Dodaj do ulubionych

Raty u Komornika

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.11, 13:04
dzięki mojej mamie mam komornika na karku.
Odwiedziłam się o tym teraz na dniach a dług mogłam mieć już dawno spłacony jak miałam jeszcze pracę ale moja kochana mamusia mi o tym nie powiedziała teraz się dowiedziałam ze mnie komornik ściga. Ostatnio zmieniłam adres zamieszkania i nie wiedziałam nic o ponagleniach zapłaty ani o piśmie od komornika. Koleżanka matki mi o tym powiedziała.
Wiem tylko tyle że ten komornik jest z warszawy i to wszytko bo nawet pisma nie mam.
Czy jeśli uda mi się namierzyć tego komornika czy oni w ogóle idą na jaką kol wiek umowę bo sytuacje mam bardzo nie ciekawą obecnie sama wychowuje dziecko i nie mam pracy. Jak myślicie powinien iść na ugodę. Nie mam też czegoś co może zająć. Chyba że zamie 1/4 mieszkania mojej matki która należy do mnie i co w wtedy mam zrobić??
Obserwuj wątek
    • Gość: zadłużona Re: Raty u Komornika IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 21:37
      jesli nie masz pracy i tez nic do zajęcia komornik pisze protokół i umarza sprawę ale...bank ma 10 lat aby o kwotę się ponownie upomnieć,więc lepiej po troszku ale spłacać.natomiast nie wiem jak z tym mieszkaniem jesli jest własnościowe raczej się zainteresuje.ale nie znam sytuacji i wielkości zadłużenia.powiedz mu o wszystkim co masz i nic nie ukrywaj bo komornik i tak wszystko sprawdzi.
    • Gość: Michał Re: Nie zajmie mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 17:47
      nie mam długów w bankach jedynie w US i też mam 1/4 nieruchomości , ale z tego co wiem jak się jest % właścicielem to zająć nie zajmie , nie wiem jak z hipoteką czy może wejść na nią i zabezpieczyć czy nie
    • Gość: Raszka Re: Raty u Komornika IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.11, 21:01
      To jest dług w polskiej telefonii cyfrowe na kwotę 400 zł to nie jest duża kwota ja ją chce spłacić ale nie mam szans na zapłacenie jej w całości i się zastanawiam czy komornik pójdzie mi na rękę bo oprócz tego mieszkania to nic nie mam. Jak by mi matka wcześniej powiedziała o tym to już bym to dawno zapłaciła jak miałam pracę
      • Gość: Michał Re: Raty u Komornika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 21:55
        Zorganizuj te pieniadze i spłać go , to nie jest duża kwota , możesz się z nim spotkać , dać 200 i powiedzieć że reszta za miesiąc , zobaczy pieniądze to może zmieni zdanie
        • Gość: zadłużona Re: Raty u Komornika IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.11, 10:38
          to nie duza kwota myslę,że się dogadacie na raty.pozdrawiam.
      • mordimer.madderdin @ Raszka 22.10.11, 12:13
        Raszka, jeśli możesz, napisz mi na priv jak się nazywa ten komornik - może coś zdołam Ci podpowiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka