Dodaj do ulubionych

Świadek Jehowy.

07.01.11, 16:13
ŚWIADEK - CZEGO ???
Czy wolno samowolnie posługiwać się IMIENIEM BOGA??? Jest powiedziane ''nie bedziesz brał imienia Pana, Boga twego...'' Chodzi mi szczególnie o ś.J. Oni TO samowolnie przywłaszczyli sobie TO Imię, i posługują się Nim jak rzeczą powszednią, powtarzają ''...jestem świadkiem Jehowy'', jakim świadkiem, czego, CZYIM świadkiem, bo czy może być bałwochwalca świadkiem czegoś co do niego nie należy i NIGDY nie należało??? Albo o czym może świadczyc człowiek, który nic nie widział i o czym może prorokować??? Czy nie o kłamstwie??? A klamca i falszywy najbardziej o to posądza innych. A co mówi Pan, Pan odpowiada jak zawsze prosto i stanowczo: ''...Mieczem i głodem wytrąceni bedą owi prorocy'' Czy samowolne nadanie sobie tytułu upoważnia do posługiwania się nim??? Takie zachowanie nazywa się oszustwem, BAŁWOCHWALSTWEM, imię Boga to nie zabawka, czy ciuch, czy prezent który się dostaje. Czyli świadkowie Jehowy się WYWYŻSZAJĄ??? A co mowi Pan: '' kto się wywyższa będzie poniżony...'' Kto może SAMOWOLNIE ''wymachiwać imieniem Boga??? Czy to nie ci, których nie znał nawet zły duch??? A Pan Bóg mówi: ''..miecza i głodu nie bedzie w tej ziemi. Mieczem i głodem wytrąceni bedą owi prorocy.'' Prawo ZAWSZE dopada ZŁOCZYŃCÓW i łgarzy. Aż tak bardzo chcieliście się WYWYŻSZYĆ ŚWIADKOWIE J.........?????
Obserwuj wątek
    • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 16:19
      I teraz następne pytanie, dlaczego uważacie, świadkowie Jehowy, że ta nazwa wam się należy??? Przecież Wasz założyciel Russel jakos nie wpadł na pomysł świadkowania, bo widocznie zdawał sobie sprawę, że o niczym świadkować nie może, albo raczej musiał najpierw wybadać??? Ale Rutherford już wiedział ??? Czy to w miarę jedzenia apetyt rośnie???

Z tego co wiem, to Apostołowie i Ewangeliści byli świadkami Boga, ponieważ przebywali z Jezusem Chrystusem, byli świadkami Jego życia; cudów, mocy i Jego Bóstwa. Byli także świadkami śmierci, zmartwychwstania i wniebowstapienia Pana Jezusa, a co widzieli świadkowie Jehowy??? Czasami się słyszy ; '' poszukiwany świadek wypadku''

Sama nazwa ŚJ jest przegięciem samym w sobie. Wystarczy przejrzeć nauki tej organizacji. Czyżby Bóg taki zmienny był?
      Niewolników było wielu .Przypowieść o wiernym niewolniku nie ma nic wspólnego z CK .Analizując całość widać jak na dłoni ,że tych niewolników było wielu .I nie wszyscy okazali ( okażą ) się wierni.Więc SJ są w lesie . "..przyjdę jak złodziej , a nie dowiesz ,o której godzinie cię zaskoczę.." Obj. 3 ;3
      • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 17:02
        mp1_0 napisała:

> I teraz następne pytanie, dlaczego uważacie, świadkowie Jehowy, że ta nazwa wam
        > się należy???

Znasz inny kościół który używa imienia bożego ?

Z tego co wiem, to Apostołowie i Ewangeliści byli świadkami Boga, ponieważ prze
        > bywali z Jezusem Chrystusem, byli świadkami Jego życia; cudów, mocy i Jego Bóst
        > wa.

No to ciekawe o jakim to bogu pisał Izajasz z 600 lat przed Jezusem ?
        Iz 43 ,12
        To Ja objawiłem, ocalałem i ogłaszałem nie ma wśród was żadnego obcego [boga]. Wyście moimi świadkami zgodnie z wyrokiem Pana i Ja tylko jeden jestem waszym Bogiem i Panem.

Byli także świadkami śmierci, zmartwychwstania i wniebowstapienia Pana Jezu
        > sa, a co widzieli świadkowie Jehowy???

Świadkami boga Jahwe czy Jehowy byli wszyscy wierni jego słudzy opisano ich na setkach stron biblii ale najciekawiej to streścił Paweł w kiście do hebrajczyków rozdział 11 i 12

"A wiara jest pewnością tego, czego się spodziewamy, przeświadczeniem o tym, czego nie widzimy. Wszak jej zawdzięczają przodkowie chlubne świadectwo.Przez wiarę poznajemy, że światy zostały ukształtowane słowem Boga, tak iż to, co widzialne, nie powstało ze świata zjawisk.(..)Przez wiarę złożył Abel Bogu wartościowszą ofiarę niż Kain, dzięki czemu otrzymał świadectwo, że jest sprawiedliwy, gdy Bóg przyznał się do jego darów, i przez nią jeszcze po śmierci przemawia. Przez wiarę zabrany został Henoch, aby nie oglądał śmierci i nie znaleziono go, gdyż zabrał go Bóg. Zanim jednak został zabrany, otrzymał świadectwo, że się podobał Bogu. ITD. ITP.

Sama nazwa ŚJ jest przegięciem samym w sobie. Wystarczy przejrzeć nauki tej or
        > ganizacji. Czyżby Bóg taki zmienny był?

No był podać dowody ??
        • seth.destructor Re: Świadek Jehowy. 08.01.11, 01:47
          Znasz inny kościół który używa imienia bożego ?

www.yhwh.com/
          • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 08.01.11, 14:07
            seth.destructor napisał:

> Znasz inny kościół który używa imienia bożego ?

Ogólnie tzw chrześcijanie od Chrystusa ich boga .

ŚJ przyjęli tą nazwę (chyba) dla przypomnienia ze Bóg ma jakieś imię, sporo o tym imieniu np w NT np Mat 6,9 Ojcze nasz, który jesteś w niebie, niech się święci imię Twoje!.
            Jan 17,6 Objawiłem imię Twoje ludziom, których Mi dałeś ze świata. Twoimi byli i Ty Mi ich dałeś, a oni zachowali słowo Twoje.
    • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 16:22
      I dlaczego ŚJ tylko połowa przykazań obowiązuje?
      • marian.radom Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 16:33
        mp1_0 napisała:

> I dlaczego ŚJ tylko połowa przykazań obowiązuje?

Bo ŚJ to zgraja odszczepieńców, mącicieli, krętaczy
        • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 16:50
          marian.radom napisał:

> mp1_0 napisała:
          >
          > > I dlaczego ŚJ tylko połowa przykazań obowiązuje?
          >
          > Bo ŚJ to zgraja odszczepieńców, mącicieli, krętaczy

Maniuś kochanie czy ty jako dobrzy chrześcijanin respektujesz ten nakaz dekalogu zapisany w katolickim katechizmie w punkcie 2083
          Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył (Wj 20, 2-5).

jak już to zrozumiesz to przestaniesz szczekać jak ten kundelek glempa :))
      • kuk_krakauer Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 16:33
        A dlaczego księża katoliccy prawie nigdy nie przestrzegają swoich przykazań???
        • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 16:51
          kuk_krakauer napisał:

> A dlaczego księża katoliccy prawie nigdy nie przestrzegają swoich przykazań???

Bo to dotyczy tylko hołoty ?
      • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 16:47
        mp1_0 napisała:

> I dlaczego ŚJ tylko połowa przykazań obowiązuje?

Konkretnie które ich nie obowiązują ?? sam ciekawy jestem .
    • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 07.01.11, 16:46
      mp1_0 napisała:

> ŚWIADEK - CZEGO ???
      > Czy wolno samowolnie posługiwać się IMIENIEM BOGA??? Jest powiedziane ''nie bed
      > ziesz brał imienia Pana, Boga twego...'' Chodzi mi szczególnie o ś.J.

Jesteś katolikiem ? to wytłumacz mi dlaczego nazywacie siebie imieniem Jezusa per chrześcijanie .

Oni TO sa mowolnie przywłaszczyli sobie TO Imię, i posługują się Nim jak rzeczą powszedni
      > ą, powtarzają ''...jestem świadkiem Jehowy'',

Zaskarż ich a najlepiej u św Piotra :))

jakim świadkiem, czego, CZYIM świ
      > adkiem, bo czy może być bałwochwalca świadkiem czegoś co do niego nie należy i
      > NIGDY nie należało???

Kim ty jesteś ze zadajesz takie pytania :))

Albo o czym może świadczyc człowiek, który nic nie widzia
      > ł i o czym może prorokować??? Czy nie o kłamstwie???

Znasz jakiegoś proroka SJ ??

A klamca i falszywy najbar
      > dziej o to posądza innych. A co mówi Pan, Pan odpowiada jak zawsze prosto i sta
      > nowczo: ''...Mieczem i głodem wytrąceni bedą owi prorocy'' Czy samowolne nadani
      > e sobie tytułu upoważnia do posługiwania się nim???

Może te słowa z listu do Hebrajczyków zapisane w rozdziałach 11-12 ;
      "Przeto i my, mając około siebie tak wielki obłok świadków, złożywszy z siebie wszelki ciężar i grzech, który nas usidla, biegnijmy wytrwale w wyścigu, który jest przed nami"

Takie zachowanie nazywa się
      > oszustwem, BAŁWOCHWALSTWEM, imię Boga to nie zabawka, czy ciuch, czy prezent k
      > tóry się dostaje.

Znasz SJ który mówią np o matko boska qur,wa mać :))

Czyli świadkowie Jehowy się WYWYŻSZAJĄ???

Widzisz takie u nich zachowania ?

A co mowi Pan: '' k
      > to się wywyższa będzie poniżony...'' Kto może SAMOWOLNIE ''wymachiwać imieniem
      > Boga???

Czy ty aby nie mylisz ich z żydami w którzy w swym obłędzie odrzucili imię boga ?

Czy to nie ci, których nie znał nawet zły duch??? A Pan Bóg mówi: ''..m
      > iecza i głodu nie bedzie w tej ziemi. Mieczem i głodem wytrąceni bedą owi proro
      > cy.'' Prawo ZAWSZE dopada ZŁOCZYŃCÓW i łgarzy. Aż tak bardzo chcieliście się WY
      > WYŻSZYĆ ŚWIADKOWIE J.........?????

Ćpasz coś ? :))
      • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 17.01.11, 08:57
        Konkrety podawałam nie raz Może sobie sama poszukaj wtedy nie będziesz opowiadać bajek. Poszukaj sobie różnych zmian w naukach. A zacznij od poczytania Harfy Bożej..
        Nie daje Ci to spokoju to sprawdzaj .Mam dostęp do waszej literatury .Jeszcze poszukam więcej takich rewelacji .
        I może Kryzys sumienia na deser?
        • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 17.01.11, 20:52
          mp1_0 napisała:

> Konkrety podawałam nie raz Może sobie sama poszukaj wtedy nie będziesz opowiad
          > ać bajek. Poszukaj sobie różnych zmian w naukach. A zacznij od poczytania Harfy
          > Bożej..
          > Nie daje Ci to spokoju to sprawdzaj .Mam dostęp do waszej literatury .Jeszcze p
          > oszukam więcej takich rewelacji .
          > I może Kryzys sumienia na deser?

Łżesz nie masz dostępu a jeżeli tak to pierwsze o co proszę to udowodnij to o tym zmartwychwstaniu sodomitów , chętnie zobaczę oryginał XIX wiecznych strażnic :))
          • jol.a33 Re: Świadek Jehowy. 25.01.11, 14:20
            to ja ci Kolter cos podrzuce:)
            Russell w "Boskim Planie Wieków" (s.135) dawał nadzieję na zmartwychwstanie wszystkim mieszkańcom Sodomy i Gomory. Patrz też wyd. w 1932r. "Życie i zdrowie" (s.43-4) Rutherforda.

"Od raju utraconego..." 1960 (s.236) nie dawała im szans na zmartwychwstanie (por. Strażnica Nr 17, 1988 s.30, gdzie wspomniano, że tą naukę odrzucono w 1964r.).

Strażnica Nr 5, 1966 s.2 dawała wszystkim Sodomitom zmartwychwstanie (pochlebnie o nich).

"Będziesz mógł żyć..." (s.179, ed. 1984 i 1989) przynajmniej niektórym Sodomitom dawała szanse zmartwychwstania. Tą naukę odrzucono 1 IX 1988r. (Strażnica Nr 17, 1988 s.30-1).
            "Będziesz mógł żyć..." (s.179, ed. 1990) nie daje absolutnie szans na zmartwychwstanie tym ludziom.
            • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 25.01.11, 15:03
              jol.a33 napisała:

> to ja ci Kolter cos podrzuce:)

No ciekawe ale czemu nie masz nato najmniejszych dowodów poza stronkami anty SJ ??
              Oni tam coś takiego cytują ale nie widać skanów do owych dzieł ,więc uznam ze to żaden dowód na to co próbują naiwniakom sprzedać
              Tu masz stronki z których czerpiesz są rozległą wiedzę :))

watchtower.org.pl/w_obronie_wiary-28.php
              watchtower.org.pl/jl-halsowanie.php
              No dwie wystarczy ,a wiec Jolu do dzieła i kompletuj dokumenty !!
              Poza tym chyba jako tzw chrześcijanka zapominasz że bóg jest łaskawy i udziela swojej łaski komu chce , to czemu kilku pederastów ma wiecznie w katolickim piekle płonąc :))
              • jol.a33 Re: Świadek Jehowy. 30.01.11, 15:52
                Pytam. Kto pyta to podobno nie błądzi. Kiedy na podstawie podanych przykładów ten podający się za świadka Boga świadczył prawdziwie?
                • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 30.01.11, 17:10
                  jol.a33 napisała:

> Pytam. Kto pyta to podobno nie błądzi. Kiedy na podstawie podanych przykładów t
                  > en podający się za świadka Boga świadczył prawdziwie?

Jolu mistrzem wyszukiwania takich zniekształconych celowo tekstów SJ jest niejaki enio 111, On znany jest z tego ze wyszukuje na stronkach tzw anty sekciarskich celowo zmanipulowane teksty SJ po to żeby udowadniać jakimi to kłamcami są owi SJ

Nie chce mi się długo szukać ale najdobitniejszym tekstem jest tu książka wydana przez Badaczy Pisma Świętego z 1929 roku "Wyzwolenie" enio111 cały czas twierdzi ze SJ sami siebie nazwali dziećmi diabła a tam mowa o sektach katolickiej i protestanckiej :))
                  Lub powielane kłamstwo w necie na temat tego ze sami SJ w jednej ze swoich książek przyznali ze imie ich boga Jehowa jest złym tłumaczeniem ale żaden łgarz nie powiedział ze to tekst z książki Czesława Miłosza z którym autorzy książki polemizują :))

Post enia111

Moja riposta
      • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 16.02.11, 12:13
        powolujesz sie na jehowicka biblie. Brzydko tak, klamiesz i oszukujesz ! W Biblii Tysiaclecia i kazdej innej pisze tak :

Iz 43.10-12 BT

10 Wy jesteście moimi świadkami - wyrocznia Pana -
        i moimi sługami, których wybrałem,
        abyście mogli poznać i uwierzyć Mi,
        oraz zrozumieć, że tylko Ja istnieję.
        Boga utworzonego przede Mną nie było
        ani po Mnie nie będzie.
        11 Ja, Pan, tylko Ja istnieję
        i poza Mną nie ma żadnego zbawcy.
        12 To Ja zapowiedziałem, wyzwoliłem i obwieściłem,
        a nie ktoś obcy wśród was.
        Wy jesteście świadkami moimi - wyrocznia Pana -
        że Ja jestem Bogiem,

Wiec kogo jestes swiadkiem ???? Bozka jehowy ? Tak.

I nie ma co z wami polemizowac, wystarczy otworzyc Biblie i juz jestescie zalatwieni. Ktos tu kiedys dobrze napisal, ze Biblia was zabije. I to wystarczy.Mozna kazdy werset porownac z wasza biblijka i juz nie macie argumentow, wykute na pamiec wersety pod kontrole Straznicy nic nie pomoga, zyjecie w ciemnosci, tak tez glosicie.
        • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 17.02.11, 15:00
          mp1_0 napisała:

> powolujesz sie na jehowicka biblie. Brzydko tak, klamiesz i oszukujesz ! W Bibl
          > ii Tysiaclecia i kazdej innej pisze tak :

> Iz 43.10-12 BT

Wiec kogo jestes swiadkiem ???? Bozka jehowy ? Tak.

Bożek jehowa a co to takiego ?

> I nie ma co z wami polemizowac, wystarczy otworzyc Biblie i juz jestescie zalat
          > wieni.

No to zaczynaj zobaczymy :)))))))))))))))))))

>Ktos tu kiedys dobrze napisal, ze Biblia was zabije.

No tak fanatyk katolicki potrafi nawet wroga zatłuc biblią :))

I to wystarczy.Mozn
          > a kazdy werset porownac z wasza biblijka i juz nie macie argumentow, wykute na
          > pamiec wersety pod kontrole Straznicy nic nie pomoga, zyjecie w ciemnosci, tak
          > tez glosicie.

Kto cię tak okłamał ?
    • mitko32 Re: Świadek Jehowy. 08.01.11, 16:29
      Z tego co wiem, ŚJ byli najbardziej prześladowanym odłamem chrześcijańskim w III Rzeszy... w odróżnieniu od katolików, którzy w większości poparli Hitlera, a nawet zawarli z nim konkordat... Może więc warto zauważyć belkę we własnym oku, zanim zacznie się szukać drzazgi w cudzym?
    • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 11.01.11, 17:04
      Poglądy Strażnicy na temat zmartwychwstania mieszkańców Sodomy:

Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ("Strażnica" 1879, nr 6, s. 8, wyd. ang.) [2]

Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ("Strażnica" 6/1/1952, s. 338, wyd. ang.)

Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ("Strażnica" 8/1/1965, s. 479, wyd. ang.)

Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ("Strażnica" 1988, nr 17, s. 30, wyd. pol.)

Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ([:(] "Będziesz mógł żyć w raju na ziemi", s. 17, wyd. pol. 1989)

Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ([:(] "Będziesz mógł żyć w raju na ziemi", s. 179, wyd. pol. 1990 r.)\\\

Proszę mi odpowiedzieć w takim razie kiedy świadek świadczył prawdziwie ? Zgodnie z podanymi wersjami z literatury SJ?
      Pytałam o to już nie raz i będę pytać do skutku!
      A co do wychwalania organizacji z tego co wiem jest wiele stowarzyszeń badających Pismo i używających imienia Boga.
      • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.01.11, 21:44
        mp1_0 napisała:

> Poglądy Strażnicy na temat zmartwychwstania mieszkańców Sodomy:
        >
        > Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ("Strażnica" 1879, nr 6, s. 8, wyd. ang.) [2

Nie mam dostępu do owego tekstu .

> Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ("Strażnica" 6/1/1952, s. 338, wyd. ang.

> Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ("Strażnica" 8/1/1965, s. 479, wyd. ang.)

> Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ("Strażnica" 1988, nr 17, s. 30, wyd. po

Tak tam zapisano ; "Tak więc nie tylko w wersecie 7 Listu Judy, ale też w innych księgach biblijnych Sodoma i Gomora oraz powszechny potop stanowią zapowiedzi ostatecznego kresu obecnego złego systemu rzeczy. W świetle tego staje się jasne, że ludzie, których Bóg zgładził w tamtych minionych okresach sądu, zostali nieodwołalnie wytraceni. Oczywiście każdy z nas będzie mógł się o tym przekonać, jeśli teraz okaże się wierny wobec Jehowy. Dzięki temu przeżyje do nowego świata i zobaczy, kogo Bóg wskrzesi, a kogo nie. Wiemy, że Jego sądy są doskonałe. Elihu zapewnił nas: „O tak, Bóg na pewno nie czyni niesprawiedliwości, Wszechmocny nie łamie prawa!” (Hioba 34:10, 12, Brandstaetter)."

> Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ([:(] "Będziesz mógł żyć w raju na ziemi", s
        > . 17, wyd. pol. 1989)

Bzdura to jest to samo wydanie co w 1990 dokładniej jest to wydanie datowane na lata 1989/90

> Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ([:(] "Będziesz mógł żyć w raju na ziemi
        > ", s. 179, wyd. pol. 1990 r.)\\\

Tak tam zapisano

> Proszę mi odpowiedzieć w takim razie kiedy świadek świadczył prawdziwie ? Zgodn
        > ie z podanymi wersjami z literatury SJ?

Zapytam tak ?? widziałaś choć jeden z cytowanych tekstów na oczy ?

> Pytałam o to już nie raz i będę pytać do skutku!

No to żeby nie być gołosłowna załatw sobie oryginały na podstawie których szukasz odpowiedzi :)).

> A co do wychwalania organizacji z tego co wiem jest wiele stowarzyszeń badający
        > ch Pismo i używających imienia Boga.

Konkrety ??
    • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 11.01.11, 17:06
      i kto mi odpowie kiedy świadek świadczy prawdziwie?
      Czy wtedy jak twierdzi ,że transplantacja jest grzechem? Czy wtedy jak pisze ,że szczepienia pochodzą o diabła?
      Czy wtedy jak twierdzi ,że transfuzja jest grzechem ? Pytam i pytam a tu nic. Nie bójcie się kochani ( może i jestem czasami zbyt bezpośrednia ) ale nie jestem opętana! Dochodzę prawdy w gąszczu religii i mataczeniu!
      • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.01.11, 21:47
        mp1_0 napisała:

> i kto mi odpowie kiedy świadek świadczy prawdziwie?

Nie motaj , tylko napisz których to przykazań dekalogu nie przestrzegają SJ ??

forum.gazeta.pl/forum/w,721,120651015,120651378,Re_Swiadek_Jehowy_.html?wv.x=2
        • pocoo Re: Świadek Jehowy. 13.01.11, 12:48
          kolter-xxl napisał:

> mp1_0 napisała:
          >
          > > i kto mi odpowie kiedy świadek świadczy prawdziwie?
          >
          > Nie motaj , tylko napisz których to przykazań dekalogu nie przestrzegają SJ ??
          >
          Podejrzewam,że chodzi o przestrzeganie sabatu.
          Mogę się mylić,ale z tego co wiem wg świadków Jehowy Jezus przyszedł duchowo na ziemię w 1914 roku i sabat jako dzień odpoczynku(z Dekalogu) nie obowiązuje.Nie interesują mnie obliczenia Świadków bo dla mnie nie ma znaczenia nazwa Kościoła ani jakiejkolwiek sekty.Wszyscy mają rację.Wszyscy czyli nikt.
          • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 13.01.11, 20:34
            pocoo napisała:

> Podejrzewam,że chodzi o przestrzeganie sabatu.

No nie koniecznie ona napisała w swoim poście coś takiego
            Tekst linka Autor: mp1_0 07.01.11, 16:22 ;" I dlaczego ŚJ tylko połowa przykazań obowiązuje? "

Więc jak wiesz dekalog ma 10 przykazań a nie dwa .

> Mogę się mylić,ale z tego co wiem wg świadków Jehowy Jezus przyszedł duchowo na
            > ziemię w 1914 roku i sabat jako dzień odpoczynku(z Dekalogu) nie obowiązuje.Ni
            > e interesują mnie obliczenia Świadków bo dla mnie nie ma znaczenia nazwa Kościo
            > ła ani jakiejkolwiek sekty.Wszyscy mają rację.Wszyscy czyli nikt.

Oni w ogóle przyjęli regułę Pawła która odrzuca prawo Mojżeszowe z tym ze przestrzegają ogólnie dekalogu

Gal 3,10-13
            Natomiast na tych wszystkich, którzy polegają na uczynkach Prawa, ciąży przekleństwo. Napisane jest bowiem: Przeklęty każdy, kto nie wypełnia wytrwale wszystkiego, co nakazuje wykonać Księga Prawa. (11) A że w Prawie nikt nie osiąga usprawiedliwienia przed Bogiem, wynika stąd, że sprawiedliwy z wiary żyć będzie. (12) Prawo nie opiera się na wierze, lecz /mówi/: Kto wypełnia przepisy, dzięki nim żyć będzie. (13) Z tego przekleństwa Prawa Chrystus nas wykupił - stawszy się za nas przekleństwem, bo napisane jest: Przeklęty każdy, którego powieszono na drzewie .
        • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 17.01.11, 08:55

Mt 11.25-27 BT

Objawienie Ojca i Syna

25 W owym czasie Jezus przemówił tymi słowami: "Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom. 26 Tak, Ojcze, gdyż takie było Twoje upodobanie. 27 Wszystko przekazał Mi Ojciec mój. Nikt też nie zna Syna, tylko Ojciec, ani Ojca nikt nie zna, tylko Syn, i ten, komu Syn zechce objawić.

Sprawdz i porownaj z twoja jehowicka biblia,Nie dziwię się Twojej odpowiedziBronisz swoich przywódców religijnych.I tyle.Zastanawiam się zanim coś napiszę .Wiesz?To jeden z przykładów w zmienności interpretacji CK . Jest ich wiele .
          mam dostęp do starej literatury .Czemu nie sprawdzisz historii tej organizacji? Boisz się?
          • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 17.01.11, 20:53
            mp1_0 napisała:

Sprawdz i porownaj z twoja jehowicka biblia,Nie dziwię się Twojej odpowiedziBro
            > nisz swoich przywódców religijnych.I tyle.Zastanawiam się zanim coś napiszę .Wi
            > esz?To jeden z przykładów w zmienności interpretacji CK . Jest ich wiele .
            > mam dostęp do starej literatury .Czemu nie sprawdzisz historii tej organizacji
            > ? Boisz się?

Tak boje się tego ze powalisz mnie z nóg udowodniając mi w końcu to ze SJ nie stosują się do polowy zaleceń dekalogu :)) już drżę :))))))))))))))))
            • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 14.03.11, 18:04
              Poglądy Strażnicy na temat zmartwychwstania mieszkańców Sodomy:

Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ("Strażnica" 1879, nr 6, s. 8, wyd. ang.) [2]

Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ("Strażnica" 6/1/1952, s. 338, wyd. ang.)

Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ("Strażnica" 8/1/1965, s. 479, wyd. ang.)

Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ("Strażnica" 1988, nr 17, s. 30, wyd. pol.)

Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ([:(] "Będziesz mógł żyć w raju na ziemi", s. 17, wyd. pol. 1989)

Mieszkańcy Sodomy nie zmartwychwstaną. ([:(] "Będziesz mógł żyć w raju na ziemi", s. 179, wyd. pol. 1990 r.)
              czytaj !!a potem uciekaj jak diabeł od święconej wody:)załatw se egzorcyzmy świadeczku:)siedzisz od rana do wieczora i udajesz ateistę. ateista ma w d...pie religie..kapujesz ?
              • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 14.03.11, 18:06
                Proszę mi odpowiedzieć w takim razie kiedy świadek świadczył prawdziwie ? Zgodnie z podanymi wersjami z literatury SJ?
                • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.03.11, 18:16
                  mp1_0 napisała:

> Proszę mi odpowiedzieć w takim razie kiedy świadek świadczył prawdziwie ? Zgodn
                  > ie z podanymi wersjami z literatury SJ?

Możesz jaśniej ?
              • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.03.11, 18:15
                mp1_0 napisała:

> Poglądy Strażnicy na temat zmartwychwstania mieszkańców Sodomy:
                >
                > Mieszkańcy Sodomy zmartwychwstaną. ("Strażnica" 1879, nr 6, s. 8, wyd. ang.) [2
                > ]

> czytaj !!a potem uciekaj jak diabeł od święconej wody:)załatw se egzorcyzmy św
                > iadeczku:)siedzisz od rana do wieczora i udajesz ateistę. ateista ma w d...pie
                > religie..kapujesz ?

Jeden mały skan do tych tekstów !!!!
      • jureczek_barbarzynca Re: Świadek Jehowy. 11.01.11, 22:12
        też niezłe zj.eby z nich:)
    • tade-k53 Sekta jak każda inna. 13.01.11, 13:17
      Kościół Katolicki, Kościół wojujący przestał istnieć wraz ze śmiercią papieża Piusa XII, ostatniego katolickiego papieża, jednak walka z piekłem nie ustała i trwać będzie do końca świata.
      Ap 12: 17 "I rozgniewał się Smok na Niewiastę, i odszedł rozpocząć walkę z resztą jej potomstwa, z tymi, co strzegą przykazań Boga i mają świadectwo Jezusa."
      Dlatego namnożyło się tyle sekt.
      Hbr 11:6 "A bez wiary nie można podobać się Bogu.
      Czy wiesz po co żyjesz?
      tradycja-2007.blog.onet.pl/
      • kolter-xxl Re: Sekta jak każda inna. 13.01.11, 14:43
        Ano ale nie taka jak twój bandycki kościół ?
        • tade-k53 Re: Sekta jak każda inna. 13.01.11, 14:48
          kolter-xxl napisał:

> Ano ale nie taka jak twój bandycki kościół ?
          Tak, bo najgroźniejszą sektą jest posoborowy "Kościół".
          • kolter-xxl Re: Sekta jak każda inna. 13.01.11, 20:27
            tade-k53 napisał:

> kolter-xxl napisał:
            >
            > > Ano ale nie taka jak twój bandycki kościół ?
            > Tak, bo najgroźniejszą sektą jest posoborowy "Kościół".

Tadzik , nie dziś teraz to kpina , kiedyś przed I czy II soborem twoja sekta mordowała w całej europie
    • stacho_i_krycha Re: Świadek Jehowy. 25.01.11, 15:32
      mp1_0 napisała:

jakim świadkiem, czego, CZYIM świ
      > adkiem, bo czy może być bałwochwalca świadkiem czegoś co do niego nie należy i
      > NIGDY nie należało??? Albo o czym może świadczyc człowiek, który nic nie widzia
      > ł i o czym może prorokować??

A o kim świadczyli chrześcijanie w I w. n.e.,ci którzy Jezusa na oczy nie widzieli?
      I co oznacza bałwochwalstwo twoim zdaniem?
      A prorocy izraelscy też nie widzieli a prorokowali,np.o mającym się narodzić Mesjaszu.
      Proroctwo Jonasza też się nie spełniło,jednak był dalej prorokiem Boga.

I bla bla bla,szabadabada...
      • pocoo Re: Świadek Jehowy. 26.01.11, 08:29
        Ileż to razy Jezus mówił ,że trzeba zrobić to czy śmo aby się wypełniło słowo? Gdyby nie dyscyplina to wiele biblijnych proroctw można byłoby rozbić sobie o kant...
        • karbat Re: Świadek Jehowy. 30.01.11, 18:26
          pocoo napisała:

> Ileż to razy Jezus mówił ,że trzeba zrobić to czy śmo aby się wypełniło słowo?
          > Gdyby nie dyscyplina to wiele biblijnych proroctw można byłoby rozbić sobie o
          > kant...

? , mowiac dyscyplina masz na mysli ... nieugieta wiara partyjna .
          wielebny tylko gada , powtarza swe mantry , zaklecia do znudzenia ...
          i jak tu ma sie wypelnic sie slowo ...
    • obves1 Re: Świadek Jehowy. 01.02.11, 05:14
      Te lepiej zwróć uwagę na kościół katolicki jakie tam bałwochwalstwo istnieje !
      Swiadkowie Jehowy świetnie podchodzą pod linię czasową budowy duchowej arki zbawienia .
      1884 AD + 120 lat = 2004 AD , 1914 AD + 120 lat = 2034 AD .
      www.focusonthebible2011.com
      • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 10.02.11, 23:11
        SJ to sekta, robią ludziom wode z mózgu, swoją wiarę opierają na studiowaniu strażnic i innych swoich pisemek , wierza, że CK to jedyny kanał Z Bogiem i co CK wymyśli a czesto zmienia zdanie w swoich proroctwach to SJ przymują to za dobrą monetę
        a wierza w takie herezje jak - tylko 144 tys idzie do nieba, w 1914 przyszedl Jezus, jeszcze niedawno głosili , ze pokolenie pamiętajace 1914 rok ujrzy armagedon, a ze pokolenie wymarło to zmienili doktrynę he he he he
        a ostatnio wydali swoje tłumaczenie Biblii, gdzie dopasowali wersety do swoich wierzen
        a tak na serio to SJ nie sa chrześcjanami
        • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 10.02.11, 23:20
          i jeszcze jedno
          Kolter to adwokacina SJ
          do niego żadne argumenty nie docierają bo ma mózg wyprany przez SJ
          Kolter wierzy w straznice he he he he
          • czubata Re: Świadek Jehowy. 10.02.11, 23:47
            Smutku,znowu masz fazę? He he
            • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:03
              czubata napisała:

> Smutku,znowu masz fazę? He he

fazy to Ty masz zapewne różne Czubata a nie ja
              ja tylko wyjaśniłam w tym wątku kim jest Kolter , bo być może niektórzy nie mają pojecia , ze prowadzą dyskusję z człowiekiem , który ma wyprany móżg przez SJ he he
              • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:08
                smutek20 napisała:

> ja tylko wyjaśniłam w tym wątku kim jest Kolter , bo być może niektórzy nie maj
                > ą pojecia , ze prowadzą dyskusję z człowiekiem , który ma wyprany móżg przez SJ
                > he he

Ty nie wyjaśniłaś ale nawaliłaś to raz a dwa jestem ateistą więc prać to może ciebie twój duchowny ,
                Lubie te wasz katolickie opowieści na temat SJ i wasze wklejki z netu na temat SJ w 99% zmanipulowane i nastawione n kłamstwo . Mam wgląd do literatury SJ i bez problemu obnażam wasze kłamstwa co daje mi wiele radochy :)) zacznij kłamać na temat np Baptystów to też stanę w ich obronie :))
              • czubata Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:09
                smutek20 napisała
                > fazy to Ty masz zapewne różne Czubata a nie ja
                > ja tylko wyjaśniłam w tym wątku kim jest Kolter , bo być może niektórzy nie maj
                > ą pojecia , ze prowadzą dyskusję z człowiekiem , który ma wyprany móżg przez SJ
                > he he

Twoje wyjaśnienia są doprawdy frapujące :D
          • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:00
            smutek20 napisała:

> i jeszcze jedno
            > Kolter to adwokacina SJ
            > do niego żadne argumenty nie docierają bo ma mózg wyprany przez SJ
            > Kolter wierzy w straznice he he he he

Jesteś jak zwykle pusta jak naczynie na nasienie :))
            • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:05
              kolter-xxl napisał:

> smutek20 napisała:
              >
              > > i jeszcze jedno
              > > Kolter to adwokacina SJ
              > > do niego żadne argumenty nie docierają bo ma mózg wyprany przez SJ
              > > Kolter wierzy w straznice he he he he
              >
              > Jesteś jak zwykle pusta jak naczynie na nasienie :))

a u Ciebie jak zwykle w dyskusjach o SJ mózg zamienia się w pustostan he he he he he
              • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:10
                smutek20 napisała:

a u Ciebie jak zwykle w dyskusjach o SJ mózg zamienia się w pustostan he he he
                > he he

Strasznie lubię kiedy kłamiecie na temat np ich literatury i wklejacie jakieś wyrywane z kontekstu kawałki no dawaj jakiś zaraz się pośmiejemy :))
              • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 16.02.11, 12:11

Kolter rozpisujac sie o piekle podawal wszedzie tylko tylko ten werset
                Rz 6,23
                Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć, a łaska przez Boga dana to życie wieczne
                w Chrystusie Jezusie, Panu naszym.

Nie zna jak widać Bibli:)

Rz 6.20-23 Biblia Tysiaclecia

20 Kiedy bowiem byliście niewolnikami grzechu, byliście wolni od służby sprawiedliwości. 21 Jakiż jednak pożytek mieliście wówczas z tych czynów, których się teraz wstydzicie? Przecież końcem ich jest śmierć 22 Teraz zaś, po wyzwoleniu z grzechu i oddaniu się na służbę Bogu, jako owoc zbieracie uświęcenie. A końcem tego - życie wieczne. 23 Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć, a łaska przez Boga dana to życie wieczne w Chrystusie Jezusie, Panu naszym.
                • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 17.02.11, 14:57
                  mp1_0 napisała:

> Kolter rozpisujac sie o piekle podawal wszedzie tylko tylko ten werset
                  > Rz 6,23 Nie zna jak widać Bibli:)

Ano co masz na myśli ?? masz dowód na to ze tzw dobry bóg to tak naprawdę sadystą który ma zamiar męczyć nieposłuszne mu dzieci nawet nie miliardy lat a zawsze ?
        • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:04
          smutek20 napisała:

> SJ to sekta, robią ludziom wode z mózgu, swoją wiarę opierają na studiowaniu st
          > rażnic i innych swoich pisemek , wierza, że CK to jedyny kanał Z Bogiem i co CK
          > wymyśli a czesto zmienia zdanie w swoich proroctwach to SJ przymują to za dobr
          > ą monetę

No popatrz a czy przypadkiem klecha nie jest w twojej sekcie jak sam bóg , np może wasze grzechy wymazać :))

> a wierza w takie herezje jak - tylko 144 tys idzie do nieba,

No popatrz to natchnione przez samego boga pismo łżę :)))

w 1914 przyszedl Jezus, jeszcze niedawno głosili , ze pokolenie pamiętajace 1914 rok ujrzy armagedon, a ze pokolenie wymarło to zmienili doktrynę he he he he

No popatrz na świecie są jeszcze tysiące tych urodzonych w okolicy 1914 roku hehhehehehe

> a ostatnio wydali swoje tłumaczenie Biblii, gdzie dopasowali wersety do swoich
          > wierzena

Tak a jakiś konkret umiesz podać ??

>tak na serio to SJ nie sa chrześcjanami

No zapewne wierzący w obrazki katoliccy są nimi ??
          • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:16
            Kolter a Ty w koncu jesteś SJ czy nadal wiecznym zainteresowanym?? he he he he he
            spiesz sie chłopie bo wiesz, tylko SJ maja monopol na zbawienie wiec jak nie wejdziesz do ich organizacji to zginiesz w armagedonie i Twoja obrona na forum SJ nie wystarczy abys przezył he he he

przeciez tak ucza SJ- tylko my przezyjemy armagedon he he he a całą reszta zginie he he he
            wiec Kolter spiesz sie , spiesz he he he he
            • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:21
              smutek20 napisała:

> Kolter a Ty w koncu jesteś SJ czy nadal wiecznym zainteresowanym??hehhehehe

Nie jestem SJ ani nawet nie jestem zbytnio zainteresowany ich towarzystwem hehehehehehee

> spiesz sie chłopie bo wiesz, tylko SJ maja monopol na zbawienie wiec jak nie we
              > jdziesz do ich organizacji to zginiesz w armagedonie i Twoja obrona na forum SJ
              > nie wystarczy abys przezył he he he

hheheheh a wam nie mówili ze jeden sprawiedliwy 10 niesprawiedliwych ochroni hhehehee

> przeciez tak ucza SJ- tylko my przezyjemy armagedon he he he a całą reszta zgin
              > ie he he he
              > wiec Kolter spiesz sie , spiesz he he he he

hehheehh tak wszyscy religianci pieprzą a zaczął twój kościół wieki temu

Extra Ecclesiam nulla salus
              • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:29
                kolter-xxl napisał:

>
                > Nie jestem SJ ani nawet nie jestem zbytnio zainteresowany ich towarzystwem hehe
                > hehehehee

czyzby u Sj wszystkie dziewczyny to pasztety??

>
                > hheheheh a wam nie mówili ze jeden sprawiedliwy 10 niesprawiedliwych ochroni hh
                > ehehee
                >

>
                > hehheehh tak wszyscy religianci pieprzą a zaczął twój kościół wieki temu

posługujesz sie tą sama maniera co SJ- dyskusja jest o SJ a SJ i Ty o KK

jednak mózg zdążyli Ci wyprać he he he
                • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:32
                  smutek20 napisała:

> czyzby u Sj wszystkie dziewczyny to pasztety??

To tam są tylko dziewczyny ??

posługujesz sie tą sama maniera co SJ- dyskusja jest o SJ a SJ i Ty o KK

No tak ty rzucasz debilne oskarżenia ,ale kiedy bez problemu pokazuję ci ze w waszej sekcie takie same idiotyzmy są to już be :))

> jednak mózg zdążyli Ci wyprać he he he

No tobie nie mogli z braku mózgu :))
                  • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:42
                    kolter-xxl napisał:

> smutek20 napisała:
                    >
                    > > czyzby u Sj wszystkie dziewczyny to pasztety??
                    >
                    > To tam są tylko dziewczyny ??

nie sądziłąm , że Cie interesują faceci Kolter he he he
                    no prosze , czego się czlowiek dowiaduje he he he he
                    >
                    > posługujesz sie tą sama maniera co SJ- dyskusja jest o SJ a SJ i Ty o KK
                    >
                    > No tak ty rzucasz debilne oskarżenia ,ale kiedy bez problemu pokazuję ci ze w w
                    > aszej sekcie takie same idiotyzmy są to już be :))

potrafisz trzymac sie tematu watku?

jednak nie potrafisz he he he
                    o KK załóż sobie nowy wątek i tam udawadniaj co chcesz a ten wątek dotyczy SJ
                    wiec nie zmieniaj tematu

>

• kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:50
                      smutek20 napisała:

> nie sądziłąm , że Cie interesują faceci Kolter he he he

No typowe dla debilnego trolla daruj sobie ułomko hehhehee

> no prosze , czego się czlowiek dowiaduje he he he he

Zes głupia dopiero teraz do ciebie dotarło ?? heheheheheh

> potrafisz trzymac sie tematu watku?

Jakiś regulamin to reguluje ??

jednak nie potrafisz he he he
                      > o KK załóż sobie nowy wątek i tam udawadniaj co chcesz a ten wątek dotyczy SJ
                      > wiec nie zmieniaj tematu

Ahaaaaaaa czyli pluć można tylko w jednym kierunku hehhehehheeh
                • czubata Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:33
                  > jednak mózg zdążyli Ci wyprać he he he

Tobie za to nie byłoby czego prać,wyprana jesteś doszczętnie.
                  • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:36
                    czubata napisała:

> > jednak mózg zdążyli Ci wyprać he he he
                    >
                    > Tobie za to nie byłoby czego prać,wyprana jesteś doszczętnie.

Czubata wziełas dzisiaj tabletkę??
                    bo po Twoich postach wnioskuję, ze zapomniałas a powinnas dzisiaj podwójną dawkę zażyć he he he he he

• czubata Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:40
                      Tobie też polecam :D To da się leczyć,wiesz mi :D
                      • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:45
                        czubata napisała:

> Tobie też polecam :D To da się leczyć,wiesz mi :D

wierze Czubata a nawet wiem, ze opierasz sie na własnym doświadczeniu w zakresie chorób psychicznych
                        mam nadzieje, ze Twoje leczenie przebiega mimo wszystko pomyslnie i doszłas juz do jako takiej równowagi psychicznej, czego Ci zycze
                        a jak nie, to moze zmien lekarza, moze inne tabletki Ci pomogą

• smutek20 Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:46
                          późno juz, idę spać
                          dobrej nocki Wam życze
                          • czubata Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:50
                            smutek20 napisała:

> późno juz, idę spać

Jaka szkoda :D
                          • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:51
                            smutek20 napisała:

> późno juz, idę spać
                            > dobrej nocki Wam życze

Siusiu , paciorek zrobiono ??
                        • czubata Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:48
                          Dziękuje ci za serdeczne życzenia,wezmę pod uwagę twoje cenne rady :D
                          • czubata Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:57
                            A miało być tak pięknie :P
                            • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 11.02.11, 00:58
                              czubata napisała:

> A miało być tak pięknie :P

Tak to bywa z trollicami , w najlepszym momencie znikają
              • enrque111 Re: Świadek Jehowy. 12.02.11, 13:08
                kolter-xxl napisał:

> smutek20 napisała:
                >
                > > Kolter a Ty w koncu jesteś SJ czy nadal wiecznym zainteresowanym??hehhehe
                > he
                >
                > Nie jestem SJ ani nawet nie jestem zbytnio zainteresowany ich towarzystwem hehe
                > hehehehee

:)))))))))) To powiedz, że plujesz na Jehowę i nie jest on twoim Bogiem ! :))))))))))))
                Jestem pewien, że jak za każdym razem ci o to proszę, to i tym razem tego nie uczynisz. Świadczy to niezbicie (i nie tylko to), że jesteś tubą swądkówjehowy na tym forum. Sam przecież przyznałeś się, że masz wszystkie "strażnice" od kilkunastu lat gromadzone, oprawione i ustawione w salonie na regale :))
                • karbat Re: Świadek Jehowy. 12.02.11, 13:44

kazdy katolik plujacy na inna wiare , wyznawcow innych religii ... ukazuje malostkowosc swojego wlasnego bozka . robi z niego zazdrosnego pajaca ... megalomana .
                • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 12.02.11, 15:48
                  enrque111 napisał:

>
                  > :)))))))))) To powiedz, że plujesz na Jehowę i nie jest on twoim Bogiem ! :))))
                  > ))))))))

To wtedy zachowałby sie jak debil tobie równy !!

> Jestem pewien, że jak za każdym razem ci o to proszę, to i tym razem tego nie u
                  > czynisz. Świadczy to niezbicie (i nie tylko to), że jesteś tubą swądkówjehowy n
                  > a tym forum.

Normalnemu człowiekowi wystarczy to ze mu powiem ze jestem ateistą , ale to wystarczy normalnemu czyli nie tobie .

Sam przecież przyznałeś się, że masz wszystkie "strażnice" od kilk
                  > unastu lat gromadzone, oprawione i ustawione w salonie na regale :))

Możesz to jakoś udowodnić ??
                  • enrque111 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 09:10
                    kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                    > >
                    > > :)))))))))) To powiedz, że plujesz na Jehowę i nie jest on twoim Bogiem !
                    > :))))
                    >
                    > To wtedy zachowałby sie jak debil tobie równy !!

:)) hehehehehe :))

> > Jestem pewien, że jak za każdym razem ci o to proszę, to i tym razem tego
                    > nie u
                    > > czynisz. Świadczy to niezbicie (i nie tylko to), że jesteś tubą swądkówje
                    > howy n
                    > > a tym forum.
                    >
                    > Normalnemu człowiekowi wystarczy to ze mu powiem ze jestem ateistą , ale to wys
                    > tarczy normalnemu czyli nie tobie .

:) To co ci szkodzi napisać raz, że Jehowa nie jest twoim Bogiem ? :)
                    Przecież każdy tchórz chowa się za plecami innych ............ tak, jak ty za plecami ateistów :))

> Sam przecież przyznałeś się, że masz wszystkie "strażnice" od kilk
                    > > unastu lat gromadzone, oprawione i ustawione w salonie na regale :))
                    >
                    > Możesz to jakoś udowodnić ??

Nie będę teraz przekopywał zwałów śmieci, które napisałeś, aby udowodnić coś, co doskonale pamiętam, że napisałeś :)))
                    • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 09:42
                      enrque111 napisał:

> :) To co ci szkodzi napisać raz, że Jehowa nie jest twoim Bogiem ? :)

Bo takie durnowate deklaracje składają dzieci w szkole podstawowej .

> Przecież każdy tchórz chowa się za plecami innych ............ tak, jak ty za p
                      > lecami ateistów :))

Po prostu nie mam nasrane we łbie , to twoja domena .

> Nie będę teraz przekopywał zwałów śmieci, które napisałeś, aby udowodnić coś, c
                      > o doskonale pamiętam, że napisałeś :)))

No tak musiałbyś w swoich postach pogrzebać ułomie to moje słowa ;
                      Jednak wasz pech polega na tym ze akurat ja bez problemu jestem w stanie sprawdzić wszystkie praktycznie publikacje SJ z ostatnich co najmniej 40 lat

Gdzie napisałem ze mam to " oprawione i ustawione w salonie na regale :)"
                      • enrque111 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 11:52
                        kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                        >
                        > > :) To co ci szkodzi napisać raz, że Jehowa nie jest twoim Bogiem ? :)
                        >
                        > Bo takie durnowate deklaracje składają dzieci w szkole podstawowej .

:)) Wij się dalej oślizła swądkowa glizdo :))))))

> > Przecież każdy tchórz chowa się za plecami innych ............ tak, jak t
                        > y za p
                        > > lecami ateistów :))
                        >
                        > Po prostu nie mam nasrane we łbie , to twoja domena .

:)))) Udowodniłem wielokrotnie, że łeb twój jest jak przepełnione nieczystościami szambo :)))

> > Nie będę teraz przekopywał zwałów śmieci, które napisałeś, aby udowodnić
                        > coś, c
                        > > o doskonale pamiętam, że napisałeś :)))
                        >
                        > No tak musiałbyś w swoich postach pogrzebać ułomie to moje słowa ;
                        > Jednak wasz pech polega na tym ze akurat ja bez problemu jestem w stanie spr
                        > awdzić wszystkie praktycznie publikacje SJ z ostatnich co najmniej 40 lat

>
                        > Gdzie napisałem ze mam to [i] " oprawione i ustawione w salonie na regale :)"[/
                        > i]

:)) To jest twój ostatni tylko cytat, w którym chełpisz się posiadaniem swądkowej makulatury, a ja wspominam ten sprzed roku, czy dwóch, kiedy to z dumą zapewniałeś o posiadaniu oprawionych 'strażnic" :)))))
                        • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 11:57
                          enrque111 napisał:

> :)) Wij się dalej oślizła swądkowa glizdo :))))))

No właśnie prymitywie wij się dalej :))

> :)))) Udowodniłem wielokrotnie, że łeb twój jest jak przepełnione nieczystościa
                          > mi szambo :)))

jedyne co udowodniłeś to to ze jesteś gów,nojadem .

:)) To jest twój ostatni tylko cytat, w którym chełpisz się posiadaniem swądkow
                          > ej makulatury, a ja wspominam ten sprzed roku, czy dwóch, kiedy to z dumą zapew
                          > niałeś o posiadaniu oprawionych 'strażnic" :)))))

Kłamiesz , o ile mam Strażnice to tylko ta najnowszą czasem przeczytam a czasem nie, wtedy wywalam
                        • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 12:40
                          enrque111 napisał:

> :)) To jest twój ostatni tylko cytat, w którym chełpisz się posiadaniem swądkow
                          > ej makulatury, a ja wspominam ten sprzed roku, czy dwóch, kiedy to z dumą zapew
                          > niałeś o posiadaniu oprawionych 'strażnic" :)))))

he he he he he
                          no niesamowite, to Kolter ma juz tak wyprany mózg przez straznice, ze tą bezwartosciową makulature oprawia i stawia na regale he he he he he
                          ale z drugiej strony trudno się dziwic, dla SJ straznica jest pokarmem na czas słuszny od samego Jehowy, wiec traktują ją z wiekszym namaszczeniem niz Biblię
                          bo przeciez nie potrafia zrozumiec Biblii bez wytycznych ze straznic
                          to co w straznicy to swiete, potem wytyczne siezmieniają bo nowe swiatło to dla nich wszystko ok, ich bóg to ciało kierownicze , bo ciału kierowniczemu wierza bardziej niz Biblii
                          nawet ich studiowanie Biblii opiera sie na studiowaniu czasopism i ksiazeczek a Biblia to dodatek- odszukują pojedyncze werseciki pomijając całośc i kontekst

• kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 12:54
                            smutek20 napisała:

he he he he he
                            > no niesamowite, to Kolter ma juz tak wyprany mózg przez straznice, ze tą bezwar
                            > tosciową makulature oprawia i stawia na regale he he he he he

Widziałaś przygłupko to u mnie w domu hehehe

> ale z drugiej strony trudno się dziwic, dla SJ straznica jest pokarmem na czas
                            > słuszny od samego Jehowy, wiec traktują ją z wiekszym namaszczeniem niz Biblię

No tak coś w tym jest poza tym ze nie traktują Strażnicy wyżej biblii .

> bo przeciez nie potrafia zrozumiec Biblii bez wytycznych ze straznic

Ty i ze Strażnicą i nawet po studiach teologicznych nic nie zrozumiesz hehehheheeh

> to co w straznicy to swiete, potem wytyczne siezmieniają bo nowe swiatło to dla
                            > nich wszystko ok, ich bóg to ciało kierownicze , bo ciału kierowniczemu wierza
                            > bardziej niz Biblii

No to coś takiego jak wy wierzycie papieżom którzy 100% dogmatów oparli na tradycjach a nie na tzw słowie bożym :))

> nawet ich studiowanie Biblii opiera sie na studiowaniu czasopism i ksiazeczek a
                            > Biblia to dodatek- odszukują pojedyncze werseciki pomijając całośc i kontekst

No to może pokaz mi jakiś wyrwany z kontekstu cytat który zaprzeczałby innemu ??
                            • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 13:25
                              sam sie wygadałes w dyskusji z enqure, ze masz straznice na regale wiec co znowu palisz głupa ze jest inaczej
                              przestan w koncu kłamac Kolter i udawac kogos innego niz jestes

a SJ studiują na zebraniach biblię czy straznice??
                              otóz na zebraniach czytają akapit ze straznicy ,pod kazdym akapitem mają pytanie a w akapicie zawartą odpowiedz i ich studiowanie biblii polega na tym, ze czytaja akapit ze straznicy , ktos odczytuje pytanie pod akapitem a reszta SJ zgłasza sie i udziela odpowiedzi jaka jest zawarta w akapicie. he he he he
                              tak samo studiują zainteresowani , tylko doktryny SJ poznają na podstawie jakiejs tam ksiazki
                              i tak sukcesywnie wtłaczają im do mózgu swoje doktryny, pozbawiajac możliwości samodzielnego myslenia. A jak jakiemus SJ przyjdzie do głowy inna odpowiedz niezgodna z akapitem i wytycznymi przez ciało kierownicze to zostaje upomniany , bo u SJ nie ma samodzielnego myslenia - musza myslec jak im kaze ciało kierownicze w straznicach.
                              Po prostu stosuja metodę prania mózgu. A to ciało kierownicze uwaza sie za jedyny kanał z Bogiem, i tylko oni przekazują prawdę a ze sie mylą i zmieniają wersje to inna para kaloszy, widocznie Bog sie pomylił bo raz kaazał przez swoj kanał tak interpretowac a za pare lat coś sie NBogu odwidziało i postanowił przekazac nowa objawioną prawde , a ze inna o 180 stopni od starej prawdy to bez znaczenia. SJ i tak nie myślą- oni tylko czytaja straznce.
                              I jeszcze sie dowiedziałąm ciekawostki- SJ nie modlą sie modlitwa jaką przekazał Jezus - Ojcze Nasz...
                              i nie chcrzą sie W imie Ojca i Syna i Ducha Swietego
                              przy chrzcie wypowiadaja formułke- ze teraz ta osoba, bedzie SJ , bedzie wierzyc ciału kierowniczemu jako jedynemu kanałowi łaczności człowieka z Bogiem

he he he he he he
                              • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 13:41
                                smutek20 napisała:

> sam sie wygadałes w dyskusji z enqure, ze masz straznice na regale wiec co znow
                                > u palisz głupa ze jest inaczej
                                > przestan w koncu kłamac Kolter i udawac kogos innego niz jestes

Bardzo chętnie zobaczę to moje stwierdzenie ze mam na regałach Stramnice !! no dawaj pokaz mi to ??

> a SJ studiują na zebraniach biblię czy straznice??

Koniecznie musisz się udać na ich zebranie , tam się dowiesz.

> otóz na zebraniach czytają akapit ze straznicy ,pod kazdym akapitem mają pytani
                                > e a w akapicie zawartą odpowiedz i ich studiowanie biblii polega na tym, ze czy
                                > taja akapit ze straznicy , ktos odczytuje pytanie pod akapitem a reszta SJ zgła
                                > sza sie i udziela odpowiedzi jaka jest zawarta w akapicie. he he he he

No skoro wiesz to znasz to z autopsji , ja nie .

> tak samo studiują zainteresowani , tylko doktryny SJ poznają na podstawie jakie
                                > js tam ksiazki
                                > i tak sukcesywnie wtłaczają im do mózgu swoje doktryny, pozbawiajac możliwości
                                > samodzielnego myslenia.

Coś takiego jak katolickie katechezy ?

A jak jakiemus SJ przyjdzie do głowy inna odpowiedz nie
                                > zgodna z akapitem i wytycznymi przez ciało kierownicze to zostaje upomniany , b
                                > o u SJ nie ma samodzielnego myslenia - musza myslec jak im kaze ciało kierownic
                                > ze w straznicach.

No popatrz jak ty doskonale wiesz :))

> Po prostu stosuja metodę prania mózgu.

To tak jak indoktrynacja młodych katolików od przedszkola już ?

A to ciało kierownicze uwaza sie za jedy
                                > ny kanał z Bogiem, i tylko oni przekazują prawdę a ze sie mylą i zmieniają wers
                                > je to inna para kaloszy, widocznie Bog sie pomylił bo raz kaazał przez swoj kan
                                > ał tak interpretowac a za pare lat coś sie NBogu odwidziało i postanowił przeka
                                > zac nowa objawioną prawde , a ze inna o 180 stopni od starej prawdy to bez znac
                                > zenia. SJ i tak nie myślą- oni tylko czytaja straznce.

Aha to coś na wzór nieomylności papieskiej ??

> I jeszcze sie dowiedziałąm ciekawostki- SJ nie modlą sie modlitwa jaką przekaza
                                > ł Jezus - Ojcze Nasz...

Ano bo nawet dzidzi wie zenie należy bezmyślnych modłów odprawiać

> i nie chcrzą sie W imie Ojca i Syna i Ducha Swietego

No akurat katolicka encyklopedia przyznaje ze Jezus nie powiedział tych slow zapisanych w ew Mateusza.

> przy chrzcie wypowiadaja formułke- ze teraz ta osoba, bedzie SJ , bedzie wierzy
                                > c ciału kierowniczemu jako jedynemu kanałowi łaczności człowieka z Bogiem
                                >
                                > he he he he he he

Kłamiesz,wiem ze nic nie mówią.
                                • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 13:52
                                  kolter-xxl napisał:

>
                                  >
                                  > > I jeszcze sie dowiedziałąm ciekawostki- SJ nie modlą sie modlitwa jaką pr
                                  > zekaza
                                  > > ł Jezus - Ojcze Nasz...
                                  >
                                  > Ano bo nawet dzidzi wie zenie należy bezmyślnych modłów odprawiać

aha, to Jezus podał modlitwę , która dla Ciebie i Tobie podobnych jest bezmyślnym modleniem sie he he he
                                  no prosze SJ nawet Jezusa poprawiają jak się nalezy modlic
                                  he hehe
                                  >
                                  > > i nie chcrzą sie W imie Ojca i Syna i Ducha Swietego
                                  >
                                  > No akurat katolicka encyklopedia przyznaje ze Jezus nie powiedział tych slow za
                                  > pisanych w ew Mateusza.

he he he Biblię apostoł Mateusz zafałszował

>
                                  > > przy chrzcie wypowiadaja formułke- ze teraz ta osoba, bedzie SJ , bedzie
                                  > wierzy
                                  > > c ciału kierowniczemu jako jedynemu kanałowi łaczności człowieka z Bogiem
                                  > >
                                  > > he he he he he he
                                  >
                                  > Kłamiesz,wiem ze nic nie mówią.

rozumiem, ze wiesz to z autopsji he he he he he

• kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 20:59
                                    smutek20 napisała:

aha, to Jezus podał modlitwę , która dla Ciebie i Tobie podobnych jest bezmyśln
                                    > ym modleniem sie he he he
                                    > no prosze SJ nawet Jezusa poprawiają jak się nalezy modlic
                                    > he hehe

Jezus podał tematy modłów a nie wyuczoną regułkę.Modlitwa to ponoć rozmowa z bogiem a nie klepanie mu do ucha wiecznie tych samych wyuczonych tekstów .

> he he he Biblię apostoł Mateusz zafałszował

Nie ,wasi tłumacze biblii wieki temu

img821.imageshack.us/img821/4875/img005e.jpg
                                    img339.imageshack.us/img339/8835/ccf2009113000000.jpg
                                    > rozumiem, ze wiesz to z autopsji he he he he he

Nie, pytałem się kiedyś .
                          • enrque111 Re: Świadek Jehowy. 15.02.11, 08:57
                            smutek20 napisała:

> he he he he he
                            > no niesamowite, to Kolter ma juz tak wyprany mózg przez straznice, ze tą bezwar
                            > tosciową makulature oprawia i stawia na regale he he he he he

Tak, ja wręcz uwielbiam czytać jego zapewnienia, że nie jest swadkiemjehowy :))
                            Nigdy nie zauważyłem, aby nie stanął w ich obronie, nawet największe wymyślane przez nich idiotyzmy, jak kilkakrotne wskazywanie końca świata, wzywanie "Jehowy" przez Chrystusa, Adam był faraonem, zmartwychwstanie patriarchów i wydawanie przez nich rozporządzeń przez telefon i radiostację z góry Syjon itd. itp. broni, jak niepodległości, strzela cytatami z makulatury swądkowej i gotów nawet własną piersią bronić kompletnych bzdur, wymyślanych przez "brooklyńskich proroków" :))))))))))))
                            Chełpił się, że jest w stanie błyskawicznie odszukać nawet archiwalne teksty ze swądkowej makulatury, a oprawione "strażnice" trzyma sprzed kilkudziesięciu lat - akurat w to, to ja mu wierzę .................... zabawne jest jednak, gdy wmawia wszystkim naiwnym swój "ateizm" :))
                            • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 15.02.11, 09:03
                              enrque111 napisał:

> Tak, ja wręcz uwielbiam czytać jego zapewnienia, że nie jest swadkiemjehowy :))
                              > Nigdy nie zauważyłem, aby nie stanął w ich obronie, nawet największe wymyślane
                              > przez nich idiotyzmy, jak kilkakrotne wskazywanie końca świata, wzywanie "Jehow
                              > y" przez Chrystusa, Adam był faraonem, zmartwychwstanie patriarchów i wydawanie
                              > przez nich rozporządzeń przez telefon i radiostację z góry Syjon itd. itp.

Jak do tej pory poza gołosłowiem nic w tym temacie nie udowodniłeś wiec z radością obnażam twoje kłamstwa w tym temacie .

> broni, jak niepodległości,

Bo ich znam i cenię jako ludz.

> strzela cytatami z makulatury swądkowej i gotów nawet w
                              > łasną piersią bronić kompletnych bzdur, wymyślanych przez "brooklyńskich prorok
                              > ów" :))))))))))))

Dowody enio marny plagiatorze katolickich stronek :))).

> Chełpił się, że jest w stanie błyskawicznie odszukać nawet archiwalne teksty ze
                              > swądkowej makulatury, a oprawione "strażnice" trzyma sprzed kilkudziesięciu la
                              > t

Kolejne kłamstwo enia kłamczuszka rodem z piaskownicy !!

- akurat w to, to ja mu wierzę .................... zabawne jest jednak, gdy
                              > wmawia wszystkim naiwnym swój "ateizm" :))

Ano enio nie znasz ani jednego SJ i nie wiesz jak wypowiadają się o bogu , i zapewniam cie ze nigdy nie napisaliby bóg z małej litery !!
                              • enrque111 Re: Świadek Jehowy. 18.02.11, 15:17
                                kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                                >
                                > > Tak, ja wręcz uwielbiam czytać jego zapewnienia, że nie jest swadkiemjeho
                                > wy :))
                                > > Nigdy nie zauważyłem, aby nie stanął w ich obronie, nawet największe wymy
                                > ślane
                                > > przez nich idiotyzmy, jak kilkakrotne wskazywanie końca świata, wzywanie
                                > "Jehow
                                > > y" przez Chrystusa, Adam był faraonem, zmartwychwstanie patriarchów i wyd
                                > awanie
                                > > przez nich rozporządzeń przez telefon i radiostację z góry Syjon itd. itp
                                > .
                                >
                                > Jak do tej pory poza gołosłowiem nic w tym temacie nie udowodniłeś wiec z radoś
                                > cią obnażam twoje kłamstwa w tym temacie .

:) Jakie kłamstwa ? - czy mógłbyś choćby jedno wymienić ? :)

> > broni, jak niepodległości,
                                >
                                > Bo ich znam i cenię jako ludz.

Nie wiem, co to jest ludz., ale mogę się domyślać, że chodzi o jakiś skrót od "ludziki" - ja również, gdy byłem małym chłopcem, to bawiłem się plastikowymi ludzikami i do dziś, cenię ich wartość sentymentalną :)

> > strzela cytatami z makulatury swądkowej i gotów nawet w
                                > > łasną piersią bronić kompletnych bzdur, wymyślanych przez "brooklyńskich
                                > prorok
                                > > ów" :))))))))))))
                                >
                                > Dowody enio marny plagiatorze katolickich stronek :))).

Jak już ustaliliśmy, to właśnie ty jesteś plagiatorem, a szczególnie sobie upodobałeś do tego, niecnego procederu, swądkową makulaturę :)

> > Chełpił się, że jest w stanie błyskawicznie odszukać nawet archiwalne tek
                                > sty ze
                                > > swądkowej makulatury, a oprawione "strażnice" trzyma sprzed kilkudziesięc
                                > iu la
                                > > t
                                >
                                > Kolejne kłamstwo enia kłamczuszka rodem z piaskownicy !!

:) Sam się do tego przyznałeś, więc tu nie matacz :)

> - akurat w to, to ja mu wierzę .................... zabawne jest jednak, gdy
                                > > wmawia wszystkim naiwnym swój "ateizm" :))
                                >
                                > Ano enio nie znasz ani jednego SJ i nie wiesz jak wypowiadają się o bogu , i za
                                > pewniam cie ze nigdy nie napisaliby bóg z małej litery !!

:) A, zatem uważasz "Jehowę" za Boga, czy boga ??? :)
                                • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 18.02.11, 20:45
                                  enrque111 napisał:

>
                                  > :) Jakie kłamstwa ? - czy mógłbyś choćby jedno wymienić ? :)

No nie muszę długo szukać, moje niby to kolekcje oprawionych Strażnic , udowodnij ze coś takiego napisałem !!

Nie wiem, co to jest ludz., ale mogę się domyślać, że chodzi o jakiś skr
                                  > ót od "ludziki" - ja również, gdy byłem małym chłopcem, to bawiłem się plastik
                                  > owymi ludzikami i do dziś, cenię ich wartość sentymentalną :)

Teraz jesteś duży i nadal się bawisz .

> Jak już ustaliliśmy, to właśnie ty jesteś plagiatorem, a szczególnie sobie upod
                                  > obałeś do tego, niecnego procederu, swądkową makulaturę :)

Jak ustaliliśmy to ty masz udowodnione tutaj ze 20 postów w których w wulgarny sposób kradłeś cudzą myśl, co do mnie nie trafiłeś ani razu !!

> :) Sam się do tego przyznałeś, więc tu nie matacz :)

No udowodnij to !!

> :) A, zatem uważasz "Jehowę" za Boga, czy boga ??? :)

To ty wierzysz w bogów , ja nie !!
                • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 12.02.11, 17:20
                  enrque111 zgadzam sie z Tobą w 100%
                  Kolter pali głupa i na sile chce wszystkim udowodnić , ze jest ateista
                  a jest po prostu adwokaciną SJ, jest w tej swojej obronie SJ smieszny a wrecz groteskowy bo wstydzi sie zachowac jak prawdziwy facet i napisac - tak , popieram doktryny straznic i bezkrtytycznie wierze ciału kierowniczemu co tam wyskrobie w swoich pisemkach he he he he
                  woli udawac ateiste ale w kazdej dyskusji o SJ to broni ich do ostatniej kropli krwi a jak nie znajduje argumentów to zaczyna byc chamski i obraza ludzi
                  Kolter nigdy takich słów nie napisze , nigdy bo to przeciez jest SJ , moze nie ochrzczony i sam osobiscie nie lata ze straznicami po domach ale to człowiek , który uwierzył ciału kierowniczemu , które rządzi wszystkimi SJ i poprzez swoje gazetki skutecznie pierze im mózgi
                  Kolter tez ma mózg wyprany przez straznice, jak czyta tą papke straznicowa to przeciez nie mozemy od niego wymagać normalności
                  • marian.radom Re: Świadek Jehowy. 12.02.11, 18:48
                    smutek20 napisała:

> enrque111 zgadzam sie z Tobą w 100%
                    > Kolter pali głupa i na sile chce wszystkim udowodnić , ze jest ateista
                    > a jest po prostu adwokaciną SJ, jest w tej swojej obronie SJ smieszny a wrecz g
                    > roteskowy bo wstydzi sie zachowac jak prawdziwy facet i napisac - tak , popier
                    > am doktryny straznic i bezkrtytycznie wierze ciału kierowniczemu co tam wyskrob
                    > ie w swoich pisemkach he he he he
                    > woli udawac ateiste ale w kazdej dyskusji o SJ to broni ich do ostatniej kropli
                    > krwi a jak nie znajduje argumentów to zaczyna byc chamski i obraza ludzi
                    > Kolter nigdy takich słów nie napisze , nigdy bo to przeciez jest SJ , moze nie
                    > ochrzczony i sam osobiscie nie lata ze straznicami po domach ale to człowiek ,
                    > który uwierzył ciału kierowniczemu , które rządzi wszystkimi SJ i poprzez swoje
                    > gazetki skutecznie pierze im mózgi
                    > Kolter tez ma mózg wyprany przez straznice, jak czyta tą papke straznicowa to p
                    > rzeciez nie mozemy od niego wymagać normalności

Ja też tak myślę.
                    • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 13.02.11, 16:19
                      marian.radom napisał:

> Ja też tak myślę.

Ni kłam ty nie możesz myśleć :))) bo ciebie to ewidentnie boli .
                      • marian.radom Re: Świadek Jehowy. 13.02.11, 17:43
                        kolter-xxl napisał:

Ni kłam ty nie możesz myśleć : bo ciebie to ewidentnie boli .

Ty za to chyba za dużo kiedyś myślałeś i coś ci się zrobiło w głowe
                        • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 13.02.11, 18:21
                          marian.radom napisał:

> kolter-xxl napisał:
                          >
                          >
                          > Ni kłam ty nie możesz myśleć : bo ciebie to ewidentnie boli .
                          >
                          > Ty za to chyba za dużo kiedyś myślałeś i coś ci się zrobiło w głowe

Jeżeli masz na myśli ze otworzyły mi się oczy na wasze bajania , to masz rację coś zrobiło mi się w głowie i nawaliłem na wasze pól prawdy :))
                          • marian.radom Re: Świadek Jehowy. 13.02.11, 20:08
                            kolter-xxl napisał:
                            Jeżeli masz na myśli ze otworzyły mi się oczy na wasze bajania , to masz rację
                            coś zrobiło mi się w głowie i nawaliłem na wasze pól prawdy :))

Twoje bajania nie mają ; NIC ;wspólnego z prawdą !
                            • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 13.02.11, 20:56
                              marian.radom napisał:

> Twoje bajania nie mają ; NIC ;wspólnego z prawdą !

Maniek to ze ty nie znasz prawdy .................
                  • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 13.02.11, 16:18
                    smutek20 napisała:

> enrque111 zgadzam sie z Tobą w 100%

Jak na idiotkę przystało .

> Kolter pali głupa i na sile chce wszystkim udowodnić , ze jest ateista

Na siłę a po po jaki ptak ??

> a jest po prostu adwokaciną SJ, jest w tej swojej obronie SJ smieszny a wrecz g
                    > roteskowy bo wstydzi sie zachowac jak prawdziwy facet i napisac - tak , popier
                    > am doktryny straznic i bezkrtytycznie wierze ciału kierowniczemu co tam wyskrob
                    > ie w swoich pisemkach he he he he

Heheh nie popieram i nie cytuje ze Strażnic ,ale cieszy mnie kiedy was kłamców religiantów można ośmieszyć jak choćby w takich to sytuacjach

forum.gazeta.pl/forum/w,721,120651015,121554526,Re_Swiadek_Jehowy_.html
                    > woli udawac ateiste ale w kazdej dyskusji o SJ to broni ich do ostatniej kropli
                    > krwi a jak nie znajduje argumentów to zaczyna byc chamski i obraza ludzi

Bronię nie ich ajko takich , a cieszy mnie kiedy ułomy takie jak ty atakują ich a ja mogę wasze kłamstwa na temat SJ obnażać :))

> Kolter nigdy takich słów nie napisze , nigdy bo to przeciez jest SJ , moze nie
                    > ochrzczony i sam osobiscie nie lata ze straznicami po domach ale to człowiek ,
                    > który uwierzył ciału kierowniczemu , które rządzi wszystkimi SJ i poprzez swoje
                    > gazetki skutecznie pierze im mózgi

No tak zapewne nabijając się tu nie raz z tzw świętych dowodzę ze jestem podanym kierownictwa :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

> Kolter tez ma mózg wyprany przez straznice, jak czyta tą papke straznicowa to p
                    > rzeciez nie mozemy od niego wymagać normalności

No tak , ty żądasz ode mnie moralności kali :))))
                    • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 13.02.11, 20:48
                      Kolter możesz sobie pisac o mnie czy o innych inwektywy, z tego jestes znany , ze jak brakuje Ci argumentów to obrzucasz innych błotem
                      przeciez najlepsza obroną jest atak he he he
                      tak zreszta tez postepują SJ, przedstawiajac swoje wymyslone tezy opierają swoją argumentację na ataku innych religii a przede wszystkim KK
                      zreszta pogarda SJ do innych religii jest powszechnie znana, sa to ludzie którzy sa przekonani i własnej nieomylnosci to po 1 a po 2 oni uwazają, ze tylko SJ bedacy w organizacji bedzie zyc wiecznie a całą reszta ludzkosci zginie w armagedonie
                      mozesz byc dobrym, uczciwym , kochającym blizniejgo i Boga człowiekiem to nie wazne- nie jestes SJ to zginiesz he he he
                      takie to u nich proste rozumowanie
                      Kolter ale cokolwiek bys nie napisał to i tak wszyscy wiemy, ze masz mózg wyprany przez SJ i ich publikacje
                      Ty poprostu nie potrafisz myslec inaczej jak nie poświadkowemu , klapki na oczy i do przodu he he he he

niesamowite jest Twoje chamstwo , jakie tutaj reprezentujesz ale to chyba mozna wytłumaczyc tylko Twoja bezsilnoscią i niskim poziomem kultury osobistej
                      • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 13.02.11, 21:06
                        smutek20 napisała:

> Kolter możesz sobie pisac o mnie czy o innych inwektywy, z tego jestes znany ,
                        > ze jak brakuje Ci argumentów to obrzucasz innych błotem
                        > przeciez najlepsza obroną jest atak he he he

Kochanie jak żyję w dyskusji z religiantem nie zabrakło mi argumentów .

> tak zreszta tez postepują SJ, przedstawiajac swoje wymyslone tezy opierają swoj
                        > ą argumentację na ataku innych religii a przede wszystkim KK

No popatrz jak się zgadzamy , ty tez uważasz ze biblii to wymyślone tezy hehehehe

> zreszta pogarda SJ do innych religii jest powszechnie znana, sa to ludzie którz
                        > y sa przekonani i własnej nieomylnosci to po 1 a po 2 oni uwazają, ze tylko SJ
                        > bedacy w organizacji bedzie zyc wiecznie a całą reszta ludzkosci zginie w armag
                        > edonie

Dokładnie tak samo myśli każdy inny religiant o swoim wyznaniu, tak ze SJ niczym się tu od was np katolików nie wyróżniają .

> mozesz byc dobrym, uczciwym , kochającym blizniejgo i Boga człowiekiem to nie w
                        > azne- nie jestes SJ to zginiesz he he he

Ano i nie tylko oni tak myślą hehehehee

Przymuszani wiarą, zobowiązani jesteśmy wierzyć i utrzymywać, że jest jeden święty, katolicki i apostolski Kościół. I stanowczo wierzymy oraz wyznajemy, że poza nim nie ma zbawienia ani odpuszczenia grzechów

> takie to u nich proste rozumowanie ano widać ze nie są takiego myślenia prekursorami.

> Kolter ale cokolwiek bys nie napisał to i tak wszyscy wiemy, ze masz mózg wypra
                        > ny przez SJ i ich publikacje

Wszyscy ?? czyli ty ,twój chory psychicznie idol enio111 i ograniczony umysłowo Maniek z Radomia :))))

> Ty poprostu nie potrafisz myslec inaczej jak nie poświadkowemu , klapki na oczy
                        > i do przodu he he he he

No tak a co dziś juz przy ćpałaś ?

> niesamowite jest Twoje chamstwo , jakie tutaj reprezentujesz ale to chyba mozna
                        > wytłumaczyc tylko Twoja bezsilnoscią i niskim poziomem kultury osobiste

Od kiedy nazywanie kogoś takim jakim jest (np ty jesteś idiotką ) to chamstwo i brak kultury ??
                        • enrque111 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 09:12
                          kolter-xxl napisał:

> No popatrz jak się zgadzamy , ty tez uważasz ze biblii to wymyślone tezy
                          > hehehehe

:)) Czy Jehowę również zaliczasz do wymyślonych tez ??? :))
                          Wystarczy jak napiszesz jednym słowem - "tak" lub "nie" :)))))))))
                          • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 09:43
                            enrque111 napisał:

> :)) Czy Jehowę również zaliczasz do wymyślonych tez ??? :))
                            > Wystarczy jak napiszesz jednym słowem - "tak" lub "nie" :)))))))))

Wystarczy to na dowód ze jesteś idiota o rozumie 12 latka :)))
                            • enrque111 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 11:49
                              kolter-xxl napisał:

> enrque111 napisał:
                              >
                              > > :)) Czy Jehowę również zaliczasz do wymyślonych tez ??? :))
                              > > Wystarczy jak napiszesz jednym słowem - "tak" lub "nie" :)))))))))
                              >
                              > Wystarczy to na dowód ze jesteś idiota o rozumie 12 latka :)))

:))))) Wiedziałem swądkujehowy, że będziesz się migał :))))))))))))))
                              • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 11:51
                                enrque111 napisał:

> :))))) Wiedziałem swądkujehowy, że będziesz się migał :))))))))))))))

Przecież półgłówek tobie podobny nie będzie mi tu mówił co mam a czego nie mam pisać.
                      • czubata Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 13:14
                        smutek20 napisała:
                        > ze jak brakuje Ci argumentów to obrzucasz innych błotem
                        > przeciez najlepsza obroną jest atak he he he
                        > tak zreszta tez postepują SJ, przedstawiajac swoje wymyslone tezy opierają swoj
                        > ą argumentację na ataku innych religii a przede wszystkim KK

A ty jakimi argumentami się tu popiszesz,pani Magister Inżynier? Czy w ogóle jakieś posiadasz? I generalnie rzecz biorąc chyba taśma ci się zacięła,bo argument twój jeden Kolter ma wyprany mózg, Ck KK a potem> he he he :D
                        • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 13:53
                          czubata wziełas dzisiaj tabletki??
                          • smutek20 Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 13:55
                            i jeszcze jedno ,ty czubata jako były SJ mozesz duzo nam opowiedziec o praniu mózgu
                            moze przez nich masz teraz problemy ze swoja chorobą? brałas to pod uwage?

i nie wypieraj sie, jak Kolter ze nie jestes byłym SJ bo pisałas o tym na swoim psychiatrycznym forum
                            • czubata Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 15:02
                              >czubata,wzięłaś dziś tabletki?

O masz,mówiłam że jej się taśma zacina :D :D :D

> i jeszcze jedno ,ty czubata jako były SJ mozesz duzo nam opowiedziec o praniu m
                              > ózgu

Nie opowiem,bo nie mam nic do powiedzenia :D :D :D

> i nie wypieraj sie, jak Kolter ze nie jestes byłym SJ bo pisałas o tym na swoim
                              > psychiatrycznym forum

Bo nie jestem byłym SJ,ja jestem SJ :D :D :D

> moze przez nich masz teraz problemy ze swoja chorobą? brałas to pod uwage?

Nie przez nich,przez geny,ale to może nie być w zasięgu twojego rozumowania :P
                              • czubata dedykacja dla smutaska :D 14.02.11, 15:18
                                wrzuć na luz
                            • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.02.11, 21:00
                              smutek20 napisała:

i nie wypieraj sie, jak Kolter ze nie jestes byłym SJ

Ty naprawdę nie znasz SJ
                              • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 09.04.11, 18:48
                                Jestes SJ ,to widac po postach,ale powiedz mi od kiedy świadek Jechowy jest chrześcijaninem bo tak piszesz.???? ciekawe Czy Ty wybrałaś/eś swój światopogląd świadomie, nie wydaje mi się :)
                                • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 09.04.11, 21:29
                                  mp1_0 napisała:

ciekawe Czy Ty wybrałaś/eś swój światopogląd ś
                                  > wiadomie, nie wydaje mi się :)

Do zindoktrynowanej dyńki nie dociera to ze ktoś może świadomie podjąć decyzje o przyłączeniu się do grupy religijnej .
                                  • spitfiremkxv mp1_0 Swiadek Belzebuba 09.04.11, 21:36
                                    znow sie czarnym urwalo z lancucha bezmozgie bydle i zieje "miloscia" do blizniego ...
                                    • mp1_0 Re: mp1_0 Swiadek Belzebuba 12.04.11, 13:41
                                      Ach ,jakże wielka jest Twoje 'milość do blizniego świadku Jehowy:)
                                      Jaką Biblię znasz?Tą pozmienianą setki razy na własne potrzby..., Biblią BEZ BOGA, bez KRZYŻA, bez ŚWIĘTOŚCI...?... no oczywiście, ja bym ją nazwała Biblią bez DUCHA - UMARŁĄ, ''...bo niemasz tam Boga'', w tej waszej Bibli są zamknięte wasze porządliwości i wasze zachcianki..., dlatego musieliście poprawić SAMEGO BOGA....., nie znajduje określenia na takie postepowanie, a nie będę powtarzać tego co powiedział na ten temat sam BÓG..., jego wyśmiewacie i poniżacie...., i dalej żyjecie według swoich zachcianek. BUNTOWNICY tak postępują
                                      • mp1_0 Re: mp1_0 Swiadek Belzebuba 12.04.11, 13:42
                                        Świadectwo jest mizerne..., bardzo mizerne, i dalekie od prawdy....już same słowa wydają wam świadectwo, żałosne.., Żegnam.
                                        • mp1_0 Re: mp1_0 Swiadek Belzebuba 12.04.11, 13:44
                                          Jeszcze dodam, że Pan Jezus wiedział o tych, którzy będą niszczyć Jego plony: ''....Podobne stało się Królestwo NIEBIESKIE człowiekowi, który posiał dobre nasienie na roli swojej.A gdy ludzie spali, przyszedł nieprzyjaciel jego i nasiał kąkolu między pszenicą (....) Przystąpiwszy tedy słudzy gospodarza rzekli mu: Panie, czyżeś nie posiał dobrego nasienia na roli swojej? Skądże się tedy wziął kąkol? I rzekł mu: NIEPRZYJAZNY człowiek to uczynił...''(Mt. 13:24-28) A co się stanie z ''kąkolem'', jest w dalszych wersetach...., zostanie spalony....
                                          • kolter-xxl Re: mp1_0 Swiadek Belzebuba 06.05.11, 13:26
                                            mp1_0 napisała:

> Jeszcze dodam, że Pan Jezus wiedział o tych, którzy będą niszczyć Jego p
                                            > lony: ''....Podobne stało się Królestwo NIEBIESKIE człowiekowi, który posiał do
                                            > bre nasienie na roli swojej.A gdy ludzie spali, przyszedł nieprzyjaciel jego i
                                            > nasiał kąkolu między pszenicą (....) Przystąpiwszy tedy słudzy gospodarza rzekl
                                            > i mu: Panie, czyżeś nie posiał dobrego nasienia na roli swojej? Skądże się tedy
                                            > wziął kąkol? I rzekł mu: NIEPRZYJAZNY człowiek to uczynił...''(Mt. 13:24-28) A
                                            > co się stanie z ''kąkolem'', jest w dalszych wersetach...., zostanie spalony..

Oczywiście nie wiesz ze w starożytności ogień był symbolem kompletnego unicestwienia ,ale czego wymagać od parafianki :)
                                        • kolter-xxl Re: mp1_0 Swiadek Belzebuba 06.05.11, 13:25
                                          mp1_0 napisała:

> Świadectwo jest mizerne..., bardzo mizerne, i dalekie od prawdy....już same sło
                                          > wa wydają wam świadectwo, żałosne.., Żegnam.

Fakt , marnie ci ta twoja ewangelizacja indzie :))
                                      • kolter-xxl Re: mp1_0 Swiadek Belzebuba 06.05.11, 13:24
                                        mp1_0 napisała:

> Ach ,jakże wielka jest Twoje 'milość do blizniego świadku Jehowy:)

Nie ćpaj :)

> Jaką Biblię znasz?Tą pozmienianą setki razy na własne potrzby..., Biblią BEZ BO
                                        > GA, bez KRZYŻA, bez ŚWIĘTOŚCI...?.

No a pokaż mi biblię bez boga :)))

.. no oczywiście, ja bym ją nazwała Biblią be
                                        > z DUCHA - UMARŁĄ, ''...bo niemasz tam Boga'', w tej waszej Bibli są zamknięte w
                                        > asze porządliwości i wasze zachcianki..., dlatego musieliście poprawić SAMEGO B
                                        > OGA....., nie znajduje określenia na takie postepowanie, a nie będę powtarzać t
                                        > ego co powiedział na ten temat sam BÓG..., jego wyśmiewacie i poniżacie...., i
                                        > dalej żyjecie według swoich zachcianek. BUNTOWNICY tak postępują

Przecież ty kretynko nawet wydanej przez SJ biblii w rękach nie trzymałaś :))
    • juliaiga Re: Świadek Jehowy. 16.02.11, 19:52
      Ty bardzo szanujesz rzeczywiście czyjeś imiona,bo nawet swoje zaszyfrowałeś.
    • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 14.03.11, 18:13
      Jakimi świadkami jesteście ??? Kogo??? Nie przesadzajcie..., sadzicie a robak.... zjada korzenie..., i wszystko usycha..., sztuczne rosliny są ładne, ale martwe....
      • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 14.03.11, 18:17
        mp1_0 napisała:

> Jakimi świadkami jesteście ??? Kogo??? Nie przesadzajcie..., sadzicie a robak..
        > .. zjada korzenie..., i wszystko usycha..., sztuczne rosliny są ładne, ale mart
        > we....

Jak ty obrazowo opisujesz Krk .
    • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 27.03.11, 19:20
      Co świadkowie jehowy maja do powiedzenia w sprawie zabiegów in vitro ,akceptują?
      • czubata Re: Świadek Jehowy. 28.03.11, 09:42
        Przyjdą do ciebie to się zapytaj.
        • mp1_0 Re: Świadek Jehowy. 09.04.11, 18:44
          czubata napisała:

> Przyjdą do ciebie to się zapytaj.

ale zablysnęlas wiedzą:)
          • czubata Re: Świadek Jehowy. 12.04.11, 00:18
            mp1_0 napisała:

> czubata napisała:
            >
            > > Przyjdą do ciebie to się zapytaj.
            >
            > ale zablysnęlas wiedzą:)

Nie zależy mi na błyszczeniu, jak kto chce naprawdę wiedzieć to się dowie,wystarczy że otworzy drzwi pukającym i się zapyta :)
    • naszezycie Re: Świadek Jehowy. 28.03.11, 11:33
      Czy posługiwanie się imieniem Bożym jest niewłaściwe?
      W HEBRAJSKIM tekście pierwszej części Biblii, zwanej Starym Testamentem, imię Boże występuje prawie 7000 razy w postaci tetragramu יהוה (jod, he, waw, he, litery czytane od prawej), zwykle transliterowanego jako JHWH.
      Już w starożytności wśród Żydów zrodził się przesądny pogląd, że używanie imienia Bożego jest niewłaściwe. Dlatego unikali oni wymawiania go, a zamiast niego zaczęli używać wyrażeń zastępczych. Jednak później wielu tłumaczy Biblii umieszczało w swych przekładach imię „Jehowa” lub „Jahwe”. Do takich przekładów należy katolicka Biblia Tysiąclecia, zwłaszcza wydanie II, jak również Biblia poznańska i Biblia Warszawsko-Praska. Gdy Mojżesz pytał Boga, jak ma wyjaśnić Izraelitom, kto go posłał, Bóg odrzekł: „Tak powiesz synom Izraela: ‚Jahwe, Bóg ojców waszych, Bóg Abrahama, Bóg Izaaka i Bóg Jakuba posłał mnie do was. To jest imię moje na wieki i to jest moje zawołanie na najdalsze pokolenia’” (Wyjścia 3:15, BT).
      Swój stosunek do imienia Bożego wyraził też Jezus, gdy się modlił: „Objawiłem im Twoje imię i nadal będę objawiał”. A w powszechnie znanej Modlitwie Pańskiej powiedział: „Ojcze nasz, który jesteś w niebie, niech się święci imię Twoje!” (Jana 17:26, BT; Mateusza 6:9, BT).
      Zaskakująco zatem brzmi to, co na temat posługiwania się imieniem Bożym napisał papież Benedykt XVI w swojej niedawno wydanej książce Jezus z Nazaretu: „Było rzeczą zupełnie słuszną, że w Izraelu tego samookreślenia Boga, którego dopatrywano się w słowie YHWH, nie wypowiadano i nie degradowano go do jednego spośród wielu imion bóstw. I źle się stało, że w nowych przekładach Biblii to imię, które dla Izraela było tajemnicze i niewyrażalne, pisze się tak, jak każde inne” (tłum. Wiesław Szymona).
      A co ty o tym sądzisz? Czy posługiwanie się imieniem Bożym jest stosowne, czy nie? Skoro sam Jehowa mówi: „To jest imię moje na wieki i to jest moje zawołanie na najdalsze pokolenia”, czy ktokolwiek ma prawo Mu zaprzeczyć?
    • mp1_0 Kolterze,świadku Jehowy.;) 12.04.11, 13:27
      Rozpisujesz się ,że nie ma piekła :)A co napiszesz o ogniu piekielnym o którym jest napisane w Biblii. To bez sensu by w Biblii pisało niejednokrotnie o piekle a ktoś twierdził, że nie ma piekła? Żaden chrześcijanin nie jest tak ślepy czy głupi. Albo uznajesz całą biblię albo wcale. Chyba że jednak nie znasz biblii.
      Mat 13:49 Tak będzie przy końcu świata: wyjdą aniołowie, wyłączą złych spośród sprawiedliwych 50 i wrzucą w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębów.'
      Mt 10,28 Mt 5,22 Ap 20,10-15

Cała twoja wiara jest oparta na kłamstwie. O piekle jest napisane w Biblii. To kilka cytatów z Biblii Gdańskiej (możesz poszukać w innych tłumaczeniach):
      Powtórzonego Prawa 32:22 Albowiem ogień rozpalił się w popędliwości
      mojej, i będzie gorzał aż do najgłębszego piekła, i pożre ziemię, i
      urodzaj jej, i wypali grunty gór

Psalmów 9:18 Niepobożni się obrócą do piekła, wszystkie narody,
      które zapominają Boga.

Przypowieści Salomona 15:24 Drogę żywota rozumny ma ku górze, aby się
      uchronił piekła głębokiego.

Przypowieści Salomona 23:14 Ty go bij rózgą, a duszę jego z piekła
      wyrwiesz.

Izajasza 28:15 Dlatego, że mówicie: Uczyniliśmy przymierze z
      śmiercią, i z piekłem mamy porozumienie, bicz gwałtowny nas nie
      dojdzie, gdy przechodzić będzie; bośmy położyli kłamstwo za ucieczkę
      swoję, a pod fałszem utailiśmy się;

Izajasza 30:33 Albowiem dawno już jest nagotowane piekło, i dla samego
      króla nagotowane jest; które głębokie i szerokie uczynił, podniaty
      jego ognia i drew siła jest; poddymanie Pańskie jako rzeka siarczana
      zapala je.

Habakuka 2:5 Dopieroż człowiek opiły, przewrotny i hardy nie ostoi się
      w mieszkaniu swojem, który rozszerza jako piekło duszę swoję, a jest
      jako śmierć, która się nie może nasycić, choćby zgromadził do
      siebie wszystkie narody, a zebrał do siebie wszystkich lud zi.

Marka 9:43 A jeźliby cię gorszyła ręka twoja, odetnij ją; bo lepiej
      jest tobie ułomnym wnijść do żywota, niżeli dwie ręce mając, iść
      do piekła w on ogień nieugaszony,

Marka 9:45 A jeźliby cię noga twoja gorszyła, odetnij ją; bo lepiej
      tobie chromym wnijść do żywota, niżeli dwie nogi mając, być wrzuconym
      do piekła, w ogień nieugaszony,

2 Piotra 2:4 Albowiem jeźli Bóg Aniołom, którzy byli zgrzeszyli, nie
      przepuścił, ale strąciwszy ich do piekła, podał łańcuchom
      ciemności, aby byli zachowani na sąd:

Objawienie 20:14 A śmierć i piekło wrzucone są w jezioro ogniste. Tać
      jest wtóra śmierć.

Cytaty są ze Starego i Nowego Testamentu. W różnych tłumaczeniach jest o piekle, tylko u ŚJ tego nie ma. Ale oni nie mają biblii tylko wolne tłumaczenie pism greckich. To są cytaty z biblii nie katechizmu. Poczytaj biblię a nie strasznicę zanim zaczniesz się wypowiadać o biblii. Cytaty
      z biblii protestanckiej żebyś nie twierdził, że to wymysł katoli :)

• mp1_0 Re: Kolterze,świadku Jehowy.;) 12.04.11, 13:30
        ''O wieczności piekła dowiadujemy się również przy okazji nauczania Jezusa na temat grzechu przeciw Duchowi Świętemu. Pan Jezus mówi, że "Każdy grzech i bluźnierstwo będą odpuszczone ludziom, ale bluźnierstwo przeciw Duchowi Świętemu nie będzie odpuszczone (...) ani w tym wieku, ani w przyszłym" (Mt 12, 31 i n.)
        Wieczne piekło jest więc owocem i ukoronowaniem całego ziemskiego życia człowieka, który dobrowolnie się oddał w niewolę zła. Dlatego kochający Bóg ostrzega nas: "Nie dążcie do śmierci przez swe błędne życie, nie gotujcie sobie zguby własnymi rękami" (Mdr 1,
        12). Matka Boża w Fatimie przypomniała, że największą tragedią i nieszczęściem człowieka jest grzech i trwanie w grzechu, które prowadzi do całkowitego odrzucenia Boga, czyli do piekła. Ukazując przerażającą wizję piekła, Maryja uświadomiła nam, że pogrążając
        się w niewoli grzechów i wyrzekając się wiary w Boga, wiele dusz dobrowolnie idzie na wieczne potępienie. "

www.katolik.d500.pl/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=77&id=209&Itemid=121
        • kolter-xxl Re: Kolterze,świadku Jehowy.;) 06.05.11, 13:22
          mp1_0 napisała:

> ''O wieczności piekła dowiadujemy się również przy okazji nauczania Jezusa na t
          > emat grzechu przeciw Duchowi Świętemu. Pan Jezus mówi, że "Każdy grzech i bluźn
          > ierstwo będą odpuszczone ludziom, ale bluźnierstwo przeciw Duchowi Świętemu nie
          > będzie odpuszczone (...) ani w tym wieku, ani w przyszłym" (Mt 12, 31 i n.)

Aha a jak to się ma do piekła ??

> Wieczne piekło jest więc owocem i ukoronowaniem całego ziemskiego życia człowi
          > eka, który dobrowolnie się oddał w niewolę zła. Dlatego kochający Bóg ostrzega
          > nas: "Nie dążcie do śmierci przez swe błędne życie, nie gotujcie sobie zguby wł
          > asnymi rękami" (Mdr 1,

Akurat cytowaniem apokryfów czyli żydowskich dzieł nie uznawanych nawet przez żydów za natchnione to niewiele udowodnisz .

> 12). Matka Boża w Fatimie przypomniała, że największą tragedią i nieszczęściem
          > człowieka jest grzech i trwanie w grzechu, które prowadzi do całkowitego odrzuc
          > enia Boga, czyli do piekła. Ukazując przerażającą wizję piekła, Maryja uświadom
          > iła nam, że pogrążając
          > się w niewoli grzechów i wyrzekając się wiary w Boga, wiele dusz dobrowolnie id
          > zie na wieczne potępienie. "

Tak w ogóle to nie pij siadając do kompa.
      • kalapek Re: Kolterze,świadku Jehowy.;) 15.04.11, 16:28
        mp1_0 napisała:

> Rozpisujesz się ,że nie ma piekła :)A co napiszesz o ogniu piekielnym o którym
        > jest napisane w Biblii. To bez sensu by w Biblii pisało niejednokrotnie o piek
        > le a ktoś twierdził, że nie ma piekła? Żaden chrześcijanin nie jest tak ślepy c
        > zy głupi. Albo uznajesz całą biblię albo wcale. Chyba że jednak nie znasz bibli
        > i.

Ty oczywiscie nie wiesz ze piekło to transliteracja słowa grób ,wieć kiedy ktoś pisał kiedys "piekłp" to tak naprawdę pisał "grób"
      • kolter-xxl Re: Kolterze,świadku Jehowy.;) 06.05.11, 13:18
        mp1_0 napisała:

> Rozpisujesz się ,że nie ma piekła :)A co napiszesz o ogniu piekielnym o którym
        > jest napisane w Biblii. To bez sensu by w Biblii pisało niejednokrotnie o piek
        > le a ktoś twierdził, że nie ma piekła? Żaden chrześcijanin nie jest tak ślepy c
        > zy głupi. Albo uznajesz całą biblię albo wcale. Chyba że jednak nie znasz bibli
        > i.
        > Mat 13:49 Tak będzie przy końcu świata: wyjdą aniołowie, wyłączą złych spośród
        > sprawiedliwych 50 i wrzucą w piec rozpalony; tam będzie płacz i zgrzytanie zębó
        > w.'
        > Mt 10,28 Mt 5,22 Ap 20,10-15

Bzdury piszesz a nawet nie wiesz ze katoliccy teologowie sami przyznają ze w biblii nie ma właściwie słowa piekło !! jest szeol hades ale nie piekło słowo hybryda powstałe wieki po spisaniu biblii.
    • jol.a33 Re: Świadek Jehowy. 06.05.11, 12:37
      "Świadkowie Jehowy często powołują się na swoją rejestrację. Mówią: "jesteśmy zarejestrowani jako religia więc nie jesteśmy sektą". Pytam zatem Świadków Jehowy jeśli czytają ten tekst: Czy protestanci, prawoslawni i katolicy są prawdziwą religią ? Odpowiedzieć musicie drodzy Świadkowie Jehowy zgodnie z waszą nauką, że nie. A przecież katolicy, prawosławni i wiele kościołów protestanckich też jest zarejestrowanych. Czyli co, wam rejestracja gwarantuje prawdziwość nauki, a innym nie ?

"Raymond Franz.
      Pochodzi on z rodziny Świadków Jehowy, która od 3 pokoleń przynależy do tej organizacji. Raymond Franz przez 9 lat (1971-1980) był członkiem Ciała kierowniczego. Dostrzegł on błędy w nauce i postępowaniu Ciała Kierowniczego, za co został oskarżony o herezję i wykluczony. W następnych latach Raymond Franz w swoich wypowiedziach twierdził, że żaden z członków Komitetu przekładu Biblii odpowiedzialnych za tłumaczenie i interpretacje nie znał języków oryginalnych Pisma Świętego. Wypowiadał się także, że Ciało Kierownicze, "namaszczone" grono przywódców Świadków Jehowy nie jest całkowicie zgodne co do prawdziwości opracowywanych przez siebie nauk, ponieważ dopiero po przegłosowaniu obowiązują wszystkich Świadków Jehowy.""

Zachęcam do przeczytania jego książki, w której podaje bardzo ciekawe informacje na temat organizacji i Ciała Kierowniczego.www.ks.design.com.pl/kryzys_sumienia.pdf

ŚJ to zwykla spolka ktora kazdy moze sobie zalozyc !:)
      • kolter-xxl Re: Świadek Jehowy. 06.05.11, 12:42
        jol.a33 napisała:

> "Świadkowie Jehowy często powołują się na swoją rejestrację. Mówią: "jesteśmy z
        > arejestrowani jako religia więc nie jesteśmy sektą". Pytam zatem Świadków Jehow
        > y jeśli czytają ten tekst: Czy protestanci, prawoslawni i katolicy są prawdziwą
        > religią ? Odpowiedzieć musicie drodzy Świadkowie Jehowy zgodnie z waszą nauką,
        > że nie. A przecież katolicy, prawosławni i wiele kościołów protestanckich też
        > jest zarejestrowanych. Czyli co, wam rejestracja gwarantuje prawdziwość nauki,
        > a innym nie ?

Jolu czy Krk znany z licznych zbrodni jest kościołem pacyfisty Jezusa ??
        Chcesz poczytać o ofiarach pedofilii w sukienkach ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka