kamila.an 07.04.20, 15:34 Dlaczego ludzie szukają ostatnio Rekolekcji? Nadal nie rozumiem, co oznacza Rekolekcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Rekolekcje 07.04.20, 15:48 Rekolekcje to jest cos co przypomina ze trzeba wiecej dac. Na tace. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Rekolekcje 07.04.20, 16:38 To wciskanie dogmatów jako prawd wyznaniowych,to spowiedz,czyli określenie się przed klechą kto jest przestępcą,mordercą,LGBT,dziwką,kłamcą a ten to "wygumkuje" i zapewni bilet do nieba.Taki teatr wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Rekolekcje 07.04.20, 19:10 kamila.an napisała: > ? Nie "?", tylko"???????????????????????????????". Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Rekolekcje 07.04.20, 23:02 Nigdy nie uczestniczyłem w żadnych rekolekcjach ale coś mi się o nich "obiło o uszy na religii" To są takie gadki księży z ambony poświęcone namawianiu do duchowej odnowy przez modlitwę i spowiedź. Są także domy rekolekcyjne, które namawiają do tego non-stop. Takie domy rekolekcyjne trzeba wiernym wspierać materialnie. Nigdy nie miałem żadnej chęci odnawiać się duchowo, a bardzo dużo miałem grzechów, z których żal mi się było pozbywać. Mnie "7 grzechów głównych" (na każdy dzień tygodnia jeden), to zbyt mało. Potrzebuję dość dużo także grzechów normalnych. Rekolekcje są nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś