Dodaj do ulubionych

długi mamy

IP: *.play-internet.pl 24.02.11, 04:55
Dzień dobry
potrzebuje pomocy
moja mama narobiła dużych długów. Część nich spłaciła kredytem hipotecznym, którego teraz nie spłaca. Bank wymówił umowę hipoteczną. Pomogłam mamie napisać pismo do banku ale od dwóch miesięcy nikt się nie odzywa. Próbujemy się z nimi skontaktować jednak bezskutecznie. Jestem bezrobotna, studiuję i otrzymuję stypendium w kwocie 450 zł miesięcznie. Moja mama pracuje na umowe zlecenie jednakże wypłatę mamy zajął komornik w całości w związku z innym długiem. Ja ze swojego stypendium opłacam czynsz bo mama zrobiła również tutaj zaległości i Spółdzielnia oddała sprawę do Sądu. I teraz ja wraz z siostrą spłacamy zadłużenie w Spółdzielni. Siostra też studiuje i otrzymuje stypendium 350 zł miesięcznie. Obie jesteśmy na bezpłatnych studiach. Do tego inna firma pożyczkowa oddała również sprawę do komornika przeciwko mamie. Co możemy zrobić? Boję się, że kiedy na koniec marca skończy się okres ochronny to nas wyrzucą na bruk. Nie będziemy miały gdzie się podziać. Czy muszą przed eksmisją zapewnić nam jakieś lokum socjalne? Gdzie możemy zgłosić się o jakąś pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pytający Re: długi mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 09:07
      Witam, jeżeli potrzebujesz konkretnej porady, to przede wszystkim musisz dokładniej opisać waszą sytuację. Czyli zrobić dokładną specyfikację zadłużenia (gdzie, ile, jaki etap postępowania), a także określić wasze źródła i kwoty dochodów.
      A póki co ogólnie - musicie wziąć pod uwagę znalezienie sobie pracy z siostrą, ponieważ mając 800 PLN w ręku to wierzycieli nie podbijecie. A tak mając po 1200 PLN na rękę, będziecie mieć około 2500 miesięcznie i 30000 rocznie, a to już jest coś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka