oszolom-z-radia-maryja 05.02.13, 12:40 www.radiomaryja.pl/kosciol/o-knabit-katolik-powinien-mowic-jasno-nie/ -Jezus powiedział tak tak nie nie, co pomiędzy od złego pochodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: O. Knabit: Katolik powinien mówić jasno NIE z 05.02.13, 12:50 A komu katolik powinien jasno mówić NIE? Bo tak coś mi po głowie chodzi, że Jezus jasno mówił NIE głównie ówczesnemu kościołowi i zakłamanej hierarchii kościelnej. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Humanizm 05.02.13, 12:56 Gadanie Jezusa jest bełkotliwe. Wolę jasne i udokumentowane naukowo reguły humanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: Humanizm 07.02.13, 12:46 >udokumentowane naukowo reguły humanizmu. Przedstaw te "dokumenty" :) Już ci udowodniłem , że h. jest logicznie absurdalny i wewnętrznie sprzeczny ! Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: Humanizm 07.02.13, 13:00 Dokumenty dotyczące humanizmu. Proszę wykaż logiczną absurdalność i wewnętrzną sprzeczność. Tylko odnieś się do filozofii humanistycznej pod podanym linkiem, a nie do ograniczonej miejscem definicji słownikowej PWN którą sobie samodzielnie i żle interpretujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: Humanizm 07.02.13, 14:31 hasyd_666 napisał: > > Już ci udowodniłem , że h. jest logicznie absurdalny i wewnętrznie sprze > czny Nic nie udowodniłeś , ale jedynie plątałeś się w swoich paranaukowo-biblistycznych wynurzeniach. Naprawdę jesteś np. przekonany , że gołąb telepatycznie przekazał plemnika skromnej niewiascie o imieniu Miriam , aby ta "niepokalanie" poczęła dzidziusia - zbawiciela ? Katolicyzm jest absurdalny , nonsensowny i idiotyczny. Bajki pasterzy owiec sprzed 2000 lat są dla ciebie wyrocznią ? Nie widzisz np. sprzeczności w postaci Judasza ,którą wszyscy kato-przygłupy uważają za synonim zła , a przecież gdyby nie Judasz , to twoj jezusik nie zostałby wydany i ty nie zostalbyś zbawiony ? Gdyby nie Judasz , to ty i twój idol rydzyk poszlibyscie do piekła. Hm , a ile par zwierzą wziął Noe na Arke ? Po 2 , czy po 7 ? Znasz biblię ? Czytałeś ten zbiór legend i bajęd ? Nie widzisz w niej bzdur , zmyśleń , przeinaczeń i urojeń starodawnych bajkopisarzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: O. Knabit: Katolik powinien mówić jasno NIE z 05.02.13, 13:06 "... w audycji „Aktualności dnia” w Radiu Maryja wyraził pedagog i socjolog Błażej Kmieciak – ... Nie możemy się też wstydzić, że jesteśmy armią Chrystusa." Jesteście armią waszego nowego chrystusa - Rydzyka. Obudźcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Pan Knabit vs Pan Paetz 05.02.13, 13:14 Może pan oszołom znajdzie wypowiedź pan Knabita o ekscesach i molestowaniu kleryków przez pana Paetza ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: O. Knabit: Katolik powinien mówić jasno NIE z 05.02.13, 15:54 oszolom-z-radia-maryja napisał: > -Jezus powiedział tak tak nie nie, co pomiędzy od złego pochodzi Osioł wiem ze jesteś ograniczonym umysłowo trollem i pewno nawet nie wiesz o czym tu mowa ;ale zastanów się nad tym co sam teraz napisałeś.No i pomyśl czemu zrobiłeś z siebie po raz kolejny idiotę :) " Słyszeliście również, że powiedziano przodkom: Nie będziesz fałszywie przysięgał, lecz dotrzymasz Panu swej przysięgi. (34) A Ja wam powiadam: Wcale nie przysięgajcie - ani na niebo, bo jest tronem Bożym; (35) ani na ziemię, bo jest podnóżkiem stóp Jego; ani na Jerozolimę, bo jest miastem wielkiego Króla. (36) Ani na swoją głowę nie przysięgaj, bo nie możesz nawet jednego włosa uczynić białym albo czarnym. (37) Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi. " Ile razy przysięgałeś np z przy kucem na jakiś tam sztandar ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: O. Knabit: Katolik powinien mówić jasno NIE z 05.02.13, 16:08 img845.imageshack.us/img845/2715/oszolommaryja.jpg // Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Jestem za 07.02.13, 15:08 Tak, jestem za tym by katolicy walczyli ze złem. Zwłaszcza pod postacią korupcji, złodziejstwa, alkoholizmu, przemocy wobec dzieci i kobiet, wojen, dyskryminacji... Natomiast katolicy szukają sobie sztucznych wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
privus A katolik mówi jasno złu TAK 12.06.13, 14:52 Czy to nie jest hipokryzja mówić jedno a robić drugie oszolomie? Odpowiedz Link Zgłoś