lumpior 29.08.13, 13:45 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14511134,Bez_tacy_KUL_ma_problemy__Prosi_biskupow_o_pomoc.html? // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bkn6 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 29.08.13, 20:12 óczelnia liczy na drapane -- www.wolnoscodreligii.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 29.08.13, 20:19 Rozwiązać i po sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 31.08.13, 10:50 Wolą żyć i funkcjonować na koszt innych. Niewolnictwo od samego zarania wpisane jest w tą religię. Odpowiedz Link Zgłoś
aderydy inne uczelnie 03.09.13, 07:01 takze "zyją i funkcjonują" na koszt innych... tez niewolnictwo wpisane w ich statuty??? hihihii Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: inne uczelnie 03.09.13, 07:38 aderydy napisał: > takze "zyją i funkcjonują" na koszt innych... > tez niewolnictwo wpisane w ich statuty??? > hihihii W intelekt niektórych także. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: inne uczelnie 03.09.13, 19:10 Uczelnie zawierają rdzeń "nauka. Jaką "nauką" jest religia? Uczelnie pod przewodnictwem państwa powinno uczyć obiektywnej, niezależnej od organizacji prawdy o świecie. Jaką prawdę o świecie dysponuje religia? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 18:43 I nie tylko wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 19:14 Kogo jeszcze i na jakiej podstawie? Może ja też mam jakieś osobiste poglądy i chciałbym Ciebie w związku z nimi opodatkować? Czy godziłbyś się na to? Religia jest sprawą PRYWATNĄ. To coś zupełnie innego niż porządkujący reguły współistnienia jakiś organizm administracyjny (samorząd, państwo). U podstawy religii jest wyłącznie prywatne przekonanie. Niech się dla krzewienia takiego przekonania opodatkowują Ci, którym na tym zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 19:26 grgkh napisał: > Kogo jeszcze i na jakiej podstawie? Uważasz że twoja kasa nie idzie na KUL jeżeli płacisz podatki to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 20:23 skomar102 napisał: > grgkh napisał: > > > Kogo jeszcze i na jakiej podstawie? > > Uważasz że twoja kasa nie idzie na KUL jeżeli > płacisz podatki to idzie. Nie o tym mowa ,ale i tak nie zrozumiesz bo masz IQ na poziomie pawiana Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 20:34 kolter-xl napisał: > skomar102 napisał: > > > grgkh napisał: > > > > > Kogo jeszcze i na jakiej podstawie? > > > > Uważasz że twoja kasa nie idzie na KUL jeżeli > > płacisz podatki to idzie. > > Nie o tym mowa ,ale i tak nie zrozumiesz bo masz IQ na poziomie pawiana > > Kotlecie ty pedale odwal się mówiłem ci że z takimi zbokami jak ty nie gadam. Darek cię kopnął co szukasz przyjaciela, nie ten adres odwal się. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 20:41 skomar102 napisał: > Kotlecie ty pedale odwal się mówiłem ci że z takimi > zbokami jak ty nie gadam. Pani wybaczy ,ale to forum publiczne i każdy wpis takiego debila jak twój , ma wprost obowiązek skomentować :)) > Darek cię kopnął co szukasz przyjaciela, nie ten adres > odwal się. Darek o ile wiem posuwa teraz twojego ex faceta na plebani. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 04.09.13, 17:15 kolter-xl napisał: > Darek o ile wiem posuwa teraz twojego ex faceta na plebani. To jednak zostawił cię, a to niewdzięcznik tak się starałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Marianie z Radomia 05.09.13, 15:19 skomar102 napisał: > To jednak zostawił cię, a to niewdzięcznik tak się starałeś. Marian , ja na prawdę nie wiem kim był narzeczony owego Dareczka nie znam pederasty wabiącym się tu w dosłownie kilku postach kolter2 .Obstawiam ze to jakiś nienawidzący mnie katolicki śmieć .Bo tak sie składa ze na tym forum śa przede wszystkim nienawistne katolickie śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 21:35 skomar102 napisał: > grgkh napisał: > > > Kogo jeszcze i na jakiej podstawie? > > Uważasz że twoja kasa nie idzie na KUL jeżeli > płacisz podatki to idzie. Uważam, że moja kasa idzie na religię. A nie chciałbym tego. Czy zgadzasz się z moimi ogólnymi argumentami z poprzedniego posta? Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 04.09.13, 17:12 grgkh napisał: > Uważam, że moja kasa idzie na religię. A nie chciałbym tego. > > Czy zgadzasz się z moimi ogólnymi argumentami z poprzedniego posta? Niewiele mamy wpływu a właściwie wcale nie mamy możliwości zarządzania na jaki cel idą nasze podatki płacone przez nas. Ja bym na przykład nie chciał utrzymywać partii politycznych ale niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 04.09.13, 20:12 skomar102 napisał: > grgkh napisał: > > Uważam, że moja kasa idzie na religię. A nie chciałbym tego. > > > > Czy zgadzasz się z moimi ogólnymi argumentami z poprzedniego posta? > > Niewiele mamy wpływu a właściwie wcale nie mamy możliwości > zarządzania na jaki cel idą nasze podatki płacone przez nas. > Ja bym na przykład nie chciał utrzymywać partii politycznych > ale niestety. Skomarze, zacznij rozmawiać na poziomie. W moim pytaniu nie było nic o tym, ile mamy wpływu. To jest Twoja teza, przy okazji. Wiesz, są takie chwyty erystyczne :) 11.Dać przeciwnikowi do wyboru między proponowaną przez nas tezą a przejaskrawioną antytezą. (Szare obok białego wydaje się czarnym, a obok czarnego wydaje się białym). 13.Przedstawić przeciwnikowi jakiekolwiek słuszne, choć nie oczywiste, stwierdzenie. Jeśli odrzuci (przez podejrzliwość) – wykazujemy, że jest słuszne i triumfujemy; jeśli przyjmie – mamy plus, bo zgodził się z naszym twierdzeniem. 23.Dywersja: Widząc, że zaczynamy przegrywać, rozpoczynamy mówić zupełnie o czymś innym, jak gdyby to było argumentem przeciwnym (bezczelne, kiedy nie dotyczy to w ogóle tematu dyskusji). Trzymaj się tematu, który był w moim poscie, jeśli mnie odpowiadasz... a nie rozmawiasz sam ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 04.09.13, 20:34 grgkh napisał: > W moim pytaniu nie było nic o tym, ile mamy wpływu. No tak twoje pytanie było czy się z tobą zgadzam, otóż nie do końca masz rację. > Trzymaj się tematu, który był w moim poscie, Ty też trzymaj się swojego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 04.09.13, 22:11 skomar102 napisał: > grgkh napisał: > > W moim pytaniu nie było nic o tym, ile mamy wpływu. > > No tak twoje pytanie było czy się z tobą zgadzam, otóż nie do końca > masz rację. Czyli znów nie odpowiadasz? Dlaczego i na ile się nie zgadzasz? Ciekawi mnie to. Może popełniam jakiś błąd. Chcę wiedzieć, co inni myślą o tym, co mówię. Po to - także - tutaj przychodzę. Szukam prawdy i w rozmowach staram się ją ustalić. > > Trzymaj się tematu, który był w moim poscie, > > Ty też trzymaj się swojego tematu. A jednak znów stosujesz erystykę. Gdybyś to Ty rzucił jakąś myśl, zadał pytanie, a ja nie odpowiadałbym na to lub mówił coś pokrętnie, to powyższe zdanie miałoby sens. Ale nie ma go, bo to ja Tobie zadałem pytanie i nie doczekałem się kontynuacji (trzymania się tematu). Czy rozumiesz? To Ty zacząłeś coś mówić, a potem robisz uniki, nie trzymasz się tematu. Powtarzanie po kimś - w innym kontekscie - nie zawsze ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 20:22 skomar102 napisał: > I nie tylko wyznawców. Ja mam na pederastów w sukienkach niby płacić ? won chamie Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 19:12 Kto do kościoła chodzi sam sobie szkodzi. Traci czas, pieniądze i życie wieczne. Unikajcie „Kościoła” posoborowego jak ognia piekielnego! Czarno na białym. tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 19:15 Unikajcie w ogóle religii. Wiara ogłupia. Chcesz dowodu tego? Mogę go przedstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 20:15 Pomyśl o wieczności. Masz do wyboru niebo albo piekło. Nie dbasz o zbawienie duszy? tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 21:43 tade-k53 napisał: > Pomyśl o wieczności. Zdefiniuj wieczność. Ja uważam, że takie pojęcie jest bez sensu. > Masz do wyboru niebo albo piekło. Mam, bo Ty tak mówisz? :) A ja Ci mówię, że niebo i piekło to ludzie sobie potrafią zgotować tylko tu i teraz. Innej wersji nie ma i Ty nie udowodnisz, że jest. > Nie dbasz o zbawienie duszy? Nie ma duszy i nie dasz rady udowodnić, że jest. Jest świadomość. Ale to jest ogólna cecha wszechświata. To jego właściwość. Odpowiednia struktura jest informacją złożoną, gdy powstaną w takowej luki (ubytki w sieci neuronów) to każdy z nas coś przestaje rozumieć. "Dusza", która nic nie rozumie, nie istnieje. A teraz bierz się za definiowanie pojęć, o których tu wspominasz. Jak dojdziemy do porozumienia z definicjami, to pogadamy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 22:47 Wieczność jest po śmierci. Albo niebo albo piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 23:25 tade-k53 napisał: > Wieczność jest po śmierci. Albo niebo albo piekło. Nie widzę tu definicji. 1) Wieczność Jak długo trwa wieczność? Dla jednych zaczyna się wcześniej (ci, co wcześniej umarli), a dla drugich później - płynie więc tam czas. Ale czas płynie podczas życia. Zmieniają się zasoby naszej pamięci - zapamiętujemy i zapominamy. Czy po śmierci zasoby pamięci będą dostępne dla duszy? Jeśli tak, to czy wszystkie (które tak, a które nie)? Jeśli nie, to czy będzie się z duszą coś działo (czy będzie płynął czas), czy inaczej - jej stan przez tę "wieczność" będzie niezmienny? Jaki jest cel "producenta dusz" (boga), który "programuje" ich zawartość podczas niejednakowego dla wszystkich testu (jedni mają łatwe życie, inni trudne), a potem umieszcza ich "na wieczność" w warunkach najlepszych (niebo) lub najgorszych (piekło)? 2) Co to jest niebo? po co testowanie dusz i osadzanie jednych w niebie, a innych w piekle? 3) Co to jest piekło? Jeśli bóg stworzył wszystko, to stworzył także i piekło. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 04.09.13, 19:29 > > Wieczność jest po śmierci. Albo niebo albo piekło. > > Nie widzę tu definicji. > > 1) Wieczność > > Jak długo trwa wieczność? Dla jednych zaczyna się wcześniej (ci, co wcześniej u > marli), a dla drugich później - płynie więc tam czas. > Wieczność nigdy się nie skończy bo trwa wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 04.09.13, 20:24 tade-k53 napisał: > > > > Wieczność jest po śmierci. Albo niebo albo piekło. > > > > Nie widzę tu definicji. > > > > 1) Wieczność > > > > Jak długo trwa wieczność? Dla jednych zaczyna się wcześniej (ci, co wcześ > niej u > > marli), a dla drugich później - płynie więc tam czas. > > > Wieczność nigdy się nie skończy bo trwa wiecznie. 1. Trwanie - o którym mówisz - to zmienność związana z upływem czasu. Czy dusze czują ten upływający czas? Czy mogą się spotykać po śmierci ze sobą a jeśli tak, to jaki to ma dla nich skutek? 2. Co to znaczy wiecznie? Wieczna wieczność? To pleonazm - taka autodefinicja nic nie znacząca. Definiuj dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
skomar102 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 19:28 tade-k53 napisał: > Kto do kościoła chodzi sam sobie szkodzi. Traci czas, pieniądze i życie wieczne > . > Unikajcie „Kościoła” posoborowego jak ognia piekielnego! > Czarno na białym. Nikt cie nie zmusza abyś chodził do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 03.09.13, 21:45 skomar102 napisał: > tade-k53 napisał: > > > Kto do kościoła chodzi sam sobie szkodzi. Traci czas, pieniądze i życie w > ieczne > > . > > Unikajcie „Kościoła” posoborowego jak ognia piekielnego! > > Czarno na białym. > > Nikt cie nie zmusza abyś chodził do kościoła. E tam... dzieci w Polsce są zmuszane. Indoktrynacja w szkołach trwa. Gdy ktoś się chce wychylić (tu zależy to dużym stopniu od środowiska), naraża się na społeczną, bardzo bolesną "krytykę". Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Brak kasy na KUL.Opodatkować wyznawców? 04.09.13, 19:30 Poza Kościołem przedsoborowym nie ma zbawienia. Mt 7:21 "Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie." tradycja-2007.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tade-k53 Re: Chasyd_666 ile wpłaciłeś na na KUL...n/t 04.09.13, 20:16 Tylko szaleniec da pieniądze na KUL. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu kasa na KUL się znajdzie 05.09.13, 18:26 bo wszystkie grubasy arcybiskupy to doktory habilitowane a gdzie te doktoraty zrobione? i habilitacyjki? BINGO! Tera dług spłacić trza... jeep Odpowiedz Link Zgłoś