Dodaj do ulubionych

Słońce zgasło

04.01.11, 09:49
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8900405,Rano_zacmienie_Slonca_nad_Polska__Prognozy_bezlitosne.html
Kilka wieków temu kapłani zbijali na tym zjawisku majątek.
Dobrze, że owieczki są coraz mniej bojaźliwe i coraz bardziej wykształcone. A bojaźń boża z wykształceniem w parze nie idą.
https://m.onet.pl/_m/ca26dd01cf5fe03eb638d3190f351e49,14,1.jpg
Obserwuj wątek
    • wkkr Re: Słońce zgasło 04.01.11, 11:35
      A ty czego się boisz?
    • jurek_z_berlina Słońce zaszło, a Jajko wzeszło ;) 04.01.11, 11:51
      No proszę, nasze forumowe jajowate „Słoneczko” nie jest w stanie nic ani nikt “zaćmić” ! ;)
      Musi przecież nieść przed ciemnym, otumanionym przez kapłanów, forumowym narodem “oświaty” kaganek… Jak misja, to misja, co nie?

Czasem tylko słonie z pędzlami wpuści, a potem narzeka, że te byty “rozumne” pełno kupek z dobranymi do nich krewniaczo bakteriami po sobie pozostawiły. No i oczywiście twierdzi z świętym przekonaniem, że nie ten winny, kto byty “rozumne” wpuszcza i różne fotograficzne “dowody” wkleja, ale ci, co trąbalskich “artystów” wygonić z forum usiłują…

Ot, taka jajcowata dialektyka :D
      • z2006 Re: Słońce zaszło, a Jajko wzeszło ;) 04.01.11, 12:17
        jurek_z_berlina napisał:

> a potem narzeka, że te byty “rozum
        > ne” pełno kupek z dobranymi do nich krewniaczo bakteriami p
        > o sobie pozostawiły.

1. O tym to akurat ja napisałem - chyba nie utożsamiasz mnie z kolegą Jajcem. ;-)

2. W przypadku bakterii dobór krewniaczy moim skromnym zdaniem nie działa.
        • 0golone_jajka Re: Słońce zaszło, a Jajko wzeszło ;) 04.01.11, 13:10
          Jurkowi już się wszystko pomieszało. Każdy kto się z nim śmie nie zgadzać to Jajko :)
    • z2006 Re: Słońce zgasło 04.01.11, 12:14
      0golone_jajka napisał:

> Dobrze, że owieczki są coraz mniej bojaźliwe i coraz bardziej wykształcone. A b
      > ojaźń boża z wykształceniem w parze nie idą.

Czego ja niegodny jestem najlepszym przykładem. ;-)

:-)
      • 0golone_jajka Re: Słońce zgasło 04.01.11, 13:10
        > Czego ja niegodny jestem najlepszym przykładem. ;-)

Nie masz wykształcenia czy bojaźni?
        • z2006 Re: Słońce zgasło 04.01.11, 15:19
          Ironizowałem...
          • a000000 Re: Słońce zgasło 04.01.11, 15:41
            z2006 napisał:

> Ironizowałem...

Jajeczny, Arcyś jest zaprzeczeniem twojego spostrzeżenia:

Dobrze, że owieczki są coraz mniej bojaźliwe i coraz bardziej wykształcone.

Co do mnie, to przyznam, że w miarę zdobywania wiedzy o skomplikowaniu i niesłychanej precyzji świata - moja wiara w Boga się wzmocniła. Wiedza mi podpowiedziała, że taki twór sam z siebie nie powstaje.
            • 0golone_jajka Re: Słońce zgasło 04.01.11, 16:13
              > > Ironizowałem...
              >
              > Jajeczny, Arcyś jest zaprzeczeniem twojego spostrzeżenia:

No ale on zawsze tak poważnie odpowiada, że nie załapałem ironii, choć mocno się zdziwiłem.
              I wcale nie jest zaprzeczeniem! To wyjątek potwierdzający regułę!

> Co do mnie, to przyznam, że w miarę zdobywania wiedzy o skomplikowaniu i niesły
              > chanej precyzji świata - moja wiara w Boga się wzmocniła. Wiedza mi podpowiedzi
              > ała, że taki twór sam z siebie nie powstaje.

To jest ciekawe, że dwie osoby z dokładnie tych samych danych, tak różne wnioski mogą wyciągać...bo wg mnie to skomplikowanie wcale nie implikuje istnienia bogów. Poza tym Wszechświat jest b. prosty, tylko my nie odkryliśmy jeszcze tej prostoty, która leży u podstaw wszystkiego.
              • a000000 Re: Słońce zgasło 04.01.11, 16:20
                0golone_jajka napisał:

>bo wg mnie to skomplikowanie wcale nie implikuje istnienia bogów.

bogów nie!!! Ale jednego Boga Stworzyciela już tak!

>Poza tym Wszechświat jest b. prosty,

wielce interesujące stwierdzenie....
                • 0golone_jajka Re: Słońce zgasło 04.01.11, 17:04
                  > bogów nie!!! Ale jednego Boga Stworzyciela już tak!

Masz prawo tak sądzić. Ja uogólniam. Nie chcę być posądzony o ograniczanie liczby bogów.

> >Poza tym Wszechświat jest b. prosty,
                  >
                  > wielce interesujące stwierdzenie....

Ano. Z bardzo prostych zasad oddziaływania między cząstkami elementarnymi (nie mylic z elektronem, protonem i neutronem) wynika cała reszta. Musimy tylko odkryć te naprawdę elementarne cząstki i prawa nimi rządzące. Reszta będzie konsekwencją.
    • z2006 Prawdziwe zaćmienie contra Słońce bez zmierzchu 04.01.11, 16:08
      www.youtube.com/watch?v=AXW2lsuB97Q
      www.youtube.com/watch?v=cVxkc89C1e4&feature=related
      Alleluja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka