Dodaj do ulubionych

Pedofilski legion Chrystusa

10.02.14, 01:51
Pedofilski legion Chrystusa:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15414103,Legion_Chrystusa_potepil_swojego_zalozyciela_i_przeprosil.html#TRrelSST
Obrzydliwość - tym gorsza, ze zakłamana i ubrana w świętojebliwe piórka.
Obserwuj wątek
    • privus Re: Pedofilski legion Chrystusa 13.02.14, 23:11
      I JP2 założyciela tego pedofilskiego legionu wynióśł na katolickie ołtarze. Czy trzeba czegoś lepszego dla walorów tego katolicyzmu?
      • dunajec1 Re: Pedofilski legion Chrystusa 14.02.14, 03:18
        Przyjdzie czas ze go wypie... z oltarzow jak i sw. Jerzego.
        A tak ze zapytam , co sie dzialo w imie Chrystusa od 17-u wiekow? No.
        • pocoo Re: Pedofilski legion Chrystusa 14.02.14, 06:33
          Legion Chrystusa.
          Temu chrześcijańskiemu bogu w trójcy jedynemu legion się bardzo podoba. Ze strony wszechpotężnego boga nie było żadnej reakcji,a modły ofiar o pomoc olał cieplym boskim moczem.
          Legion Chrystusa.
          Od czasu założenia tego bandyckiego Kościoła katolickiego,zawsze jest tak samo.Ofiary ,ofiary i ofiary z ludzi .Ale ten Szatan to miesza bogu w boskich garach.
        • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 16.02.14, 11:48
          Cóż nie wiedziałam,że Nazarejczyk był pedofilem ? No to,ze schizofrenikiem to juz wiem / według Leszka / no ale,ze lubił dzieci? No chyba,ze autorowi wątku się coś pomyliło :))
          • billy.the.kid Re: Pedofilski legion Chrystusa 16.02.14, 11:57
            NO wiesz-bardzo możliwe.
            • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 16.02.14, 12:35
              billy.the.kid napisał:

> NO wiesz-bardzo możliwe.

dowody,argumenty ? :))
              • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 16.02.14, 13:34
                Ciekawe, co powodowało uczniami Jezusa, że stanowczo sprzeciwiali się przynoszeniu mu dzieci?
                • pocoo Re: Pedofilski legion Chrystusa 16.02.14, 14:11
                  bezpocztyonline napisała:

> Ciekawe, co powodowało uczniami Jezusa, że stanowczo sprzeciwiali się przynosze
                  > niu mu dzieci?

Nawet nie o przynoszenie chodziło.
                  Powiedział;"pozwólcie dzieciom przyjść do mnie".
                  • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 16.02.14, 15:16
                    pocoo napisała:

> bezpocztyonline napisała:
                    >
                    > > Ciekawe, co powodowało uczniami Jezusa, że stanowczo sprzeciwiali się prz
                    > ynosze
                    > > niu mu dzieci?
                    >
                    > Nawet nie o przynoszenie chodziło.
                    > Powiedział;"pozwólcie dzieciom przyjść do mnie".

Esseńczycy nie żenili się - w większości - zamiast tego brali sobie cudzych chłopców na wychowanie (znaczy, że m ludzie powierzali woje dzieci).
                    Jezus w tym wypadku nie byłby oryginalny.

Co więc było w tym przypadku takiego, że jego uczniom się to na tyle nie podobało, że aż zabraniali tego?

I co skłoniło Pawła z Tarsu do postulatu, by jednak każdy był żonaty, "by uniknąć niebezpieczeństwa grzechu"?

Dowodów, Anno Skakanko, nie mamy, ale pewne argumenty - owszem.
                    • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 16:34

> Dowodów, Anno Skakanko, nie mamy, ale pewne argumenty - owszem.

W Twojej i Tobie podobnych umysłach :))) istnieją takie argumenty hi hi - no ale skoro opierasz sie tylko na domysłach to i ja sobie pozwolę :))) Zainteresowanie pedofilią w takim stopniu,że wyszukuje się jej nawet u osoby która żyła przeszło 2000 tys. lat temu to może świadczyć tylko o jednym - krypto-pedofilia :))) a teraz obal mój argument :)))
                      • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 18:09

ankaskakanka14 napisała:

> Cóż nie wiedziałam,że Nazarejczyk był pedofilem ? No to,ze schizofrenikiem to j
                        > uz wiem / według Leszka / no ale,ze lubił dzieci? No chyba,ze autorowi wątku si
                        > ę coś pomyliło :))

> ankaskakanka14 napisała:

> Zainteresowanie pedofilią w takim stopniu,że wyszukuje się jej nawet u osoby która żyła prz
                        > eszło 2000 tys. lat temu to może świadczyć tylko o jednym - krypto-pedofilia :)

A to już twój problem
                        • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 18:13
                          hmm to nie ja szukam argumentów przemawiających za tą tezą :)))
                          • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 20:26
                            ankaskakanka14 napisała:

> hmm to nie ja szukam argumentów przemawiających za tą tezą :)))

Zadałaś pytanie - odpowiedziałam.

Argumentów daleko szukać nie trzeba było. Są w Ewangeliach kanonicznych.

Rozmawiamy sobie hipotetycznie, bo bardzo możliwe, że twój guru był li-tylko postacią literacką lub obecny jego wizerunek jest wyłącznie literaturą piękną, nie dokumentem.

Zbiorem baśni, podobnie, jak opowieść o Robin Hoodzie, o Sindbadzie Żeglarzu etc.
                            • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 21:37

> Zbiorem baśni, podobnie, jak opowieść o Robin Hoodzie, o Sindbadzie Żeglarzu et
                              > c.

A właśnie "męczę" Robin Hooda / z Michaelem Praedem / bardzo pozytywna postać / swojskiego Janosika też lubię :))) /
                              • bookworm Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 21:54
                                ankaskakanka14 napisała:

>
                                >
                                > > Zbiorem baśni, podobnie, jak opowieść o Robin Hoodzie, o Sindbadzie Żegla
                                > rzu et
                                > > c.
                                >
                                > A właśnie "męczę" Robin Hooda / z Michaelem Praedem / bardzo pozytywna postać /
                                > swojskiego Janosika też lubię :))) /

Nie ma to jak szybka zmiana niewygodnego tematu :)
                                • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 22:03
                                  bookworm napisał:

> Nie ma to jak szybka zmiana niewygodnego tematu :)

A o czym temat? O domniemaniach,że Nazarejczyk miał zapędy pedofilskie? Bez niezbitych dowodów - takie hipotezy są ......... tylko hipotezami,a właściwie teoriami spiskowymi w dosłownym tego słowa znaczeniu.

I dalej będę twierdzić iz Nazarejczyk, Robin Hood + swojski Janosik to postacie pozytywne - masz coś przeciw?
                                  • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 22:18
                                    ankaskakanka14 napisała:

> swojski Janosik to postacie

Odnośnie Janosika: z pewnością. Po pierwsze: nie swojski. Chyba, że jako postać baśniowa.

www.pmza.sk/janosik/pl/historicky-vyskum/strucny-zivotopis-juraja-janosika-3
                                    Zachowało się trochę dokumentów odnośnie Janosika.

Inna sprawa, że Sabały one nie obchodziły. Ten sobie bajał, a inni podchwycili.
                                  • bookworm Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 22:25
                                    ankaskakanka14 napisała:

> bookworm napisał:
                                    >
                                    >
                                    > > Nie ma to jak szybka zmiana niewygodnego tematu :)
                                    >
                                    > A o czym temat? O domniemaniach,że Nazarejczyk miał zapędy pedofilskie? Bez nie
                                    > zbitych dowodów - takie hipotezy są ......... tylko hipotezami,

A czy na istnienie Nazarejczyka (lub co wiecej jego boskości) mamy niezbite dowody? Więc jego istnienie jest tylko hipotezą.

Na temat fikcyjnych postaci możemy snuć sobie dowolne hipotezy i posiłkować się literaturą dane postacie opisującą. Pewne fragmenty Biblii wskazują, że postać Jezusa zbytnio lubiła dzieci, natomiast nie przepadała za kobietami. Nie była nigdy w związku z kobietą. Za to czały czas kręciły się wokół niej dzieci. Kręcily i kusiły.

> a właściwie teor
                                    > iami spiskowymi w dosłownym tego słowa znaczeniu.

Takie tam snucie hipotez o postaci literackiej. Hipotezy o postaciach fikcyjnych to nie są teorie spiskowe.

> I dalej będę twierdzić iz Nazarejczyk, Robin Hood + swojski Janosik to postacie
                                    > pozytywne - masz coś przeciw?

A twierdź sobie co chcesz o swoich bajkowych bohaterach.
                                    • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 08:52
                                      bookworm napisał:

> Na temat fikcyjnych postaci możemy snuć sobie dowolne hipotezy i posiłkować się
                                      > literaturą dane postacie opisującą. Pewne fragmenty Biblii wskazują, że postać
                                      > Jezusa zbytnio lubiła dzieci, natomiast nie przepadała za kobietami. Nie była
                                      > nigdy w związku z kobietą. Za to czały czas kręciły się wokół niej dzieci. Kręc
                                      > ily i kusiły.

Owszem, ale jeśli rozszerzyć spis lektur, to okaże się coś całkiem przeciwnego:

www.mr_all.republika.pl/ewToma.htm
                                      "61 Rzekł Jezus: "Dwaj będą spoczywać na łożu: jeden umrze, drugi będzie żył". Rzekła Salome: "Ktoś ty, człowiecze? Czyjś? Wszedłeś na moje łoże i zjadłeś z mego stołu". Rzekł jej Jezus: "Ja jestem tym, który powstał z równego sobie: Dano mi to, co należy do mego Ojca". "Jestem twoją uczennicą". "Dlatego mówię: jeśli ktoś jest równy, wypełni się światłością, gdy się oddzieli, napełni się ciemnością". "

www.macierz.org.pl/artykuly/sufizm/ewangelia-apokryficzna-wedlug-swietej-marii-magdaleny-miriam-z-magdali.html
                                      "1. Piotr rzekł do Marii:
                                      2. „Siostro, wiemy, że Nauczyciel kochał cię
                                      3. inaczej niż inne kobiety."

W Ewangeliach kanonicznych jest cały zbiór kobiet, które chadzały za Jezusem, a nawet "usługiwały mu ze swoich majętności".

Wyjdzie na to, że Jezus to był typowy babiarz.

Ale Kościół wybrał inną wersję opowieści.
                                    • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 09:24
                                      bookworm napisał:

>
                                      > A czy na istnienie Nazarejczyka (lub co wiecej jego boskości) mamy niezbite dow
                                      > ody? Więc jego istnienie jest tylko hipotezą.

Nudne już :))

> Na temat fikcyjnych postaci możemy snuć sobie dowolne hipotezy i posiłkować się
                                      > literaturą dane postacie opisującą. Pewne fragmenty Biblii wskazują, że postać
                                      > Jezusa zbytnio lubiła dzieci, natomiast nie przepadała za kobietami.

A ja jestem kosmitką ;)

Nie była
                                      > nigdy w związku z kobietą. Za to czały czas kręciły się wokół niej dzieci. Kręc
                                      > ily i kusiły.

hmm,a co z Magdaleną?

> A twierdź sobie co chcesz o swoich bajkowych bohaterach.

Mam takie prawo jak Ty o Nazarejczyku :))) i cos bardzo Cię kręci pedofilia - no bo komu by się chciało wyszukiwać dowodów u kolesia,który nie żyje od ponad 2000 tys.lat
                                      • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 09:41
                                        ankaskakanka14 napisała:

> Nie była
                                        > > nigdy w związku z kobietą. Za to czały czas kręciły się wokół niej dzieci
                                        > . Kręc
                                        > > ily i kusiły.
                                        >
                                        > hmm,a co z Magdaleną?

W kanonicznych Ewangeliach nie ma na ten temat ani słowa.
                                        Ale jest wzmianka o tym, że był utrzymankiem kobiet.
                                        • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 09:51

>
                                          >
                                          > > Nie była
                                          > > > nigdy w związku z kobietą. Za to czały czas kręciły się wokół niej
                                          > dzieci
                                          > > . Kręc
                                          > > > ily i kusiły.
                                          > >
                                          > > hmm,a co z Magdaleną?
                                          >
                                          > W kanonicznych Ewangeliach nie ma na ten temat ani słowa.
                                          > Ale jest wzmianka o tym, że był utrzymankiem kobiet.

Nie zrozumiałeś pytania - a co z Magdaleną? Inne rzeczy mnie nie interesują :)))
                                        • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 09:53
                                          Był utrzymankiem kobiet -> zazdrość?
                                          • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 10:14
                                            ankaskakanka14 napisała:

> Był utrzymankiem kobiet -> zazdrość?

??? Kto komu i czego miałby zazdrościć? Miałabym zazdrościć naiwniaczkom sprzed 2000 lat, że utrzymywały włóczęgę?

Tulipan raczej nie zbudza mojego szacunku ani uznania. Taki sprzed 2000 lat też nie.
                                            • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 10:16

>
                                              > > Był utrzymankiem kobiet -> zazdrość?
                                              >
                                              > ??? Kto komu i czego miałby zazdrościć? Miałabym zazdrościć naiwniaczkom sprzed
                                              > 2000 lat, że utrzymywały włóczęgę?
                                              >
                                              > Tulipan raczej nie zbudza mojego szacunku ani uznania. Taki sprzed 2000 lat też
                                              > nie.

No, skoro do tego nawiązujesz? To chyba coś na rzeczy :))) To nie ja się dopatruje w Nazarejczyku schizofrenii,pedofila,babiarza i utrzymanka - ja go widzę inaczej :)))
                                            • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 10:19

> Tulipan raczej nie zbudza mojego szacunku ani uznania. Taki sprzed 2000 lat też
                                              > nie.

A już porównując go do postaci Tulipana jest wyjątkowo żałosne :((( A tak na marginesie KIM TY JESTEŚ aby drugiego osądzać ? Chodzącą może doskonałością? ha ha ha
                                        • pocoo Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 10:30

> Ale jest wzmianka o tym, że był utrzymankiem kobiet.

Przecież nie pracował i nie zarabiał.Typowy darmozjad i utrzymanek.Powiedział,że jest synem boga ?Tak też mowili jemu współcześni;Apoloniusz z Tieny ,Szymon Mag...Też wskrzeszali,uzdrawiali i cuda czynili,ale tylko Jezus był prawdziwy?Kpiny z ludzi,którzy chcą aby z nich kpiono.
                                          • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 10:48
                                            pocoo napisała:

>
                                            > > Ale jest wzmianka o tym, że był utrzymankiem kobiet.
                                            >
                                            > Przecież nie pracował i nie zarabiał.

Owszem żył z tego co dostał dobrowolnie od innych - czy widzisz coś w tym złego?
                                            Obecnie istnieją fundacje,akcje charytatywne gdzie ludzie dają dobrowolnie i co? Masz coś do tego?
                                            Spróbuj może i Tobie się uda,a tak na marginesie zastanowiłam sie ile dostają osoby mające za zadanie opluwać drugiego człeka - nawet jeżeli to koleś od dawna gryzący ziemię? A może to jakiś wewnętrzny przymus?
                                            • pocoo Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 10:52
                                              ankaskakanka14 napisała:
                                              > Owszem żył z tego co dostał dobrowolnie od innych - czy widzisz coś w tym złego
                                              > ?

Nie.Jak ktoś chce...
                                              Duchowni wszystkich religii są darmozjadami i utrzymankami.
                                              • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 11:01
                                                pocoo napisała:

> > Owszem żył z tego co dostał dobrowolnie od innych - czy widzisz coś w tym
                                                > złego
                                                > > ?
                                                >
                                                > Nie.Jak ktoś chce...
                                                > Duchowni wszystkich religii są darmozjadami i utrzymankami.

Tak w obecnym systemie gdzie pod presją musimy łożyć na KK - jednak duchowni to nie Nazarejczyk,a to że podpinają sie pod jego ideę aby wydębić kasę to już inna bajka :))) Ale zdaje się,ze taka oczytana osoba jak Ty czai różnicę - dawanie dobrowolne,a dawanie daniny pod presją - prawda?
                                                • pocoo Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 11:19
                                                  ankaskakanka14 napisała:
                                                  > Ale zdaje się,ze taka oczytana osoba jak Ty czai różnicę -

Jak myślisz?Dobrze Ci się zdaje?

>dawanie dobrowolne,a dawanie daniny pod presją - prawda?

Pod presją,to wierni małych liczebnie Kościołów protestanckich dają dziesięcinę.
                                                  Nawoływanie "daj",jest presją? Olewam każdą presję.
                                                  Usługi ,posługi,a w tym sakramenty,są płatne. Za darmo,to możesz dostać w papę na ulicy.
                                                  O syna to powinien dbać tatuś ,a nie bogate kobiety lub młodzieńcy.
                                                  "Przyjrzyjcie się ptakom niebieskim..."Takie bla...bla...bla...Nazarejczyka.
                                                  • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 11:22
                                                    nawiązałam do podatków z których łożone jest na KK a podatki jak wiesz wydębiane są pod presją / groźba sankcji prawnych /
                                  • wawrzanka Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 23:51
                                    ankaskakanka14 napisała:

> A o czym temat? O domniemaniach,że Nazarejczyk miał zapędy pedofilskie?

Ciągle tylko ten Nazarejczyk i Nazarejczyk. Nadałabyś mu, tak od siebie, jakieś pieszczotliwe imię. Misiaczek na przykład.
                                    Aniu, twój "Nazarejczyk" to postać legendarna, a cała historyczna otoczka wokół niego sprawia, że ludzie z pokolenia na pokolenie poddają się urokowi tej niezwykłej historii. Prawda jest jednak - jak zwykle - prozaiczna. Magia istnieje tylko w ludzkich umysłach.
                                    • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 09:26
                                      wawrzanka napisała:

>
                                      > > A o czym temat? O domniemaniach,że Nazarejczyk miał zapędy pedofilskie?
                                      >
                                      > Ciągle tylko ten Nazarejczyk i Nazarejczyk. Nadałabyś mu, tak od siebie, jakieś
                                      > pieszczotliwe imię. Misiaczek na przykład.
                                      > Aniu, twój "Nazarejczyk" to postać legendarna, a cała historyczna otoczka wokół
                                      > niego sprawia, że ludzie z pokolenia na pokolenie poddają się urokowi tej niez
                                      > wykłej historii. Prawda jest jednak - jak zwykle - prozaiczna. Magia istnieje t
                                      > ylko w ludzkich umysłach.

Wiesz patrząc na obecną rzeczywistość / bezrobocie,bieda,brak opieki medycznej / trzeba wierzyć w coś pozytywnego :))) co do przydomku - mogę Tobie jakiś nadać skoro już zwróciłaś na to uwagę?
                                      • no_no Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 11:02
                                        > Wiesz patrząc na obecną rzeczywistość / bezrobocie,bieda,brak opieki medycznej

Anka, wielokrotnie ubolewając nad biedą, bezrobociem i zdrowiem współplemieńców dowodzisz, jak bardzo nie rozumiesz nauk swego mistrza duchowego, a perorujesz w jego imieniu jak najęta. Weź się ty zastanów poganko małej wiary, czy aby nie ciebie dotyczą te słowa:

Mt 6,24-34

24 Nikt nie może służyć dwom panom, bo jednym gardzić będzie, a drugiego polubi; o jednego dbał będzie, a drugiego zlekceważy. Nie możecie służyć Bogu i mamonie. 25 Dlatego mówię wam: nie martwcie się o swoje życie, co będziecie jeść lub co pić będziecie; ani o swoje ciało, czym się przyodziejecie. Czy życie nie jest ważniejsze od pokarmu, a ciało od odzienia? 26 Popatrzcie na ptaki na niebie: nie sieją, nie żną, nie gromadzą w magazynach, a wasz Ojciec niebieski je żywi. Czy wy nie więcej znaczycie niż one? 27 Kto z was swoim staraniem jedną chwilę może dodać do swojego wieku? 28 Dlaczego martwicie się o odzienie? Przypatrzcie się liliom na polu, jak rosną: nie pracują ciężko ani nie przędą, 29 a mówię wam, że nawet Salomon w całym swoim przepychu nie był ubrany tak, jak jedna z nich. 30 Jeśli zatem to ziele na polu, które dziś jest, a jutro do pieca wrzucają, Bóg tak odziewa, to o wiele bardziej was, małej wiary! 31 A zatem nie martwcie się, mówiąc: "Co będziemy jeść?", albo: "Co będziemy pić?", albo: "Czym się odziejemy?" 32 Bo o to wszystko zabiegają poganie. A wasz Ojciec niebieski wie, że tego wszystkiego potrzebujecie. 33 Zabiegajcie najpierw o królestwo i o jego sprawiedliwość, a to wszystko będzie wam dodane. 34 Nie martwcie się zatem o jutro, bo jutro samo zatroszczy się o siebie. Starczy dniowi jego własnej biedy.

> / trzeba wierzyć w coś pozytywnego :)))
                                        • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 11:13
                                          no_no napisał:

> > Wiesz patrząc na obecną rzeczywistość / bezrobocie,bieda,brak opieki medy
                                          > cznej
                                          >
                                          > Anka, wielokrotnie ubolewając nad biedą, bezrobociem i zdrowiem współplemieńców
                                          > dowodzisz, jak bardzo nie rozumiesz nauk swego mistrza duchowego, a perorujesz
                                          > w jego imieniu jak najęta. Weź się ty zastanów poganko małej wiary, czy aby ni
                                          > e ciebie dotyczą te słowa:
                                          >
                                          hmm pogadamy o tym jak Ciebie coś dotknie / czego nie życzę / chociaż w wielu przypadkach nawet i doświadczeni przez życie/innych - nie potrafią wyciągnąć wniosków / lub zbyt bardzo egoistyczni / i obracać negatywy w pozytywy :))) - ja nie ubolewam ja po prostu współczuję :))) widzisz - doświadczenie i nim ocenisz innego zastanów się nad sobą - osobo wielkiej wiary :)))
    • edico Re: Pedofilski legion Chrystusa 17.02.14, 22:33
      Minister ds. etyki i wychowania James Nsaba Buturo w odezwie do narodu
      powiedział, że księży katolickich którzy molestowali dzieci należy natychmiast
      usunąć (cokolwiek to znaczy): "Nikt w Ugandzie nie jest ponad prawem.
      Społeczeństwo powinno powstać przeciwko takim księżom. Ugandyjczycy powinni
      zrobić wszystko co możliwe, żeby bronić swych wartości moralnych"
      10przykazan.wordpress.com/2010/05/12/uganda-walczy-z-koscielna-pedofilia/
      W Ugandzie aty homoseksualne zagrożone są karą do 14 lat więzienia. Ostatnio podejmowane były próby zwiększenia sankcji do kary śmierci włącznie. W tym zakresie Uganda bardziej ucywilizowała się w ciągu 20 lat, niż Kościół przez 2000 lat.

A w Polsce nadal bez zmian, czyli po katolicku.
    • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 10:29
      Jasne - ktoś kto głosił nie zabijaj,nie kradnij,nie kłam to idiota? To w takim razie dlaczego na tych zasadach jest oparte współczesne prawo? I karane sa osoby,które zabijają,kradną czy kłamią? A może obecne prawo oparte na zasadach,które głosił to też idiotyzm? Może zamiast "miłować drugiego" szpadel w rękę i kto mocniejszy ten przetrwa? No przynajmniej tak mi wychodzi z pisaniny tych,którzy zamiast dopatrywać sie pozytywów w/w postaci próbują przypisać same negatywy.
      Przykre,bo nikt nie jest na wskroś zły w każdym / tak myślę / jest odrobina pozytywów :))) No ale jeżeli ktoś w Nazarejczyku dopatruje się samych negatywów - czyli samego "diabła" to proponuje dobrego psychiatrę :))) bo nie dość,ze sam się meczy / w wyszukiwaniu wad / to i innych w okół swoimi idiotyzmami
      • pocoo Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 10:48
        ankaskakanka14 napisała:

> Jasne - ktoś kto głosił nie zabijaj,nie kradnij,nie kłam to idiota?

Przecież Izraelici doskonale o tym wiedzieli bez Jezusa,ponieważ to jego tatuś przez miesiąc rył te przykazania na kamiennych tablicach ,chociaż Mojżesz rozpirzył to wielkie boskie dzieło.Jezus ciągle powtarzał;"musimy,musisz...zrobić tak lub siak,aby się wypełniło słowo,napisane przez proroków".Co wymyślił sam?Nawet matka mu powiedziała,że jest synem boga aby uniknąć kamienowania.
        Nie oceniam stanu umysłu Nazarejczyka.Po co,skoro nie jest dla mnie żadnym autorytetem?Dla mnie to postać groteskowa i nieszczęśliwa zarazem.
        • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 11:06
          pocoo napisała:

>
          > > Jasne - ktoś kto głosił nie zabijaj,nie kradnij,nie kłam to idiota?
          >
          > Przecież Izraelici doskonale o tym wiedzieli bez Jezusa,ponieważ to jego tatuś
          > przez miesiąc rył te przykazania na kamiennych tablicach ,

ale ja użyłam słowa "głosił" :)))

.Co wymyślił sam?

A gdzie ja napisałam,że "wymyślił"? Użyłam słowa "głosił" a to zasadnicza różnica :))) I według tego co głosił nawet obecne prawo jest podporządkowane - temu niestety nie zaprzeczysz :)))

>Dla mnie to postać groteskowa i nieszczęśliwa zarazem.
          A dla mnie postaciami nieszczęśliwymi i groteskowymi sa osoby,które dopatrują się w nim / temu,który głosił - nie zabijaj,nie kradnij,nie kłam / zła wcielonego - współczuję takim osobą :((( które w pozytywach widzą negatywy - żyć w takim / własnym / świecie/piekiełku to chyba przechlapane.
          • pocoo Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 11:51
            ankaskakanka14 napisała:
            > A gdzie ja napisałam,że "wymyślił"? Użyłam słowa "głosił" a to zasadnicza różni
            > ca :)))

Oczywiście.Jakby nie było,Nazarejczyk to syn boga,więc musiał głosić to,o czym wszyscy wiedzieli.

I według tego co głosił nawet obecne prawo jest podporządkowane - temu
            > niestety nie zaprzeczysz :)))

Nie zaprzeczam.
            Chińczycy też mają w Kodeksie Karnym napisane krótko,co czeka amatora łamania nakazu ;Nie zabijaj,nie kradnij...
            Czy Budda znał Nazarejczyka?
            • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 12:01
              pocoo napisała:

> > A gdzie ja napisałam,że "wymyślił"? Użyłam słowa "głosił" a to zasadnicza
              > różni
              > > ca :)))
              >
              > Oczywiście.Jakby nie było,Nazarejczyk to syn boga,więc musiał głosić to,o czym
              > wszyscy wiedzieli.

Wszyscy? ha ha ha - obecnie zdarzają sie mordy złodziejstwo - czyli nawet dzisiaj NIE WSZYSCY wiedzą,że tak nie można postępować - mimo,że te zasady są od zarania dziejów - w jakim Ty świecie żyjesz? np. taki Trynkiewicz wiedział,ze nie wolno gwałcić czy zabijać.Czy taka spółka kaczor&donald mają wiadomość,że nie wolno zabijać / skazywać na cierpienie -> limity NFZ / jacy "WSZYSCY" ha ha ha

> I według tego co głosił nawet obecne prawo jest podporządkowane - temu
              > > niestety nie zaprzeczysz :)))
              >
              > Nie zaprzeczam.
              > Chińczycy też mają w Kodeksie Karnym napisane krótko,co czeka amatora łamania n
              > akazu ;Nie zabijaj,nie kradnij...
              > Czy Budda znał Nazarejczyka?

Czyli widzisz to co głosił Nazarejczyk jest prawem uniwersalnym - respektowanym przez inne religie :))) nawet mimo tego,że się nie znali i jak tu pluć na Nazarejczyka?
              • bezpocztyonline Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 13:17
                ankaskakanka14 napisała:

> Wszyscy? ha ha ha - obecnie zdarzają sie mordy złodziejstwo - czyli nawet dzis
                > iaj NIE WSZYSCY wiedzą,że tak nie można postępować - mimo,że te zasady są od za
                > rania dziejów

Wiedzą, tylko z jakichś przyczyn mają to gdzieś.
                Z jakich przyczyn? Ano z takich samych, jak tysiące lat temu.

Jest większość, która akceptuje normy społeczne i mniejszość, która ma je gdzieś.

I żadne głoszenie niczego w tym zakresie nie zmieni.

Zamiast "zbawienia po śmierci" przyda się dobry kodeks karny plus system tak działający, by raczej sprzyjać pożądanym społecznie postawom, niż tym niepożądanym.

Inaczej znowu jakiś bankier namówi twoją babcię na kredyt, którego ani ona ani ty do końca życia nie spłacisz, i to na rzeczy zupełne jej niepotrzebne i na dodatek będzie miał "czyste sumienie" - bo przecież zarobił uczciwie na prowizji, nie ukradł i nie zabił. A jego rodzina to nie "ptaki niebieskie" i żyć czymś muszą.
                • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 13:35

>
                  > Wiedzą, tylko z jakichś przyczyn mają to gdzieś.
                  > Z jakich przyczyn? Ano z takich samych, jak tysiące lat temu.
                  >
                  > Jest większość, która akceptuje normy społeczne i mniejszość, która ma je gdzie
                  > ś.
                  >
                  > I żadne głoszenie niczego w tym zakresie nie zmieni.
                  >
                  > Zamiast "zbawienia po śmierci" przyda się dobry kodeks karny plus system tak dz
                  > iałający, by raczej sprzyjać pożądanym społecznie postawom, niż tym niepożądany
                  > m.
                  >
                  > Inaczej znowu jakiś bankier namówi twoją babcię na kredyt, którego ani ona ani
                  > ty do końca życia nie spłacisz, i to na rzeczy zupełne jej niepotrzebne i na do
                  > datek będzie miał "czyste sumienie" - bo przecież zarobił uczciwie na prowizji,
                  > nie ukradł i nie zabił. A jego rodzina to nie "ptaki niebieskie" i żyć czymś m
                  > uszą.

No nie sadziłam,że znajdzie się ktoś tak odważny,że będzie próbował tłumaczyć morderców ale zakładałam taką możliwość - ja jednak zostaje przy opcji,że nie wszyscy wiedzą,że nie wolno zabijać - gdyby WSZYSCY mieli tą świadomość,że nie wolno w ten sposób postępować to by nie zabijali - proste :))) i dla tych wszystkich,którzy o tym nie wiedzą zostało stworzone prawo - na bazie jednego z przykazań "nie zabijaj" więc Nazarejczyk dalej postacią pozytywną :))) ktoś ma ochotę polemizować z tą hipotezą? Czy już może starczy?
                  • bookworm Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 14:07
                    ankaskakanka14 napisała:

>
                    >
                    >
                    > >
                    > > Wiedzą, tylko z jakichś przyczyn mają to gdzieś.
                    > > Z jakich przyczyn? Ano z takich samych, jak tysiące lat temu.
                    > >
                    > > Jest większość, która akceptuje normy społeczne i mniejszość, która ma je
                    > gdzie
                    > > ś.
                    > >
                    > > I żadne głoszenie niczego w tym zakresie nie zmieni.
                    > >
                    > > Zamiast "zbawienia po śmierci" przyda się dobry kodeks karny plus system
                    > tak dz
                    > > iałający, by raczej sprzyjać pożądanym społecznie postawom, niż tym niepo
                    > żądany
                    > > m.
                    > >
                    > > Inaczej znowu jakiś bankier namówi twoją babcię na kredyt, którego ani on
                    > a ani
                    > > ty do końca życia nie spłacisz, i to na rzeczy zupełne jej niepotrzebne i
                    > na do
                    > > datek będzie miał "czyste sumienie" - bo przecież zarobił uczciwie na pro
                    > wizji,
                    > > nie ukradł i nie zabił. A jego rodzina to nie "ptaki niebieskie" i żyć c
                    > zymś m
                    > > uszą.
                    >
                    > No nie sadziłam,że znajdzie się ktoś tak odważny,że będzie próbował tłumaczyć m
                    > orderców ale zakładałam taką możliwość - ja jednak zostaje przy opcji,że nie ws
                    > zyscy wiedzą,że nie wolno zabijać - gdyby WSZYSCY mieli tą świadomość,że nie wo
                    > lno w ten sposób postępować to by nie zabijali - proste :))) i dla tych wszystk
                    > ich,którzy o tym nie wiedzą zostało stworzone prawo - na bazie jednego z przyka
                    > zań "nie zabijaj" więc Nazarejczyk dalej postacią pozytywną :))) ktoś ma ochotę
                    > polemizować z tą hipotezą? Czy już może starczy?

Harry Potter też jest postacią pozytywną. I Kot Filemon rownież. I Reksio. I to jest tej samej kategorii postać pozytywna co Twój misiu Nazarejczyk.
                    Dalej będziesz spamować te swoje debilizmy czy może już starczy?
                    • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 16:56
                      bookworm napisał:

> Harry Potter też jest postacią pozytywną. I Kot Filemon rownież. I Reksio. I to
                      > jest tej samej kategorii postać pozytywna co Twój misiu Nazarejczyk.
                      > Dalej będziesz spamować te swoje debilizmy czy może już starczy?

A może Ty se tylko rościsz spamowanie bzdetami o Nazarejczyku?
              • pocoo Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 21:11
                ankaskakanka14 napisała:

> Czyli widzisz to co głosił Nazarejczyk jest prawem uniwersalnym - respektowanym
                > przez inne religie :)))

Głosił Nazarejczyk,że nie wolno zabijać...i go zabili.
                Głosił aby miłować nieprzyjaciół,nadstawiać drugi policzek,złodziejowi dać więcej niż ukradł...miodzio.Prawo uniwersalne i wszyscy się kochają.
    • ankaskakanka14 Re: Pedofilski legion Chrystusa 18.02.14, 12:14
      A teraz wykaż mi związek miedzy Chrystusem,a ks. Marcialem Maciel Degollado. Co tez wspólnego ma w/w z n/w? No bo chyba nie "ks." przed nazwiskiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka