ferro2 21.03.12, 20:15 wyborcza.pl/1,75476,11375921,Dowody_na_istnienie_Jezusa__wyrok_izraelskiego_sadu.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolter Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:19 Ja uważam ze kiedyś w Palestynie był taki Facet jak Jezus ,ale robienie człowieka boga to grecki mit .Zresztą nie dziwota w tym czasie kultura grecka dominowała . Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:25 kolter napisał: > Ja uważam ze kiedyś w Palestynie był taki Facet jak Jezus ,ale robienie człowi > eka boga to grecki mit .Zresztą nie dziwota w tym czasie kultura grecka dominow > ała . A ja uwazam, ze to co my ludzie uwazamy to akurat najmniej wazne, wazne jest to co Bog uwaza i jak kiedys sie przed nim pokazemy, co wowczas bedzie wazne, nasze uwazanie czy Boga. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:31 ferro2 napisała: > A ja uwazam, ze to co my ludzie uwazamy to akurat najmniej wazne, wazne jest to > co Bog uwaza i jak kiedys sie przed nim pokazemy, co wowczas bedzie wazne, nas > ze uwazanie czy Boga. Gdyby dobry bóg chciał ludziom powiedzieć ze jego syn jest Bogiem , to zrobiłby to w sposób jasny i dobitny a tego niestety dla wierców nie ma w biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:33 kolter napisał: > ferro2 napisała: > > > A ja uwazam, ze to co my ludzie uwazamy to akurat najmniej wazne, wazne j > est to > > co Bog uwaza i jak kiedys sie przed nim pokazemy, co wowczas bedzie wazne > , nas > > ze uwazanie czy Boga. > > Gdyby dobry bóg chciał ludziom powiedzieć ze jego syn jest Bogiem , to zrobiłby > to w sposób jasny i dobitny a tego niestety dla wierców nie ma w biblii. skoro nie umiesz tego w Biblii wyczytac to chyba Ty nie czytasz ze zrozumieniem albo czytasz to co chcesz. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:45 ferro2 napisała: > skoro nie umiesz tego w Biblii wyczytac to chyba Ty nie czytasz ze zrozumieni > em albo czytasz to co chcesz. No jasne, każdy widzi to, co chce. W ten sposób można zobaczyć dowolną głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:48 olek13 napisał: > ferro2 napisała: > > > skoro nie umiesz tego w Biblii wyczytac to chyba Ty nie czytasz ze zrozu > mieni > > em albo czytasz to co chcesz. > > No jasne, każdy widzi to, co chce. W ten sposób można zobaczyć dowolną głupotę. > no coz, mnie moja glupota odpowiada, i chyba mam ku temu prawo. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Dowody na...... 21.03.12, 20:59 ferro2 napisała: > A ja uwazam, ze to co my ludzie uwazamy to akurat najmniej wazne, wazne jest to > co Bog uwaza i jak kiedys sie przed nim pokazemy, co wowczas bedzie wazne, nas > ze uwazanie czy Boga. > to co bog uwaza ... wbil ci do glowy, od dziecka , twoj sutannik . pieprzac o swoim bogu .... nie do ogarniecia ludzkim umyslem .... tzn. pieprzac nie wiedzac o czym . ksiadz nie ogarnia boga swoim umyslem ... z elementernej ludzkiej uczciwosci ... powinien milczec na jego temat . Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:13 olek13! Spoko...tobie też nie grozi jej konfiskata. Tu też ponudzisz, i odpuścisz. Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Dowody na...... 21.03.12, 22:19 Nudzę? Chyba milczeniem. Policz moje i swoje słowa na forach, to Ci da jakiś obraz nudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:12 ferro2 napisała: skoro nie umiesz tego w Biblii wyczytac to chyba Ty nie czytasz ze zrozumieni > em albo czytasz to co chcesz. No to masz jasne stanowisko biblii w tej sprawie, nie jakieś niedomówienia. 1 Tym 2,5 Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek, Chrystus Jezus Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:09 kolter napisał: > Gdyby dobry bóg chciał ludziom powiedzieć ze jego syn jest Bogiem , to zrobiłby > to w sposób jasny i dobitny a tego niestety dla wierców nie ma w biblii. Dokładnie tak. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:16 grgkh napisał: > kolter napisał: > > > Gdyby dobry bóg chciał ludziom powiedzieć ze jego syn jest Bogiem , to zr > obiłby > > to w sposób jasny i dobitny a tego niestety dla wierców nie ma w biblii. > > Dokładnie tak. :) Wiercy nawet nie wiedzą ze triada w tzw chrześcijaństwie to sprawka pogańskiego cesarza , Miłośnika Mitry i bogów Rzymu Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Dowody na...... 21.03.12, 21:21 to, że Jezus nie był jedynakiem a jego matka żadną wieczną dziewicą??? Już dawno, dawno temu pisano o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
k_a_p_p_a Re: Dowody na...... 22.03.12, 09:16 Mit o Jezusie jest mitem wyjątkowo absurdalnym, nie ma tu specjalnie o czym deliberować. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Dowody na...... 25.03.12, 20:06 A kto, poza mną podał dowód na fikcyjność postaci Jezusa? Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Dowody na...... 25.03.12, 20:07 nehsa napisał: > A kto, poza mną podał dowód na fikcyjność postaci Jezusa? no nie ma drugiego takiego madrego, respekt. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś