Dodaj do ulubionych

www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klientów

18.11.12, 19:52
Do wszystkich potencjalnych klientów firmy INTERSPORT - www.Intersport.pl
Z daleka od tych oszustów.
WWW. InterSport.pl wykorzystuje zapis w ustawie ktory mowi ze rozstrzygnieciu reklamacji podlega towar który " powinien odpowiadać podstawowym wymaganiom higienicznym" do nierozpatrywania reklamacji na obuwie. W moim przypadku InterSport dwa razy odrzucili rozpatrzenie reklamacji butów bo nie odpowiadały wymaganiom higienicznym. Poniewaz wymagania higieniczne nie są zdefiniowane w ustawie(dziekujemy tym ktorzy podpisali ustawę), buty po jednorazowym uzytkowaniu nigdy nie spełnią wymagań higienicznych.

Praktycznie jedyną drogą do wyegzekwowania reklamacji jest droga sądowna ktora zamierzam iść teraz.

Moja reklamacja dotyczy wystającej plastykowej częsci wewnątrz buta która pojawiła sie 1 dzien po zakupie i po 1 dniu użytkowania przez moje dziecko.

Co jest smieszne, Pani w sklepie dotyka tych butów i na podstawie "macania" reką w celu znalezienia wystajacych częsci , wymagania higieniczne nie są brane pod uwagę, ale juz rzeczoznawca(smiechu warte, co za funkcja, rzeczoznawca od wystajacych czesci butów) ma problem z higienicznym stanem buta.

Moze zarzad zamiast jezdzic po Karaibach (sluszałem ze gdzies sie rozbili kolo Martiniki), niech zaplanuje wycieczke i zobaczy jak wyglada zwracanie towaru w innych miejscach na świecie, obserwacja moze przynieść wiecej korzysci niz strat (polecam wszystkie głowne sieciw USA-blisko Karaibaów)

Na dzien dzisiejszy, INTERSPORT (www.intersport.pl) ze zwoim poniżaniem klientów stracił co najmniej 50 klientów(moi znajomi), bilet tramwajowy ich radcy prawnego do sądu x 2, czas swojego rzeczoznawcy, przygladajacego sie niehigienicznym butom i wypelniajacego formularze, Pani w sklepie macajacej buty i wypisujacej dokumentacje, i jeszcze pracownik DHL przewożacy niehigieniczne buty od sklepu do rzeczowznawcy- mamy oto INTERSPORT jak w filmie MIŚ :)

Z daleka od INTERSPORT (www.intersport.pl)

Pozdrawiam
Robert Mijalski
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.via.zamek.net.pl 28.11.12, 20:46
      Ciekawy temat
      Spróbuj na R! może pomogą.
    • Gość: nasturcja Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.31.14.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.12.12, 21:29
      Zgadzam się, też ucierpiałam i odradzam kupowanie w Intersporcie czegokolwiek. Boją się tylko sądu.
    • Gość: michał Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.play-internet.pl 10.06.13, 15:45
      "Uwielbiam", takie stawianie sprawy przez klientów. Sam pracowałem w podobnej sieciówce i cały czas przychodzi mi tylko na myśl łacińska myśl "ignorantia iuris nocet" co oznacza: nieznajomość prawa szkodzi. Odnoszę to do zarzutu,że to sklep ponosi odpowiedzialność za reklamacje. Guzik prawda. W większości spraw jest tylko pośrednikiem pomiędzy klientem a dystrybutorem. Swoją drogą klientom często brakuje choćby elementarnych zasad wychowania włącznie z poszanowaniem drugiego człowieka. Najczęstsza postawa klienta to "płacę więc wymagam", a z butów słoma wystaje. Więc wszystkim reklamującym proponuję najpierw zastanowić się wobec kogo mamy pretensje, a dopiero później oskarżać. A propos "nieużywanych" rzeczy, to nikogo nie odzierając z dobrych intencji, ale zdarzało się, że były te rzeczy wilgotne od używania
    • Gość: Amo Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.homenett.pl 30.03.14, 10:24
      Witam, dziękuję za Pana post. Mnie też czeka droga sądowa z tymi oszustami. W końcu na Karaiby też trzeba jakoś zarobić.... A najłatwiej na oszukiwaniu klientów. Dziadostwo i tyle.
      Zdecydownie ODRADZAM kupowanie w Intersport.

Pozdrawiam. Anna
      • Gość: OMA Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 14:47
        "z tymi oszustami" - a to się nazywa naruszenie dóbr osobistych

"A najłatwiej na oszukiwaniu klientów. Dziadostwo i tyle. Zdecydownie ODRADZAM kupowanie w Intersport.: - a to się nazywa psucie dobrego imienia firmy

Odrzucili reklamację - MAJĄ TAKIE PRAWO
        • Gość: Andzia74 Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.strazgraniczna.pl 02.09.14, 11:47
          Mają prawo oczywiście, ale MY jako klienci też mamy swoje PRAWA!!!! Mnie napisali że buty były uzywane niezgodnie z przeznaczeniem (sic!). Dodam że nie zmywałam nimi podłog i nie użwałam ich jako młotka. Dlaczego np w Decathlonie można złożyć reklamacje i nie trzeba czekać dwa tygodnie tylko jest rozpatrywana na miejscu przez obsługe?? Intersport załatwił mnie w ten sposób dwa razy odrzucając reklamacje. Teraz im nie daruję. Do zobaczenia w sądzie!!!
          • Gość: Marta Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.14, 22:57
            www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/reklamacja/226128,Po-co-konsumentowi-opinia-rzeczoznawcy.html
            • Gość: jacek Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.14, 09:07
              zgadzam sie z opinią że to jest oszukańcza polityka firmy ( jedyny cel to kasa)
              jak można odrzucić reklamacje kierójąc się idiotycznym stwierdzeniwm że buty trekingowe można używać tylko na '' naturalnym podłorzu.
        • Gość: asap Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.noc.fibertech.net.pl 06.07.15, 08:34
          W Krakowie w galerii krakowskiej to samo, nie przyjmują reklamacji, wymyślają cudowne śmieszne historie! nie kupować tam butów !!!1
    • klientmk Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie 10.01.15, 16:03
      Niestety intersport nie jest uczciwym sprzedawcą, mam podobne doświadczenia jak Pan Robert Mijalski w moim przypadku nie chodziło o reklamację a jedynie wymianę rozmiaru bluzy którą kupiliśmy na prezent, również to okazało się niemoliwe a tłumaczenie kadry W CH Borek we Wrocławiu co najmniej śmieszne. Sklep średni obsługa najczęściej mało fachowa a w przypadku CH Borek tragiczna i poniżej poziomu. Dodam że nie prosiłem blond pań o tonę buraków a jedynie wymianę nieuszkodzonego towaru jeszcze z metką. Żenada!
    • Gość: Zyx Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.15, 17:02
      Ja również jestem niezadowolona z zakupów w Intersporcie!!
      Kupiłam buty, które były w pakiecie z piłką, która kosztowała 1 zł (której się nie przyjrzałam,bo nie była celem moich zakupów). Przy zwrocie butów (które były meega niewygodne) okazało się,że moja piłka ma ślady używania (a używana nie była!). Intersport zmusił mnie do zakupu piłki za 89 zł w przypadku,kiedy chciałam zwrócić buty! Nigdy więcej już nic tam nie kupię!!!!!!!!
    • miaukotekmiau Re: www. InterSport.pl - Oszuśći , Poniżanie klie 08.06.18, 21:22
      Zgadzam się..nie polecam też produktów..mam orbitrek i jest bardzo wadliwy..robią problemy z reklamacją a każdą negatywną wymazują i straszą sądem, oszuści!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka