Dodaj do ulubionych

O poronieniu

06.03.04, 09:12
www.goscniedzielny.pl/artykul.php?id=1078307802&naglkat=homilia
Obserwuj wątek
    • grrrrw Re: O poronieniu 07.03.04, 17:12
      Szukam wszelkich wiadomości na temat aktualnie obowiazujących przepisów oraz
      zwyczajowo przyjętych procedur w przypadku poronienia - a własciwie to porodów
      niewczesnych.
      Chodzi mi o takie sprawy jak: od kiedy uwaza sie, ze miało miejsce narodzenie
      nowego obywatela (wiem ze decyduje jednoczesnie waga i ile dób przezyło dziecko)
      wydanie metryki narodzenia i aktu zgonu, procedury zwiazane z wypłatem zasiłków
      ZUS i odszkodowania z tytułu innych dobrowolnych ubezpieczeń, wydanie ciała i
      procedury pochówku itp. sprawy.
      Kto coś wie ? Gdzie szukać ?
      Do zadania pytania skłoniły mnie przezycia własne oraz przeczytany niedawno
      artukuł dotyczacy małzeństwa, które nie mogło sie pogodzic z przyjeta w
      szpitalu procedura spalenia zwłok dziecka i domaga sie od szpitala
      zadośćuczynienia.

• a000000 Re: O poronieniu 07.03.04, 17:42
        Spróbuj Google - urodzenia martwe
    • grrrrw Re: O poronieniu 08.03.04, 17:07
      Ryje i ryję, byłam na stronach ministerstwa zdrowia i spraw wewnetrznych i nic.
      Nigdzie sladu przepisów. zastanawiam się, czy w ogóle istnieją. Moze tylko
      widzimisie szpitala decyduje ?
      • a000000 Re: O poronieniu 10.03.04, 22:23
        No to napisz meila z zapytaniem do Ministerstwa Zdrowia o wykładnię i podstawę
        prawną. Podejrzewam, że są to wewnętrzne wytyczne ministra dla szpitali. Strony
        medyczne w necie są zahasłowane tylko dla medyków. Próbowałam rozszyfrować
        łacińska nazwę i niestety kazało mi się zalogować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka