Gość: me IP: *.range86-133.btcentralplus.com 19.03.09, 20:44 mam takie pytanie, czy jesli strace prace-a szykuje sie-to da sie zyc przynajmniej jakis czas z benefitow? wiem ze ciapate umieja ale ja np.nie mam wogole dzieci. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
u_nasz_w_londynie Re: zasilki 19.03.09, 22:09 Wez sobie ciapata,za...............kobiete.Bedziesz mial z nia dzieci i jej wiedza o benefitach w posagu.I po problemach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: zasilki IP: *.bagu.cable.ntl.com 20.03.09, 00:40 Ew musisz przybrac troche inny odcien skory.Wtedy i w councilu wiele wiecej zdzialasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: zasilki IP: *.zone4.bethere.co.uk 20.03.09, 07:05 dla "białasów" z ue nie ma zasiłków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: zasilki IP: *.zone4.bethere.co.uk 20.03.09, 07:12 ale tak poważniej to na prawdę coraz trudniej zakwalifikować się na job seekers allowance. wiele osób nie przechodzi rsident test (nie jestem pewna, czy dobrze zapamiętałam nazwę). a jesli nawet uda ci sie zakwalifikowac to na piersze pieniadze czeka sie kilka miesiecy. niech sie z reszta wypowiedza praktycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azkeel Re: zasilki IP: 81.171.215.* 20.03.09, 13:54 a mozesz mi powiedziec co ma resident test z JSA? Ja w pelni popieram idee testowania chetnych do zasilkow, najlepsze bylyby testy praktyczne w kamieniolomach, ale chyba brytyjczycy jeszcz do tego nie doszli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: zasilki IP: *.range86-133.btcentralplus.com 20.03.09, 13:15 takie cos mi jeszcze wpadlo do glowy - a jakby z uk wyjechac na poludnie francji :-) i tam sobie odbierac zaslek ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ildefrans Re: zasilki 20.03.09, 13:34 Francja dobra rzecz i bez zasilku. Jedyny minus to to, ze jest pelna Francuzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: zasilki IP: *.range86-133.btcentralplus.com 20.03.09, 14:03 no tak,ale czy da sie pobierac tam zasliek,ale nie 500 zl jak w polsce. moze ktos wie bo wakacje sie zblizaja....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: zasilki IP: *.range86-133.btcentralplus.com 20.03.09, 15:34 szukam i szukam i wychodzi ze angole beda wyplacaly kase tylko 3 miechy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: zasilki IP: *.cable.ubr06.nmal.blueyonder.co.uk 20.03.09, 18:07 Mozesz sobie kupic prywatne ubezpieczenie wtedy moga wyplacac i do 12 miesiecy w kwocie jaka ustalisz przy kupnie, ale obowiazuje exlusion period. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość1 Re: zasilki IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.03.09, 19:12 Widze ze ciekawe osoby wypowiadaja sie na tych forach :) z tego co wiem jezeli straciles prace powinienes pojsc do City Council i tam przedstawic swoja sytuacje jest mnostwo benefitow o ktore mozesz sie starac i tam zostaniesz rowniez o tym poinformowany powodzenia zycze i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: zasilki IP: *.cable.ubr06.nmal.blueyonder.co.uk 20.03.09, 19:41 Starac sie moze, ale czy dostanie to inna sprawa. Poza tym benefity sa raczej niskie, trudno za nie przezyc i trzeba czekac nawet po pare miesiecy. Prywatne ubezpieczenie moze zaczac dzialac po 30 dniach od utraty pracy. Moze rowniez chronic w przypadku dlugotrwalej choroby itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Re: zasilki IP: *.tvk.torun.pl 21.03.09, 02:46 Nic nie dostaniesz!!Ja jestem w tej samej sytuacji tj:Bialy,Polak,bachorow brak,uczciwy nie karany,nigdy w zyciu nie wzial nic za darmo,tyralem w zasranej uk 2 lata i gooowno dostalem w zamian!!!2 miesiace mnie zwodzili--niby przeznany zasilem -ok.60f ALE:wysylali listy z roznych jobcentow w calym krajow zeby te same papiery wszedzie przesylac(w jednym liscie wysylalem ok 100kartek A4)--wszystkie p45,p60,WRS,jakies pejslipy ostatnie i wiele wleie innych)listow wyslalem ok 20-25---i NIC!!!Wrocilem do PL bo na 1 miejsce np.kierowcy CE zglaszalo sie po 1000 ludzi i to sami angole z doswiadczeniem wieleoletnim,pozatym mialem dosyc tego poyebanego kraju,brudu itd.....Zadzwonilem z PL: "gdzie moja kasa"???a te barany ze brak im 2 WRS--robilem dla ok 40 pracodawcow-wyslalem papiery od 20,ale wieadomo ze niewysylalem WRS od tych gdzie robilem po 1-20dni!!!!!I niewyplaca!!!!Przenoszenie zasilkow,E303 to tez sciema--powiedza ze masz income czy based--jednego niemozna przenosic i ten wlasnie dostaja wszyscy polacy!!!!Podczas wizyt w jobcentre-brudasy pakistanskie z 9 bachorami dostawaly od reki i z usmiechem zasilki po 5000f/miesiac,domy,nowe samochody itd:(:(:(: (Czekam na zamachy---wtedy bede swietowal!!!Allah akbar!!!Regards Odpowiedz Link Zgłoś
1kasia2007 Re: zasilki 21.03.09, 09:21 Jeżeli stracisz pracę to zarejestruj się w Jobcentre Plus,dodatkowo jeśli pobierasz Working Tax Credit to zgłoś im zmianę(jesli nie to zadzwoń po aplikację)masz również prawo starać się o Housinng Benefit,z tym,że nie zawsze przyznają samotnym osobom. Odpowiedz Link Zgłoś