Dodaj do ulubionych

Dłużnik zapisał majątek nieletniemu dziecku (?)

IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 13:35
Mój dłużnik miał majątek w postaci domu z działką. Zapisał go jednak na nieletnie dziecko. Dług powstał już po tej dacie. Czy można w Polsce zapisywać majątek na małe dziecko ????
Obserwuj wątek
    • Gość: Cfaniak Re: Dłużnik zapisał majątek nieletniemu dziecku ( IP: *.iim.pl 04.06.12, 13:42
      Oczywiście, że można..........A niby dlaczego nie ?
      • Gość: Janiak Re: Dłużnik zapisał majątek nieletniemu dziecku ( IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 13:48
        Też mam długi a moja matka chce zpisać dom na wnuka.... powiedzcie o szczegółach jak to się załatwia ???
        • Gość: Wanda Re: IP: *.183.190.115.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.06.12, 18:42
          Lepiej nie kombinujcie bo po takich ruchach czekaja na was ART. 286 , 300, 3001.302 itd.
          • Gość: Wanda Re: IP: *.183.190.115.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.06.12, 18:44
            Jest 3001 a powinno byc 301
          • mordimer.madderdin Re: 05.06.12, 22:11
            Że babcia - nie posiadająca żadnych długów - zapisze własny majątek kochanemu wnuczkowi - za to chcesz kobietę wtrącić do więzienia?

Boga w sercu nie masz, kobieto...
            • Gość: Cfaniak Re: IP: *.home.aster.pl 06.06.12, 07:06
              Wandzia w swojej obsesji ma już klapki na oczach.........Jak kobyła - nic nie widzi tylko lezie do przodu nie patrząc na boki........
              • Gość: Wanda Re: do cfaniaka IP: *.183.190.115.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.06.12, 09:48
                Myśleże , że lepiej ''leżć do przodu'' niz jak ty ..cofać sie w rozwoju.
            • Gość: Wanda Re: do mm IP: *.183.190.115.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.06.12, 09:43
              Gdyby babcia miała długi i przepisała cokolwiek ze swojego majątku na kogokolwiek to wyzbywanie sie majątku podlega pod prokuratora '' z urzędu'' . A jeżeli babcia wyzbywa sie majątku wiedząc lub przypuszczając że jest wysokie prowdopodobieństwo iz zaciągane zobowiązania mogą byc nie do spłacenia to ..jak najbardziej art. 286 i ...kolejne cytowane może byc za pomoca prokuratora ..gwozdziem do trumny babuni.
              P.S. U mnie z Bogiem to ..tak sobie ale co z Bogiem który gości w sercu babuni ktora chce wykiwac wierzycieli.
              • Gość: Cfaniak Re: do mm IP: *.iim.pl 06.06.12, 12:08
                Janiak napisał:
                "Też mam długi a moja matka chce zpisać dom na wnuka"

A Ty wandziu snujesz jakieś spiskowe hipotezy..........W ktorym miejscu janiak napisał, że babcia jest lub będzie zadłużona? Gdzie napisał, że jego babcia chce zaciągnąć jakiś kredyt ???
                Ty wandzia jakaś taka lekko ułomna chyba jesteś...........
                • Gość: Wanda Re: do cfaniak IP: *.183.190.115.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.06.12, 13:08
                  Odpowiadm-dyskutuje na temat przewodni tego wątku zadany przez nick Halina , który w pierwszym poście pyta o ......
                  A ty w swoich kilku postach dałes głos nie wnoszac nic do dyskusji - oczywiście okraszając te swoje wypociny prostackim szczekaniem.
                  P.S. Kończąc ten bezproduktywny magiel polecam forum dla zakompleksionych nieuków.
                  • Gość: Cfaniak Re: do cfaniak IP: *.iim.pl 06.06.12, 13:17
                    > Odpowiadm-dyskutuje na temat przewodni tego wątku zadany przez nick Halina ,
                    > który w pierwszym poście pyta o ......

No włascie o co? O wszystko ale nie o zadłużoną lub biorącą kredyty babcię...
                    Motasz się Wandziu. Halinka w swoim poście nie wspomina o żadnej babci.....Masz jakieś zwidy pourazowe ? A może po prostu zmień dostawcę........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka