rdmijals
18.11.12, 19:52
Do wszystkich potencjalnych klientów firmy INTERSPORT - www.Intersport.pl
Z daleka od tych oszustów.
WWW. InterSport.pl wykorzystuje zapis w ustawie ktory mowi ze rozstrzygnieciu reklamacji podlega towar który " powinien odpowiadać podstawowym wymaganiom higienicznym" do nierozpatrywania reklamacji na obuwie. W moim przypadku InterSport dwa razy odrzucili rozpatrzenie reklamacji butów bo nie odpowiadały wymaganiom higienicznym. Poniewaz wymagania higieniczne nie są zdefiniowane w ustawie(dziekujemy tym ktorzy podpisali ustawę), buty po jednorazowym uzytkowaniu nigdy nie spełnią wymagań higienicznych.
Praktycznie jedyną drogą do wyegzekwowania reklamacji jest droga sądowna ktora zamierzam iść teraz.
Moja reklamacja dotyczy wystającej plastykowej częsci wewnątrz buta która pojawiła sie 1 dzien po zakupie i po 1 dniu użytkowania przez moje dziecko.
Co jest smieszne, Pani w sklepie dotyka tych butów i na podstawie "macania" reką w celu znalezienia wystajacych częsci , wymagania higieniczne nie są brane pod uwagę, ale juz rzeczoznawca(smiechu warte, co za funkcja, rzeczoznawca od wystajacych czesci butów) ma problem z higienicznym stanem buta.
Moze zarzad zamiast jezdzic po Karaibach (sluszałem ze gdzies sie rozbili kolo Martiniki), niech zaplanuje wycieczke i zobaczy jak wyglada zwracanie towaru w innych miejscach na świecie, obserwacja moze przynieść wiecej korzysci niz strat (polecam wszystkie głowne sieciw USA-blisko Karaibaów)
Na dzien dzisiejszy, INTERSPORT (www.intersport.pl) ze zwoim poniżaniem klientów stracił co najmniej 50 klientów(moi znajomi), bilet tramwajowy ich radcy prawnego do sądu x 2, czas swojego rzeczoznawcy, przygladajacego sie niehigienicznym butom i wypelniajacego formularze, Pani w sklepie macajacej buty i wypisujacej dokumentacje, i jeszcze pracownik DHL przewożacy niehigieniczne buty od sklepu do rzeczowznawcy- mamy oto INTERSPORT jak w filmie MIŚ :)
Z daleka od INTERSPORT (www.intersport.pl)
Pozdrawiam
Robert Mijalski