Dodaj do ulubionych

Agitacja wyborcza

25.10.15, 12:05
Ciekaw jestem, czy pojawią się jakieś nagrania z dzisiejszych wypowiedzi księży z ambon, z których wynikałoby, co pleban sugeruje przy urnie wyborczej? Bo to, że takie próby będą, to oczywiste, one były zawsze i zawsze uchodziły klerowi na sucho. Święta krowa jest nietykalna z założenia. Bo święta. Bo ma władzę. I przemawia do wierzących a wierzący, wiadomo, wierzy w to, co mu kler mówi. Bo na tym polega wielka tajemnica wiary.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Agitacja wyborcza 25.10.15, 13:13
      Masz rację. Świętych krów nie można ruszać. Tak samo jak gówna.
    • pies_na_czarnych Re: Agitacja wyborcza 25.10.15, 13:14
      Gówna każdy boi się ruszać.
    • komar102 Re: Agitacja wyborcza 25.10.15, 13:51
      9rgkh napisał:

> Ciekaw jestem, czy pojawią się jakieś nagrania z dzisiejszych wypowiedzi księży
      > z ambon, z których wynikałoby, co pleban sugeruje przy urnie wyborczej? Bo to,
      > że takie próby będą, to oczywiste, one były zawsze i zawsze uchodziły klerowi
      > na sucho. Święta krowa jest nietykalna z założenia. Bo święta. Bo ma władzę. I
      > przemawia do wierzących a wierzący, wiadomo, wierzy w to, co mu kler mówi. Bo n
      > a tym polega wielka tajemnica wiary.
      >

No nie powiesz że na mszy byłeś i słyszałeś wypowiedzi księży.
      • 9rgkh Re: Agitacja wyborcza 25.10.15, 15:11
        komar102 napisał(a):

> No nie powiesz że na mszy byłeś i słyszałeś wypowiedzi księży.

Nie byłem ale może powinienem się tam osobiście pojawić z jakimś rejestratorem dźwięku? Ale podsunąłeś mi dobrą myśl, może się na mszę (nie całą) kiedyś w tej intencji wybiorę. A potem hop siup na YouTube i do posłuchania dla Polaków. Oczywiście będę się zachowywał z należnymi temu miejscu dyskrecją i szacunkiem. Bo taki jestem. :)
    • krzy-czy Re: Agitacja wyborcza 25.10.15, 14:30
      nie trzeba być żeby wiedzieć co te bydło powie.
    • 9rgkh Re: Agitacja wyborcza 25.10.15, 19:02
      natemat.pl/159425,po-ile-kaczki-osmiorniczki-swetry-czyli-jak-internetowy-bazar-zyje-podczas-ciszy-wyborczej
      A jakie tam są dzisiaj ceny na naszym bazarku?

Jeśli o mnie chodzi, to uwzględniłem jesienną pogodę i założyłem dziś sweter. W popołudniowym spacerze odwiedziłem dwa bazarki, na moim lokalnym zadziwił mnie tłok tak wielki, że aż sporą chwilę musiałem stać w kolejce po zaplanowane zakupy. Na tym drugim, w sąsiedniej parafii podziwiałem ogromną ilość samochodów, którymi przyjechali chętni na zakupy. Chyba przywieźli jakiś niezły towar, że się tak ludziska rzucili.
    • jacek_x Re: Agitacja wyborcza 25.10.15, 19:57
      Czyzby zaniepokojenie zachowaniem kleru wywolal fakt , ze partia Kaczynskiego wygrala wybory?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka