Dodaj do ulubionych

Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak chciał

10.09.09, 07:02
oto najczęściej używane powiedzenia przez księży gdy człowieka spotka
nieszczęście. Widać przy in vitro Bóg tak chce, gdyby nie chciał potrafiłby
przeciwdziałać sam a nie za pośrednictwem zakłamanych księży. Ale nasi
niedouczeni, zakłamani i nie znający zasad wiary tzw. parlamentarzyści
przegłosują wszystko co nakażą biskupi zapominając że Bóg dał człowiekowi
wolną wolę a Biskupi w tym wypadku jak w wielu innych przeciwstawiają się Jego
woli. Może uważają że ich Bóg nie jest w stanie przewidzieć ludzkich poczynań.
Obserwuj wątek
    • nietoperz_dworski Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje => 10.09.09, 07:34
      Pan Bog chcial, by czlowiek dokonal tych wynalazkow!
    • wanda43 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 10.09.09, 07:49
      Biskupi i ksieza to najlepszy dowod na to, ze Boga nie ma, bo gdyby był, to by
      spuścił noge i te towarzystwo wykopal na cztery wiatry. Nikt tak nie szkodzi
      religii, jak oni sami.
      • l.george.l Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 10.09.09, 08:58
        Przede wszystkim szkodzą człowiekowi. Nie mogę się nadziwić, dlaczego w Polsce
        stoi ponad 600 pomników JPII, a nie słyszałem by stał choć jeden pomnik ofiar
        Kościoła Katolickiego i nietolerancji.
        • gringo68 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 10.09.09, 09:30
          możesz ufundować sobie jeden na swoim podwórku, między obórką a
          sraczykiem...
      • astrotaurus Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 10.09.09, 09:15
        wanda43 napisała:

**Biskupi i ksieza to najlepszy dowod na to, ze Boga nie ma, bo gdyby był, to by
        spuścił noge i te towarzystwo wykopal na cztery wiatry. Nikt tak nie szkodzi
        religii, jak oni sami.**

Ech, pycha Cię rozpiera i nie doceniasz przemyślności planu Bożego.

Gdzie kler traci władzę i nie wynosi się aż tak ponad społeczeństwo tam religia
        zanika... ;)

Bóg się modli, żeby Rydzyk trwał wiecznie i mohery żyły jak najdłużej, bo to
        ostatnia prawdziwa ostoja europejskiego katolicyzmu. :D
        • karbat Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 10.09.09, 10:55
          wierzacy w zabobony zawsze walczyli , walcza i beda walczyc
          z racjomnalizmem , wiedza , rozumem - wkraczajacy,i w kompetencje
          ich bozkow .

Interes wielebnych szarlatanow opiera sie na masowej wierze kobiet
          w ich bostwa ,gdy straca wplywy na swe zwolenniczki , moga
          zlikwidowac swa firme .
      • enrque111 [...] 10.09.09, 11:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • pocoo Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 10.09.09, 12:05
          Szczególnie katolickie podejście do Woli Najwyższego widać na cmentarzu.
          -Taka była Wola Boga
          -Bóg tak chciał
          -Powiększył grono aniołków
          Tylko po jaki gwint napis "Prosi o Zdrowaś Mario"?
          Pozostali chrześcijanie są w pełni przekonani , że modlitwą można zmienić
          decyzje Boga.Jeżeli Bóg decyzji nie zmieni to należy się z nią pogodzić,więc
          jest jak jest.
          • karbat Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 10.09.09, 13:04
            pocoo napisała:

> Szczególnie katolickie podejście do Woli Najwyższego widać na
            cmentarzu.
            >-Taka była Wola Boga
            >-Bóg tak chciał
            >-Powiększył grono aniołków
            >Tylko po jaki gwint napis "Prosi o Zdrowaś Mario"?
            >Pozostali chrześcijanie są w pełni przekonani , że modlitwą można
            zmienić decyzje Boga.Jeżeli Bóg decyzji nie zmieni to należy się z
            nią pogodzić,więc jest jak jest.

wplyw na zdanie , proces decyzyjny , sprawiedliwego Boga .

Za zycia katolik grzesznik ,nie przekonal swego Boga swymi czynami
            o swych zaletach ... . Po jego smierci inni maja modlitwami
            wyzebrac u bozi o lepszy wyrok . Cwany ten katolik .

• enrque111 [...] 11.09.09, 08:52
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • japico enerque111111111111111111 17.09.09, 18:59
                Czy nie można by jakoś inaczej napiętnować takiego brata Henryka (lub
                proboszcza, wikarego ....) - przypuszczam, że to taki niewyżyty egzemplarz - niż
                wycinając jego wpisy? Dobrze byłoby wiedzieć, jaki poziom taki ktoś reprezentuje.
                • enrque111 Re: enerque111111111111111111 18.09.09, 11:18
                  japico napisał:

> Czy nie można by jakoś inaczej napiętnować takiego brata Henryka (lub
                  > proboszcza, wikarego ....) - przypuszczam, że to taki niewyżyty egzemplarz - ni
                  > ż
                  > wycinając jego wpisy? Dobrze byłoby wiedzieć, jaki poziom taki ktoś reprezentuj
                  > e.

Przyzwyczajony jestem do prześladowań.......chrześcijanie zawsze byli solą w oku siłom piekielnym i chodzącym na ich pasku "niewolnikom zła".
                  Cieszę się, że jesteś zainteresowany moim poziomem - zawsze trzeba równać do najlepszych :)))
                  • radzimir11 Re: enerque111111111111111111 18.09.09, 11:24
                    enrque111 napisał:

> Cieszę się, że jesteś zainteresowany moim poziomem - zawsze trzeba równać do na
                    > jlepszych :)))

Henryku, mój drogi bracie, czy w tym momencie nie popełniłeś aby grzechu pychy?
                    A? Litanie wybierz sobie sam do kogo tam chcesz.

radzimir11 - brat henia
                    • japico Re: enerque111111111111111111 18.09.09, 16:32
                      radzimir11 napisał:

> Henryku, mój drogi bracie, czy w tym momencie nie popełniłeś aby grzechu
                      pychy? A? Litanie wybierz sobie sam do kogo tam chcesz.

... o ile zgadzam się z tą częścią wypowiedzi, to odnośnie pierwszej ...
                      Czy nie można by jakoś inaczej napiętnować takiego brata Henryka (lub
                      proboszcza, wikarego ....) - przypuszczam, że to taki niewyżyty egzemplarz....

... brak jest wyraźnego zaprzeczenia - czyli coś w tym musi być. Poza tym
                      brat Henryk prowokuje, bluzga etc. etc. i czuje w tym wyraźne zadowolenie, że go
                      rugają, wycinają etc.

• enrque111 Re: enerque111111111111111111 18.09.09, 21:59
                        japico napisał:

> ... o ile zgadzam się z tą częścią wypowiedzi, to odnośnie pierwszej ...
                        > Czy nie można by jakoś inaczej napiętnować takiego brata Henryka (lub
                        > proboszcza, wikarego ....) - przypuszczam, że to taki niewyżyty egzemplarz....

Co prawda jajco nie jest moim ulubionym daniem, ale czasami je dostrzegam :)))
                        Miło, że porównujesz mnie, niegodnego z tak zacnymi ludźmi, jak proboszcz, czy wikary - Bóg zapłać za dobre słowo !!! Choć, z drugiej strony podstępnie łechcesz moją próżność :)))

> ... brak jest wyraźnego zaprzeczenia - czyli coś w tym musi być. Poza tym
                        > brat Henryk prowokuje, bluzga etc. etc. i czuje w tym wyraźne zadowolenie, że g
                        > o
                        > rugają, wycinają etc.

Pisałem już, że jestem impregnowany na prześladowania, a wy w najmniejszym nawet stopniu nie potraficie mnie urazić, gdyż mam wielką wyrozumiałość dla ludzi ułomnych :)))
                    • enrque111 Re: enerque111111111111111111 18.09.09, 21:45
                      radzimir11 napisał:

> Henryku, mój drogi bracie, czy w tym momencie nie popełniłeś aby grzechu pychy?
                      > A? Litanie wybierz sobie sam do kogo tam chcesz.

Tak, jestem grzesznikiem i przyznam, że nie jestem najdoskonalszą z owiec Pańskich.....ale staram się być lepszym, czego wyrazem jest moja obecność na tym forum, gdzie próbuję nieść lampkę oliwną oraz gałązkę pokoju do stada wilków nienawidzących prawdy, dobra i światłości.

> radzimir11 - brat henia

Tobie również, bracie-rodzynku jedenasty ślę chrześcijańskie pozdrowienie
    • psk.1 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 10.09.09, 16:36
      Bóg tak chciał....

ciekawe jak często Bóg sie zgadza z taką opinią?

• karbat Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 11.09.09, 09:31
        czy ktos widzial chrzescijan , katolikow , modlacych sie za dusze
        ludzi , ktorzy na przestrzeni wiekow zostali przez nich spaleni ,
        zabici , pomordowani .
        • pocoo Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 11.09.09, 20:04
          karbat napisał:

> czy ktos widzial chrzescijan , katolikow , modlacych sie za dusze
          > ludzi , ktorzy na przestrzeni wiekow zostali przez nich spaleni ,
          > zabici , pomordowani .

E tam.Gdyby się modlili to przyznaliby ,że ich religia przepełniona
          frazesami o miłości Boga, bliźniego(gadkę Jezusa o nieprzyjaciołach
          pominę)ocieka krwią niewinnych ludzi.Rzeka krwi , morze , ocean ,
          tak ,bezmiar niewinnie przelanej krwi.
          • cracken001 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 17.09.09, 16:48
            Jezeli to prawda,ze jak glosza katole WSZYSTKo wyplywa z "woli bozej" to patrzac
            na to cale lajdactwo dochodze do wniosku,ze Z TEGO "BOGA" MUSI BYC KAWAL SKUR...SYNA
            • pocoo Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 18.09.09, 08:03
              Nie mogę zrozumieć tej cholernej niekonsekwencji.Wszystko co podłe i złe to dzieło Szatana.Choroby też.
              A śmierć? Taka była Wola Boga?
              Niech to szlag...
              Wiara z logiką nie ma nic wspólnego.
              Jeżeli "ta wola boga" ma ulżyć w cierpieniu , to niech tak pozostanie.
              • enrque111 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 18.09.09, 11:23
                pocoo napisał:

> Nie mogę zrozumieć tej cholernej niekonsekwencji.Wszystko co podłe i złe to dzi
                > eło Szatana.Choroby też.

Ty sam siebie nie możesz zrozumieć, a co dopiero tak skomplikowane sprawy, ocierające się o etykę, metafizykę i medycynę :))))

> A śmierć? Taka była Wola Boga?

Pokorny, ufny Bogu chrześcijanin właśnie tak mówi !

> Niech to szlag...

Fe, nie ładnie......szatan przez ciebie przemawia :)))

> Wiara z logiką nie ma nic wspólnego.

Wręcz przeciwnie, trzeba być nielogicznym aby w Bogu nie widzieć Stwórcy !!!

> Jeżeli "ta wola boga" ma ulżyć w cierpieniu , to niech tak pozostanie.

Amen.
                • pocoo Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 18.09.09, 15:26
                  enrque111 napisał:
                  >
                  > Ty sam siebie nie możesz zrozumieć, a co dopiero tak skomplikowane sprawy, ocie
                  > rające się o etykę, metafizykę i medycynę :))))

Sprawdź kim jestem i szepcz mi to do ucha , na pewno zrozumiem.

>
                  > Fe, nie ładnie......szatan przez ciebie przemawia :)))

Tak , jestem diablicą .Przeciwieństwa powinny się przyciągać.Jestem już bardzo blisko.
                  >
                  > Amen.

Och tak,amen...amen...amen...na wieki wieków.
                  • enrque111 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 18.09.09, 21:52
                    pocoo napisał:

> Sprawdź kim jestem i szepcz mi to do ucha , na pewno zrozumiem.

Nie kuś wszeteczna istoto, bom mocny duchem i brzydzę się rozwiązłością !!!

> Tak , jestem diablicą .Przeciwieństwa powinny się przyciągać.Jestem już bardzo
                    > blisko.

Ależ byłem tego pewien od początku.....ale czy diabeł ma płeć ? Wszakże to upadły anioł, a one są bezpłciowe :)))
                    • pocoo Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 18.09.09, 22:07
                      enrque111 napisał:
                      >
                      > Nie kuś wszeteczna istoto, bom mocny duchem i brzydzę się rozwiązłością !!!
                      >
                      Jeżeli nie ulegniesz pokusie , to możesz na starość żałować że nie zgrzeszyłeś.
                      >
                      > Ależ byłem tego pewien od początku.....ale czy diabeł ma płeć ? Wszakże to upad
                      > ły anioł, a one są bezpłciowe :)))
                      >
                      Jesteś tego pewien? Bardzo łatwo możesz się przekonać , że jesteś w błędzie.
                      • enrque111 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 19.09.09, 08:52
                        pocoo napisał:

> Jeżeli nie ulegniesz pokusie , to możesz na starość żałować że nie zgrzeszyłeś.

Nade wszystko cenię sobie (wieczne) rozkosze niebiańskie i gardzę nurzaniem się w ziemskiej (chwilowej) rozwiązłości :)))

> Jesteś tego pewien? Bardzo łatwo możesz się przekonać , że jesteś w błędzie.

A jak chcesz mnie do tego przekonać ???
                        • pocoo Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 19.09.09, 09:07
                          enrque111 napisał:

>
                          > Nade wszystko cenię sobie (wieczne) rozkosze niebiańskie i gardzę nurzaniem się
                          > w ziemskiej (chwilowej) rozwiązłości :)))

Na piękne kobiety tylko patrzysz? A może ślubowałeś celibat?

>
                          > A jak chcesz mnie do tego przekonać ???

Albo musiałbyś poznać mnie osobiście(w grę wchodzić może siódme niebo)albo przeczytaj w Biblii Genesis VI; 1-4 o aniołach facetach.
                          Niezbadane są wyroki Boskie.
                          • enrque111 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 19.09.09, 09:48
                            pocoo napisał:

> Na piękne kobiety tylko patrzysz? A może ślubowałeś celibat?

Niestety, jestem istotą grzeszną i zdarza mi się błądzić, ale walczę ze swymi słabościami.

> Albo musiałbyś poznać mnie osobiście(w grę wchodzić może siódme niebo)albo prze
                            > czytaj w Biblii Genesis VI; 1-4 o aniołach facetach.
                            > Niezbadane są wyroki Boskie.

Właśnie, powinieneś zacząć się starać aby być godnym znalezienia się w "siódmym niebie" - sczególnie, że młodość i uroda szybko mija, gdy człowiek nurza się w rozpuście, a wiadomo przecież, że "Czas ucieka wieczność czeka …" :)))
                            A, wiesz zapewne, że po owym fragmencie o "aniołach facetach" nastąpił fragment o potopie ???
                            • pocoo Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 19.09.09, 23:40
                              enrque111 napisał:
                              >
                              > Niestety, jestem istotą grzeszną i zdarza mi się błądzić, ale walczę ze swymi s
                              > łabościami.
                              >
                              Ja nie walczę (mam dobre rozeznanie dobra i zła)i dobrze mi z tym bo spowiadać się nie muszę.

>
                              > Właśnie, powinieneś zacząć się starać aby być godnym znalezienia się w "siódmym
                              > niebie"

Byłam w nim nie jeden raz.

- sczególnie, że młodość i uroda szybko mija, gdy człowiek nurza się w
                              > rozpuście,

Ten kto nie zażywa ziemskich rozkoszy jest wiecznie młody?

a wiadomo przecież, że "Czas ucieka wieczność czeka …" :)))
                              > A, wiesz zapewne, że po owym fragmencie o "aniołach facetach" nastąpił fragment
                              > o potopie ???

Co ma wspólnego potop z płcią aniołów?Wszyscy aniołowie wysyłani z misją na ziemię są opisani w Biblii jako faceci.
                              • enrque111 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 20.09.09, 12:24
                                pocoo napisała:

> Ja nie walczę (mam dobre rozeznanie dobra i zła)i dobrze mi z tym bo spowiadać
                                > się nie muszę.

:)))))))) Grzech pychy również jest grzechem, z którego trzeba się spowiadać :))) Z twoich zaś wypowiedzi na tym forum wynika, że ciągle błądzisz i wcale nie posiadasz rozeznania dobra i zła !!!

> > Właśnie, powinieneś zacząć się starać aby być godnym znalezienia się w "s
                                > iódmym
                                > > niebie"
                                >
                                > Byłam w nim nie jeden raz.

Skoro tak mówisz, to znaczy że w życiu nic szczególnego nie zaznałaś :))))

> Ten kto nie zażywa ziemskich rozkoszy jest wiecznie młody?

Nikt nie jest wiecznie młody !!! Rozpusta natomiast prowadzi do zbrukania duszy i szybszego starzenia ciała :))))

> Co ma wspólnego potop z płcią aniołów?Wszyscy aniołowie wysyłani z misją na zie
                                > mię są opisani w Biblii jako faceci.

Dyskusje na ten temat trwają i nie jest pewne, czy chodzi w tym fragmencie o aniołów. Ważniejsze jest właśnie to, że owi "synowie Boży" płodzili dzieci z kobietami ziemskimi i wówczas Bóg zesłał na ziemię potop. Można domniemywać dlaczego ? Także i w tym przypadku zdania są podzielone. Niektórzy twierdzą, że potomstwo z takich związków było zdegenerowane i do dzisiaj istnieje w postaci, nękających ludzi demonów. Faktem jest, że po potopie już nigdy nie doszło do mieszania się tych dwóch nacji.........musiał być jakiś powód.
        • enrque111 Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 18.09.09, 11:14
          karbat napisał:

> czy ktos widzial chrzescijan , katolikow , modlacych sie za dusze
          > ludzi , ktorzy na przestrzeni wiekow zostali przez nich spaleni ,
          > zabici , pomordowani .

Może ty krawacie miłosierny klepniesz jakąś modlitwę do "gadającego węża", skoro już tak troszczysz się o mitycznych "spalonych , zabitych i pomordowanych", rzekomych ofiarach katolików :))))
          • karbat Re: Bez woli Boskiej nic się nie dzieje.Bóg tak c 18.09.09, 20:21
            tymi slowami interpretuje ksiadz katolicki ,spisane ,
            wyobrazenia ,wierzenia, starozytnych obrzezanych Zydow biegjacych po
            pustyni za kozami .
            Dzisiejszy katolik , wierzy w to, w co wierzyli niepismienni
            biedacy sprzed tysiecy lat .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka