Dodaj do ulubionych

z team leadera na managera...

IP: *.41.41.204.sub.mbb.three.co.uk 15.01.09, 18:10

Witam
Pracuje w tesco exspres, jestem team liderem nocnej zmiany, kilka
dni temu zadzwonił do mnie boss z pytaniem czy nie chcial bm
awansowac na managera zmiany dziennej.Pomijajac fakt że zaproponował
mi to przez telefon to sie tak własnie zastanawiam czy warto byc
managerem. Szef również wspominal że będą mnie musieli wyslać na
szkolenie, czy wie ktos może ile trwa takie szkolenie czy jest
trudne, może ktoś już awansowal z team leadera na managera i zechce
sie podzielic doswiadczniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dan Re: z team leadera na managera... IP: 92.25.197.* 16.01.09, 09:07
      a w jakim miescie?
      • Gość: emka Re: z team leadera na managera... IP: *.popl.cable.ntl.com 16.01.09, 15:15
        Szkolenie min rok...ale ciezko sie bedzie przebic...w koncu jestes polakiem a to
        ma znaczenie.
        Ale jak i tam amsz zamiar pozostac w tesc o to czemu nei sprobowac
        powodzenia
        • Gość: sireck Re: z team leadera na managera... IP: *.cable.ubr08.gate.blueyonder.co.uk 21.01.09, 02:26
          Bzdury ... szkolenia - cykl 12 spotkan tydzien po tygodniu czyli pierwsze 12 tygodni+ placement czyli praktyka 12-18 tygodni chyba ze jest sie idiota. Pod koniec sign-off czyli interview. wazna rzecz na jakiego menagera idziesz - poniewaz manager sekcji na dziennej zarabia tylko troche wiecej niz TL na nocce...
          • Gość: dorka Re: z team leadera na managera... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 11:38
            zapomniales dodac ze jeszcze jest egzamin koncowy a tu juz jest gorzej w moim
            tesco nawet angielscy team leaderzy mieli z tym problem;( serio ale powodzonka
            zycze
            • Gość: sireck Re: z team leadera na managera... IP: *.cable.ubr08.gate.blueyonder.co.uk 24.01.09, 10:35
              Nie ma zadnego "egzaminu na końcu" tylko cos co sie nazywa sign-off i jest to interview z managerem innego sklepu który pyta o wszystko co sie dzialo podczas praktyki. maksymalna ilosc punktow 30. trwa to okolo 1,5 godziny i nie jest tak zle. wazne tez zeby miec caly folder "options" zapelniony wlacznie z TNA (training needs analysis)!!!
            • Gość: M Re: z team leadera na managera... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.03.09, 22:40
              nie ma zadnego egzaminu, tylko rozmowa! Musisz sie wtedy pochwalic co osiagnales
              i takie tam :P
    • Gość: 4u5 Re: z team leadera na managera... IP: *.centertel.pl 22.01.09, 16:58
      Awansuj jeżeli masz możliwość. Niedawno do Polski wrócił człowiek z
      UK i dostał stanowisko kierownika sklepu w 1k. Jest rewelacyjny. Ze
      sklepu na totalnej pipidówie wyciąga obroty wyższe niż w Warszawie.
      Transfer do Polski (jeżeli w ogóle chcesz wracać) będzie na pewno
      prostszy.
      • Gość: kolo kolo Re: z team leadera na managera... IP: *.cable.ubr07.basl.blueyonder.co.uk 28.01.09, 08:37
        Zgadzam się z Sireckiem.Gwoli ścisłości dodam że po pierwszym cyklu czyli pre
        options jest się desygnowanym przez szefostwo na tzw.sign on,jedyny faktyczny
        egzamin który dla osób z miernym angielskim może być przeszkodą.Po pomyślnym
        zaliczeniu zaczynają się właściwe opcje.Pierwszym punktem są workshop czyli
        tygodniowy cykl szkoleń z różnych zagadnień np:SYA czy grievance proced.Na
        placement można być już wcześniej w zależności od zapotrzebowania sklepu.Co do
        TNA to warto zaliczyć więcej działów.W moim przypadku był to Back door i stock
        control plus mój dział.pozdro i powodzenia.
        • Gość: Marcin[ Re: z team leadera na managera... IP: *.41.69.200.sub.mbb.three.co.uk 04.03.09, 18:25
          Widze że niektórzy mnie źle zrozumieli. Pracuje w tesco exspress
          sklep otwarty od 6-24 około 20 pracowników stacja benzynowa gdzie
          nie ma żadnych działów.Obecnie jestem team leaderem na nocnej
          zmianie paranoja bo jest nas dwóch a czasami 3 osoby. Manager z
          dzienej zmiany przenosi sie do innego sklepu wiec szef zaproponował
          mi stanowisko managera. Juz sie zgodzilem od poniedziałku bede
          pracował w tygodniu w dzien i pewnie bede mial jakies szkolenie a w
          wekendy w nocy. W malym sklepie jest inaczej niz w duzym mam wiele
          wiecej obowiazków zliczam pieniadze z kas serwuje klijentom gonie
          zlodzieje robie refundy itp itd. Praca managera u mnie w sklepie
          bardzo niewiele rózni sie od pracy team leadera na dzinnej zmianie(
          wykladanie towaru tylko fresh bo night shift pracuje na grocery
          robienie liftów czyli zbieranie pieniedzy z kas, wykladanie towaru,
          przeceny, gap scan itp) Pracowałem na dziennej zmianie kilka razy i
          nie trzeba do tego specjalnie żadnej wiedzy. Jedyne to czego sie
          obawiam to wlasnie ten trening... Mowie dosc dobrze po angielsku mam
          troche problemy z pisaniem ale jakos sobie poradze...chyba...
          Jeden \z kolegów pisze o egzaminie może cos wiecej na ten temat???
          A dla wszystkich czytajacych ten post -wyjechalem po rekrutacji z
          krakowa jako team leader niestety nie udało mi sie zalapać tam na
          stanowisko managera i po 10 miesiacach cieżkiej pracy po 7 nocy w
          tygodniu (w lutym mialem 2 dni wolnego), ktos mnie wreszczie
          zauważył i zaproponowal awans. Jak uda mi sie zostac managerem to
          bede naprawde zadowolony choc pieniadze może wcale nie takie
          najlepsze ale popracuje z rok półtora i przeniose sie do polski czy
          to na transfer do tesco ( jest to mozliwe????) czy bede szukal
          pracy jako store manager, myslicie że bede mial jakies szanse?
          • kcsin Re: z team leadera na managera... 04.03.09, 22:10
            Powodzenia chłopie!!!
          • Gość: M Re: z team leadera na managera... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.03.09, 13:41
            a po co zapierdzielasz po 7 nocy w tygodniu??
            • matt.cobosca Re: z team leadera na managera... 13.03.09, 10:14
              Zapierdzielałem - bo pojechałem do Anglii zarobić kasę i szkoda mi było siedzieć
              te 2 dni wolne w domu. Angole zresztą nadali mi przydomek Mr Overtime :-)
              • Gość: M Re: z team leadera na managera... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.03.09, 16:00
                ..i juz Ci sie odwidzialo zarabianie kasy i chcesz normalnie zyc, tak? Bo jesli
                chodzi o kase to lepiej byc TL w nocy niz menagerem w dzien.
                • matt.cobosca Re: z team leadera na managera... 13.03.09, 18:35
                  Miałem cel zarobić kasę i wrócić do kraju. What's the problem?
    • Gość: M Re: z team leadera na managera... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.03.09, 22:47
      bardzo mozliwe ze poprostu chca Cie wykorzystac. Bedac na placemencie nie
      dostajesz wiecej pieniedzy niz zwykly GA - moze w Twoim przypadku bedziesz mial
      pensje TL -(zdarza sie ze placement wcale nie odbywa sie w innym sklepie), wiec
      moga Cie zwodzic nawet pol roku zanim zatrudnia Cie jako menagera. Zwlaszcza
      teraz kiedy nie ma tak naprawde zadnych zatrudnien na menagerow i nawet robia
      redukcje w head office :/
      • Gość: Marcin[ Re: z team leadera na managera... IP: *.41.47.42.sub.mbb.three.co.uk 11.03.09, 19:44
        W moim tesco jest store manager i dwoje duty managerów jeden z nich
        przenosi sie nniedlugo bo bedzie store managerem i bedzie jedno
        wolne miejsce na managera. a wracając do zarobków pewnie bedzie lipa
        ale po pierwsze wróce do normalnego życia mam juz dosc pracy po 6-7
        nocy w tygodniu i spania po całych dniach a po drugie jak pisal
        jeden kolega jak wróce do polski po 1,5 albo 2 latach to dosc latwo
        bedzie można znalesc prace jako store manager lub duty manager w
        polsce, mam racje?
        • matt.cobosca Re: z team leadera na managera... 11.03.09, 23:49
          Cześć, pracowałem w Tesco w Londynie 13 miesięcy. Też zapierdzielałem 7 dni w
          tygodniu, po jakimś czasie zaproponowali mi stanowisko Team Leadera, a w
          przyszłości Options i szkolenie na Managera. Jednak odmówiłem, bo i tak wracałem
          do Polski. Wracając do kraju myślałem, że wykorzystam moje doświadczenie w tej
          branży, a także zdobyte wykształcenie (mgr ekonomii). Aplikowałem na stanowiska
          kierownik działu itp. Jedyne co mi zaproponowano to pracownik hali w Auchan za
          1500 zł brutto z możliwością awansu po 2 latach (oczywiście jeśli się będę
          wykazywał) <lol>
        • Gość: M Re: z team leadera na managera... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.03.09, 13:39
          moj maz jest na opcjach od wrzesnia. placenent mial prawie odrazu. potem
          stwierdzili ze jest na tyle dobry ze chca go w tym sklepie i go przeniesli. do
          tej pory zarabia kase GA. u niego tez jeden senior menager idzie na menagera
          sklepu.. ponoc.. nic sie narazie nie rusza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka