mim1652avo
20.12.19, 18:12
Fatima jest maleńką i bardzo ubogą wioską w Portugalii.Ma tylko 12 chat z kościołem i cmentarzem.Troje dzieci, 10 letnia Lucia Dos Santos, 9-cio letni Francesco Marto i 7-mio letnia Giacinta Marto przez 3 razy (na wiosnę,w lecie i w jesieni) miały wizję (wspaniałego anioła) “.....Nagle podniósł się silny wiatr który zginał drzewa i natychmiast zobaczyliśmy ponad drzewami oliwkowymi figurę która zbliżała się do nas.Przypominała młodzieńca 14,15- letniego bardzo pięknego, bardziej białego od śniegu i cała postać była przeźroczysta jakby ze szkła.Byliśmy zaskoczeni i zachwyceni.Kiedy zbliżył się do nas powiedział: „Nie bójcie się.Jestem Aniołem Pokoju,Módlcie się ze mną “. I klęcząc czołem dotknął ziemi.”
To były tylko dzieci o czystych myślach, z zagubionej wioski portugalskiej, w realiach 1916 roku. Nie chodziły do szkoły, nie mialy kontaktu z zewnętrznym środowiskiem. Nie wyobrażały sobie minimalnie przyszłych interesów ekonomicznych. To co opowiedziały musiały więc widzieć.Nie mogłyby sobie wymyslić.Nie mam konkretnych podstaw aby wątpić, ergo istoty nie z tej ziemi istnieją i ukazują się.Jeśli tak to .......? Zdaję sobie sprawę, że pierwsza, ustna, originalna i leksykalnie uboga wersja dzieci została zmodifikowana w czasie licznych wysłuchań, ale to nie zmienia samej istoty faktów.
Proszę uprzejmie o konkretny konfront opini..