Dodaj do ulubionych

Dowody na......

21.03.12, 20:15

wyborcza.pl/1,75476,11375921,Dowody_na_istnienie_Jezusa__wyrok_izraelskiego_sadu.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.
Obserwuj wątek
    • kolter Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:19
      Ja uważam ze kiedyś w Palestynie był taki Facet jak Jezus ,ale robienie człowieka boga to grecki mit .Zresztą nie dziwota w tym czasie kultura grecka dominowała .
      • ferro2 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:25
        kolter napisał:

> Ja uważam ze kiedyś w Palestynie był taki Facet jak Jezus ,ale robienie człowi
        > eka boga to grecki mit .Zresztą nie dziwota w tym czasie kultura grecka dominow
        > ała .

A ja uwazam, ze to co my ludzie uwazamy to akurat najmniej wazne, wazne jest to co Bog uwaza i jak kiedys sie przed nim pokazemy, co wowczas bedzie wazne, nasze uwazanie czy Boga.

• kolter Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:31
          ferro2 napisała:

> A ja uwazam, ze to co my ludzie uwazamy to akurat najmniej wazne, wazne jest to
          > co Bog uwaza i jak kiedys sie przed nim pokazemy, co wowczas bedzie wazne, nas
          > ze uwazanie czy Boga.

Gdyby dobry bóg chciał ludziom powiedzieć ze jego syn jest Bogiem , to zrobiłby to w sposób jasny i dobitny a tego niestety dla wierców nie ma w biblii.
          • ferro2 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:33
            kolter napisał:

> ferro2 napisała:
            >
            > > A ja uwazam, ze to co my ludzie uwazamy to akurat najmniej wazne, wazne j
            > est to
            > > co Bog uwaza i jak kiedys sie przed nim pokazemy, co wowczas bedzie wazne
            > , nas
            > > ze uwazanie czy Boga.
            >
            > Gdyby dobry bóg chciał ludziom powiedzieć ze jego syn jest Bogiem , to zrobiłby
            > to w sposób jasny i dobitny a tego niestety dla wierców nie ma w biblii.

skoro nie umiesz tego w Biblii wyczytac to chyba Ty nie czytasz ze zrozumieniem albo czytasz to co chcesz.

• olek13 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:45
              ferro2 napisała:

> skoro nie umiesz tego w Biblii wyczytac to chyba Ty nie czytasz ze zrozumieni
              > em albo czytasz to co chcesz.

No jasne, każdy widzi to, co chce. W ten sposób można zobaczyć dowolną głupotę.
              • ferro2 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:48
                olek13 napisał:

> ferro2 napisała:
                >
                > > skoro nie umiesz tego w Biblii wyczytac to chyba Ty nie czytasz ze zrozu
                > mieni
                > > em albo czytasz to co chcesz.
                >
                > No jasne, każdy widzi to, co chce. W ten sposób można zobaczyć dowolną głupotę.
                >

no coz, mnie moja glupota odpowiada, i chyba mam ku temu prawo.

• olek13 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:52
                  Spoko..., nikt Ci jej nie odbierze.
                  • karbat Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:59
                    ferro2 napisała:
                    > A ja uwazam, ze to co my ludzie uwazamy to akurat najmniej wazne, wazne jest to
                    > co Bog uwaza i jak kiedys sie przed nim pokazemy, co wowczas bedzie wazne, nas
                    > ze uwazanie czy Boga.
                    >
                    to co bog uwaza ... wbil ci do glowy, od dziecka , twoj sutannik . pieprzac o swoim bogu ....
                    nie do ogarniecia ludzkim umyslem .... tzn. pieprzac nie wiedzac o czym .

ksiadz nie ogarnia boga swoim umyslem ... z elementernej ludzkiej uczciwosci ...
                    powinien milczec na jego temat .
                  • nehsa Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:13
                    olek13!
                    Spoko...tobie też nie grozi jej konfiskata.
                    Tu też ponudzisz, i odpuścisz.
                    • olek13 Re: Dowody na...... 21.03.12, 22:19
                      Nudzę? Chyba milczeniem.
                      Policz moje i swoje słowa na forach, to Ci da jakiś obraz nudzenia.
            • kolter Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:12
              ferro2 napisała:

skoro nie umiesz tego w Biblii wyczytac to chyba Ty nie czytasz ze zrozumieni
              > em albo czytasz to co chcesz.

No to masz jasne stanowisko biblii w tej sprawie, nie jakieś niedomówienia.
              1 Tym 2,5
              Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus
          • grgkh Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:09
            kolter napisał:

> Gdyby dobry bóg chciał ludziom powiedzieć ze jego syn jest Bogiem , to zrobiłby
            > to w sposób jasny i dobitny a tego niestety dla wierców nie ma w biblii.

Dokładnie tak. :)
            • kolter Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:16
              grgkh napisał:

> kolter napisał:
              >
              > > Gdyby dobry bóg chciał ludziom powiedzieć ze jego syn jest Bogiem , to zr
              > obiłby
              > > to w sposób jasny i dobitny a tego niestety dla wierców nie ma w biblii.
              >
              > Dokładnie tak. :)

Wiercy nawet nie wiedzą ze triada w tzw chrześcijaństwie to sprawka pogańskiego cesarza , Miłośnika Mitry i bogów Rzymu
    • sclavus Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:21
      to, że Jezus nie był jedynakiem a jego matka żadną wieczną dziewicą???
      Już dawno, dawno temu pisano o tym...
    • k_a_p_p_a Re: Dowody na...... 22.03.12, 09:16
      Mit o Jezusie jest mitem wyjątkowo absurdalnym, nie ma tu specjalnie o czym deliberować.
      • nehsa Re: Dowody na...... 25.03.12, 20:06
        A kto, poza mną podał dowód na fikcyjność postaci Jezusa?
        • ferro2 Re: Dowody na...... 25.03.12, 20:07
          nehsa napisał:

> A kto, poza mną podał dowód na fikcyjność postaci Jezusa?

no nie ma drugiego takiego madrego, respekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka