Dodaj do ulubionych

Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej.

IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.12, 14:39
Jedna z firm windykacyjnych z Krakowa wydzwania na mój numer szukając zupełnie innej osoby. Nie docierają do tych kapuścianych głąbów moje tłumaczenia, że ten numer należy do kogoś zupełnie innego. Po kilku dniach dzwonią dalej i proszą o kontakt z osobą zupełnie mi nie znaną.
Macie pomysł co zrobić, aby się odczepili?
Szczerze mówiąc irytują mnie telefony wczesnym rankiem albo wieczorem. Nawet już ich nie odbieram jak widzę ich numer...
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. 13.09.12, 22:08
      odbierz telefon, zrób im nadzieję, podbuduj ich wiarę w siebie.
      • Gość: Cfaniak Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.12, 07:06
        Zablokuj numer.....Ja tak zrobiłem. Wprowadziłem sobie wszystkie kruki, sruki,oraz zastrzeżone na czarną listę i mogą mnie cmoknąć......Co ciekawe - ustawiłem sobie, że jak do mnie dzwonią to mam zajęty a oni otrzymują ode mnie smsa z dowolnie wybraną treścią. W moim przypadku jest to krótkie "walcie się" :)
        • Gość: Wanda Re: do cfaniak IP: *.152.144.69.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.09.12, 09:06
          Ty to masz łeb. Poznałes JEDEN JEDYNY numer telefonu którym MOGĄ posługiwać sie te firmy i wrzucileś go na czarna listę . Ty to masz łeb. Wanda
          • Gość: Cfaniak Re: do cfaniak IP: *.iim.pl 14.09.12, 13:50
            Kochana Wandziu. Na mojej liście mam aktualnie 17 numerów kruków, sruków itp. A każdy nowy jest dopisywany.Mogę sobie dopisać NIEOGRANICZONĄ ilość. I mam święty spokój.

Miłego weekendu Wandeczko.............
    • Gość: asa Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. IP: 109.95.31.* 14.09.12, 16:57
      A może zrób tak:
      odbierz telefon, powiedz że idziesz prosic osobę o którą im chodzi i połóż telefon obok. Za rozmowę płaci przecież ten co dzwoni.
      • frediiii Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. 14.09.12, 18:42
        Uprzedź człowieczka z windykacji że rozmowa jest nagrywana i ją nagraj, uprzedź że jeśli następny raz zadzwonią to idziesz na policję zgłosić stalking.
        Pismo o podobnej treści wyślij poleconym na zarząd firmy, jeśli nie pomoże zgłoś sprawę na policję.
        • Gość: xyz Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. IP: *.mielec.mm.pl 27.10.13, 17:42
          Kolejna genialna porada forumowicza który jest prawnikiem. Nie możesz nagrywać nikogo bez jego zgody a tym bardziej pracownika firmy w której pracuje a nikt ci takiej zgody nie udzieli na wykorzystanie i nagranie takiej rozmowy tym bardziej że chcesz iść z tym na policje geniuszu.
          Nagraj idź i najlepiej wyślij oficjalne pismo że wykorzystałeś to nagranie bez jego zgody i spodziewaj się pisma zwrotnego w niedługim czasie.
          • Gość: ciekawy Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 18:01
            A w jaki sposób udowodnić stalking?
          • wandotroll2 Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. 27.10.13, 19:27
            Mogę nagrywać każdego kto do mnie dzwoni i robię to. Jest to zgodne z prawem, a nagrania jedynie nie mogę rozpowszechniać. Natomiast jako dowód w sprawie jest to niezastąpione.
          • Gość: aqq Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. IP: *.197.121.130.threembb.co.uk 28.10.13, 09:08
            Kolejny genialny prawnik.
            A podasz podstawe prawna zakazujaca mi nagrywania kazdej mojej rozmowy bez uprzedzenia? :)
            Co innego jej wykorzystanie ale nie nagrywanie.
            Sad podejmie decyzje czy taki dowod mozna dopuscic.
            NIKT jednak nie zabrania nagrywania SWOJEJ rozmowy.
    • Gość: Tyrion Lannister Re: Nierozgrnięci pracownicy firmy windykacyjnej. IP: *.wolv.cable.virginm.net 28.10.13, 02:24
      Pewnie znów Fo.Net się popisał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka