Dodaj do ulubionych

reklamacja Pepe Jeans

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 10:44
Witam,
Kupiłam dość drogie dżinsy Pepe Jeans w Zakopanem. Po przyjeździe do domu stwierdziłam wadę (przetarcie - prawie dziura w nogawce lewej z przodu, i nie jest to pożądany model z "przetarciami do dziur). Jak mogę reklamować te spodnie? Paragon mam. Czy muszę jechać do Zakopanego?
Dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: Aaaa Re: reklamacja Pepe Jeans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 12:27
      Czy to przetarcie mozna było zauważyć podczas zakupu?
      Czy zostało spowodowane przez konsumentkę?

Jeżeli choćby na jedno pytanie odpowiedziałaś TAK, to reklamacja zostanie nieuznana.

Oczywiście, że nie musisz jechać do Zakopanego. Wystarczy wysłać poleconym reklamację do sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową z żadaniem wymiany.
      Sam towar należy przesłać dopiero gdy ustalisz np. telefonicznie w jaki sposób sprzedawca chce, żebyś mu go dostarczyła.

powodzenia
      • Gość: pytam Re: reklamacja Pepe Jeans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 12:35
        Dziękuję za odpowiedź. Nie, nie można tego było widzieć podczas zakupu, bo wtedy tego "pęknięcia"/"puszczenia" nitek nie było. Nie jest to spowodowane przez konsumenta. Po prostu jest to wada, "słabość" materiału w danym miejscu i po włożeniu spodni w tym miejscu nastąpiło jakby pęknięcie (takie przetarcie - nie do końca), taka kreska, jak dziurka na guziki.
    • Gość: :) Re: reklamacja Pepe Jeans IP: *.play-internet.pl 13.10.11, 23:24
      reklamacja powinna byc mozliwa do zlozenia w innym sklepie tej firmy ale aby sie upewnic proponuje zadzwonic do sklepu w ktorym robione byly zakupy
      pamietaj ze od momentu zauwazenia wady masz 2 miesiace na zareklamowanie towaru im wczesniej tym lepiej szczegolnie ze jesli nie sa odczepione metki zewnetrzne to wogole powinni to uznac
      • Gość: Aaa Re: reklamacja Pepe Jeans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.11, 07:47
        a co mają metki do reklamacji z tytułu niezgodności?
        ustawa nic nie mówi o metkach, domyślam sie jedynie, że łatwiej będzie sprzedawcy wymienić towar na nowy według ciebie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka