Dodaj do ulubionych

Talmud..czym sa te ksiegi ?

30.03.11, 19:09
Chrześcijanie atakowali wersety Talmudu i literaturę talmudyczną o charakterze antychrześcijańskim, albo ogólniej, wymierzoną przeciw gojom. Kwestie te pojawiły się w dziejach stosunków żydowsko-chrześcijańskich stosunkowo późno, bo dopiero w XIII stuleciu.
Kampania chrześcijan przeciw Talmudowi została prawdopodobnie wszczęta z chwilą przejścia na chrześcijaństwo części żydów oczytanych w Talmudzie i prawdziwie zafascynowanych filozofią chrześcijańską, zwłaszcza jej arystotelesowskim, uniwersalnym charakterem.
Talmud, jak i pisma talmudyczne , przesiąknięte są negatywnym nastawieniem wobec nie-żydów, zawierają szereg szczególnie obraźliwych stwierdzeń i przypowieści skierowanych wyraźnie przeciwko chrześcijaństwu.
Talmud m.in nie szczędząc obelżywych insynuacji dotyczących życia seksualnego Jezusa, stwierdza również, że Jezus będzie za karę gotować się w piekle zanurzony w ekskrementach.
Talmud nakazuje również żydom, by palili – koniecznie w miejscu publicznym – każdy egzemplarz Nowego Testamentu, jaki wpadnie im w ręce. (Nakaz ten jest nie tylko aktualny, ale nadal praktykowany; i tak, 23 marca 1980 roku spalono w Jerozolimie, ceremonialnie i publicznie pod auspicjami Jad Le’achim, żydowskiej organizacji religijnej, subsydiowanej przez izraelskie Ministerstwo d/s Wyznań, setki egzemplarzy Nowego Testamentu).
Czyż można stwierdzić, że Talmud jest zbiorem pism , gdzie etyka i moralność ma charakter uniwersalny? Wiec czym jest judaizm ?
Obserwuj wątek
    • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 19:16
      Ty jesteś człowieku chory.
      • ossey Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 19:25
        Czyzbys zaprzeczal faktom ?
        • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 19:36
          ossey napisał:

> Czyzbys zaprzeczal faktom ?

Stwierdzam ze jesteś chorym z nienawiści antysemickim trollem .
          • ossey Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 19:38
            a ty antychrzescijnskim trollem....zadowolony ?
            • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 19:41
              ossey napisał:

> a ty antychrzescijnskim trollem....zadowolony ?

Udowodnij mi ze choć raz coś na chrześcijan powiedziałem złego !!!
              • ossey Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 19:51
                a ty udowodnij ze ja cos zlego napisalem o Zydach....ja pisze tylko o Talmudzie i rabinach...ty o KK i ksiezach....wiec?
                • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 19:56
                  ossey napisał:

> a ty udowodnij ze ja cos zlego napisalem o Zydach....ja pisze tylko o Talmudzie
                  > i rabinach...

Ty tylko szukasz u nich wad nie obchodzi cię to ze są to tacy sami ludzie jak inni.

> ty o KK i ksiezach....wiec?

Tylko ?? ale czy zawsze źle ? ustawiam ich w jednym szeregu jak ty ??
                  • ossey Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 19:58
                    Czy Talmud ma zalety? Wymien je....a przy okazji zacytuj swoj pozytywny tekst na temat KK....
                    • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:17
                      ossey napisał:

> Czy Talmud ma zalety? Wymien je...

Nie obchodzi mnie Talmud .

a przy okazji zacytuj swoj pozytywny tekst n
                      > a temat KK....

No ale coś pisałeś na temat mojego wrogiego stosunku do chrześcijaństwa ??
                      • ossey Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:23
                        twoj stosunek do KK...to stosunek do chrzescijanstwa....bez KK nie ma chrzescijanstwa....pewnie wiesz o tym a ze sa odlamy....to nie zmienia postaci rzeczy.
                        Obrazajac i kpiac z wiary chrzescijan.....po prosty jestes nawiedzonym, glupim antychrzescijanskim antyklerykalem.
                        • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:36
                          ossey napisał:

> twoj stosunek do KK...to stosunek do chrzescijanstwa....bez KK nie ma chrzescij
                          > anstwa....pewnie wiesz o tym a ze sa odlamy....to nie zmienia postaci rzeczy.
                          > Obrazajac i kpiac z wiary chrzescijan.....po prosty jestes nawiedzonym, glupim
                          > antychrzescijanskim antyklerykalem.

Słuchaj no ośle raz jeszcze pytam ; kiedy źle mówiłem o chrześcijaństwie ???
                          • ossey Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:37
                            zawsze o nich zle mowisz....a kazdy twoj post zionie jadem nienawisci do wszystkiego co chrzscijanskie.
                            • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:43
                              ossey napisał:

> zawsze o nich zle mowisz....a kazdy twoj post zionie jadem nienawisci do wszys
                              > tkiego co chrzscijanskie.

Udowodnij w końcu z e kiedykolwiek powiedziałem coś źle o chrześcijaństwie !!!
          • chasyd_666 Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:38
            kolter-xxl napisał:

> ossey napisał:
            >
            > > Czyzbys zaprzeczal faktom ?
            >
            > Stwierdzam ze jesteś chorym z nienawiści antysemickim trollem .

Ty masz zajoba na punkcie "antysemityzmu"...
            • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:44
              chasyd_666 napisał:

> > Stwierdzam ze jesteś chorym z nienawiści antysemickim trollem .
              >
              > Ty masz zajoba na punkcie "antysemityzmu"...

Napisał mg2005 :)))
    • chasyd_666 Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:36
      > Wiec czym jest judaizm ?

Religią nazistowską (szowinistyczno-rasistowską)...

• kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 30.03.11, 21:42
        chasyd_666 napisał:

> > Wiec czym jest judaizm ?
        >
        > Religią nazistowską (szowinistyczno-rasistowską)...

No to już wiem dlaczego katolik hitler mordował żydów .
        • megg78 Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 16:27
          >
          > No to już wiem dlaczego katolik hitler mordował żydów .

szkoda tylko, że sam w 1/4 był Żydem.
          jego ojciec został poczęty w czasie gdy jego babka pracowała u żydowskiego barona w Wiedniu, przez pieć lat w rubryce "ojciec" figurowało "nieznany".
          dopiero po ślubie z jakimś robotnikiem to zmieniono, o ile dobrze pamiętam.
          wiele lat pózniej ekspertyzy potwierdziły tę tezę.
          • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 20:49
            megg78 napisała:

> >
            > > No to już wiem dlaczego katolik hitler mordował żydów .
            >
            > szkoda tylko, że sam w 1/4 był Żydem.

Bzdura .
    • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 08:50
      Kilka Nauczań żydowskiego Talmudu.

Talmud szczególnie definiuje wszystkich, którzy nie są Żydzami, jako nie-ludzkie zwierzęta.
      Erubin 21b.

Ktokolwiek nie słucha rabinów zasługuje na śmierć i będzie ukarany przez poddanie gotowaniu w gorących benach w piekle.

Moed Kattan 17a.
      Jeżeli Żyd jest skuszony by czynić źle, powinien pojechać do miasta tam, gdzie nie jest znany i tam robić źle.

Żydzi są boscy:
      Sanhedrynu 58b.
      Jeżeli poganin (nie-Żyd) uderza Żyda, goj musi być zabity. Uderzyć Żyda to jest to samo, co uderzyć Boga.

Jest w porządku oszukać Gojów:
      Sanhedrynu 57a.

Żyd nie musi zapłacić gojowi ("Cuthean") zapłaty, której był mu winny za pracę.

Żydzi Mają Wyższy Status Prawny:

Baba Kamma 37b.
      "Jeżeli wół Izraelity ubodzie woła Kananeńczyka nie ma żadnej odpowiedzialności; ale jeżeli wół Kananeńczyka ubodzie woła Izraelity, zapłata ma być w pełni."

Żydzi mogą kraść od Gojów:
      Baba Mezia 24a.
      Jeżeli Żyd znajduje przedmiot zgubiony przez goja ("pogański"), to nie musi on być zwrócony. (Potwierdzony też w Baba Kamma 113b).

Sanhedrynu 76a.
      Bóg nie będzie oszczędzać Żyda, który "poślubia jego córkę starcowi albo bierze żonę dla jego syna niemowlęcia albo zwraca zgubiony artykuł gojowi (Cuthean) ... "

Żydzi mają okradać i zabijać Gojów:
      Sanhedrynu 57a.
      Kiedy Żyd zamorduje goja ("Cuthean"), nie będzie żadnej kary śmierci. Jak Żyd okradnie od goja, może sobie zatrzymać.

Baba Kamma 37b.
      Goje są poza ochroną prawa i Bóg "wystawił ich pieniądze Izraelowi".

Żydzi mogą okłamywać gojów:
      Baba Kamma 113a.
      Żydzi mogą użyć kłamstw ("wybiegów") by oszukać goja.

www.zbawienie.com/talmud.htm
      • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 08:52
        Nie-żydowskie Dzieci PODLUDZKIE:
        Yebamoth 98a.
        Wszystkie nieżydowskie dzieci są zwierzętami.
        Abodah Zarah 36b. Nieżydowskie dziewczyny są w stanie nieczystości (niddah) od urodzenia.

Abodah Zarah 22a 22b.
        Goje wolą seks z krowami.

Sanhedrynu 106a. mówi:
        Matka Jezusów była prostytutką: "Ona, która była potomkinią książąt i gubernatorów, uprawiała nierząd ze stolarzami".
        Też w odnośniku #2 do Shabbath 104b jest stwierdzone, że w "nie cenzurowanym" tekście Talmudu jest napisane, żę matka Jezusa, "Miriam fryzjerka," miała stosunek seksualny z wieloma ludźmi.

Rozkoszują się Chrystusem młodo umarłym:
        Wypis z sanhedrynu 106 cieszy się wczesnego wieku, w którym Jezus umarł:
        "Czyż słyszałeś, ile lat miał Balaam (Jezus) ? - On odpowiedział: Dokładnie nie jest to podane, ale ponieważ jest napisane ‘krwiożerczy i oszustni ludzie nie przeżyją połowy swoich dni’, to znaczy, że miał trzydzieści trzy albo trzydzieści cztery."

Mówi, że Jezus jest czarodziejem:
        Sanhedrynu 43a. mówi:
        Jezus ("Yeshu" i w odnośniku #6, Yeshu "Nazareńczyk") był skazany ponieważ stosował w praktyce czary.

Straszne bluźnierstwo na Jezusa Chrystusa:
        Gittin 57a. mówi:
        Jezus ( zobacz odnośnik #4) gotuje się w "gorącym ekskremencie".

Sanhedrynu 43a.
        Jezus zasłużył na skazanie: "W przededniu Paschy, Yeshu był powieszony. Czy przypuszczasz, że można było go bronić? Czyż nie był on kusicielem (Mesith)?"

Talmud atakuje chrześcijan
        Rosz Hashanah 17a.
        Chrześcijanie („minim”) i inni, którzy odrzucają Talmud, pójdą do diabła i będą ukarani na wszystkie pokolenia (zobacz odnośnik #11 dla definicji „minim”).

Palenie chrześcijańskich książek.
        Sanhedrynu 90a.
        Ci, którzy przeczytali Nowy Testament ("niekanoniczne książki," zobacz odnośnik #9) nie będą mieć żadnego udziału w przyszłym świecie.

Shabbath 116a (p. 569).
        Żydzi muszą zniszczyć książki chrześcijan, to znaczy Nowy Testament.

Dr Izrael Shahak informuje, że syjoniści palili setki książek Nowego Testamentu w zajętej Palestynie w marcu 23, 1980 roku (por. "żydowska Historia, żydowska Religia," Pluton Press, p. 21).
        • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 08:54
          Chore i obłąkane nauczania żydowskiego Talmudu.

Gittin 69a.
          By wyleczyć swoje ciało, Żyd powinien wziąć proch, który leży w obrębie cienia pozadomowej toalety, zmiesza to z miodem i zje.

Shabbath 41a.
          Podane jest prawo regulujące zasadę, jak oddać mocz w święty sposób.

Yebamoth 63a. stanowi, że Adam miał stosunki płciowe ze wszystkimi zwierzętami w rajskim ogrodzie.

Yebamoth 63a. stanowi, że rolnictwo jest najpodlejszym z zajęć.

Sanhedrynu 55b.
          Żyd może poślubić trzy letnią dziewczynę (dokładnie trzy lata "i dzień" ).

Sanhedrynu 54b.
          Żyd może mieć stosunek seksualny z dzieckiem tak długo, jak dziecko będzie mieć mniej niż dziewięć lat.

Kethuboth 11b.
          "Kiedy człowiek dorosły ma stosunek z małą dziewczyną, to nie jest nic".

Yebamoth 59b.
          Kobieta, która miała stosunek ze zwierzęciem, nadaje się na poślubienie żydowskiego duchownego. Kobieta, która ma stosunek seksualny z demonem też się nadaje , by poślubić żydowskiego duchownego.

Abodah Zarah 17a. stanowi, że nie ma prostytutki na świecie, z którą Rabin Eleazar nie miał seksu.

Hagigah 27a. stanowi, że żaden rabin nie może nigdy pójść do piekła.

Baba Mezia 59b.
          Rabin debatuje z Bogiem i pokonuje Go. Bóg przyznaje, że rabin wygrał debatę.

Gittin 70a.
          Rabini nauczali: "Po wyjściu z ustępu (pozadomowa toaleta) człowiek nie powinien mieć stosunku płciowego, aż przejdzie pół mili, ponieważ demon ustępu jest z nim na ten czas; jeżeli to robi, jego dzieci będą epileptyczne".

Toaleta i obsesje benu są związane z Talmudem i były pokazane w Spielberga "Liście Schindlera" gdzie reżyser Hollywood pokazuje żydowskie dziecko skaczące przez sedes w przybudówce i spada do basenu ciekłego benu. Tam dziecko spotyka dwa inne żydowskie dzieci częściowo zanurzone, które informują intruza, że ten dół kloaczny jest wyłącznie ich miejscem ukrycia i że musi znaleźć sobie własny. W tego typu obrzydliwych i chorych psychotycznych obrazach stale są pokazywane żydowskie dzieci w kinowej liturgii Holocaustianity oraz w Talmudzie.

Gittin 69b (p. 329).
          By wyleczyć chorobę zapalenia opłucnej ("katar") Żyd powinien "wziąć beny białego psa i zmieszać je z balsamem, ale jeśli może tego uniknąć, to nie powinien zjeść benów psa, bo to rozluźnia kończyny".

Pesahim 111a.
          Jest zakazane psom, kobietom albo palmom mijać się między dwoma mężczyznami, ani nie można innym chodzić między psami, kobietami albo palmami. Szczególne niebezpieczeństwa spotkają, jeżeli kobiety miesiączkują albo siedzą przy skrzyżowaniu dróg.

Shabbath 86a 86b.
          Ponieważ Żydzi są święci nie mają stosunku seksualnego podczas dnia, jeżeli dom nie jest zaciemniony. Żydowski uczony może mieć stosunek seksualny podczas dnia, jeżeli używa on swojej części garderoby tak, jak namiotu, by zrobiło się ciemno.

• para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 08:58
            Żydowska talmudyczna doktryna: goje nie są ludźmi

Talmud szczególnie definiuje wszystko, co nie jest Żydem jako nie-ludzkie zwierzęta, a szczególnie odczłowiecza gojów, jako nie będących potomkami Adama.
            Teraz umieścimy w spisie kilka fragmentów z Talmudu, które wiążą się z tym tematem.

Menahoth 43b 44a.
            Żydowski mężczyzna jest zobowiązany by powiedzieć następującą modlitwę codziennie: „Dziękuję Bogu, że nie uczynił mnie gojem, kobietą albo niewolnikiem.”

Kehuboth 6b.
            Nasi rabini nauczyli: Ten, który leje olej namaszczenia nad bydłem albo naczyniem jest niewinny; jeżeli leje nad gojami [hebrajski: goje] albo umarłymi, jest niewinny. Prawo związane z bydłem i naczyniami ma słuszność, ponieważ jest napisane: "Nad ciałem człowieka [hebrajski: Adam] nie będzie rozlewane [Wyjście 30:32]. I bydło,
            i naczynia nie są człowiekiem [Adam]. „

Co do umarłego [to jest wiarygodne] że jest on wykluczony, odkąd po śmierci człowiek jest nazwany trupem i nie jest człowiekiem [Adamem]. Ale dlaczego jest wyjątek w wypadku gojów; czy nie są oni w kategorii człowieka [Adam]?

--Nie. Bo to jest napisane: "I ty moja owco, owco mojego pastwiska, jesteś człowiekiem "[Adamem] [Ezekiel 34:31]:
            Ty jesteść nazwany człowiekiem [Adamem] ale goj nie jest nazywany człowiekiem [Adamem]. (ale przez implikację, Kainem),

W powyższym fragmencie rabini dyskutują mojżeszowe prawo, które zakazuje stosowania oleju świętego na ludziach. W dyskusji, rabinów uważają, że nie jest grzechem stosowanie oleju świętego dla gojów, ponieważ goje nie są ludzmi (dosłownie, Adamem, i są przez implikację, Kainem).
            • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 08:59
              To są chore nauki, Talmud robi Żydom wielką krzywdę
              • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 09:48
                para-lela napisała:

> To są chore nauki, Talmud robi Żydom wielką krzywdę

No to ciekawe w świetle tego ze Żydzi od co najmniej 17 wieków byli przez katolików prześladowani
                • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 10:27
                  Przez te nauki Talmudu, że goj to bydło, że można ich oszukiwać itp. Czy to nie dziwne, że wszędzie mieli dosyć, począwszy od starożytnego Egiptu, a skończywszy na współczesnej Palestynie? To powinno dać do myślenia, może trzeba coś zmienićw w sobie samych - "wiecznie pokrzywdzonych"?
                  • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 10:34
                    para-lela napisała:

> Przez te nauki Talmudu, że goj to bydło, że można ich oszukiwać itp.

Masz na to dowody .ze to z Talmudu ??

? Czy to nie
                    > dziwne, że wszędzie mieli dosyć, począwszy od starożytnego Egiptu, a skończyws
                    > zy na współczesnej Palestynie?

Bo chcieli mieć swoją wiarę nie zakłóconą innymi ?

To powinno dać do myślenia, może trzeba coś zmie
                    > nićw w sobie samych - "wiecznie pokrzywdzonych"?

No skoro np katolicy prześladowali ich przez 1700 lat to mogą czuć się pokrzywdzeni ?
      • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 09:47
        para-lela napisała:

www.zbawienie.com/talmud.htm
        Wiarygodny tekst to oryginał a nie przeróbka zrobiona przez idiotów.
        • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 10:28
          Jasne, hehehe.
          • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 10:37
            para-lela napisała:

> Jasne, hehehe.

Już w czasach cesarza Klaudiusza były pomiędzy żydami a chrześcijanami zatargi w Rzymie , dlatego Klaudiusz nie potrafiąc ich rozpoznać wygnał jednych i drugich z Rzymu ,pisał nawet o tym ap Paweł ;Znalazł tam pewnego Żyda, imieniem Akwila, rodem z Pontu, który z żoną Pryscyllą przybył niedawno z Italii, ponieważ Klaudiusz wysiedlił z Rzymu wszystkich Żydów. Przyszedł do nich
    • tanebo Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 16:12
      Talmud talmudem ale powiedz mi jakim trzeba być "zwierzęciem" by robić takie rzeczy? tygodnik.onet.pl/35,0,59514,1,artykul.html Piszę w w cudzysłowie zwierzęciem bo nawet horda zdziczałych psów nie zagryza z pobudek ideologicznych. To co my, Polacy uczyniliśmy żydom jest niczym przy talmudzie. Do tego zezwierzęcenia rękę przyłożył i kler.
      • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 16:25
        Ty pewnie jesteś Polakiem na użytek tego wątku, mów za siebie.
        • tanebo Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 16:28
          Polakiem jestem od urodzenia. A rodzina od ok.1500 r. Więc trafiłeś kulą w płot jeśli chcesz sprawdzać czy mam napletek. Tak, mam i jestem bardziej polski do ciebie wg twoich kryteriów.
          • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 19:44
            Internet jak papier zniesie wszystko i wszystko możesz tu napisać, co do polskości nie mam zamiaru się z tobą licytować, jako lewak dawno się jej wyrzekłeś, chcesz rozliczać wszystkich Polaków za grzechy przodków to najpierw rozlicz się ze zbrodni komunistów, twoich ideologicznych antenatów, bo lejesz tu fałszywe łzy.
            • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 20:50
              para-lela napisała:

> Internet jak papier zniesie wszystko i wszystko możesz tu napisać, co do polsko
              > ści nie mam zamiaru się z tobą licytować, jako lewak dawno się jej wyrzekłeś, c
              > hcesz rozliczać wszystkich Polaków za grzechy przodków to najpierw rozlicz się
              > ze zbrodni komunistów, twoich ideologicznych antenatów, bo lejesz tu fałszywe ł
              > zy.

No nie mowie ze walnięty paranoik :)))
          • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 19:48
            Według TWOICH kryteriów jestem pewnie gorszym Polakiem bo mam bogactwo genów II RP od wschodu po zachód i jeszcze trochę, ale moja rodzina nie zdradziła Polski, a walczyła o jej wolność, nie muszę się wstydzić moich przodków.
            • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 20:52
              para-lela napisała:

> Według TWOICH kryteriów jestem pewnie gorszym Polakiem bo mam bogactwo genów II
              > RP od wschodu po zachód i jeszcze trochę, ale moja rodzina nie zdradziła Polsk
              > i, a walczyła o jej wolność, nie muszę się wstydzić moich przodków.

Ja nie mam pewności ze ten który mnie wychował jest moim ojcem a ty dajesz pusty łeb ze nie masz ze 3 dziadków żydów i ze 4 mongołów :))))))))))))))))))))))))))
              • nehsa Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 22:06
                W tej kwestii, czyli, że judaizm to czyściutki NAZIZM, chasysd666, tanebo i oczywiście para-lela, maja stuprocentowa rację - szkoda bić piany kolter.
                • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 22:09
                  nehsa napisał:

> W tej kwestii, czyli, że judaizm to czyściutki NAZIZM, chasysd666, tanebo i ocz
                  > ywiście para-lela, maja stuprocentowa rację - szkoda bić piany kolter.

Daruj sobie OPA
          • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 20:50
            tanebo napisał:

> Polakiem jestem od urodzenia. A rodzina od ok.1500 r. Więc trafiłeś kulą w płot
            > jeśli chcesz sprawdzać czy mam napletek. Tak, mam i jestem bardziej polski do
            > ciebie wg twoich kryteriów.

mentalnie za to jesteś nazistą, napletek tez można zrekonstruować :))
        • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 31.03.11, 20:48
          para-lela napisała:

> Ty pewnie jesteś Polakiem na użytek tego wątku, mów za siebie.

Ano czyli ktoś kto w kwestii żydowskiej ma odmienne zdanie od ciebie nie jest Polakiem :)))
          • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 01.04.11, 09:05
            Tojest wątek o TALMUDZIE i jego szkodliwości dla samych Żydów. Nie ma jakiegoś odważnego reformatora? Talmud pogrąża żydów w ciemnocie, zacofaniu i separuje od innych, nic z takich nauk dobrego być nie może i nie ma. Ponad 600 przykazań powoduje że nikt nie jest w stanie ich przestrzegać, a to tworzy podwójną moralność.
            • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 01.04.11, 09:09
              Kto tworzył nakazy TALMUDU? Rabini, z małych ortodoksyjnych SEKT? wiadomo że sekty kierują się czasem bardzo dziwną logiką.
              • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 01.04.11, 10:09
                para-lela napisała:

> Kto tworzył nakazy TALMUDU? Rabini, z małych ortodoksyjnych SEKT? wiadomo że se
                > kty kierują się czasem bardzo dziwną logiką.

No tak Krk dowodem .Jednak rożni to ich od małych ze są największą z sekt
            • kolter-xxl Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 01.04.11, 10:08
              para-lela napisała:

> Tojest wątek o TALMUDZIE i jego szkodliwości dla samych Żydów. Nie ma jakiegoś
              > odważnego reformatora? Talmud pogrąża żydów w ciemnocie, zacofaniu i separuje o
              > d innych, nic z takich nauk dobrego być nie może i nie ma. Ponad 600 przykazań
              > powoduje że nikt nie jest w stanie ich przestrzegać, a to tworzy podwójną moral
              > ność.

Ty lepiej zajmij się swoją ciemnotą, i nie tolerancją
    • chasyd_666 Co żyd wysysa z mlekiem matki ? 01.04.11, 09:48
      Czy ktoś, kto od dziecka jest karmiony zboczonymi treściami Talmudu może wyrosnąć na normalnego człowieka ?...

--
      Voltaire:
      Dlaczego Żydzi są znienawidzeni? Jest to nieuchronny skutek ich praw. Naród żydowski ośmiela się ujawniać nieprzejednaną nienawiść do wszystkich innych narodów
      • kolter-xxl Re: Co żyd wysysa z mlekiem matki ? 01.04.11, 10:10
        chasyd_666 napisał:

> Czy ktoś, kto od dziecka jest karmiony zboczonymi treściami Talmudu może wyrosn
        > ąć na normalnego człowieka ?...

Ty wyssałeś tzw chrześcijaninie nienawiść i co z tego ?
      • para-lela Re: Co żyd wysysa z mlekiem matki ? 01.04.11, 10:28
        Nawet to co jest uniwersalnym jezykiem porozumienia czyli zapraszanie na wspólnego posiłku, tradycja zrozumiała na całym świecie, niezależnie od narodowości, języka czy przynależności plemiennej, dla żyda jest grzechem, bo ma zakaz spożywania niekoszernych posiłków (a z gojami to już w ogóle) nawet to separuje go od społeczeństwa.
        • kolter-xxl Re: Co żyd wysysa z mlekiem matki ? 01.04.11, 10:49
          para-lela napisała:

> Nawet to co jest uniwersalnym jezykiem porozumienia czyli zapraszanie na wspóln
          > ego posiłku, tradycja zrozumiała na całym świecie, niezależnie od narodowości,
          > języka czy przynależności plemiennej, dla żyda jest grzechem, bo ma zakaz spoży
          > wania niekoszernych posiłków (a z gojami to już w ogóle) nawet to separuje go o
          > d społeczeństwa

Bardzo mądry sposób u osoby wierzącej w nie wchodzenie w konszachty z poganami ,ale pewno katoliczko nie wiesz ze ty masz statutowo taki sam nakaz przekazany przez ap Pawła

Dlatego pisałem wam wówczas, byście nie przestawali z takim, który nazywając się bratem, w rzeczywistości jest rozpustnikiem, chciwcem, bałwochwalcą, oszczercą, pijakiem lub zdziercą. Z takim nawet nie siadajcie wspólnie do posiłku.
          • para-lela Re: Co żyd wysysa z mlekiem matki ? 01.04.11, 13:39
            bredzisz i mylisz dwie różne sprawy
            • kolter-xxl Re: Co żyd wysysa z mlekiem matki ? 01.04.11, 14:22
              para-lela napisała:

> bredzisz i mylisz dwie różne sprawy

No tak podcięłam twoje skrzydełka konkretnym werset z chrześcijańskiej biblii to i bredzę :))
              No tak wychodzi na to ze nie tylko żydzi mają zakaz kontaktów z niewiernymi :))
              • nehsa Re: Co żyd wysysa z mlekiem matki ? 01.04.11, 14:49
                Szanowna Para-lelo!
                Od ponad dwóch tysięcy lat, nieskończenie racjonalna, uniwersalna, zatem i świecka, PONAD RELIGIJNA Nauka JEDYNEGO OJCA ostrzega: "Strzeżcie się ludzi" w jednym wersecie, i "Strzeżcie się żydowskich nauczonych w piśmie." w kilkudziesięciu wersetach.

To nie żydzi, nie katolicy, i nie muzułmanie są przekleństwem setek milionów oszukanych ludzi, tylko ich cuchnący obłudą i nieprawością rabini, księża i mułłowie.

Na marginesie:
                Jezus, jest niezaprzeczalnie postacią fikcyjną, której pomysłodawcą był Judasz Iszkariota, a wcielili to kłamstwo w pierwszej wersji Czterech Ewangelii żydowscy nauczeni w piśmie.

Ten, niezaprzeczalny dowód podałem na tych forach. Wiele innych też.
                Ale gruby jest polski impregnat głupoty i załgania tak religijny, jak i ateistyczny.
    • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 01.04.11, 10:45
      Cytuję:
      Faryzeusze przynoszą rasizm do Izraela

W Izraelu nie było rasizmu do czasu kiedy do Judei przybyli z Babilonu pisarze i faryzeusze kilka stuleci przed Chrystusem. To oni natchnęli żydowską religię i kulturę ideą, że Goje są moralnie gorsi i zanieczyszczają rasę. Stary Testament nie mówi nic takiego, ostrzega tylko przed wpływem gojowskiego bałwochwalstwa na Hebrajczyków. Faryzeusze wprowadzili do judaizmu pojęcie wyższości rasowej, o której nie ma nic w Starym Testamencie.

W wyniku tego żydzi w czasach Chrystusa byli wielkimi rasistami, przekonanymi o nieodłącznej wyższości nad gojowskimi „psami”. Dobry żyd nawet nie rozmawiał z Samarytaninem. Jeśli Goja pobito, obrabowano i wrzucono do rowu, pobożny żyd, w obawie przed staniem się „nieczystym” przechodził na drugą stronę ulicy.

Talmud czci rasizm jak świętość

Na nieszczęście rasistowska rewolucja faryzeuszy została umieszczona w Talmudzie Babilońskim, ogromnym, bezładnym zbiorze faryzejskiego prawa. W dzisiejszych czasach Talmud wraz ze swoim mistycznym towarzyszem, Zoharem lub kabałą, stanowią największe duchowe, etyczne i prawne przewodniki dla posłusznych żydów. Mają znacznie większe znaczenie dla takich żydów niż Stary Testament.

Znany żydowski autor Herman Wouk tak komentuje przewagę Talmudu nad wszystkimi odmianami judaizmu: „Do dnia dzisiejszego Talmud jest krwią krążącą w sercu żydowskiej religii. Wszelkie przestrzegane przez nas prawo, zwyczaje czy obrzędy są zgodne z Talmudem. To jest nasze powszechne prawo”.
      • para-lela Re: Talmud..czym sa te ksiegi ? 01.04.11, 10:48
        webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-ZGMitRqtW8J:prawda2.info/viewtopic.php%3Ft%3D13869+goj+wed%C5%82ug+talmudu&cd=8&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&source=www.google.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka