dunajec1 Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 14:47 " W tym najwiekszy jest ambaras zeby dwoje CHCIALO ......" Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 16:17 Jak widać chcą ludzie i nic tobie do tego . Ty nie chcesz nie musisz ja cię do niczego nie-zmuszam Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 16:55 nawet alpagi nie chce mi się. cytat-klasyk. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 19:00 Osieł. Pergola to jest taka kratka pod kwiatki, tego się nie hoduje 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mim1656awo Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 19:30 Ja pergolę 😂yoma 27.06.24, 14:04 ludzie, chce wam się? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sympatyczny forumowicz/ka/ko? yoma porusza interesujący temat: nie tyle „po co”, lecz „z jakim wkładem wysiłku”, rozumiem jedynie wysiłek umysłowy, czyli „zdolność samodzielnego myślenia” pięknie wyciągnięta na tym forum – jak korek z butelki dobrego wina, czynność, która jest przedsionkiem przyjemnych chwil, które nastąpią – przez pewnego forumowicza..W śmietnisku wątków, odpadków umysłowych naszego forumowego dobrego wojaka Szwejka ( melduję posłusznie Herr Oberst Strzelec Wyborowy, że jestem idiota), czasami można znależć kilka wątków, jakąś perłę, wyprodukowaną przez posiadacza „zdolności samodzielnego myślenia”.I to jest, dla mnie, interesujące. Znalazłem parę pereł, nawet czarną, co mnie wzbogaca. Dodam, z nutą nie ukrywanej satysfakcji, że coraz więcej głosów, chóry głosów grzmią „król jest nagi” w odniesieniu do niewolniczo- feudalnej organizacji strzyżącej do skóry swoich wiernych stanowiących własność Kościoła, wiermych, pozbawionych od kołyski, tej cudownej „zdolności samodzielnego myślenia”.Najpierw kastracja umysłowa, potem zostaje jedynie taki masochizm, mentalny. Chwasty plenią się wszędzie, zagłuszają żyzne pola ale są też użyteczne, kiedy po ukończeniu cyklu ich istnienia, zostawiają elementy chemiczne w glebie.Wystarczy poczekać.Także ten bezproduktywny i szkodliwy chwast będzie, kiedyś, użyteczmy.Poczekajmy spokojnie. N.B. Wydawałoby się, że samodzielne myślenie jest łatwe.Nic bardziej błędnego.Samodzielne Myślenie, zdolność do tego, jest ciężkim wysiłkiem i wymaga lat ćwiczeń, długich i męczących.O wiele łatwiej jest pracować fizycznie, zredukować szare komórki do roli doradców co zjeść, z kim się mnożyć i zamykać drzwi stajni, aby osioł nie uciekł Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 19:26 ...pastucha gminnego, którego wszyscy nazywali „Pepiku, skocz no!”. Był to kretyn, który na takie wezwanie zawsze podskoczył. Jedna z tych nieszczęśliwych, przez przyrodę i ludzi upośledzonych istot, kaleka, który za kilka złotych rocznie i za trochę pożywienia pasał bydło wsiowe. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 19:42 oszol-lom-z-rm napisał: > Ja też hoduję pergole ! Sam się uprawiasz w tej pergoli? :) Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 20:08 Skoro wy uprawiacie seks a to też nie jest roślina to dlaczegożby nie uprawiać pergoli? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 20:59 Normalni ludzie uprawiają seks intymnie w jakimś zaciszu a nie na ołtarzach :) wiadomosci.radiozet.pl/swiat/szokujacy-skandal-w-kosciele-ksiadz-uprawial-seks-na-oltarzu-i-wszystko-nagrywal Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 09:00 czyli homosie normalni nie są bo robią to publicznie Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 19:49 a no mają swój kościół! pl.wikipedia.org/wiki/Szymon_Niemiec_(aktywista) Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 20:37 PO- myliłem pergole z pelargonią… Odpowiedz Link Zgłoś
mim1656awo Re: Ja pergolę 😂 27.06.24, 21:06 ol-lom-z-rmRe: Ja pergolę 😂27.06.24, 20:37 PO- myliłem pergole z pelargonią… ---------------------------------------------------------------------------------- Excusatio non petita, accusatio manifesta. NB.Oto tłumaczenie na język adresata: yyaaua, uya, uya, uya, yyayyayya. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 09:01 co brałeś przed napisaniem tego tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 09:09 wczoraj zasadziłem pergolę www.target.com.pl/porady-i-inspiracje/uprawy/ozdobne/balkonowe-i-rabatowe/pelargonia prawda że ładna? Odpowiedz Link Zgłoś
mim1656awo Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 17:25 oszol-lom-z-rmRe: Ja pergolę 😂28.06.24, 09:09 wczoraj zasadziłem pergolęprawda że ładna? ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zeżresz zaraz wszystko.Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 18:27 Kun się uśmiecha jak złapie rybę a nie pergolę :) Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzerowa2 Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 18:29 No to sobie popergolmy 😂 Okazja, jak widac, gotowa sie podkladac obficie. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 19:32 A moze by jednak posadzic pelargonie a potem pomyslec..... "...kraju moj kraju barwny pelargoni i malwy..." Ale jak tu z iszakiem gadac? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 19:46 Wykastrowanego samca krowy nazywamy wołem, a wykastrowanego osła? 😆😆😆 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 20:49 Bym się nie zdziwiła, gdyby osieł w swoim fanatyzmie własnozębnie odgryzł sobie te dwa orzeszki ziemne, którymi go dobry Bóg obdarzył 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 21:42 yoma napisała: > Bym się nie zdziwiła, gdyby osieł w swoim fanatyzmie własnozębnie odgryzł sobie > te dwa orzeszki ziemne, którymi go dobry Bóg obdarzył 😂 > Przecież tu jest walka dwóch samców i ich watki, więc o co Ci biega. Nie ma tu już tych ludzi co pisali i były fajne dyskusje. Basia nie pisze. Ostatni raz dała znak w lipcu w zeszłym roku. Paru odeszło na drugą stronę lustra. Jedynie Feelek z starej gwardii trzyma fason. Nie ma już tego forum. Zdechło. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 01:29 Bym powiedział, że może to dobrze, że ten wątek zaistniał: pozwala zastanowić się co dalej z forum religia? Wyjścia są 2: 1. wylogować się trwale, raz na zawsze 2. znosić kretynizm Oszołoma i jego uzależnienie zakładania wątków w tempie: 2-3 wątki/ dzień. .... Domyślam się, że każdy ma swoje motywacje aby tu przychodzić. Moje są takie, że patrzę jakie są innych przemyślenia w sprawach przemijania, istnienia/ nieistnienia Czegoś_Poza ... Przemyślenia Wawrzanki, Warianta, Zaczarowanegoogrodu - najbardziej. ..... Przemyślenia innych kolegów są dla mnie mniej akceptowalne z racji takiej, że ja usilnie szukam dobrej woli w działaniu " czarnych", gdy - tak mi się wydaje- wiele osób ma tu wobec kościelnych zbyt dużo pretensji. ...... Z ciekawością czytam wynurzenia Oszoła prawie zawsze budzą one mój sprzeciw, ale są cenne bo mogę sobie zweryfikować swoje poglądy. ... To nie jest tak, że seryjne zakładanie wątków przez kogoś musi budzić zaraz reakcję ze strony bywalców forum - sobie chce - niech sobie zakłada. Gdyby jeszcze nie pisał takich głupot, nikt by na to nie zwracał uwagi. .... Gdyby jeszcze przy tym myślał co pisze nie potrzebaby zamieszczać tyłu sprostowań. Zamieszczam je bo wypisywanie głupot przez kogoś budzi mój wewnętrzny sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 20:05 Rozumiem, że chodzi yomie, że Oszołom zakłada seryjnie wątki. Może radą byłoby gdyby założenie wątku było płatne? Tak to mamy tu kolegę uzależnionego. Zauwazyłem coś pozytywnego - mamy kawa na ławę cały idiotyzm tzw. tradycyjnego religijnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
monte.pulciano Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 20:20 Mamy czarno na białym ich zafiksowanie. 😁 - www.empik.com/plebania-nowak-adam,p1497458213,ksiazka-p Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 20:50 Yomie chodzi, że osieł seryjnie zakłada, a inni wytrwale ciągną 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 20:55 skoro się w tych watach wypowiadacie znaczy że interesują was tematy przeze mnie poruszane Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 21:46 feelek napisał: > Rozumiem, że chodzi yomie, że Oszołom zakłada seryjnie wątki. > Może radą byłoby gdyby założenie wątku było płatne? > Tak to mamy tu kolegę uzależnionego. > Zauwazyłem coś pozytywnego - mamy kawa na ławę cały idiotyzm tzw. tradycyjnego > religijnego myślenia. Ale drugi koleś też nie lepszy privus. Więc w czym masz problem. Sami podbijacie watki. Nie każdy musi być w każdym wątku. Pretensje do garbatego że ma proste dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 22:23 hrasier_2 napisał: "..... w czym masz problem...." ...... f.: Informuję, że w niczym. Yoma założyła wątek, a ja się w nim wypowiadam. To, zdaje się, coś najzwyklejszego ma forum dyskusyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 28.06.24, 23:00 Yoma to też stara gwardia podobnie jak snajper ale to tu pracuje jest adminem . Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 08:29 Ale co to ma do rzeczy. Chcę to pisze nie chce nie piszę. Każdy sobie może założyć wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 10:12 Średnia liczba odpowiedzi na 1 wątek Oszołoma na 10 pierwszych od góry to około 25 :-) No jak widać ludziom się chce :-) Nie chce się wchodzić w dyskusje, które wymagają pogłębienia wiedzy, jak na przykład moje. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 11:42 Skromnością to waszmoscini nie grzeszy Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 12:51 oszol-lom-z-rm napisał: > Skromnością to waszmoscini nie grzeszy A nie grzeszę. Grzeszę za to urodą i seksapilem. Nie wiesz czy to prawda, ale teraz będziesz myślał. Tak rodzą się mity. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 16:44 Nie będę pytał się o wiek bo to nie wypada o takie rzeczy kobiet się pytać Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaroztocza Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 20:09 Bo tu proste ludzie są. Oprócz Ciebie i warianta, może jeszcze kogoś to tu takich mądrych nie ma. Jak czytam wasze rozmowy to nie wiem czy czytanie o tym by mi pomogło zrozumieć o czym Wy mówicie. A u oszołoma ludzie piszą bo tu można co kolwiek nie koniecznie na temat. Może piszą żeby się pośmiać z niego co niektórzy. Albo tylko tak żeby się pokłócić. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 23:21 mieszkankaroztocza napisała: > A u oszołoma ludzie piszą bo tu można cokolwiek nie koniecznie na temat. > Może piszą żeby się pośmiać z niego co niektórzy. Albo tylko tak żeby się pokłócić. Kurcze, a wiesz, że Ty masz rację. To forum to taki relikt trochę. Zaglądałam tu 10 lat temu, gdy jeszcze nie było tak rozwiniętych tak zwanych "social mediów" i jakoś przywiązałam się do tej formuły. Śmiech i proste ludzkie emocje to jest tak naprawdę najważniejsze, co mamy. Muszę chyba trochę spuścić z tonu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 23:37 Forum nauka to nie to samo co kiedyś. Co było nie wróci. Człowiek miał swoje sympatie do drugiego i z nim rozmawiał. Teraz jedynie możesz sobie pogadać na prywatnych i zamkniętych. Na tych to się nie otworzysz. A klepać z kimś co ma inne zdanie i jest uparty to nie ma sensu. I nawet go dobrze nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Ja pergolę 😂 29.06.24, 23:50 hrasier_2 napisał: > A klepać z kimś co ma inne zdanie i jest uparty to nie ma sensu. I nawet go dobrze nie znasz Czy ja wiem? Ja tu "klepię" z Wariantem i każde z nas ma inne zdanie. Privus z Oszołomem i też mają inne zdanie. I nikt się dobrze nie zna. Ale coś w tym jest. Nieważne, że forum jest anonimowe, to nawet lepiej. Nasze "ja" jest bardzo iluzoryczne, może nawet zwodnicze. Nikt siebie tak naprawdę dogłębnie nie zna. Lepiej więc rozmawiać właśnie w ten ulotny sposób. Nie wiedząc jak wyglądamy, jak się poruszamy i jaki mamy głos - mamy więcej pola do rozmowy, nie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 30.06.24, 19:45 Może się okazać że jesteśmy sąsiadami z którymi mamy dobry kontakt i co wtedy jak się wyda? Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Ja pergolę 😂 02.07.24, 18:27 W moim ogrodzie pergole już przekwitły .., Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Ja pergolę 😂 03.07.24, 08:41 oszol-lom-z-rm napisał: > W moim ogrodzie pergole już przekwitły .., Wklej zdjęcie. To musi interesująco wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś