Dodaj do ulubionych

misterium męki pańskiej...

24.03.12, 18:44
z wielkim rozmachem!
Tak wielki, że nawet z kosmosu będzie widoczne... tylko... - tylko kto za to płaci???
ekai.pl/diecezje/x52622/dzis-w-warszawie-misterium-meki-panskiej/
PeeS - uniesienie(!) z jakim o tym mówi Artur Piotrowski*, warte jest każdych pieniędzy... :D
* - scenarzysta i reżyser
Obserwuj wątek
    • 6burakow Re: misterium męki pańskiej... 24.03.12, 19:01
      Kazdy sposob jest dobry zeby od naiwnych wyciagnac pieniadze! Sosob "na religianta" jest lepszy niz inne bo i po wyciagnieciu pieniedzy mozna sie przechadzac w chwale!
    • sclavus Re: misterium męki pańskiej... 24.03.12, 20:13
      Zostawiłem pod tym misterium męki pańskiej komentarz...
      Zgadnijcie?
      Zgadliście!!!
      Nie został opublikowany... (czego się spodziewałem)
    • grgkh Re: misterium męki pańskiej... 24.03.12, 21:36
      Tak się składa, że nie jestem kibicem sportowym i imprezy tego typu mnie nie pociągają. Ale niech tam, niech się bawią - BYLE ZA ICH WŁASNE PIENIĄDZE, WYŁĄCZNIE!

Religia to prywatna sprawa i w zakresie, w którym tylko taka jest, nie wadzi mi. Ale nie godzę się na żadne jej uprzywilejowanie (specjalne miejsce jako metody zakłamanej propagandy) i finansowanie ze wspólnej kasy.

Marzy mi się, by na równi z histerią pokręconych, absurdalnych wierzeń w mediach pojawiały się hasła - "bóg realnie i naprawdę nie istnieje". Jako hasła nieobrażające nikogo i niczego (bo przecież nie obrażają), jako równoprawny głos w dyskusji.
      • sclavus Re: misterium męki pańskiej... 24.03.12, 22:32
        Cholera!
        Miałem całkiem niezły tekst i mi zżarło... (mysza mi robi niespodzianki - musi ma duszę)
        W konkluzji było, za przysłowiem, daj kurze grzędę a ona: wyżej siędę ... i siada... coraz wyżej... zawłaszczając coraz częściej i coraz więcej przestrzeni publicznej a dokładniej, to co powinno absolutnie pozostać profanum (jeśli ten kościół musi już być)
        • nehsa Re: misterium męki pańskiej... 25.03.12, 16:40
          Nawet gdybym wypluł płuca, to nie przekonam w Polsce żadnego religijnego, ateistycznego, racjonalistycznego buca, że Jezus jest postacią fikcyjną, wymyśloną przez Judasza Iszkariotę.

Tak religijni, jak i ateiści-racjonaliści kurczowo, wbrew faktom trzymają się literackiej fikcji spreparowanej w Biblii dla matołów.
          Rzeczywistość i logika w ślad za Nauką Jedynego Ojca wręcz krzyczy: NIE MA JEDNEGO BOGA.
          Ale polska religijna, ateistyczna, racjonalistyczna gawiedź "jednego boga" nie opuści.

Rzeczywistość w ślad za Nauką Jedynego Ojca wrzeszczy: Jezus( konkretnie który, bo jest ich czterech) - jest postacią fikcyjną, wymyśloną przez Judasza.
          Ale polska ateistyczna, religijna, i racjonalistyczna gawiedź Jezusa się nie wyrzeknie.

To jaka jest różnica pomiędzy religijnymi, ateistami i racjonalistami?

W Polsce, pomiędzy w/w. nie ma różnicy. Wszyscy, są bałwochwalcami.
          • olek13 Re: misterium męki pańskiej... 25.03.12, 16:54
            A czy nehsa się wyrzeknie swoich bredni?
          • olek13 Re: misterium męki pańskiej... 25.03.12, 17:30
            nehsa,
            znowu bredzisz, swoje rojenia nazywając faktami. Doczytaj w słowniku co znaczy słowo "fakt" .
            • nehsa Re: misterium męki pańskiej... 25.03.12, 20:00
              łolek!
              To samo czytamy, ale nie to samo wnioskujemy.
              Ty wielokrotnie zapodałeś na tych forach, że nawet rzeczywistość jest dla ciebie nie do zrozumienia.
              Co ty bido robisz na forum religia?
              Napisz, po co tu włazisz?

Ja, wiele razy informowałem cię, że ty nie masz niczego do przekazania, po prostu niczego.
              • olek13 Re: misterium męki pańskiej... 25.03.12, 20:24
                A kto Ci powiedział, że ja chcę coś przekazywać?
                Patrzę sobie, jak na takich forach ludzie bez żenady plotą głupoty i każą je brać za skończone mądrości. Ty jesteś klasycznym tego przykładem.
                • nehsa Re: misterium męki pańskiej... 26.03.12, 06:10
                  łolek!
                  Wypisuj sobie, co ci ślina na język przyniesie.
                  Ale bądź chociaż na tyle przyzwoity, że jak zarzucasz komuś, np. mnie, tę głupotę, to oświeć mnie swoją mądrością, i wyjaśnij na czym ta głupota polega.

Ty tego nie czynisz, bo nie masz racji. Poprzestajesz na opluwaniu ludzi.
              • sclavus Nehsa... cholera... 25.03.12, 21:36
                nie psuj wątku...
                Chcesz przekonywać o jakimś ojcu jedynym i prawdziwym, załuż sobie wątek i wypisuj swoje pierdoły...
                Ten wątek, jest o misterium męki pańskiej za publiczne pieniądze!
                Za bardzo duże publiczne pieniądze!!!
      • chasyd_666 Religiant grgkh :) 25.03.12, 17:08
        >z histerią pokręconych, absurdalnych wierzeń

A potem się żalisz, że chamstwo i brak kultury to wynik religii... Czy twoje chamstwo to wynik religijnej indoktrynacji ?... :)

--
        Klub Płaskiej Ziemi :

grgkh , wariant_b... Kto następny ? :)
        • kolter Re: Religiant grgkh :) 25.03.12, 17:55
          chasyd_666 napisał:

> >z histerią pokręconych, absurdalnych wierzeń
          >
          > A potem się żalisz, że chamstwo i brak kultury to wynik religii... Czy twoje ch
          > amstwo to wynik religijnej indoktrynacji ?... :)

Emdzik nadal nie udowodniłeś mi tego ze ciało Jezusa było strzeżone od samego początku , wiec daruj sobie te prymitywne gadki
        • grgkh Re: Religiant grgkh :) 25.03.12, 20:21
          chasyd_666 napisał:

> > z histerią pokręconych, absurdalnych wierzeń
          >
          > A potem się żalisz, że chamstwo i brak kultury to wynik religii...
          > Czy twoje chamstwo to wynik religijnej indoktrynacji ?... :)

Przecież te religijne wierzenia naprawdę są absurdalne i pokręcone. Tego normalny, logicznie działający mózg nie jest w stanie przyjąć jako informację do przetrawienia. Taka jest moja opinia, MOJA WŁASNA o tych tekstach. Udowadniam ją na tym forum od bardzo dawna i są to TWARDE, jak orzechy kokosowe, dowody.

Ale luzi nie obrażam i o wierzących wypowiadam się kulturalnie.

Chasydku, moje Ty kochanie ;), naucz się wreszcie czegoś, co wciąż przerasta Twoje... hm... chęci?... Rozróżniaj, co się pisze o ideach, a co o ludziach. Dasz radę? Podołasz? To nie jest trudne, wierzaj mi...

> --
          > Klub Płaskiej Ziemi :
          >
          > grgkh , wariant_b... Kto następny ? :)

I tu jesteś niereformowalny. Testuję Twoją dobrą wolę, miłość bliźniego, niechęć do mówienia źle o innych, oczerniania, insynuowania tego, co sobie sam ubzdurałeś, co Ci się uroiło w religijnej głowie. Tak, test wypada dla religii źle. Nie wychowała Cię. Gorzej, bo sprowadziła Cię na manowce i uczyniła złym człowiekiem.

Proszę Cię o coś, a Ty nic. Nie reagujesz. Czy to jest godne człowieka wiary? Tacy są ci wychowankowie po katechezach? Będę odradzał wszystkim rodzicom kontakt z religią, a Ciebie dam za przykład, do czego to może doprowadzić.

Widzisz, co narobiłeś? Będę Cię jak zwierzaka w klatce w ZOO oglądać. ;) I przez Ciebie przychody w KRK się zmniejszą, bo kto da na tacę instytucji, która tak deprawuje swych uczniów? :)

Dobrze idzie. Pisz tak dalej, a będę miał co brać za przykład. Pamiętaj, nic z Twojego zachowania się nie ujdzie uwadze świata. Dbaj o siebie. Bądź grzeczny... itd.

Dalszy ciąg nastąpi.
          • nehsa Re: Misterium zidiocenia!!! 26.03.12, 06:47
            Obejrzałem jego końcowy fragment w telewizji. Ten cymes zaserwowano już "warszawce", a doczeka go także, nomen omen, Poznań.
            Twórcy tego ludycznego arcydzieła, na użytek trwającej nieustająco akcji "Chleba i igrzysk", zaprojektowali w tym spektaklu ciemnoty dla ciemnoty, nawet spotkanie żyda Jezusa z Janem Pawłem II.

Bezsens wydawania państwowych pieniędzy wynika z faktów.

1./ Żaden żyd o imieniu Jezus, nie był nauczycielem rozpowszechniającym Naukę Jedynego Ojca, nigdy też, nie został ukrzyżowany, a wymienieni w Czterech Ewangeliach żydzi o tym imieniu, są wszyscy postaciami fikcyjnymi. Świadczą o tym, niezaprzeczalnie słowa Nauki Jedynego Ojca, a w ślad za nimi fakty, logika, i treści załganych Czterech Ewangelii.

2./ Wykluczone jest zatem spotkanie któregokolwiek z ewangelijnych Jezusów z byłym papieżem Janem Pawłem II, czy tak zwaną "matka boską".
            Są to sceny adresowane dla najciemniejszych z ciemnych.

3./ W tym ogłupiającym ludzi misterium, aktywny udział bierze Państwo, zatem rządzący tym Państwem, to najbardziej wroga swołocz, tak polskiemu społeczeństwu, jak i państwu.
    • edico Czekam, aż odwalą takie misterium 26.03.12, 16:36
      śmierci papieża Jana VIII. A jest to nawiązanie do rzeczywistości historycznej a nie powtarzania mistycznych wizji
      • sclavus Re: Czekam, aż odwalą takie misterium 26.03.12, 20:23
        ... i też za publiczne?
        Bo może i tak będzie - któryś z hienjarchów wpadnie na ten pomysł... i już się potoczy!
        • karbat Re: Czekam, aż odwalą takie misterium 26.03.12, 20:55
          kosciol postempowy ....
          co roku przy widowisku pracuje ok. tysiąc osób, scena zbudowana jest z 50 ton rusztowań, a stroje zostały uszyte z 5 kilometrów tkanin. Nastrój tegorocznego spektaklu budować będą światła reflektorów lotniczych

kultura kato- jarmarczno- odpustowa w mega wydaniu .

koncert dla wiercow po katolicku , a mi sie wydawalo , ze niajaki zyd Jezus ,
          podobno nauczal , by byc skromnym , nie na pokaz , itd ....
          cyrk , widowisko z zabijania boga ... perwersja po katolicku . .
          • sclavus Re: Czekam, aż odwalą takie misterium 26.03.12, 21:25
            tylko tyle i aż nadto...
            Widzów może i będzie sporo, ale czy przybędzie wiernych??
            Wątpię!
          • nehsa Re: Czekam, aż odwalą takie misterium 26.03.12, 21:42
            Ja wiem, że Wasze mózgi oczekują pilnie na recenzenta rzeczywistości.
            Pisząc o POWINNOŚCI SOLIDARNOŚCI, jako o obowiązującym prawie, którego nosicielem jest każdy człowiek, przywołałem słowa nieżyjącego już prof. LESZKA KOŁAKOWSKIEGO, który podał konieczne do spełnienia warunki, aby móc uznać, że takie prawo nas obowiązuje.

Ale czymże jest opinia tak "nędznego PROFESORZYNY", jak Leszek Kołakowski, wobec opinii moich adwersarzy typu olek13, grgkh, czy nadęty astrotaurus, nie mówiąc o setkach innych internetowych "ojszczymurków" na różnych forach, co to mają swoje zdanie.

Światłość=Rozum człowieka zależy od Stwórcy, czyli Syna Ojca, Którego Imię brzmi:ŚWIATŁOŚĆ.

Im społeczeństwo głupsze, tym codzienność tego społeczeństwa cięższa, tym bardziej jest oszukiwane i okradane, a ilość ordynarnych złodziei nieustannie wzrasta.

Skoro Wam religijna, i ateistyczna, i racjonalistyczna polska ciemnoto - "wspaniałomyślni rządzący", za Wasze pieniądze uczą Wasze dzieci religii w szkołach, wyprawiają bałwochwalcze misteria, zawierają Konkordaty, a w Kraju kwitną bałwochwalcze kulty duperelnych żydowskich bożków, a na pielgrzymki do duperelnej ""Królowy" Polski" oddelegowuje tak zwane Wojsko Polskie oddział żołnierzy, a księża i rabini dopuszczają obecność na świętych mszach i obrzędach państwowych dostojników, oznacza to, że zmierzamy na śmietnik historii. No, ale przecie to dla nas, nie pierwszyzna.
            • sclavus Re: Czekam, aż odwalą takie misterium 26.03.12, 22:59
              Uważaj bo pękniesz... - tak cię już twoje ego rozdyma!
              BOUM!!
              ... i już!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka