oszolom-z-radia-maryja
05.03.12, 15:16
pl.wikipedia.org/wiki/Rick_Santorum
- powinien nie tylko głosic chrześcijańskie wartości ale przede wszystkim według nich zyc i nie wstydzic się wyznawanej wiary! Wielu dzis polityków uwazajacych sie za chrześcijan katolików w ogóle wierzacych kiedy przychodzu co do czego to kluczy robi uniki albo wrecz sprzeniewierza się przez siebie głoszonym ideom, albo udaje że sa ludxmi wierzacymi apotem popełnia gorszace czyny nie licujące z godnoscia katolika, potem media liberalne to ochoczoi wychwytują co pogrąza nie tle takiego polityka co ludzi którzy sie za wierzacych chrześcijan, katolików uwazają. Z ty jest problem nie tylko w USA ale tez przede wszystkim w Europie zachodniej i coraz częściej niestety również w Polsce. Jesli homoseksualista może nalezec do CDU i byc z jej ramienia np burmistrzem w dużym niemieckim mieście tudzież brytyjscy konserwatyści bronią tzw praw gejów to jest coś nie tak! W Polsce iluz to było polityków afiszujacych sie z cjhrześcijaństwem a jak przyszło co do czego np do głosowania w sporawach światopoglądowych to głosowali wbrew stanowisku koscioła katolickiego lub po prostu wstrzymywali się od głosu lub w ogóle nie głosowali(patrz ustawa o in vitro czy głosowanie nad obywatelskim projektem zaostrzającym ustawe antyaborcyjna. Dlatego ciesze sie że na świecie sa jeszce tacy ludzie jak Rick Santorum a w Polsce Marek Jurek czy Jan Łopuszański którzy nie tylko głosza katolicka nauke społeczna kościoła ale wg niej zyja( tego niestety nie mogę powiedziec o Jarosławie Kaczyńskim. Ja dobrze pamiętam jak kilka lat temu wylewał kubły pomówień na radio maryja a dzis stroi się w jedynego polityka mogacego uratować chrzescijaństwo w Polsce> Gowin stchórzyl nie bywał na głosowaniach w takich kwestiach a Niesiołowski cóz..próbuje budowac liberalną fronde w katolicyźmie polskim.W stanach niejaki Newt Gingrich ma juz trzecia zone ( to ma byc katolicki czy chrześcijański poliytyk? wolne zarty!!)
Wiem ze jesli w stanach nei dojdzie do zasadniczych zmian to na zachodzie tez nie ma nanie co liczyc.mam nadzieje ze Rick santorum zdobedzie nominacje kandydacka nie teraz to na pewno za 4 lata co daj Boże zapoczatkuje prawdziwa odnowe moralna w polityce państw zachodu. Jedne co mi się tylko nie podoba w panu santorum to parcie do wojny z Iranem.. mam nadzieje że się i w tej sprawie opamieta bo papież ten obecny jak i jan paweł II stanowczo sprzeciwiali się atakowi USA an a Irak i w ogole siłowemu rozwiązywaniu kofliktów.
polityk katolicki chrześcijański to taki co broni zycia ludzkiego od poczecia do naturalnej smierci.Szanuje instytucje rodziny sprzeciwia się eksperymentom godzacym w godnośc czlowieka pomaga innym słabszym,jest wierny do konca swemu współmałżonkowi mąż swojej zonie a zona swojemu męzowi stoi na strazy moralnoiści i zwalcza wszystko to co w nią godzi a więc nie wobec narkotyków luzu obyczajowego przemysłu aborcyjnego, szanuje swoich rodziców szanuje osoby starsze, jest kulturalny nie przeklina publivcznie i jest wierny prawdomówny szczery. Taki jest w mojej ocenie Rick santorum i taki powinien byc katolicki polityk równiez w Polsce