hapita 06.12.07, 07:10 To też jest swoiste prawo i sprawiedliwość.Wniosek:można z bożą pomocą uprzykrzać żywot sąsiadom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bereciara [...] 06.12.07, 07:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck więcej takich! 06.12.07, 07:23 to są ludzie którzy trafiaja wszędzie. bezkrytyczne jełopy. jak taki model trafi do polityki to zaraz zostaje lepperm albo giertychem. tacy jak on, chowajacy sie za jedynie słuszna ideologią rozkułaczają, palą na stosie, "zbawiają" świat" i bronią nas przed nami samymi. wiecej takich. Odpowiedz Link Zgłoś
poszczeklu W krajach wasalskich Watykanuj ksiądz ma zawsze 06.12.07, 07:47 rację. Czyż nie jest to UKŁAD? Panie Katzhynsky? Odpowiedz Link Zgłoś
critic Księdzu powinni jeszcze wytoczyć proces 06.12.07, 08:55 o złamanie ustawy o ochronie danych osobowych - za wyczytywanie z ambony nazwisk "wrogów kościoła". Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 [...] 06.12.07, 09:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zgrywus.r Po co proces? 06.12.07, 09:35 critic napisał: > o złamanie ustawy o ochronie danych osobowych - za wyczytywanie z ambony nazwis > k > "wrogów kościoła". *************************************** Po co się szarpać? Postawić niedaleko dobry sprzęt i katować proboszcza heavy metallem. Szczególnie w niedziele od 6 do 15. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Po co proces? 06.12.07, 10:30 Ja proponuję, by jeden (lub kilku) z mieszkańców zastanawiali się nad przejściem na islam, i w ramach tego zastanawiania puszczali z głośnika modlitwy muezzina w wymaganych porach. Na full. Niech to sąsiedzi uciszą. Przez tydzien będzie koszmar, potem oba bydła znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Po co proces? 06.12.07, 11:37 Wsiowo-malomiasteczkowa ciemnota przyjmuje wszelkie bzdury, ktore ksiunc probusc wymysli. Jest XIX wiek nie XVII. Ocknijcie sie i myslcie troche samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lambeth Re: Po co proces? 06.12.07, 11:59 shithead napisał: > Wsiowo-malomiasteczkowa ciemnota przyjmuje wszelkie bzdury, ktore > ksiunc probusc wymysli. Jest XIX wiek nie XVII. Ocknijcie sie i > myslcie troche samodzielnie. Shit. To mi sie cos pomieszalo chyba. Jeszcze sie nie urodzilem przeciez :) Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Podobieństwa katolików i muzułmanów 07.12.07, 11:52 lucusia3 napisała: > Ja proponuję, by jeden (lub kilku) z mieszkańców zastanawiali się > nad przejściem na islam, i w ramach tego zastanawiania puszczali z > głośnika modlitwy muezzin a w wymaganych porach. Parę lat temu w małym miasteczku pod Chicago był taki przypadek. Z meczetu muezzin zaczął puszczać pięć razy dziennie modlitwy. Polacy w radzie miejskiej chcieli mu tego zakazać. Ale muzułmanie zapytali czy to legalnie aby katolicki ksiądz dzwonił na modlitwę kiedy chce, a muzułmanie nie mogli emitować swego wołania na modlitwę do ich Boga? Ale tam Polacy stali się ostatnio mniejszością, a muzułmanie większością. W Polsce wojowniczy katolicy są w lepszej sytuacji, tak kiedyś faryzeusze w biblijnej Palestynie. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Po co proces? 06.12.07, 10:46 zgrywus.r napisał: > Po co się szarpać? Postawić niedaleko dobry sprzęt i katować proboszcza heavy > metallem. Szczególnie w niedziele od 6 do 15. > > Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. > To raczej odwrotnie: Jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu. > > Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Po co proces? 06.12.07, 12:14 A tam heavy metalem. Muezzinem albo chińską operą - wtedy można użyć tańszych głośników o mniejszym paśmie przenoszenia i większej mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
krusaderkrusader Re: Po co proces? 07.12.07, 16:11 Hahaha ;D Popieram jak najbardziej pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis To typowa arogancja polskiego kleru 06.12.07, 13:01 Przez 20 lat (od lat 70. do 90., a więc w większości za tzw. 'komuny', która podobno gnębiła kościół) mieszkałem przez płot z kościołem - to był koszmar. Oczywiście proboszcz zainstalował sobie megafony i umilał otoczeniu życie transmisjami mszy, z fałszującym wyciem dewotek skrzeczących "baaaraaankuuu booożyyyyy". Pospać sobie w weekend? Zapomnij! Ci ludzie są przekonani, że cały świat powinien skakać pod ich dyktando - ostatnio nawet doprowadzili do zmiany nazwy przylegającej do kościoła ulicy z neutralnej na imię patrona parafii... Odpowiedz Link Zgłoś
loader ksionc meloman terrorysta! 06.12.07, 07:51 zamiast kablować czarnego do sądu mogli mieszkańcy pomyśleć i odwalić mu lepszy rewanż. codziennie o 4.30 rano, mogli by na cały regulator puszczać plebanowi pod oknem z magnetofonu "ZChN zbliża się!" albo lepiej: "Sabbath Bloody Sabbath" Black Sabbatu... Odpowiedz Link Zgłoś
wjck Re: ksionc meloman terrorysta! 06.12.07, 08:04 Pokolenie które słuchało Black Sabbath już dawno za kanałem La Manche. Dziadki muszą coś innego wymyślić. Niestety w ich pokoleniu nie było chyba pieśni antykościelnych, szkoda. Księdza na furmankę gnoju i wypędzić jak Jagusię z "Chłopów", to nie jest pasterz, tylko "i d i o t a", skłócający jak PiS całą parafię. Odpowiedz Link Zgłoś
leon000 Re: ksionc meloman terrorysta! 06.12.07, 08:44 Mam podobne zdanie. A teraz uwaga!!! Proszę o skupienie. U mnie w mieście parafianie wybudowali kościół. Spoko ich wola i ich pieniądze. Codziennie wieczorem na całe osiedle słuchać pieśni kościelne. Najciekawszy jest jednak wygląd dzwonnicy - są to cztery około metrowej wysokości słupki z wystającymi prętami zbrojenia. Nie cierpie na żadne choroby psychiczne, a jednak codziennie słyszę dzwony i lament kościelnych pieśni... Odpowiedz Link Zgłoś
maxi_63 Re: I takich durniow 06.12.07, 08:19 Giniesz dziecko. Twoje nocne krzyki też nie interesują sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
zgrywus.r Re: I takich durniow 06.12.07, 09:33 maxi_63 napisał: > Giniesz dziecko. Twoje nocne krzyki też nie interesują sąsiadów **************************************** Nocne krzyki zawsze interesują sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
brispol [...] 06.12.07, 08:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: I takich durniow 06.12.07, 09:23 Proboszcza nie winie, jacy oni sa wiadomo.Kazdy idiotyzm potrafia uzasadnic slowami..Toc to na chwale Boga. A polski plebs kupuje to bez mrugniecia okiem. Winie ludzi...jakos nie wyobrazam sobie aby ktos mnie zmuszal do sluchania (kazdego poranka) nawet tak pieknej nutki jak "kiedy ranne" i to juz o szostej rano. Nawet gdyby byl to przewielebny. Gdybym mial male dzieci to bardzo szybko klecha rostal by sie z glosnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
haryjesion Panie Marcinie Sztander... 06.12.07, 07:33 "Pełnomocnik wnioskował o umorzenie postępowania. - Ze względu na brak znamion czynu przestępczego - tłumaczył. Sąd do tego wniosku się przychylił." Raczej wątpię, ponieważ to nie jest czyn przestępczy - czegoś takiego nie ma ani w kk ani w kpk ani w kw ani w kpow. Jest czyn ZABRONIONY. Taki czyn ma swoje przesłanki, od których zależy czy jest przestępstwem czy wykroczeniem. Policjanci napisali po prostu wniosek o ukaranie za wykroczenie z 51 kw do sądu, Sąd odmówił ukarania i tyle. Po co procesówkę z tego robić? Wystarczyło tylko w kajeciku dokładnie zanotować co mówili rozmówcy a nie pisać głupotek w tekście. Odpowiedz Link Zgłoś
enoph pszecierz to wyksztaóciuh 06.12.07, 09:43 A czego się spodziewasz po wybiórczej ?? Że rzetelnie coś opisze bez mataczenia ?? Nie bądź naiwny. Zobacz następny kwiatek: "zeznawać miało sześciu świadków, którzy uskarżali się na hałas w lokalnej gazecie" Skoro przeszkadza im hałas w gazecie to dlaczego zeznają w procesie księdza ??? :-))) To chyba słynna michnikowa szkoła językowa :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
urke Re: pszecierz to wyksztaóciuh 06.12.07, 10:09 właśnie. wybiórcza. poza tym postępowanie umarza się postanowieniem a nie wyrokiem. ale wyrok lepiej brzmi w tytule na pierwszej stronie. poziom dziennikarstwa spada a opinia publiczna głupieje. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: pszecierz to wyksztaóciuh 06.12.07, 10:48 enoph napisał: > ...Skoro przeszkadza im hałas w gazecie to dlaczego zeznają w procesie > księdza ??? :-))) > > To chyba słynna michnikowa szkoła językowa :)))) Nie słyszałeś o "hałasie w gazecie?" Przecież często mówi się, że "w prasie podniosła się wrzawa", "gazety podniosły wrzask", "na pierwszej stronie tytuły krzyczały wielkimi literami", itp. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: pszecierz to wyksztaóciuh 06.12.07, 17:10 Oto najlepszy przykład czytania bez zrozumienia, brawo chłopaki. I rzeczywiście nie bierzcie w rączki Wyborczej, ani żadnej innej, bo i po co :) Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Brak zrozumienia u wojowniczych katolików 07.12.07, 11:57 33qq napisał: > Oto najlepszy przykład czytania bez zrozumienia, brawo chłopaki. Cały problem wziął się z braku zrozumienia odczuć innych ludzi przez tamtejszego księdza. Głupota religijnych ekstremistów idzie w parze z nietolerancją. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: pszecierz to wyksztaóciuh 07.12.07, 05:54 no cóż, tak piszą "dziennikarze" mediów polskojęzycznych. Na blogu innego "dziennikarza" tej gazetki - Węglarczyka Bartosza znalazłem bardzo ciekawy wyraz :"chołota". No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
al_bandi Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 07:44 Kościół w Kunów zasłynął z tego, że poprzedni ksiądz proboszcz zamiast poprowadzić pogrzeb - powiesił się na plebanii. Pogrzeb poprowadził wikary. Teraz powinni "puszczać" Kiedy ranne...." co piętnaście minut, może? wówczas niebiosa im to świętokractwo wybaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Poganom oczywiście nie poasuje 06.12.07, 07:45 Ale jak wybudują meczet i modlitewny głoś pięć razy na dzień się z wieży rozlegnie to cicho będą jak trusie... ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
drwiacy_siewca_cynizmu Prawda jest jak doopa, każdy ma swoją... 06.12.07, 09:06 Jak już masz kogoś w stopce to weź pod uwagę jego cały dorobek a nie cytuj wybiórczo niczym wybiórcza :> ___________ Ostatni chrześcijanin umarł na krzyżu (F.W. Nietzsche) Bóg jest martwy. (jw.) Odpowiedz Link Zgłoś
iksigrekzed Re: Prawda jest jak doopa, każdy ma swoją... 06.12.07, 09:19 dokładnie tak... ktoś, kto uważa się za katolika i broni "czarnych" jak swoich a cytuje Nietzsche??? heh... co najmniej intrygujące ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Re: Poganom oczywiście nie poasuje 06.12.07, 09:20 bydlo_prof_wb napisał: > Ale jak wybudują meczet i modlitewny głoś pięć razy na dzień się z wieży > rozlegnie to cicho będą jak trusie... > ___________ > Byłaby jakas odmienność kulturowa. A poza tym w meczetach nie zbierają na tacę Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Tak myślałem... 06.12.07, 09:59 Hałas już by nie przeszkadzał prawda? Ale też nie jestem taki pewien czy tak do końca by Ci się to podobało. No i nie przypuszczam aby "taca" miała z Ciebie jakikolwiek pożytek. Może i wręcz przeciwnie... ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Poganom oczywiście nie poasuje 06.12.07, 09:57 bydlo_prof_wb napisał: > Ale jak wybudują meczet i modlitewny głoś pięć razy na dzień się z wieży > rozlegnie to cicho będą jak trusie... > ___________ > > Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam > bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Od kiedy to poganie słuchają wycia z meczetu? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Poganom oczywiście nie poasuje 06.12.07, 10:57 guru133 napisał: > bydlo_prof_wb napisał: > > > Ale jak wybudują meczet i modlitewny głoś pięć razy na dzień się z wieży > > rozlegnie to cicho będą jak trusie... > > ___________ > > > > Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to > wam > > bezkarnie? (F.W. Nietzsche) > Od kiedy to poganie słuchają wycia z meczetu? Bo kolega bydlo_prof_wb żyje jeszcze w XVII wieku,kiedy wszystkich nie-chrześcijan nazywano "poganami". Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Poganom oczywiście nie poasuje 06.12.07, 11:48 Tak sie sklada ze mieszkam przy meczecie - tyle ze w szwecji. I ich tez jak najbardziej obowiazuja przepisy (w tym przypadku ustawa srodowiskowa) i nie chalasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie dziwię się, chytre... 06.12.07, 13:00 Chałasować nie wolno, ale z hałasem robią już pewnie co chcą. Oj poganie, poganie... ___________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
awuuu Re: Poganom oczywiście nie poasuje 06.12.07, 12:31 Nie doczytalo sie Niczego przed egzaminem... nie doczytalo... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozjus Re: idiotów - ja widać - nie brakuje i w kościele 06.12.07, 08:07 Ksiadz nie moze sobie puszczac kiedy chce i co chce przez glosniki. Ma nakaz od Boga i nie moze go zmieniac. Jak to tak puszczac "Zorze" godzine pozniej. Jestem juz przyzwyczajony, teraz po zmianach bede sie spoznial do pracy o godzine... Odpowiedz Link Zgłoś
staefun "RanneZorze" powinny być grane o wschodzie słońca! 06.12.07, 10:53 > Ksiadz nie moze sobie puszczac kiedy chce i co chce przez glosniki. > Ma nakaz od Boga i nie moze go zmieniac. > Jak to tak puszczac "Zorze" godzine pozniej. > Jestem juz przyzwyczajony, teraz po zmianach bede sie spoznial do > pracy o godzine... "Kiedy ranne wstają zorze" powinno być puszczane dokładnie w momencie kiedy "ranne wstają zorze" czyli o świcie, a więc w momencie wschodu słońca. Ksiądz proboszcz powinien zadać sobie trud i ustalić rzeczywisty (geograficznie) dla jego parafii moment wschodu słońca. I zrobić to dla każdego dnia w roku: w naszej szerokości geograficznej latem będzie to już ok. godz. 4, a zimą nawet ok. godz. 8. Następnie dokładnie zgodnie z tymi ustaleniami powinien pusczać "Ranne Zorze"! A nie jak teraz o jednej godzinie, szóstej czy siódmej, kiedy latem słońce już dawno wzeszło a zimą jeszcze długo nie wzejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
ryslis Re: idiotów - ja widać - nie brakuje i w kościele 06.12.07, 19:17 Klecha musi zdac sobie sprawe z tego ze jest sluzebnikiem parafji nie panem i w kazdej chwili parafia moze powiedziec mu zegnaj.Wprawdzie wszystkie religie uwazaja ze Bog jest jeden ale nasi klechowie uwazaja ze jedynymi namiestnikami Boga sa oni i to wlasnie im przysluguje czesc i wladza Boga,nasze prawo podobnie ich traktuje karzac za przestepstwa pospolite mniej niz lagodnie.Obodzmy sie jest 21 wiek i kazda organizacja posilkujca sie jedynym Bogiem jest zrzeszeniem prozniakow ktorzy bez pracy chca czerpac forse i wladze nad jak najbardziej ciemnym spoleczenstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Ja uważam, że ksiądz proboszcz 06.12.07, 07:56 powinien kupicjeszcze kazdemu budzik z melodia zorzową i moze w komórkach tez taka by sie przydała! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.tatarski Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 07:56 Bo daliście władzę kośiołowi, no i teraz rządzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Wytaczac procesy cywilne ludzie! 06.12.07, 08:06 Nie dac sie ksiedzu i moherom. aha jak bedzie protestowal to pusccie mu muzyke satanistyczna o 6 rano prosti na kosciol :) Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniec55 Dlaczego codziennie wstaję o 5.58 06.12.07, 08:11 Nareszcie coś sie dzieje! Po raz pierwszy dobrego. Od kiedy wybudowano na moim osiedlu Zawadzkiego w Szczecinie potęzny budynek kościoła i ogromną wieżę równą 10 pietrowym wieżowcom NASTAłO PIEKłO! Ponad 10 lat. Dzwoniłem nieraz do pana proboszcza; dzwonili i inni mieszkańcy porażeni PIEKIELNYM łOMOTEM DZWONóW KOSCIELNYCH. Dzwony walą KAżDEGO DNIA OD RANA OD 5.58 DO 21 wieczorem. W soboty i niedzielę piekło spotęgowane tym hukiem piekielnym, nieludzkim co pół godziny. Napisałem do proboszcza dwa pisma pełne zalu. Wiem, że nie tylko ja sie męcze - od dwóch lat jak ponownie zamieszkałem na tym osiedlu - mam mieszkanie - JUż NIE śPIE NORMALNIE; BYłEM NAWET U LEKARZA .. i nic! Jestem CIąGLE NIEWYSPANY! Mrzonki o Bogu, miłości i pięknie zostawiam wszystkim fanatykom i głuchym. Dzwony walą dalej - na złośc, na przekór tym którzy pragną ciszy i spokoju. Bo rano jest TAKA WSPANIAłA CISZA! Wbrew Konstytucji tego kraju - art 53. Czy Bogu potrzebne są te PIEKIELNE DZWONY! ZAL MI LUDZI KTóRZY JAK JA CIERPIA DOSłOWNIE. Kto pomysli o dzieciach, ludziach o wrażliwym i delikatnym słuchu. Kocham muzykę poważna i stąd dodatkowy ból bo łomot tych dzwonów w dzień dzień przyprawia o fizyczne i psychivczne cierpienia. Jeszcze trzy lata mego cierpienia i wynosze sie z tego paskudnego kraju gdzie dzwony koscielne są "ogniem i mieczem " nowej wiary. Także myślałem o pozwaniu do sądu - ale polskie sądu to zaprzeczenie sprawiedliwości i rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
maxi_63 Re: Dlaczego codziennie wstaję o 5.58 06.12.07, 08:20 PIEKŁO? Chyba dla Złego. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Spalić cieciowi samochód! 06.12.07, 08:27 A żeby wiedział za co to zostawić na nim mały dzwoneczek - najlepiej taki ceramiczny żeby się nie stopił. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Dziwię się mieszkańcom - 06.12.07, 08:12 czyżby nie wiedzieli, kto w tym kraju rządzi jak chce i jest ponad prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozjus Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 08:14 Odpowiadam na pytanie w temacie:...bo najpierw kazdy parafijanin zrobil zrzutke na te dzwonki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maxi_63 Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 08:16 A łobuzerka po nocach wyje to nikomu nie przeszkadza? Tfu, gdyby w mieście o 6 rano ktoś puścił takie kuranty to ciężko byłoby je usłyszeć. Za to śmieciary od 4.30 i młoty pneumatyczne nikomu nie mogą przeszkadzać? Hołota w tej wsi się zagnieździła. Wyrazy współczucia. "Kiedy ranne..." to o której mają być o 11.00? A 4x 100 wat to co? Kpina niektórzy w samochodach mają 1200. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 08:32 maxi_63 napisał: > Tfu, gdyby w mieście o 6 rano ktoś puścił takie kuranty to ciężko > byłoby je usłyszeć. No to przeczytaj sobie parę postów wyżej (wawrzyniec55) o osiedlu Zawadzkiego w Szczecinie. Dodam, że podobnie od paru lat jest na osiedlu Majowym też w Szczecinie (kiedyś mieszkałem w pobliżu) - kościół stoi może ze 20 metrów od bloku. I nawiedzony proboszcz atakuje "owieczki" porannym, a w niedziele i święta niemal całodziennym, wyciem z głośników. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 12:26 maxi_63 napisał: > "Kiedy ranne..." to o której mają być o 11.00? W ogóle ma ich nie być! To nie jest państwo wyznaniowe! Odpowiedz Link Zgłoś
qtt3 Re: Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 21:52 maxi_63 napisał: > A łobuzerka po nocach wyje to nikomu nie przeszkadza? Tfu, gdyby w mieście o 6 > rano ktoś puścił takie kuranty to ciężko byłoby je usłyszeć. Za to śmieciary od > 4.30 i młoty pneumatyczne nikomu nie mogą przeszkadzać? Hołota w tej wsi się > zagnieździła. Wyrazy współczucia. > "Kiedy ranne..." to o której mają być o 11.00? A 4x 100 wat to co? Kpina > niektórzy w samochodach mają 1200. Pozdrawiam. Łobuzerke zwija policja i jest spokój, księdza nikt nie zwinie bo tępy lud spali komisariat ;] Młoty pneumatyczne i tym podobne to niestety siła wyższa, wiem co to oznacza bo u mnie na przykład kładą kanalizacje na całym osiedlu domków i asfalt rżną jak głupki. Ale w końcu skończą ;] 1200 wat w samochodzie? rms? Groziło by to śmiercią, trwałym kalectwem, pomijając akumulator od czołgu i ze 4 prądnice. Nie chodzi o "1200 watts p.m.p.o." spotykane w wieś-tunningu i wszelakich sprzętach audio-video typu Watson. Zapewne chodzi tu o 4x100 wat RMS w głośnikach szerokopasmowych o skuteczności np. 98dB z 1 wata. Oczywiście nie zakładam zwiększania skuteczności poprzez zamontowanie takiego głośnika w tubie (nie mylić z czymś w kształcie walca - wożone po bagażnikach). Tak więc -> 100 wat RMS + przetwornik o wysokiej efektywności może skutecznie spędzić sen z powiek. A mówimy tu o 4 takich źródłach dźwięku. Moja podpowiedź dla mieszkańców w tej prawie to dyrektywy odnośnie hałasu a mówią one m.in. że: Tereny zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej Tereny zabudowy związanej ze stałym pobytem dzieci i młodzieży W porze nocnej (22-6) obowiązuje dopuszczalny poziom hałasu 40dB W porze dziennej (6-22) jest to o 5dB więcej czyli 45dB Przekroczenie tych norm powinno być sygnalizowane odpowiednim organom. Grożą za to mandaty. Może kilka takich z rzędu zmusiło by do myślenia. A straż miejska powinna tam codziennie o 6 rano warować i mierzyć natężenie dźwięku. Więcej informacji jest tu -> www.wios.bydgoszcz.pl/r01/r01-04-41.htm W większych miastach puby, kluby i dyskoteki zlokalizowane w sąsiedztwie kościołów są tępione za przekroczenie nawet o kilka dB, nie widzę powodu, dla którego kościoła to samo prawo nie obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 08:20 Jeśli robi to od 6:00 do 22:00 to mogą mu naskoczyć. No chyba, że sanepid zmierzy poziom hałasu itp itd. Wątpię aby mieszkańcy zostali uratowani. IMO w takich sytuacjach nie ma co się bawić w sądy, tylko zrobić zrzutkę na porządny zestaw głośników i zapuścić jakiś HC Metal. Odpowiedz Link Zgłoś
qtt3 Re: Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 21:58 od 6 do 22 też obowiązują dopuszczalne normy hałasu są zazwyczaj o 5 do 10dB wyższe niż w nocy. Założę się, że natężenie dźwięku zmierzyli by Tobie a nie kościołowi i to ty byś bulił mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
maxi_63 Forum gazety opanowała SB-ecja 06.12.07, 08:26 Przykre stwierdzenie , ale to ta sama retoryka. Odpowiedz Link Zgłoś
iksigrekzed Re: Forum gazety opanowała SB-ecja 06.12.07, 09:21 i właśnie tego nienawidzę w tym kraju... ktoś, kto nie jest katolikiem = SB... kiedy poziom intelektualny polaków przekroczy iloraz inteligencji szympansa? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Głupota i zakłamanie ekstremistów religijnych 07.12.07, 12:07 maxi_63 napisał: > Forum gazety opanowała SB-ecja Człowieku, tych przeciwników księdza można nazwać heretykami lub niedowiarkami. Nie wierzą oni, że to Bóg każe księdzu puszczać hałaśliwą kościelną muzykę lub dzwonić. Zgodnie z Ewangelią to raczej księdza należałoby nazwać faryzeuszem. W czasach Jezusa tak nazywali się żydowscy fanatycy religijny reklamująco głośno wszystkim wokół swoją fałszywą religijność. SB to skrót od Służba Bezpieczeństwa czyli polityczna policja rządowa. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 nareszcie: tym facetom w sukienkach zdaje sie ze 06.12.07, 08:31 tylko oni maja monopol na definicjie bog i mysla ze sa bezkarni...coraz wecej takich procesow a skoncza sie wieczorne i ranne i niedziele "dyskoteki", ... Odpowiedz Link Zgłoś
atari800xl niektorzy sa rowniejsi:) 06.12.07, 08:37 ale swoja droga to lepsze i tak niz nawolywanie z minaretow o 4 rano:))) ale to rzeczywiscie moze byc wkurzajaca. Zawsze lubilem kiedy o 6 bily dzwony w niedziele..nie wiem czemu..jakos tak fajnie bylo.. ale bym sie zalamal jakby kadego dnia mi piosenki puszczali... Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Czarny dyktuje warunki Polakom? 06.12.07, 08:37 W tym Vaticanie to naprawdę chcą do samosądow doprowadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 klechy same na siebie kręcą bat... 06.12.07, 09:30 niedługo (za 15-20) beda sami sobie te religijne piosnki włączali nikt nie przyjdzie w kosciołach bedą dyskoteki w stylu gothic:) albo składy zboża na siłe to oni sobie mogą:) POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
qtt3 Re: klechy same na siebie kręcą bat... 06.12.07, 22:05 odnośnie dyskotek w kościołach to natknąłem sie na to -> www.thecathedral.pl/oklubie.html Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Głupi. Naprawdę głupi 07.12.07, 09:57 Wypowiedź bez żadnego związku z tematem. W ogóle bez związku z czymkolwiek, bo i bez sensu. Bzdura Naprawdę bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
ford.ka Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 08:39 6:30 - 130 uderzen w dzwony. Na full. Potem jeszcze dwa razy w ciagu dnia. To nie jest wies, to Warszawa, Saska Kepa. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek7779 "... ze zaprogramuje teraz na 7 " 06.12.07, 08:39 ale do..! Dobry ten klecha. Na polskiej wsi wciaz daje sie zauwazyc moc prastarej Trojcy tj. pleban, soltys i nauczyciel. Spoleczenstwo jednak daje wyraz posluchu. I to mnie boli a nawet drazni. Przeciez takie tematy jak partie buntu (Lepper,Giertych) czy radio m. - to wszystko opiera sie na demokracji. Znaczy sie jest poparcie. Z przykroscia stwierdzic musze , ze znaczna czesc spoleczenstwa polskiego to nadal ciemnota i ferment. Miejmy nadzieje, ze nasze pokolenie zmieni ten stan rzeczy. Ksiadz wyeliminuje sie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
neronek1 No i co z tego ! w meczetach zawsze z 4głośnników 06.12.07, 08:44 od świtu wyje muzułumanin ! i co nikt sie nie burzy ! Sam osobiście to widziałem i słyszałem w Tajlandi kraju gdzie większość to buddyści ale nikt muzułumanom nie przeszkadza w modlitwie a u nas ??... Ok moze 6 rano to wcześnie ale 7 czemu nie ! dajcie żyć ludzie ! więcej tolerancji ! pozdrawiam neronek Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: No i co z tego ! w meczetach zawsze z 4głośnn 06.12.07, 09:53 Kurde, najpierw wszyscy pomstuja na muzulmanow, ze ciemnota, dzicz itp, ale jak trzeba sie podeprzec w dyskusji muzulmaninem, to czemu nie? Po pierwsze: nie wiem co ma puszczanie o 6 rano jakiejs piosenki religijnej do modlitwy? Wierzacy jak nie uslysza "Kiedy ranne..." zapomna paciorka odmowic czy jak? Po drugie: ze tak przypomne "Dzien swira":)Nie wszyscy zapieprzaja od 6 czy 7 rano w robocie. Niektorzy maja wolne zawody, drugie zmiany itp i maja swiete prawo sie wyspac, a nie zeby im klecha dawal po uszach kurantami. Po tzrecie: wiecej tolernacji...a owszem, przydaloby sie ze strony tego klechy wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: No i co z tego ! w meczetach zawsze z 4głośnn 06.12.07, 10:38 neronek1 napisał: > od świtu wyje muzułumanin ! > i co nikt sie nie burzy ! > Sam osobiście to widziałem i słyszałem w Tajlandi kraju gdzie > większość to buddyści ale nikt muzułumanom nie przeszkadza w > modlitwie a u nas ??... Dla ciebie może to jest wycie, ale dla muzułmanów to pienia anielskie. Podobnie nasze pieśni kościelne dla nich są wyciem, a dla nas? No cóż, nie zawsze rajską muzyką, gdyż poziom muzyki kościelnej obniża się systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
men_53 Gdyby Bóg tego chciał, to grałyby trąby w niebie. 06.12.07, 08:45 A jak nie graja, to niech klecha ludziom piekła na ziemi nie robi. Słuzalczość sądów wobec kościoła katolickiego jest porażająca, a ludzie mają prawo do spokoju we własnym domu. I do wolności od indoktrynacji - ideowej, religijnej, czy każdej innej. Jest też różnica między nieuniknionymi odgłosami zycia miasta (samochody dostawcze itp), a świadomym i celowym zakłócaniem miru domowego - bo "dostawy" nie zamówionego hałasu tak nalezy potraktować. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek katolicki muezin, czy muezin z XXI wieku 06.12.07, 08:47 interwencji mieszkańców na dzwony o 6.00 rano też jest mnóstwo cyt. niedospanego z 10 piętra: "panie, pracuję do codziennie do 24.00 (taką mam robotę) , kładę się spać ok. 1.00 w nocy, a 6.00 rano napie...lają tymi dzwonami że, zawsze mnie obudzą, szlag mnie ....,itp. itd." okoliczność: kościół pobudowany 4 lata po budynku w bezpośredniej bliskości osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Dlaczego w Kunowie wszyscy wstają o 6 06.12.07, 09:02 Ten ksiezulo musi byc psychiczny.Sad tez nie jest lepszy dajac wyrok uniewinniajacy takie chuliganskie wybryki.Sad powinien wydac nakaz calkowitego wylaczenia tej aparatury i jej konfiskate,bo sluzyla do popelnienia przestepstwa.U nas tez mieli takie pomysly,ale szybko im wybili z glowy sasiedzi kosciola.Czy ksiezy nie ucza utrzymywania dobrych stosunkow z sasiadami? Odpowiedz Link Zgłoś