Dodaj do ulubionych

Święte słowa

23.05.11, 07:13
dawno to zauwazyłem.
www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100865,9586535,Szczesciarze.html
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Święte słowa 23.05.11, 11:39
      a ja zauważyłam (ze smutkiem wielkim), że młode kobiety zatracają instynkty właściwe płci żeńskiej.
      Są EGOISTKAMI!!!!
      • maitresse.d.un.francais Re: Święte słowa 23.05.11, 15:24
        a000000 napisała:

> a ja zauważyłam (ze smutkiem wielkim), że młode kobiety zatracają instynkty wła
        > ściwe płci żeńskiej.
        > Są EGOISTKAMI!!!!
        >
        > Azerko, ja cię bardzo przepraszam, ale to bzdura.

Nasz "altruizm" to wynik tresury kulturowej.

Dla mnie przynajmniej jest. Nie znoszę, jak się paćkają, jak im wypada, jak wybrzydzają. Nie chcesz, to nie jedz!

O, to ja jestem mężczyzną! Wolę złożyć rozwalone łóżko niż karmić paćkającego się dzieciora.
        • a000000 Re: Święte słowa 23.05.11, 16:08
          maitresse.d.un.francais napisała:

> > Azerko, ja cię bardzo przepraszam, ale to bzdura.

proszę bardzo, nie gniewam się. Zwłaszcza ,że już w następnym zdaniu POTWIERDZIŁAŚ moje spostrzeżenie. hehehe

>Wolę złożyć rozwalone łóżko niż karmić paćkającego się dzieciora.

a słyszała Pani o czymś takim, jak instynkt macierzyński? WRODZONY!!!! dziś obserwowalny coraz rzadziej. Kobiety przestają być kobietami - są kobietonami nastawionymi do świata egoistycznie. Bo wychowanie dziecka to bardzo wielki trud, mozół i wysiłek. Kobieta musi dużo poświęcić. A dzisiejsze młode mamy wolą pomalowane pazury niż ugotowanie kaszki.

> Nasz "altruizm" to wynik tresury kulturowej.

wiem, że altruizm jest antonimem egoizmu, ale ja nie mówię o altruizmie, tylko o INSTYNKTACH WRODZONYCH!!!! które nakazują poświęcenie wobec potomstwa. Zauważ, że artykuł mówi wyłącznie o roli kobiety wobec potomstwa i o tym mówimy właśnie.
          Czy ona poświęca się dla sprawy za miliony - nie ma znaczenia. BIOLOGIA kobietę powołała do rodzenia i wychowania. Niestety. To mówię ja, kobieta. Która wolę Stwórcy przyjmuje z pokorą. Choć kiedyś chciała być pilotem odrzutowców....do czasu, gdy do ręki dostała dziecko. Własne. Cały świat stanął na głowie. I żadne paćkania czy pieluchy nie przeszkadzały.

Jeśli współczesnym kobietom przeszkadza "paćkanie" to znaczy, że zatracają one naturalne instynkty wrodzone.

Bardzo, bardzo podoba mi się, że panowie zajmują się dziećmi, ale potępiam absolutnie to, że panie okazują rezerwę i niechęć.

A propos końca świata, który po raz kolejny nie nastąpił. Jeden taki mądrala twierdził, że zwiastunem końca świata będzie to, że nie będzie różnic między kobietami i mężczyznami - nie w prawach czy obowiązkach, ale w wyglądzie i zachowaniu.
          czyli koniec świata ante portas! łaaaaa.
          • maitresse.d.un.francais Re: Święte słowa 23.05.11, 16:59
            a000000 napisała:

> maitresse.d.un.francais napisała:
            >
            > > > Azerko, ja cię bardzo przepraszam, ale to bzdura.
            >
            > proszę bardzo, nie gniewam się. Zwłaszcza ,że już w następnym zdaniu POTWIERDZI
            > ŁAŚ moje spostrzeżenie. hehehe

Yyyyy?

> a słyszała Pani o czymś takim, jak instynkt macierzyński? WRODZONY!!!!

Iiii tam wrodzony. Do bliblioteki marsz, czytać "Miłość macierzyńską" niejakiej Elisabeth Badinter.

>
            > wiem, że altruizm jest antonimem egoizmu, ale ja nie mówię o altruizmie, tylko
            > o INSTYNKTACH WRODZONYCH!!!! które nakazują poświęcenie wobec potomstwa.

... albo tegoż potomstwa zabicie/porzucenie , jeśli jest niepełnosprawne - poobserwuj zwierzątka.

a. BIOLOGIA kobietę
            > powołała do rodzenia i wychowania.

Do rodzenia tak, do wychowania - nie każdą.
            >
            > Jeśli współczesnym kobietom przeszkadza "paćkanie" to znaczy, że zatracają one
            > naturalne instynkty wrodzone.

Bzdura. Nie widziałaś kobiet dawniejszych, może wiele z nich brzydziło się paćkaniem?

Zresztą mieszczaństwo i arystokracja na potęgę zatrudniało mamki... jak myślisz po co? Żeby samemu nie paćkać się?

>
            >
            > A propos końca świata, który po raz kolejny nie nastąpił. Jeden taki mądrala tw
            > ierdził, że zwiastunem końca świata będzie to, że nie będzie różnic między kobi
            > etami i mężczyznami - nie w prawach czy obowiązkach, ale w wyglądzie i zachowan
            > iu.
            > czyli koniec świata ante portas! łaaaaa.
            >
            Póki nam cycki rosną, różnice w wyglądzie gwarantowane. :-P

Osobiście jestem kompulsywna i nie znoszę paćkania oraz słodkawego smrodku panującego w domu, gdzie są małe dzieci. Wyobrażam sobie, że wszystko wokół jest usyfione i obślinione przez dzieciora.
            • z2006 Re: Święte słowa 25.05.11, 17:52

> Iiii tam wrodzony. Do bliblioteki marsz, czytać "Miłość macierzyńską" niejakiej
              > Elisabeth Badinter.

Czy ta publiakcja nie jest kolejnym przykładem "humanistycznego blablabla"? Jaka specjalność ta pani reprezentuje?

> ... albo tegoż potomstwa zabicie/porzucenie , jeśli jest niepełnosprawne - poob
              > serwuj zwierzątka.

Przecieżnie dyskutujemy o jakichś dyrastycznych wyjątkach, tylko, że równiez wiele zwierząt opiekuje się potomstwem.
              >
              > Bzdura. Nie widziałaś kobiet dawniejszych, może wiele z nich brzydziło się paćk
              > aniem?

One też żyły w różnych kulturach.
              >
              > Zresztą mieszczaństwo i arystokracja na potęgę zatrudniało mamki... jak myślisz
              > po co? Żeby samemu nie paćkać się?

A nie było tak, że one po prostu chciały mieć dalej ładne piersi?
              > >
              > Osobiście jestem kompulsywna i nie znoszę paćkania oraz słodkawego smrodku panu
              > jącego w domu, gdzie są małe dzieci.

Czasem niesłodkawego. ;-) :-)

Wyobrażam sobie, że wszystko wokół jest us
              > yfione i obślinione przez dzieciora.

Nie przypominam sobie, żeby wszystko było w moim mieszkaniu usyfione i obślinione, kiedy moi bracia byli bardzo mali...
              • 0golone_jajka [...] 25.05.11, 17:56
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • wkkr Bo pampersy trzeba wynosić z pokoju n/t 25.05.11, 21:36
                  • z2006 Nie zrobisz tego od razu n/t 25.05.11, 21:49
                  • maitresse.d.un.francais jakie pampersy? 25.05.11, 22:03
                    z opisu wynika, że jajko po prostu robiło gdzie popadnie

aaaaadmin! masz maila
        • z2006 Re: Święte słowa 25.05.11, 17:43

> Nasz "altruizm" to wynik tresury kulturowej.

A zanim powstały pierwsze kultury, to ludzie względnie praludzie zostawiali wszystkie dzieci na pastwę losu zaraz po urodzeniu?
          >
          > Nie znoszę, jak się paćkają, jak im wypada, jak wyb
          > rzydzają. Nie chcesz, to nie jedz!

www.maly.goscniedzielny.pl/index.php?grupa=6&art=1305190812&dzi=1168869148&katg=
          > O, to ja jestem mężczyzną!

Nie wymienisz chormosomów we wszystkich komórkach (nie licząc erytrocytów). ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka