arcykr 06.03.04, 09:12 www.goscniedzielny.pl/artykul.php?id=1078307802&naglkat=homilia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grrrrw Re: O poronieniu 07.03.04, 17:12 Szukam wszelkich wiadomości na temat aktualnie obowiazujących przepisów oraz zwyczajowo przyjętych procedur w przypadku poronienia - a własciwie to porodów niewczesnych. Chodzi mi o takie sprawy jak: od kiedy uwaza sie, ze miało miejsce narodzenie nowego obywatela (wiem ze decyduje jednoczesnie waga i ile dób przezyło dziecko) wydanie metryki narodzenia i aktu zgonu, procedury zwiazane z wypłatem zasiłków ZUS i odszkodowania z tytułu innych dobrowolnych ubezpieczeń, wydanie ciała i procedury pochówku itp. sprawy. Kto coś wie ? Gdzie szukać ? Do zadania pytania skłoniły mnie przezycia własne oraz przeczytany niedawno artukuł dotyczacy małzeństwa, które nie mogło sie pogodzic z przyjeta w szpitalu procedura spalenia zwłok dziecka i domaga sie od szpitala zadośćuczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: O poronieniu 08.03.04, 17:07 Ryje i ryję, byłam na stronach ministerstwa zdrowia i spraw wewnetrznych i nic. Nigdzie sladu przepisów. zastanawiam się, czy w ogóle istnieją. Moze tylko widzimisie szpitala decyduje ? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: O poronieniu 10.03.04, 22:23 No to napisz meila z zapytaniem do Ministerstwa Zdrowia o wykładnię i podstawę prawną. Podejrzewam, że są to wewnętrzne wytyczne ministra dla szpitali. Strony medyczne w necie są zahasłowane tylko dla medyków. Próbowałam rozszyfrować łacińska nazwę i niestety kazało mi się zalogować. Odpowiedz Link Zgłoś