcale jest nie niedobry z wieloma rzeczami moge sie zgodzic, ale angielski chleb jest niedobry, nawet po kilkunastu latach nie moge sie do niego przyzwyczaic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 30.10.08, 17:09 A co to jest angielski chleb? Ja juz wczesniej pisalem od chlebie rosyjskim, zytnim razowym na zakwasie, do tego organic. W Polsce takiego chleba juz nie ma z wyjatkiem piekarni w Radzyminie. A bialy? Na przyklad stonebaked boule z Waitrose, lepszy niz swiezutki baltonowski z old country! Do tego pita wholegrain z M&S, w PL niczego podobnego nie ma i nie bedzie. Kiedys ktos tez pisal o chebach z farmers markets. Owszem, kosztuje to £2-4/kg ale w PL razowiac z Raczymina kosztowal ok 10zl/kg trzy lata temu... Chyba ze miales na mysli chleb angielski Hovis czy cos podobnego. Ja bym nie mial sumienia tym karmic kaczki w parku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 92.21.141.* 30.10.08, 17:54 > A co to jest angielski chleb? ja nie wiem, mieszkam w NI :D angielski to pewnie Tesco value jest tutaj ale domyślam się ze chodzi o biały chleb tostowy, pewności przecież nie mam; natomiast jest to zawsze pierwsze pytanie wizytatorów: 'słyszałam/em, ze chleb jest tu niedobry?' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 30.10.08, 18:19 Ale taki sam chemiczny chleb tostowy sprzedaje sie tez w PL, a do chleba "mieszanego" dorzuca sie czerstwe i splesniale resztki. Podobnie jak do maslo "uszlachetnia" sie tluszczmi roslinnymi (czesto utwardzonymi), mimo ze jest napisane 100% masla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 92.21.141.* 30.10.08, 19:12 > Ale taki sam chemiczny chleb tostowy sprzedaje się tez w PL wydaje mi się jednak, ze w PL rzadko jaka przeciętna rodzina* kupuje chleb tostowy i robi tosty w tosterze, to jest za bardzo fancy; przeciętna rodzina kupuje chleb baltonowski, a baltonowskiego w tesco nie ma i musieli kupować to co było i najlepiej żeby poniżej 1£ kosztowało, no to wychodzi pewnie na jakiś tostowy value, tak myślę, bo ja uwielbiam kingsmilla i to najlepiej białego crust away i nieważne, ze czy tam jakieś spleśniałe resztki sa czy nie ma, ale to tak na marginesie jak na razie kwestia pieczywa w Londyńczykach nie została podniesiona, jak sobie przypominam? myślę, ze powinna być, twórcy serialu nie mogą sobie pozwolić przecież na pominiecie tak ważnej kwestii i przemilczenie polskiego chleba jako symbolu narodowego, no nie? *na podstawie obserwacji w rodzinie mojej i mojego partnera; nikt nie ma tostera w domu Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: Co to jest chleb "Baltonowski"? 31.10.08, 17:17 Nie tylko ja nie wiem co to jest chleb baltonowski... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=55144265&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? 30.10.08, 22:36 Dzisiaj przed drugim odcinkiem pani Szymala pieknie zachecala do ogladania i mowila ze ludzie na forach bardzo chwala serial. Chwala za rzetelnosc, fachowosc i wiernosc przekazu. Ze ludzie pisza ze naprawde jest tak jak serial pokazuje. Pytanie mam - jakie fora ona miala na mysli ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: 92.21.141.* 30.10.08, 22:47 > Pytanie mam - jakie fora ona miala na mysli ;)? to samo pytanie sie mi nasunelo po wysluchaniu prelekcji czy takie tez daja teraz przed M jak Milosc i przez Plebania? i wlasnie - jakie fora? ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 30.10.08, 22:53 A moze juz zatrudnili Urbana? Moze beda nam spiwory przysylac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 30.10.08, 23:05 Tu sie ktos zdobyl na nieco glebsze refleksje: pies.onet.pl/347307087,cyniczny-optymista-w-polsce.blog.onet.pl,blog.html Odpowiedz Link Zgłoś
blacktea Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? 31.10.08, 07:20 Mysle, ze wszyscy atakujacy ten serial maja problem z odroznieniem fikcji literackiej od faktu i powinni jak najszybciej zasiegnac porady lekarskiej. Paracetamol na to nie pomoze, wiec najlepiej bedzie wybrac lekarza spoza UK, hehe, chyba nieswiadomie podsunalem temat na kolejny watek w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.aster.pl 31.10.08, 09:42 Nareszcie jakaś sensowna wypowiedź. Czy gdzieś tam pisze, że jest to film dokumentalny? Nie. Więc po co te krzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.range86-140.btcentralplus.com 31.10.08, 10:53 Doswiadczenia wujka Goebbelsa nie ida w las. Nawet (a moze przede wszystkim?) w programach "informacyjnych" nikt nie deklaruje, ze to jest prawda i rzeczywstosc, cokolwiek by te terminy mialy w dzisiejszych czasach oznaczac. Bo News to juz jest bardziej entertainment niz informacja. A kazdy przekaz dziala jak wirus reklamy - urabia myslenie na poziomie podswiadomym. I potem ludzie nie wiedza skad wiedza, ze w UK mieszkaja sami menele i koorvy, wiedza po prostu, ze tak jest i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.aster.pl 31.10.08, 11:13 Hahaha,ja na przykład wiem, że w UK mieszkają emigranci-paranoicy... Nie trzeba podświadomości,wystrcza świadoma lektura tego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciuma To nie jest serial Dokumentalny-link IP: *.range81-152.btcentralplus.com 31.10.08, 12:39 www.itvp.pl/player.html?mode=0&channel=452&video_id=41979 wypowiedz rezysera... Odpowiedz Link Zgłoś
cornish1 Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? 31.10.08, 12:43 news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7701217.stm Odpowiedz Link Zgłoś
wk350 Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? 31.10.08, 16:18 wszystko w tym serialu jest czyste, eleganckie, angielski zrozumiały , zdjęcia robione w słoneczne dni lata ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.210.72-86.rev.gaoland.net 02.11.08, 18:53 Nie mieszkam co prawda w Londynie a w Paryzu, ale tez jestem emigrantka (od 6 lat). "Londynczykow" obejrzalam z ciekawosci, skuszona reklama, pierwszy i ostatni raz. Jakas panna biega po londynie szukajac niejakiego Wojtka, potem oddaje komus wszystkie pieniadze za odstapienie pracy, nawet nie sprawdzajac czy takowa istnieje (coz za inteligencja i rozsadek), zona puszcza sie z innym, nielegane wynajmowanie mieszkanie, bijacy sie ludzie...itd! Skad oni to wzieli!? Postacie zachowuja sie jak osoby uposledzone umyslowo. Wiem ze to tylko serial, ale bez przesady-nawet seriale nie moga byc calkiem absurdalne. Czyzby znow chodzilo o to, zeby pokazac jak za granica jest zle? Otoz nie zawsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misior33 A ja już się nawet domyślam jak się skończy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 20:51 Obstawiam że: Ta dziewczyna ze wsi zejdzie się z tym pracusiem z budowy (jedyne pozytywne postacie z którymi chcą utożsamiać się widzowie) i w ostatnim odcinku powiedzą NIE temu zdegenerowanemu światu, wrócą do kraju, założą firmę w jednym okienku i będą żyli długo i szczęśliwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvt Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.115.30.121.plusnet.pcl-ag01.dyn.plus.net 02.11.08, 23:00 Mnie sie podobalo, jak Ewa mowi do meza i synka, ze kupi im cos na wynos i zjedza w metrze...he, he, he :-) Ladne przywitanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta to serial komediowy!!! IP: *.popl.cable.ntl.com 03.11.08, 23:12 Po 3 odcinkach jestem pewna to jest genialny serial komediowy. Hasla typu "kupimy trawelki", "idziemy na flata" czy najlepsze "pracuje na kanarach" brawa dla scenazystow poprostu jedno wielkie buradztwo nie wiem kto uzywa takich tekstow ale MASAKRA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bel-lka To po prostu serial. 04.11.08, 14:48 A mnie wciagnelo, chce wiedziec jak losy sie potocza. Historie przedstawione mogly/moga sie zdarzyc, wprowadzony polinglisz faktycznie wystepuje, serial jest dobrze skonstruowany, choc rzeczywiscie same postacie czasem zachowuja sie w trudna do uchwycenia psychologiczna logicznosc. Jest to pomysl tworcow. Istotnie moznaby dyskutowac nad rola tego serialu w uzupelnianiu obrazu o polskiej migracji do Londynu (niezaleznie, czy uwzglednimy teorie spiskowa, czy nie). Odczekajmy jednak te emocje, i ocenmy caly a nie tylko 3 odcinki. Moja mama bardzo chetnie oglada serial. Mysle, ze samo ogladanie przez nia Londynczykow zbliza ja do mnie, bo po prostu akcja dzieje sie w Londynie, tam gdzie jej corka, niezaleznie od samych tresci historyjek. Moja mama wie jak moje zycie tu wyglada i wie ze swietnie sobie radze bo mamy staly kontakt, wiec ma dobry przyklad, ze serialowe sytuacje nie dotycza wszystkich Polakow w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: To po prostu serial. IP: *.cable.ubr11.haye.blueyonder.co.uk 01.01.09, 21:23 zgadzam sie z twoja wypowiedzia. moi rodzice ogladaja ten serial pewnie glownie dlatego ze ja mieszkam w londynie wiec ciekawosc zycia tutaj sprawila ze sledza odcinki. ale wiedza ze moje zycie jest inne niz to pokazywane w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.sotn.cable.ntl.com 04.11.08, 21:23 Obejrzalem poltora odcinka... Wylaczylem po scenie z dzieciakiem jakims cudem biegajacym po murawie Wembley! LOL PMSL ROTFL :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.as.kn.pl 28.12.08, 02:10 Witam towarzystwo. Dla tych ktorzy jeszcze nie widzieli serialu podaje link do pierwszego odcinka. W Polsce to jest hit wsrod pokolenia osob ktorych dzieci wyjechaly (rodzice 20-30 latkow). Rozmawialam z kilkoma mamami i zachwalaly zmartwionym glosem. www.megavideo.com/?v=61FG75VL Pozniej podam linki do nastepnych... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uj konkursu "Londyńczycy" IP: 84.201.219.* 28.12.08, 08:49 3. Zasady prowadzenia Konkursu 1. Konkurs prowadzony jest w dniach 11 grudnia 2008 r. - 9 stycznia 2009 r. pod nazwą "Moja Przygoda z Wielką Brytanią" i polega na opisaniu przygody przeżytej przez uczestnika Konkursu w Wielkiej Brytanii. 2. By wziąć udział w konkursie należy przesłać tekst z opisem swojej przygody na adres mailowy: londyńczycy@polskatimes.pl lub na adres pocztowy: Polskapresse Sp. z o.o. ul. Domaniewska 41, 02-672 Warszawa, z dopiskiem "Londyńczycy" 3. Razem z tekstem należy przesłać podpisane oświadczenie stanowiące załącznik do niniejszego regulaminu. Oświadczenie może zostać zeskanowane i przesłane w formie elektronicznej lub za pośrednictwem poczty. 4. Tekst z opisem historii powinien zawierać: - Tytuł - Streszczenie (4 zdania) z zaznaczeniem, czy historia jest pozytywna, czy negatywna - Opis główny (max 2 strony A4) - Dane kontaktowe 5. Nagrodami w Konkursie są: - wizyta na planie drugiej edycji serialu Londyńczycy - wykorzystanie wątku opowieści w drugiej edycji serialu "Londyńczycy" www.polskatimes.pl/konkursy/68910,regulamin-konkursu-londynczycy,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Co myslicie o serialu Londynczycy? IP: *.as.kn.pl 28.12.08, 13:00 Wlasnie wyslalam odcinek 2... Trwa jeszcze konwersja. Ale niebawem bedzie dostepne. www.megavideo.com/?v=VBZVCMUU Odpowiedz Link Zgłoś
ormo-prl "Londyńczycy" i polskie kompleksy 28.12.08, 18:01 Czy nadawany co czwartek serial TVP "Londyńczycy" zniesławia Polaków? Tak twierdzą posłanka PO Joanna Fabisiak i brytyjska Polonia wyborcza.pl/1,75475,6088459,_Londynczycy__i_polskie_kompleksy.html Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_lbn Re: "Londyńczycy" i polskie kompleksy 28.12.08, 21:29 przecież kazdy emigrant wie jak jest na emiracji... a jakby bylo źle to by na niej nie był... a film- no cóż nie każdy lubi takie bajki- ale wiele motywów się potwierdza- i nie tylko w UK...chodzi mi np. o zdradę męża/żony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka 75% prawdy IP: *.brhm.cable.ntl.com 28.12.08, 22:27 A ja i moj maz mieszkalismy w Londynie 6 miesiecy i uwazamy iz serial jak to kazdy serial oczywiscie ma troche fikcji literackiej bo ciezko by bylo gdyby nie mial ale spora czesc watkow jest jak dla nas w pelni prawdziwa... troche z autopsji troche z zycia znajomych,,, jesli ktos nie mieszkal w Londynie to nie ma raczej prawa komentowac bo nie wie jak bylo to co opowiada serial dzialo sie zaraz po wejsciu do Unii Europejskiej nie wczoraj.... wiec w ciagu tych prawie 5 lat wiele sie zmienilo. Nie ma sie co obrazac tylko trzeba przyznac sie do tego ze Polacy-rodacy na obczyznie a w szczegolnosci w Londyne lubia zerowaz na rodakach. Tyle, pewnie teraz poleci maly lincz a mi sie serial podoba i uwazam go za calkiem ciekawy bo milo tak po prawie 5 latach zobaczyc Ealing i ulubione miejsca. Ku scislosci dalej mieszkamy w Uk ale nie w londynie bo tu sie zyc nie da;] i czujemy sie tu calkiem znosnie i dalej bedziemy ogladac Londynczykow bo fajnie sobie powspominac wakacje w londynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: 75% prawdy IP: *.as.kn.pl 28.12.08, 23:45 Z twojego IP zgaduje ze mieszkasz w Birmingham lub okolicy. Nie lepiej trafilas... Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: 75% prawdy IP: *.brhm.cable.ntl.com 29.12.08, 15:03 Nie lepiej? chyba nie rozumiem twojej aluzji na temat....? zawsze moze byc lepiej a jesli chodzi ci o to ze moje IP moglo by wskazywac iz mieszkam w birmingham to niestety ale zle je odczytalas, dalsze okolice moze i tak ale nie birmingham, poza tym ja sie tu nie zale na swoj adres zamieszkania tylko pisze ze wiekszosc watkow w londynczykach jest bardzo prawdopodobna jka nie wzieta z (czyjegos) zycia,,, Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Myślę, że pokazuje prawdziwe życie 29.12.08, 13:03 nieudaczników. www.najmici.net/kirchen.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 A może serial "Warszawiacy"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 16:06 Melange na który składają się do kupy: smutne chłopaki w dresach, młode wilki w garniakach, którym (wilkom) słoma wystaje z markowych butów i wankerów na posadkach załatwianych po protekcji, w scenerii przypominającej pomieszanie Moskwy z Pułtuskiem, wszystko we wszechobecnym klimacie powszechnej życzliwości i miłości bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
rhodeisland Mozna ogladac na youtube.com 04.01.09, 05:20 Na stronie youtube.com dajecie w wyszukiwarke "Londynczycy odcinek" i sa wszystkie do 11 w czesciach. Trzeba sie troche pomeczyc zeby znalezc czesci po kolei, ale jesli kogos to bawi, to bedzie szukal. Mnie sie serial podoba, bo jest dobrze zrobiony i pokazuje bardzo roznych ludzi, nie do konca zlych czy dobrych i nie ma to nic wspolnego z narodowoscia, czy rasa. Odpowiedz Link Zgłoś