l.george.l 08.12.11, 16:52 Moherowi na temat homoseksualistów w niebie. HIT! Polecam www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PkwVVguRdIc#! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 08.12.11, 18:20 l.george.l napisał: > Moherowi na temat homoseksualistów w niebie. HIT! Polecam > www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PkwVVguRdIc#! Nie nasza to rzecz dzielić komu niebo komu nie. > Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 09.12.11, 09:05 skomar102 napisał: > Nie nasza to rzecz dzielić komu niebo komu nie. A czyja?Kto wymyślił Wolę Boga,Dekalog,posłuszeństwo,Szatana,grzech?No kto? Ja? "Dla nas diabeł, dla nas raj, patataj o patataj. Dla nas wszystko naj...naj...naj... patataj o ,patataj". Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 09.12.11, 18:26 pocoo napisała: > skomar102 napisał: > > > Nie nasza to rzecz dzielić komu niebo komu nie. > > A czyja?Kto wymyślił Wolę Boga,Dekalog,posłuszeństwo,Szatana,grzech?No kto? Ja? > "Dla nas diabeł, > dla nas raj, > patataj o patataj. > Dla nas wszystko naj...naj...naj... > patataj o ,patataj". Jeszcze zadrze do góry się noska, Co to będzie za dzień, Matko Boska! Jeszcze błysną obrączki na palach, Jeszcze ruszy podłoga do tańca, hej, hej, hej! Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 10.12.11, 07:03 Pocoo i Skomar--ws jakiej stadninie to patataj--dołącze z chęcia do was :) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 10.12.11, 15:56 voxave napisała: > Pocoo i Skomar--ws jakiej stadninie to patataj--dołącze z chęcia do was :) Nie obawiasz się ? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 10.12.11, 16:26 Dlaczego mam sie obawiać co jeszcze może mnie spotkać----nawt choroby i śmierci już sie nie obawiam chociaz troche lękam :) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 10.12.11, 17:27 voxave napisała: Dlaczego mam sie obawiać co jeszcze może mnie spotkać- - Żartowałem voxave. W każdym razie nic złego cię nie spotka Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 10.12.11, 18:45 Skomar---rozgrzeszam cie :) Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 10.12.11, 19:07 voxave napisała: > Skomar---rozgrzeszam cie :) To ty osoba duchowna jesteś, no no. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 10.12.11, 23:27 skomar102 napisał: > voxave napisała: > > > Skomar---rozgrzeszam cie :) > > To ty osoba duchowna jesteś, no no. A ty skomar to z jakiej znowu sekty spadłeś? Nie wiesz,że rozgrzesza tylko Bóg? Gwarantuję,że voxave jest boska więc rozgrzeszenie masz murowane mimo,że ciagle kuszę ciebie do złego. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 11.12.11, 09:16 pocoo napisała: > Gwarantuję,że voxave jest boska więc rozgrzeszenie masz murowane mimo,że ciagle > kuszę ciebie do złego. Ty także, obydwie jesteście boskie więc nie mam obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 11.12.11, 13:45 skomar102 napisał: > Ty także, obydwie jesteście boskie więc nie mam obaw. Widzę Skomareczku,że bardzo ciebie kusi nasz raj.No więc; "wespól w zespół ,wespól w zespół żądz moc moc zmóc". Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 11.12.11, 14:33 pocoo napisała: Widzę Skomareczku,że bardzo ciebie kusi nasz raj. Co z tego jak jest nie do zdobycia. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 11.12.11, 15:03 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > Widzę Skomareczku,że bardzo ciebie kusi nasz raj. > > Co z tego jak jest nie do zdobycia. > Masz rację.Nie masz najmniejszej szansy jeżeli będziesz się umatrwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 11.12.11, 15:32 pocoo napisała: Masz rację.Nie masz najmniejszej szansy Tak myślałem jeżeli będziesz się umatrwiał. Wcale się nie umartwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 11.12.11, 18:58 skomar102 napisał: > pocoo napisała: > Masz rację.Nie masz najmniejszej szansy > > Tak myślałem Dlaczego mnie prowokujesz dzieląc moją wypowiedź? > jeżeli będziesz się umatrwiał. > > Wcale się nie umartwiam. > Tylko co? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 11.12.11, 19:49 pocoo napisała: Dlaczego mnie prowokujesz dzieląc moją wypowiedź? Czym cię prowokuję i do czego ? > Tylko co? Cieszę się życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 03.01.12, 00:34 skomar102 napisał: > Nie nasza to rzecz dzielić komu niebo komu nie. To czemu wasi kardynałowie , niejednokrotnie zwykli złodzieje nim dzielą ? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 03.01.12, 16:12 kolter napisał: To czemu wasi kardynałowie , niejednokrotnie zwykli złodzieje nim dzielą ? Ukradł tobie coś kardynał co nazywasz i złodziejami ? Być może ty to ukradłeś jemu jakiego wiernego chociaż to mało prawdopodobne . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 03.01.12, 16:13 skomar102 napisał: > kolter napisał: > To czemu wasi kardynałowie , niejednokrotnie zwykli złodzieje nim dzielą ? > > Ukradł tobie coś kardynał co nazywasz i złodziejami ? > Być może ty to ukradłeś jemu jakiego wiernego > chociaż to mało prawdopodobne . Okradają całe społeczeństwa !! Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 03.01.12, 16:27 kolter napisał: > Okradają całe społeczeństwa !! Ty też usiłujesz owczarnie rozkraść. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 03.01.12, 16:37 skomar102 napisał: > kolter napisał: > > Okradają całe społeczeństwa !! > > Ty też usiłujesz owczarnie rozkraść. Udowodnij Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 03.01.12, 19:21 > To czemu wasi kardynałowie , niejednokrotnie zwykli złodzieje nim dzielą ? Pierwszy oskarżyłeś, więc dostosuj się do tego, co od innych wymagasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 03.01.12, 20:47 easyblue napisała: > > To czemu wasi kardynałowie , niejednokrotnie zwykli złodzieje nim dzielą > ? > Pierwszy oskarżyłeś, więc dostosuj się do tego, co od innych wymagasz. Poczytaj o konkordacie i złodziejstwie z tym związanymi, oraz o komisji majątkowej i o złodziejstwie z tym związanym Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Ile razy trzeba o komisji majątkowej? 04.01.12, 01:06 "oraz o komisji majątkowej i o złodziejstwie z tym związanym" Ile razy Ci trzeba profesjonalnie, językiem prawniczym tłuc o Komisji Majątkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ile razy trzeba o komisji majątkowej? 04.01.12, 08:14 zzasadami napisał: > "oraz o komisji majątkowej i o złodziejstwie z tym związanym" > Ile razy Ci trzeba profesjonalnie, językiem prawniczym tłuc o Komisji Ma > jątkowej? No to w końcu zacznij się tłuc po tej nabitej katolickimi bredniami dyńce, Komisja majątkowa w której pierwsze skrzypce grał kler a do tego politykierzy związani z kruchtą dostawał dokładnie to co chciała . Nie liczył się interes państwa polskiego a tylko watykanu !! Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami ziewanie 05.01.12, 02:26 Te wykrzykniki świadcza o bezsilnej złości? Uaaaa... ziewanie - czy mam znów wysłać swoje opracowanie o KM? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ziewanie 05.01.12, 17:12 zzasadami napisał: > Te wykrzykniki świadcza o bezsilnej złości? Nie pochlebiaj sobie . > Uaaaa... ziewanie - czy mam znów wysłać swoje opracowanie o KM? No wiem najlepiej udawać ze nie ma tematu , np tak robił watykan a dziś samym ofiarom pedofilii płaci miliardowe odszkodowania Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Kradzież dobra? 06.01.12, 02:14 Po kolei, wolno jak dziecku. Jesli uważasz, że nie należy zwracać właścicielowi bezprawnie zagarnietego mienia, to nie czytaj dalej postu. 1. Komisja majątkowa działała już przed II wojną i zajmowała się zagrabionym mieniem koscielnym przez władze carskie podczas zaborów. 2. Obecna KM zajmowała się majątkiem zagrabionym Kosciołowi głównie przez władze komunistyczne. Koniec lekcji perwszej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kradzież dobra? 06.01.12, 08:51 zzasadami napisał: > Po kolei, wolno jak dziecku. > Jesli uważasz, że nie należy zwracać właścicielowi bezprawnie zagarnietego mien > ia, to nie czytaj dalej postu. > 1. Komisja majątkowa działała już przed II wojną i zajmowała się zagrabionym mi > eniem koscielnym przez władze carskie podczas zaborów. > 2. Obecna KM zajmowała się majątkiem zagrabionym Kosciołowi głównie przez władz > e komunistyczne. > Koniec lekcji perwszej. Synku a nie mówili ci ze od 1950 kościół miał co rok systematycznie wypłacane pieniądze od państwa ?? No a nie mówili ci np o takich to wałkach ? ,,Towarzystwo Brata Alberta otrzymało 1500 hektarów ziemi jako rekompensatę za utracone w PRL 69 hektarów. Śledczy sprawdzą, czy wartość utraconego kiedyś majątku nie została przeszacowana. Jak to możliwe, by za utracone 69 ha dostać ponad 20 razy więcej ziemi? Jak tłumaczy prezes Towarzystwa Brata Alberta mec. Ryszard Kryj-Radziszewski, wartość zebranego majątku przelicza się na cenę rynkową, a ta została oszacowana przez towarzystwo na 200-300 mln zł. – To i tak jest mienie zamienne – podkreślił. I dodał: "Bulwersujące jest to, że od 17 lat nie nastąpił wprost zwrot mienia". Ziemia albertynek pod lupą CBA Prokuratura w Gliwicach razem z krakowskim CBA badają sprawę gruntów... czytaj więcej » Jednak dziennikarze "Teraz My" oszacowali, że rynkowa wartość odzyskanego majątku to... około 2,5 mld (!) zł." www.tvn24.pl/12690,1580196,0,1,o-mienie-kosciola-walczy-esbek,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Kradzież dobra? 07.01.12, 02:51 Na dzień dzisiejszy dwie sprawy (na około 3000 wniosków ) znajdują się w prokuraturze : - sprawa związana z działalnością Marka Piotrowskiego, byłego esbeka, który od kilku lat jest pełnomocnikiem m.in. zakonu elżbietanek i Towarzystwa Pomocy dla Bezdomnych im. Brata Alberta w Krakowie. Piotrowski słynie z zadziwiającej skuteczności w uzyskiwaniu gruntów z rekompensat. Śledztwa w tych sprawach prowadziły prokuratury w Warszawie i Gliwicach. Rzeczoznawca pracujący dla Towarzystwa Pomocy dla Bezdomnych im. Brata Alberta w Krakowie miał według śledczych zaniżać wartość działek, które trafiały do niego w ramach rekompensat. - W drugiej sprawie chodzi o elżbietanki z Poznania, które dostały 47 hektarów w Białołęce, dzielnicy Warszawy, wycenione na 30,7 mln zł. Władze Białołęki twierdzą, że grunty te warte są nawet 240 mln zł., a więc osiem razy więcej, z kolei ANR sporządziła własną wycenę - 106 mln zł. Elżbietanki sprzedały ziemię po cenie według najniższej wyceny . Czepiaj się dalej 2 przypadków na 3000. Ponawiam pytanie, na które nie chciałeś (nie potrafiłeś?) odpowiedzieć bo jest niewygodne ze wzgledu na Twą zajadłość w stosunku do KK:Czy jeżeli komuś odebrano bezprawnie mienie nie należy mu sie zwrot owego mienia? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Kradzież dobra? 07.01.12, 12:37 zzasadami napisał: > Ponawiam pytanie, na które nie chciałeś (nie potrafiłeś?) odpowiedzieć bo jest > niewygodne ze wzgledu na Twą zajadłość w stosunku do KK:Czy jeżeli komuś odebra > no bezprawnie mienie nie należy mu sie zwrot owego mienia? Od 1950 roku rok w rok państwo twojej sekcie płacił na tzw fundusz emerytalny , wystarczy już tej dobroczynności.Tym bardziej ze jak wiadomo niektóre np zakonny były na tyle bezczelne ze żądały zwrotu tego co same zbyły dawno temu a dziś graja ofiarę komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami KM czy system finansowania KK? 08.01.12, 02:19 Jak zwykle zadziwiasz: rozkołysaniem logiki wypowiedzi, rozbakansowaniem (?) logiki wypowiedzi, rozchwianiem logiki wypowiedzi, rozdygotaniem logiki wypowiedzi? O Komisji Majatkowej było. Nie o systemie finansowania KK. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KM czy system finansowania KK? 08.01.12, 11:06 zzasadami napisał: > Jak zwykle zadziwiasz: > rozkołysaniem logiki wypowiedzi, > rozbakansowaniem (?) logiki wypowiedzi, > rozchwianiem logiki wypowiedzi, > rozdygotaniem logiki wypowiedzi? > O Komisji Majatkowej było. > Nie o systemie finansowania KK. Niestety to się łączy bo przez 61 lat państwo płaciło pasożytowi !! tak ze nie obracaj kota pipą twierdząc ze to nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Komisja Majatkowa nie finansowanie kościołów... 10.01.12, 05:32 "tak ze nie obracaj kota pipą twierdząc ze to nie na temat" - "Logika koltera" 1. KM: Ponawiam pytanie: Czy nalezy zwrócić bezprawnie zabrany? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Komisja Majatkowa nie finansowanie kościołów. 10.01.12, 11:58 zzasadami napisał: > "tak ze nie obracaj kota pipą twierdząc ze to nie na temat" - "Logika koltera" > 1. KM: Ponawiam pytanie: Czy nalezy zwrócić bezprawnie zabrany? Tak Ale nie na zasadzie sądów kapturowych a tak wyglądała praca komisji majątkowej !! Zero odwołania , morda w kubeł masz oddać i nie masz prawa się zaskarżyć choćby o zwrot poniesionych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Komisja Majatkowa nie finansowanie kościołów. 11.01.12, 01:21 1. " Tak " - No wreszcie! Ilu trzeba było dzi by to przyznać? 2. "Ale nie na zasadzie sądów kapturowych" - Nie. Na określonej podstawie prawnej. Komisja Majątkowa – podstawa prawna i zakres działania. Komisja Majątkowa została powołana w 1989 r., by zwrócić Kościołowi zagrabiony (zajęty bezprawnie) przez komunistów majątek. Podstawą prawną jej działania jest art. 63 ust. 1 ustawy z dnia 17 maja 1989 r. o stosunku Państwa do Kościoła Katolickiego w Rzeczypospolitej Polskiej . Miała być ciałem mediacyjno – polubownym zbliżonym do sądów polubownych . O zwrocie mienia decyduje się w trzech czteroosobowych zespołach orzekających – w każdym z nich dwie osoby, wyznaczone przez Episkopat, reprezentują Kościół, a dwie rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Komisja Majatkowa nie finansowanie kościołów. 11.01.12, 09:09 zzasadami napisał: PS > Nim znowu coś wymyślisz zapoznaj się z zasadami funkcjonowania sądów lpolubo > wnych w prawie polskim. Ble ble ble , ile lat blokowano wniosek SLD do trybunału konstytucyjnego mający na celu ustalić czy owa komisja działa zgodnie z prawem !! 2 - 3 lata ? . Faktem jest ze trzęsący przed klerem dupy SLD owcy mogli tą komisje dawno rozwiązać ,ale widać nie mieli odwagi . Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Komisja Majatkowa II 12.01.12, 01:49 "Ble ble ble" - No pewnie, ze dla Ciebie "ble, ble, ble", bo nie masz pojecia o polskim (i jakimkolwiek) systemie prawa. Zamiast sie pilnie douczyc "kicasz" na temat polityki - co mnie obchodza projekty SLD. To powinniscie sie skrzyknac wy wszyscy "oswieceni" i zlozyc projekt referendum o zmianie ustawy - nie byloby KM. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Komisja Majatkowa II 12.01.12, 08:41 zzasadami napisał: > "Ble ble ble" - No pewnie, ze dla Ciebie "ble, ble, ble", bo nie masz pojecia o > polskim (i jakimkolwiek) systemie prawa. Zamiast sie pilnie douczyc "kicasz" n > a temat polityki - co mnie obchodza projekty SLD. > To powinniscie sie skrzyknac wy wszyscy "oswieceni" i zlozyc projekt referendum > o zmianie ustawy - nie byloby KM. Prawo :)) ta komisja była kpina z prawa , założona przez komucha rakowskiego działała na diabli wiedzą zasadach . Nawet w PRL-u istniała instancja odwoławcza !! Czego zabrakło w pracach tego tworu potrzebnemu prawicy do poparcia z ambon www.youtube.com/watch?v=Bomv-6CJSfM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Laik 13.01.12, 00:57 "działała na diabli wiedzą zasadach ." - dla Ciebie. Tak naprawdę działała w oparciu o przepisy KC o sądach polubownych. Główne zasady są w moim poście - zzasadami 11.01.12, 01:21 Wiem, że to "rzucanie grochem o ściane", bo 1. napiszesz "jakie to ma znaczenie" 2. Powtórzysz swój wyliniały slogan o KK " Nawet w PRL-u istniała instancja odwoławcza !!" Kompletnie nie znasz zasad funkcjonowania sądów polubownych i bredzisz o odwołaniach Suma sumarum jesteś kompletny laik i zbierasz głos w kwestiach , o których nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Laik 13.01.12, 09:04 zzasadami napisał: > "działała na diabli wiedzą zasadach ." - dla Ciebie. Tak naprawdę działała w o > parciu o przepisy KC o sądach polubownych. Główne zasady są w moim poście - zza > sadami 11.01.12, 01:21 > Wiem, że to "rzucanie grochem o ściane", bo > 1. napiszesz "jakie to ma znaczenie" > 2. Powtórzysz swój wyliniały slogan o KK > " Nawet w PRL-u istniała instancja odwoławcza !!" Kompletnie nie znasz zasad fu > nkcjonowania sądów polubownych i bredzisz o odwołaniach > Suma sumarum jesteś kompletny laik i zbierasz głos w kwestiach , o których nie > masz zielonego pojęcia. Pokaż mi krynico ynteligencji demokratyczny kraj w którym decyzje podejmuje się w ukryciu bez udziału jednej ze stron i nie można odwołać się od tej decyzji a tym , bardziej ze chodzi nie raz o znaczne sumy finansowe czy też jakieś spore kawałki miast !!! www.youtube.com/watch?v=Bomv-6CJSfM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Laik 14.01.12, 03:45 Z jakich kodeksów demokratycznych krajów życzysz sobie cytaty o instytucji sądów polubownych? decyzje podejmuje się - w ukryciu - bip.msw.gov.pl/download.php?s=4&id=8388 link do sprawozdania KM - "bez udziału jednej ze stron" ?????? - "nie można odwołać się od tej decyzji" - Przeczytaj i poucz się: art. 1183 KPC i nast. KPC Art. 1184. § 1. Jeżeli przepis ustawy nie stanowi inaczej, strony mogą uzgodnić zasady i sposób postępowania przed sądem polubownym. § 2. W braku odmiennego uzgodnienia stron, sąd polubowny może, z zastrzeżeniem przepisów ustawy, prowadzić postępowanie w taki sposób, jaki uzna za właściwy. Sąd polubowny nie jest związany przepisami o postępowaniu przed sądem Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Laik 14.01.12, 09:21 zzasadami napisał: > Z jakich kodeksów demokratycznych krajów życzysz sobie cytaty o instytucji sądó > w polubownych? > decyzje podejmuje się > - w ukryciu - bip.msw.gov.pl/download.php?s=4&id=8388 > link do sprawozdania KM > - "bez udziału jednej ze stron" ?????? > - "nie można odwołać się od tej decyzji" - Przeczytaj i poucz się: art. 1183 K > PC i nast. > KPC Art. 1184. > § 1. Jeżeli przepis ustawy nie stanowi inaczej, strony mogą uzgodnić zasady i s > posób > postępowania przed sądem polubownym. > § 2. W braku odmiennego uzgodnienia stron, sąd polubowny może, z zastrzeżeniem > przepisów ustawy, prowadzić postępowanie w taki sposób, jaki uzna za właściwy. > Sąd polubowny nie jest związany przepisami o postępowaniu przed sądem Zrozum ośla łąko ze od decyzji komisji majątkowej nie było absolutnie możliwości odwołania !!! , np Miasto Kraków w tej sprawie najbardziej chyba w Polsce poszkodowane długo czekało na wyroki TK . " W tym tygodniu przestała istnieć Komisja Majątkowa Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji, która przez ponad 20 lat zwracała Kościołowi bezprawnie zabrany mu w czasach PRL-u majątek. Wraz z zamknięciem tego quasi-sądu, od którego decyzji nie można się było odwołać, wygasło siedem roszczeń, które dotyczyły działek w Krakowie. W sumie roszczenia te opiewały na kwotę minimum kilkudziesięciu milionów złotych." krakow.gazeta.pl/krakow/1,71704,9199175,Wygrana_Krakowa_z_Komisja_Majatkowa__I_co_dalej_.html#ixzz1jQ1pN1ct Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Laik 14.01.12, 09:22 " Przed sądem Kraków nie będzie jednak tak bezbronny jak przed Komisją Majątkową. Po pierwsze - sprawy będą rozpatrywane jawnie i po wnikliwej analizie. Po drugie - od decyzji składu sędziowskiego miasto może się odwołać. I wreszcie - trudno sobie wyobrazić, by klasztory z innych miast mogły, jak działo się w przeszłości, wybierać sobie dowolnie samorządowe działki jako mienie zamienne." krakow.gazeta.pl/krakow/1,71704,9199175,Wygrana_Krakowa_z_Komisja_Majatkowa__I_co_dalej_.html#ixzz1jQ2BIooK Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Laik 15.01.12, 00:52 Zrozum ośla łąko ze od decyzji komisji majątkowej nie było absolutnie możliw > ości odwołania !!! , np Miasto Kraków w tej sprawie najbardziej chyba w Pol > sce poszkodowane długo czekało na wyroki TK . Dyziu! Od sądów polubownych nie ma odwołania, bo są polubowne! Nie odrobiłeś zadania. Przykład Ty mi jesteś winien 100 . Nie chcemy iść do sądu.Lecz zdajemy się na sąd polubowny i jemu przekazujemy władzę rozsądzenia sporu. On wydaje wyrok z którym na mocy uprzedniego "zdania się" (w formie pisemnej) zgadzamy się. Wedug KPK wzrok jest prawomocny Gdzie tu jest miejsce na odwołanie?! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Laik 15.01.12, 12:13 zzasadami napisał: > Zrozum ośla łąko ze od decyzji komisji majątkowej nie było absolutnie możli > w > > ości odwołania !!! , np Miasto Kraków w tej sprawie najbardziej chyb > a w Pol > > sce poszkodowane długo czekało na wyroki TK . > Dyziu! Od sądów polubownych nie ma odwołania, bo są polubowne! Nie odrobiłeś z > adania. Komisja nie była sądem polubownym !!! > PrzykładTy mi jesteś winien 100 . Nie chcemy iść do sądu.Lecz zdajemy się na sąd polubo > wny i jemu przekazujemy władzę rozsądzenia sporu. On wydaje wyrok z którym na m > ocy uprzedniego "zdania się" (w formie pisemnej) zgadzamy się. Wedug KPK wzrok > jest prawomocny > Gdzie tu jest miejsce na odwołanie?! Głupcze komisja obradowała bez wiedzy strony której to dotyczyło np miasta Krakowa ,więc nie postękuj mętnie a użyj mózgu lub zmilcz i nie ośmieszaj się . Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Laik 13.01.12, 16:49 jakie wyroki w sprawie kk sa prawdziwe? tylko takie gdzie katabas pedofil zostal skazany bo juz zaden sedzia nawet ten na uslugach kleru nie mogl inaczej bo stracil by resztki wiarygodnosci, a poza tym materialisto zzasadmi powiedz nam po czarnym majatki? no po co? zgrzebny wor i kostur jak apostoly lazliy !!! a nie lymuzyny , palace i pierscienie na tlustych paluchach ...i z czego to??? cos produkujecie?? taaaa debili co nie umieja ogarnac co sie wokol nich dzieje, to jedyna produkcja jak potraficie realizowac!! Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Po co zwracać zgrabione? 14.01.12, 03:57 1. "jakie wyroki w sprawie kk sa prawdziwe?" Co znaczy pojęcie "prawdziwe wyroki", czy to pytanie dotyczy KM, sądów cywilnych, karnych...? 2. "sedzia nawet ten na uslugach kleru" Oskarżasz polski wymiar sprawiedliwości o brak bezstronności w wyrokowaniu. To poważny zarzut czy ot takie sobie gadanie? 3. " powiedz nam po czarnym majatki? no po co?" Rozumiem, że uważasz, iż jeżeli komuś bezprawnie zabrano mienie nie nalezy mu zwracać, bo "po co mu ono"? Ciekawe podejście.Mozna je rozwinąć w legislacji jako np. okoliczność łagodzącą dla złodziei. 4. "cos produkujecie?? debili co nie umieja ogarnac co sie wokol nich dzieje" Z tego bełkotu trudno coś pojąć. Wydaje się, że chodzi Ci o to, że KK ogłupia ludzi (to porawna forma - nawet "debili" się nie "produkuje"). Dalej snujesz, iż ci ludzie "nie umieją ogarnąć, co się wokół nich dzieje" - czyli ich percepcja rzeczywistości jest ograniczona? Tylko co to za ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Po co zwracać zgrabione? 14.01.12, 09:24 wzzasadami napisał: > 1. "jakie wyroki w sprawie kk sa prawdziwe?" Co znaczy pojęcie "prawdziwe wyrok > i", czy to pytanie dotyczy KM, sądów cywilnych, karnych...? > 2. "sedzia nawet ten na uslugach kleru" Oskarżasz polski wymiar sprawiedliwości > o brak bezstronności w wyrokowaniu. To poważny zarzut czy ot takie sobie gadanie? Co ja co ale w tym kraju stronniczych sędziów nie brak !! Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Kradzież dobra? 13.01.12, 16:41 takie zasady jaka moralnoisc czarnuchu , czarna moralnosc , obslizla i zaklamana ....bez sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Kradzież dobra? 15.01.12, 00:41 Patrzę i patrzę na Twój bełkot ... Miłość bliźniego zwyciężała do tej pory ale (Panie wybacz mi)... Koprolalia – patologiczna, nie dająca się opanować potrzeba wypowiadania nieprzyzwoitych słów lub zdań, przekleństw lub obelg (wulgaryzmów) kierowanych do obcych. Występuje w zespole Tourette'a (ok. 10% wszystkich chorych), ale również w schizofrenii, psychozach alkoholowych, czasem w zaburzeniu obsesyjno-kompulsyjnym. Ja stawiam na tumor Ewinga. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 08.12.11, 19:52 zacznijmy od tego że nie ma żadnego nieba ,piekła ,świętego mikołaja ,boga , krasnali i innych bajeczek bujdy na resorach dla naiwnych a hehe pieniądze dla księży Odpowiedz Link Zgłoś
spin0za Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 08.12.11, 21:28 Problem w tym, że nikt nie udowodnił, że nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 08.12.11, 22:22 spin0za napisał: > Problem w tym, że nikt nie udowodnił, że nie ma. Słusznie! Nikt też nie udowodnił, że w Smoleńsku mgła nie była sztuczna. Odpowiedz Link Zgłoś
spin0za Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 08.12.11, 22:29 Była sztuczna, żeby ukryć wielki magnes. Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 09.12.11, 22:46 Nikt nie udowodnił, że magnes nie był wielki... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 08.12.11, 21:41 'Wartosci" katolskie,chora,wsciekła społecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
spin0za Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 08.12.11, 22:05 W demokracji to społeczność decyduje co jest normalne a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 09.12.11, 09:11 spin0za napisał: > W demokracji to społeczność decyduje co jest normalne a co nie. Dla mnie najważniejsze jest to ,co ja uznam za słuszne , dobre i normalne. A gada to Bóg stworzył prędzej niż człowieka.Łatwiejszy w robocie? Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami "Wartości" ateistyczne. 16.12.11, 03:44 'Wartosci" katolskie,chora,wsciekła społecznosc." Stosując manipulacje szyta grubymi nićmi śmiesz obrażać ludzi! Wypowiedzi było 16: 2 - wyjątkowo agresywne 2 - o sporym ładunku agresji na "nie" 2 - zdecydowanie na "nie" 4 - "nie mam zdania" lub "Bóg o tym zdecyduje" 2 - "pod pewnymi warunkami - tak" 4 - "zdecydowanie tak" Manipulacja, manipulacja! Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Świecić oczkami za manipulacje... 05.01.12, 02:29 No, co Loidi Dżordżi nie masz zamiaru świecić oczkami za swoją manipulację i odpowiedzieć na mój wpis z dnia 16.12.11, 03:44 :))))))) ? Odpowiedz Link Zgłoś
kotekali Re: Świecić oczkami za manipulacje... 13.01.12, 16:44 hipokryzja wylazi z tobie ze wszystkich otworow , zarzycasz cos komus w czym sam siedzisz po czubek glowy, jak mozna jeszce takie smierdzace bagno wybielac? jak trzeba byc zaklamanym,zeby sie czegos takiego podejmowac? zzasadmi? jakimi pajacu?! czuj sie obrazony !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zzasadami Re: Świecić oczkami za manipulacje... 14.01.12, 03:32 Hipokryzją jest manipulacja, której autor wątku się dopuścił. Jak nazwać kogoś, kto tą hucpę popiera? Odpowiedz Link Zgłoś
neostrada72 Re: To są gady, pod mur i wystrzelać 11.04.13, 16:28 Za te przekręty cała ta niby Komisja Majatkowa powinna siedzieć długie lata,ale jak wiemy sutannowi złodzieje są ponad prawem i nic im nie zrobią,bo biskupi zaczną tupać nóżkami i władza ustapi ze strachu przed ekskomuniką.Według mnie to działa jak i jakieś modły do dwóch kawałków drewna.No,ale mamy klęczącą władzę,premier napisał list do papieża z gotowością obrony chrześcijaństwa w Polsce i na świecie,więc nie ma co się dziwić,że boi się wrzasków z Miodowej.Jaka władza,taki kościół.I po jednej i po drugiej stronie złodzieje i oszuści.Na końcu ciemny,ogłupiony naród.Ogłupiony kadzidłem.Do paki złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś