kamila.an 07.04.20, 16:23 Co znaczy Miłosierdzie Boże? 12 kwietnia to Wielkanoc, czy ma to związek z Miłosierdzie Bożym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suender Re: Miłosierdzie Boże 07.04.20, 17:03 kamila.an > o znaczy Miłosierdzie Boże? > 12 kwietnia to Wielkanoc, czy ma to związek z Miłosierdzie Bożym? Takie pytania się kieruje na adres: NIEBO, - ot co, ....... Pozdrawiam miło. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Miłosierdzie Boże 08.04.20, 11:38 suender napisał: > Takie pytania się kieruje na adres: NIEBO, - ot co, ....... To jak gadanie dziada z obrazem. Takie rady to trzymaj dla siebie.Są zbyt "cenne" , aby nimi wycierać forum. Widać, ile masz do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Miłosierdzie Boże 07.04.20, 19:08 kamila.an napisała: > Co znaczy Miłosierdzie Boże? > 12 kwietnia to Wielkanoc, czy ma to związek z Miłosierdzie Bożym? A no to, że najpierw, "kogo bóg miłuje tego karze", i obiecuje w nagrodę "obiecanki". Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Miłosierdzie Boże 07.04.20, 23:22 "Co znaczy Miłosierdzie Boże?" - kamila.an To przebaczanie grzesznikom ich grzechów przez Boga. Można śmiało grzeszyć, bo spowiedź je likwiduje i jesteśmy gotowi do nowych grzechów. Dla ulubionych grzechów warto jest żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Miłosierdzie Boże 08.04.20, 00:13 kociak40 napisał: > Dla ulubionych grzechów warto jest żyć. Mam całą kolekcję ulubionych grzechów. I wciąż ją uzupełniam. Gdy brzęczy w miechu, ciągnie do grzechu. A na Zapusty mieszek już pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
kociak40 Re: Miłosierdzie Boże 08.04.20, 10:35 "Mam całą kolekcję ulubionych grzechów. I wciąż ją uzupełniam." - wawrzanka Tak trzymać, aby na starość nie żałować grzechów zaniechania. Odpowiedz Link Zgłoś
fionka333 Re: Miłosierdzie Boże 11.04.20, 20:35 ludzie głupoty gadacie!!!jak można "mieć kolekcje ulubionych grzechów?!?!?!"oczywiście jestm wierzaca,ale takich bzdur się nie da czytac.matko i córko jakie ja tu głupoty patrze ...na sadzie ostatecznym bog was pokaze! Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Miłosierdzie Boże 11.04.20, 20:55 fionka333 napisała: > ludzie głupoty gadacie!!!jak można "mieć kolekcje ulubionych grzechów?!?!?! A konkretnie, to których grzechów nie lubisz i nie masz w swojej kolekcji? - Pycha - Chciwość - Nieczystość - Łakomstwo - Zazdrość - Gniew - Lenistwo Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Miłosierdzie Boże 11.04.20, 21:03 awariant napisał: A konkretnie, to których grzechów nie lubisz i nie masz w swojej kolekcji? > - Pycha - mnie nie dotyczy. > - Chciwość- zdecydowanie nie > - Nieczystość - no ...troszkę. > - Łakomstwo - bardzo rzadko. > - Zazdrość - nie mam pojęcia, co to za grzech. > - Gniew - czasami. > - Lenistwo - to obecnie taki "ćwierćgrzech". Cholera. Może suender ma rację. Tylko dlaczego akurat katolickie wyniesienie? Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Miłosierdzie Boże 11.04.20, 22:04 Trzy grzeszne uczynki, trzy grzeszne zaniechania i jedno na dwoje babka wróżyła. Nie wiem jak NIEBO to zakwalifikuje, ale gdybyś do wyniesienia potrzebowała Cudu Uzdrowienia to mogę za tobą poświadczyć - cholera mnie brała czytając suendera, a ty mi pomogłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Miłosierdzie Boże 11.04.20, 22:22 awariant napisał: > Trzy grzeszne uczynki, trzy grzeszne zaniechania i jedno na dwoje babka wróżyła Diabli mnie biorą, że te moje grzechy to takie jakieś niezdecydowane. Ani tak, ani siak. > Nie wiem jak NIEBO to zakwalifikuje, ale gdybyś do wyniesienia potrzebowała Cud > u Uzdrowienia > to mogę za tobą poświadczyć Ale ja nie chcę do tego nudnego nieba. Może byś tak nakłamał trochę o mnie szatanowi. To piekielnie normalne. - cholera mnie brała czytając suendera, a ty mi pom > ogłaś. Być może to był odruch. Lubię czytać o czym piszesz i nie wyobrażam sobie forum bez Ciebie, a to oznacza, że szukam Twoich postów. Nie wycofuj się.Nie podrywam Ciebie. Szkoda? Grzech zaniechania? Przez Ciebie coraz bardziej grzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
awariant Re: Miłosierdzie Boże 11.04.20, 22:53 > Ale ja nie chcę do tego nudnego nieba. Może byś tak nakłamał trochę o mnie szatanowi. Nie ma znaczenia, gdzie cię WYNIOSĄ. Egzamin wstępny i tak będzie. Do piekła nawet trudniej się dostać, bo kandydatów więcej, więc wymagania wyższe. Jakbyś potrzebowała dwóch Cudów Uzdrowienia, to poczekamy, aż suender znowu się odezwie. A gdyby udało ci się poskromić lenistwo, to i innych grzechów mogłoby być więcej niż troszeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś